סלט גזר ופקאן

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון עם סכין פומפיה מגרדים את הגזר.

קוצצים את הפקאנים ואת העירית ומערבבים עם הגזר.

בצנצנת מערבבים עד לאיחוד את חומרי הרוטב: שמן זית, לימון, חרדל, דבש, שיני שום כתושות, מלח ופלפל

שופכים על הסלט ומערבבים טוב.

אחו בלנקו – מרק שקדים ושום קר

  |   By  |  0 Comments

קולפים את השום וחותכים לחצי, את הלחם קורעים לחתיכות גסות

שלב א: טוחנים בבלנדר בפולסים, שקדים, 1/2 כפית מלח, שום

שלב ב: מוסיפים לחם, שמן זית וחומץ (כן את כל הכוס) וטוחנים שוב לעיסה

ואז, *בהדרגה* ותוך כדי טחינה מוסיפים 6 כוסות מים *קרים* (זה חשוב) עד לקבלת עיסה חלקה ולבנה ככל האפשר.
טועמים, מוסיפים מלח אם נדרש ומאכסנים במקרר

** כמות קטנה, 2 ליטר, אפשר להכין יותר, זה מרק כבד שנאכל בכמויות קטנות *

פטה שקדים של plenty

  |   By  |  0 Comments

שמים במעבד מזון: קמח שקדים, 2-3 כפות מיץ לימון, 1/2 כוס מים, 1.5 כפיות מלח, כף שמן זית.
טוחנים ובודקים את המרקם. ננסה להגיע למרקם של חומוס ביתי ונוסיף עוד מים במקרה הצורך לאט ובהדרגה תוך כדי המשך טחינה (עד חצי כוס, לא יותר).
מחממים תנור ל- 150 מעלות
משמנים תבנית אינגליש קייק

שלב התוספות:
במידה ומוסיפים תבלינים יבשים, פשוט נערבב אותם לתוך התערובת

במידה ומוסיפים אגוזים או זיתים, נקצוץ גס ונערבב פנימה
במידה ומוסיפים עשבי תיבול / עגבניות מיובשות- נוסיף למיכל המעבד ונטחן (נשאיר קצת חתיכות, זה לא צריך לצאת חלק לגמרי)
ניתן גם לחלק לשתי בלילות ולהוסיף תוספת שונה לכל חלק

מוזגים את התערובת לתבנית. אופים כ-30 ד'. מצננים על השיש כ- 20 ד' ומעבירים למקרר.
הגבינה תהיה מוכנה אחרי שעתיים. לשמור בקופסא סגורה למניעת התייבשות
** ניתן להקפאה

קרקר בטטה ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

מכניסים את הבטטה (כמו שהיא) לתנור על גבי נייר אפיה בתוך תבנית. אופים בחום בינוני כשעה עד להתרככות
חותכים ומצננים.
מעבירים את תוך הבטטה לקערה ומועכים טוב
מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים. מוסיפים חצי מכמות הקמחים ומערבבים. עכשיו מתחילים להוסיף בהדרגה כל פעם קצת מיתרת הקמח עד לקבלת בצק נוח לעבודה = כזה שאפשר לרדד עם מערוך מקומח
את הבצק מחלקים ל-2
מעבירים חצי מכמות הבצק לנייר אפיה, מניחים עליו עוד נייר אפיה ומרדדים דק- חצי ס"מ ומטה. מפזרים את התוספת הרצויה ומהדקים אותה בעדינות. חותכים לצורה הרצויה.
חוזרים על התהליך עם החצי השני של הבצק
מעבירים את נייר האפיה בעדינות לתבנית, אופים בחום בינוני בין 10 -20 ד' (תלוי בחוזק התנור ובעובי הקרקר)

פאי תפוחים ללא סוכר

  |   By  |  0 Comments

מערבבים קמח, אבקת אפיה, מלח, סוכר, גרידת לימון. מוסיפים את הנוזלים- תמצית וניל, חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד.

מילוי
קולפים ומגררים את התפוחים, מאדים קלות בחמאה/ שמן במחבת. מוסיפים קורט קינמון ואת החמוציות.

קרם
3/4 כוס שקדים, 2 תמרים, וניל, ככוס מים
לטחון עם מים בבלנדר טוב עד לקבלת מרקם של יוגורט נוזלי

משטחים בצק בתבנית 26", מעל משטחים מילוי תפוחים, מעליו קרם שקדים
אופים בחום בינוני כ- 20 דקות

מאפינס תפוחים פלאו ללא סוכר

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור על 170 מעלות.

קולפים את התפוחים, מגררים דק תפוח וחצי.

במחבת קטנה על אש נמוכה מבשלים את התפוח המגורד בשמן קוקוס עד  שמתרכך ומתכהה.

חותכים את חצי התפוח שנותר לקוביות קטנות.

בקערה מערבבים לאיחוד קמח שקדים, אבקת אפיה ומלח, מוסיפים את הביצים ומערבבים לאיחוד, מוסיפים את הרסק וקוביות התפוח ומערבבים.

בתבנית שקעים משמנים עטרות נייר, יוצקים בלילה ⅔ גובה. (10 מאפינס).

אופים 16 דקות, מעבירים לגריל ל5 דקות נוספות להשחמה.

מוצאים תבנית ומקררים כ 5 דקות בתבנית, לאחר מכן צינון על רשת.

סמבוסק במילוי לבנה שקדים

  |   By  |  0 Comments

בצק:
מערבבים קמח, אבקת אפיה וקורט מלח. מוסיפים את הנוזלים- חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומחלקים לשני חלקים.
מרדדים דק כל חלק, וקורצים בעזרת כלי עגול (10-12 ס"מ קוטר) עיגולי בצק. אמורים לצאת 12-14 בסה"כ.
מילוי:
טוחנים ביחד: שקדים, לימון, 2 כפיות מלח, 4 שיני שום, 8 כפות שמן זית. מוסיפים לאט ובהדרגה כוס מים עד לקבלת המרקם הרצוי. הטחינה נמשכת הרבה זמן ולפעמים צריך לעזור עם לקקן.
*חשוב לטעום את המילוי לפני האפיה ולוודא שהוא מספיק מתובל, זה מתעמעם באפיה.

בכל עיגול בצק שמים כ-2 כפיות מילוי ומקפלים. מהדקים טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים כרבע שעה בחום בינוני

סמבוסק במילוי גבינות

  |   By  |  0 Comments

בצק:
מערבבים קמח, אבקת אפיה וקורט מלח. מוסיפים את הנוזלים- חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומחלקים לשני חלקים.
מרדדים דק כל חלק, וקורצים בעזרת כלי עגול (10-12 ס"מ קוטר) עיגולי בצק. אמורים לצאת 12-14 בסה"כ.
מילוי:
לערבב את הגבינה עם מעט תימין.
*חשוב לטעום את המילוי לפני האפיה ולוודא שהוא מספיק מתובל, זה מתעמעם באפיה.

בכל עיגול בצק שמים כ-2 כפיות מילוי ומקפלים. מהדקים טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים כרבע שעה בחום בינוני.

מרק פטריות ושעועית שחורה בניחוח אסייתי

  |   By  |  0 Comments

את השעועית מבשלים בסיר נפרד עד לריכוך
את הפטריות שימג'י מפרידים, את הפורטבלו חותכים גס
את הבצל הסגול קוצצים ומטגנים בסיר עד לשקיפות
מוסיפים את הפטריות והפלפל לסיר ונותנים להן "להזיע" תוך כדי ערבוב
בינתיים מערבבים את המיסו עם חצי כוס מים חמים עד ליצירת משחה אחידה
מוסיפים את השעועית לסיר ומכסים הכל במים. מביאים לרתיחה ומבשלים בבעבוע עדין בערך 20 דקות
מוסיפים את המיסו, טועמים, ומוסיפים מלח אם נדרש.

ממרח "גבינה" טופו ואגוזים

  |   By  |  0 Comments

את הבצל פורסים לחצאי עיגולים, מערבבים עם שמן זית וצולים בתנור עד להשחמה / מקפיצים במחבת עם שמן זית עד להשחמה
מכניסים הכל לבלנדר / בלנדר מוט ומעבדים למרקם חלק וסמיכות של קרם פרש
עובד יופי על תקן יוגורט וגבינה. מעולה למילוי של מאפה פילו או פשטידה

חומוס עדשים כתומות

  |   By  |  0 Comments

מבשלים עדשים אדומות בהמון מים עד לריכוך ומסננים.
טוחנים עם שאר חומרי הגלם מלבד השמן ומוסיפים מים בהדרגה.
עוצרים וטועמים, מתקנים תיבול, מוסיפים קצת שמן זית בסיום. שומרים בקירור

פסטוזיליה

  |   By  |  0 Comments

את הפטרוזיליה שוטפים ומייבשים. מורידים 2 ס"מ מהגבעול התחתון וחותכים כל צרור ל-3 חלקים. קולפים את שיני השום.
מעבירים למעבד את כל חומרי הגלם מלבד שמן הזית ומתחילים לטחון
מוסיפים שמן בהדרגה לפי המרקם הרצוי.
מעבירים לצנצנות מעוקרות

קציצות טופו ברוטב צ'ילי לימון

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון טוחנים קוואקר לקמח + פטרוזיליה, 5 שיני שום, כמון, פפריקה.
מוציאים לקערה וטוחנים את הטופו עם רוטב סויה וטחינה.
מצרפים גם אותו לקערה ויוצרים עיסה אחידה מכל המרכיבים.
לרוטב-
קוצצים בצלים ו-6 שיני שום גס ומטגנים בשמן זית עד להזהבה קלה.
מוסיפים חצי כפית- כפית צ'ילי פלייקס ומערבבים טוב.
מוסיפים כוס וחצי מיץ לימון, מלח ומים ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש קטנה בביעבוע עדין כ-20 דקות. טועמים ומתקנים תיבול
יוצרים קציצות שטוחות מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת.
מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

קציצות חומוס לימוניות ברוטב עגבני-לא של סיגל

  |   By  |  0 Comments

טחינת הקציצות במעבד: חומוס מסונן, פטרוזיליה קצוצה גס, 2 שיני שום, מיץ וגרידת לימון (החלק הצהוב בלבד), כפית מלח, קורט פלפל
לרוטב-

קולפים וחותכים: גזר לעיגולים, דלעת לריבועים, שום גס, בצל קצוץ גס.

מטגנים בשמן זית שום ובצל עד לשקיפות, מוסיפים גזר, דלעת ותימין עד שעולה ריח טוב.
מוסיפים מים עד לכיסוי מבשלים כמה דקות עד להתרככות הגזר.

מוסיפים 3 כפות מיץ לימון, סלק קטן חתוך, קצת מלח, מבלנדרים הכל יחד, טועמים ומתקנים תיבול

יוצרים קציצות  קטנות מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת.
מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

דגשים:
להכניס לרוטב מבעבע וחם, לא לגעת בדקות הראשונות, אם רוצים אפשר קצת לטלטל את המחבת.

קציצות טופו ברוטב עגבני-לא של סיגל

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון טוחנים קוואקר לקמח + פטרוזיליה, שום, כמון, פפריקה.
מוציאים לקערה וטוחנים את הטופו עם רוטב סויה וטחינה.
מצרפים גם אותו לקערה ויוצרים עיסה אחידה מכל המרכיבים.

לרוטב-

קולפים וחותכים: גזר לעיגולים, דלעת לריבועים, שום גס, בצל קצוץ גס.

מטגנים בשמן זית שום ובצל עד לשקיפות, מוסיפים גזר, דלעת ותימין עד שעולה ריח טוב.
מוסיפים מים עד לכיסוי מבשלים כמה דקות עד להתרככות הגזר.

מוסיפים 3 כפות מיץ לימון, סלק קטן חתוך, קצת מלח, מבלנדרים הכל יחד, טועמים ומתקנים תיבול

יוצרים קציצות שטוחות מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת.
מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

"גבינת" סויה שום שמיר של אורלי

  |   By  |  0 Comments

לשפוך את החלב סויה לסיר בינוני ולחמם על אש בינונית. מדיי פעם לערבב למניעת הווצרות קרום. אין להביא לרתיחה!

לפני רתיחה להוסיף 5 כפות חומץ וחצי כוס מים רותחים ולערבב.

לכבות את האש ולהמתין כמה דקות עד אשר נוצרות גבשושיות (דמויות עננים) ורואים שהמים מתחילים לשקוע והגבשושיות צפות ונפרדות מהנוזלים.

לערבב פעם נוספת ולהניח בצד עד התקררות.

לשפוך לתוך חיתול טטרא שמונח על מסננת ולשמור בצד כחצי כוס מהנוזלים שניקזנו.

לסחוט היטב את החיתול בזמן שהגבינה בתוך החיתול.
לשפוך את הגבינה למעבד מזון (במידה ומשתמשים בבלנדר מוט לשפוך לקערה).

להוסיף:

שן שום גדולה, מעט שמיר טרי, כחצי כפית מלח, שתיים- שלוש כפות מיץ לימון ,כפית שטוחה של אבקת שמרי בירה (לא חובה אך מומלץ לחיזוק הטעם ה"גבינתי")

לטחון היטב עד מרקם משחתי. במידת הצורך אפשרי ולהוסיף בהדרגה מעט מהמים ששמרנו בצד עד שמגיעים למרקם הרצוי. (הגבינה מתמצקת בקרור).

לטעום ולשפר טעמים (לעיתים יש צורך להוסיף עוד שום, לימון או מלח).

 

נשמר במקרר לכ 10 ימים לפחות.

קשיונז

  |   By  |  0 Comments

משרים את הקשיו במים רותחים לחצי שעה
מבלנדרים את כל החומרים עם חצי כוס מים  עד לקבלת מרקם חלק ו"מיונזי"
ניתן להוסיף עוד קצת שמן ו/או מים במקרה הצורך

פסטו אפונה

  |   By  |  0 Comments

מפשירים במים רותחים שקית אפונה קפואה ומסננים
טוחנים יחדיו: עלי בזיליקום, צרור פטרוזיליה קצוץ גס, שום, תבלינים, אגוזים ושמן זית.מוסיפים חצי מכמות האפונה וטוחנים גם אותה.
עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי. במידת הצורך מוסיפים עוד שמן זית. מערבבים פנימה גם את יתרת האפונה.
טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים קצת מיץ לימון להקללת התערובת

קציצות אפונה טבעוניות

  |   By  |  0 Comments

את הבצל והצ'ילי לקצוץ ולטגן בשמן זית עד לשקיפות
לסנן את האפונה ולחתוך את העגבניות לרבעים. לסחוט את הלימון למיץ ולקלף שום
להפריד עלי נענע (נזדקק ל-2 חופנים)
במעבד מזון לטחון: אפונה, עגבניות, מיץ מלימון אחד, שום, נענע, 4 כפות שמן זית.
אחרי שהפך לעיסה אחידה – להוסיף את הבצל והצ'ילי ולערבב (לא לטחון).
לתבל במלח, לטעום ולתקן תיבול.
לשמן נייר אפיה, ליצור קציצות ולסדר, לשמן מעליהן.
אופים כ 20 דקות בחום בינוני עד להתייצבות קלה. להיזהר לא לייבש!

פסטו

  |   By  |  0 Comments

טוחנים יחדיו: עלי בזיליקום, צרור פטרוזיליה קצוץ גס, שום, תבלינים, אגוזים ושמן זית.
עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי. במידת הצורך מוסיפים עוד שמן זית.
טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים קצת מיץ לימון להקללת התערובת וגם לשימור

קציצות כרובית בניחוח הודי

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון טוחנים קוואקר לאבקה ומוציאים לקערה
מפרידים כרובית לפרחים, קולפים שום וחותכים בצל לרבעים
במעבד מזון טוחנים כרובית, בצל ושום למרקם של קוסקוס
מערבבים בקערה את הירקות עם הקוואקר, קמח החומוס והתבלינים ליצירת עיסה אחידה.
יוצרים קציצות, מניחים על גבי נייר אפיה משומן + משמנים מלמעלה
אופים כ-25 דקות עד להתייצבות והשחמה קלה

קציצות כרובית ועשבי תיבול טבעוניות

  |   By  |  0 Comments

בסיר בינוני עם הרבה מים חולטים כרובית עד לריכוך מלא, מסננים ומצננים.
קוצצים פטרוזיליה ובצל דק. כותשים/ קוצצים דק שום.
בקערה גדולה מועכים ומערבבים: כרובית, חופן עלי אורגנו, פטרוזיליה, בצל ,שום, תבלינים, סודה לשתיה וחומץ
כשנוצרת עיסה אחידה צרים קציצות ומחממים תנור לחום בינוני.
מניחים את הקציצות ע"ג נייר אפיה משומן, משמנים קלות גם מלמעלה ואופים כ- 30 ד'

קציצות כרובית ועשבי תיבול

  |   By  |  0 Comments

בסיר בינוני עם הרבה מים חולטים כרובית עד לריכוך מלא, מסננים ומצננים.
קוצצים פטרוזיליה ובצל דק. כותשים/ קוצצים דק שום.
בקערה גדולה מועכים ומערבבים: כרובית, חופן עלי אורגנו, פטרוזיליה, בצל ,שום, תבלינים וביצה
כשנוצרת עיסה אחידה צרים קציצות ומחממים תנור לחום בינוני.
מניחים את הקציצות ע"ג נייר אפיה משומן, משמנים קלות גם מלמעלה ואופים כ- 30 ד'

קציצות כרישה אוטולונגי טבעוניות

  |   By  |  0 Comments

את הכרישה קוצצים ומטגנים בשמן זית עד לריכוך

בינתיים קוצצים דק מאוד: פטרוזיליה, צ'ילי, 3 ענפי בצל ירוק, אגוזי מלך

מערבבים בקערה- קמח, עשבי תיבול קצוצים, אגוזים, תבלינים, כרישה, חומץ וסודה לשתיה

משמנים נייר אפיה ויוצרים קציצות
משמנים קצת מעל ואופים בחום בינוני כחצי שעה עד להשחמה והתייצבות

קציצות כרישה אוטולונגי

  |   By  |  0 Comments

את הכרישה קוצצים ומטגנים בשמן זית עד לריכוך

בינתיים קוצצים דק מאוד: פטרוזיליה, צ'ילי, 3 ענפי בצל ירוק, אגוזי מלך

מערבבים בקערה- קמח, עשבי תיבול קצוצים, אגוזים, תבלינים, כרישה וביצה

משמנים נייר אפיה ויוצרים קציצות.
משמנים קצת מעל ואופים בחום בינוני כחצי שעה עד להשחמה והתייצבות

קציצות בטטה

  |   By  |  0 Comments

אופים בטטות על קליפתן כשעה על חום בינוני עד להתרככות וקירמול. מוציאים וחותכים לאורך.

קוצצים דק 4 גבעולי בצל ירוק.

מעבירים לקערה ומוסיפים את בשר הבטטות (ללא הקליפה), פלפל וסויה. מועכים ומערבבים טוב

מוסיפים כוס ושליש קמח שקדים ומערבבים.

במידה ורוצים להוסיף צ'ילי- קוצצים דק ומוסיפים לתערובת.

מתקנים תיבול אם נדרש

משמנים נייר אפיה, יוצרים קציצות, משמנים מלמעלה ואופים בחום בינוני כחצי שעה

קציצות אפונה ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

את האפונה הקפואה משרים במים רותחים כ- 10 ד' , מסננים ואז טוחנים לעיסה בבלנדר מוט.
קוצצים בצל ו- 2 חופני נענע דק, מערבבים עם האפונה ושאר הרכיבים: 1/3 כוס קמח שקדים, 1/3 כוס קמח עדשים, ביצים, מלח, פלפל
אם מוסיפים פטה- לפורר פנימה ולערבב (ולהשמיט את המלח)

לשמן נייר אפיה, ליצור קציצות ולסדר, לשמן מעליהן.
אופים כ 25 דקות בחום בינוני עד להתייצבות קלה

קציצות אפונה

  |   By  |  0 Comments

את האפונה הקפואה משרים במים רותחים כ- 10 ד' , מסננים ואז טוחנים לעיסה בבלנדר מוט.
קוצצים בצל ו-2 חופני נענע דק, מערבבים עם האפונה ושאר הרכיבים: 2/3 קוואקר עדין, ביצים, מלח, פלפל
אם מוסיפים פטה- לפורר פנימה ולערבב (ולהשמיט את המלח)

לשמן נייר אפיה, ליצור קציצות ולסדר, לשמן מעליהן.
אופים כ 25 דקות בחום בינוני עד להתייצבות קלה

קציצות סלק גזר

  |   By  |  0 Comments

קולפים את הירקות וחותכים לחתיכות גדולות.

מכניסים הכל מלבד הטחינה למעבד מזון ומתחילים לעבד בפולסים. בהמשך עוברים לעיבוד רציף.

כשנהיית עיסה אחידה בודקים אם היא "נתפסת".
במידה ולא מוסיפים כף/ שתיים של טחינה ומעבדים שנית.
בודקים תיבול ומתקנים.

משמנים נייר אפיה, יוצרים קציצות, משמנים מלמעלה ואופים בחום בינוני כחצי שעה.

קציצות דלורית וקוואקר

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני
את הדלוריות פורסים לחצי לרוחבן ומנקים מגרעינים.
אופים בתנור על גבן עד להתרככות.
(אם עושים כרובית- מאדים על גבי מסננת אידוי עד להתרככות חלקית)

במעבד מזון טוחנים קוואקר,שום ואגוזי מלך לפירורים
מוציאים לקערה ומוסיפים את בשר הדלורית הרך.
מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול

ניתן להכין עם או ללא ביצה (עם הביצה יוצא יותר אוורירי, אבל זה נדבק בכל מקרה)
משמנים נייר אפיה, יוצרים קציצות, משמנים מלמעלה ואופים בחום בינוני כחצי שעה.

קציצות כרישה וירוקים

  |   By  |  0 Comments

שוטפים כרישה ומנגולד .

קוצצים כרישה (חלק לבן) לעיגולים, קוצצים מנגולד- גזע לרצועות דקות, ירוק לרצועות בינוניות.

במחבת מאדים גזע מנגולד וכרישה עם קצת שמן זית. כשמתרכך מוסיפים את המנגולד הקצוץ
אחרי שמתכווץ מעבירים לקערה ומוסיפים – 1/2 כוס קמח, תבלינים וביצים. אם נדרש מוסיפים עוד קצת קמח (עד 1/4 כוס)

משמנים נייר אפיה, יוצרים קציצות, משמנים מלמעלה ואופים בחום בינוני כחצי שעה.

ממרח כוסברה צ'ילי

  |   By  |  0 Comments

שוטפים את הכוסברה ומייבשים, מורידים לה את 2 ס"מ מלמטה (גבעולים) וחותכים ל-3 חלקים את הצרור.

את הצ'ילי חותכים ומנקים מגרעינים (זהירות על הידיים!) ואת השום קולפים

לתוך מעבד מזון מעבירים את כל חומרי הגלם מלבד שמן הזית ומתחילים לטחון, את השמן מוסיפים בהדרגה לפי המרקם הרצוי.

מעבירים לצנצנות מעוקרות.

פסטוזיליה

  |   By  |  0 Comments

את הפטרוזיליה שוטפים ומייבשים. מורידים 2 ס"מ מהגבעול התחתון וחותכים כל צרור ל-3 חלקים. קולפים את שיני השום.
מעבירים למעבד את כל חומרי הגלם מלבד שמן הזית ומתחילים לטחון
מוסיפים שמן בהדרגה לפי המרקם הרצוי.
מעבירים לצנצנות מעוקרות

סלט סלק עם עשבי תיבול ובצל סגול מקורמל (אפשר גם עם גבינה בולגרית/ פטה)

  |   By  |  0 Comments

בישול סלק בקליפתו עד שרך

קיצוץ פטרוזיליה ונענע דק

חיתוך בצל סגול לפרוסות דקות ואידוי במחבת עם שמן זית עד להשחמה קלה

קילוף הסלק וחיתוכו לקוביות קטנות

ערבוב: סלק, עשבי תיבול. בצל (קוביות גבינה אם מוסיפים) תיבול במלח, פלפל שמן זית, חומץ. אם מתבלים בלימון אפשר לצרף גם קליפת לימון קצוצה.

סלט כרובית צלויה עם בצל ירוק, גרעיני חמניה קלויים ובלסמי מצומצם

  |   By  |  0 Comments

מפרקים כרובית לפרחים, משמנים בקצת שמן זית וצולים בגריל עד להשחמה קלה.

קולים את גרעיני החמניה קלות על מחבת וקוצצים את הבצל הירוק

ומערבבים את כל הרכיבים מלבד הבלסמי

את הבלסמי מחממים בסיר קטן או מחבת על אש בינונית עד להצטמצמות קלה, מוסיפים לקערה ומערבבים.

סלט סלרי וירוקים

  |   By  |  0 Comments

קוצצים את כל הירוקים דק.
קולים את זרעי החמניה על גבי מחבת יבשה,

מערבבים הכל ביחד, מתבלים בלימון, תבלינים ושמן זית. טועמים ומתקנים תיבול

סלט כרוב סגול

  |   By  |  0 Comments

לקצוץ לפי ההוראות (אם יש סכין גירור וחיתוך- להשתמש במעבד המזון):

כרוב סגול חתוך דק

6 גזרים מקולפים ומגורדים

צרור סלרי- הגבעולים חתוכים דק

2 צרורות פטרוזיליה / צרור גדול- קצוץ דק

לשקשק ביחד את הרוטב ולתבל

סלט סלק וקולורבי

  |   By  |  0 Comments

קולפים וחותכים לקוביות קטנות את הסלקים והקולורבי.

במחבת רחבה / סוטאז' מחממים יחדיו 2-3 כפות שמן זית ו-2 כפות מים ומתחילים לאדות-לטגן את הקוביות. מכסים ומערבבים מדי פעם, על אש בינונית.

בינתיים קוצצים דק את עלי הסלק/ מנגולד. כשהקוביות מראות סימני התרככות מוסיפים אליהן גם את העלים הקצוצים. ממשיכים לבשל עם מכסה, וכשהעלים מתחילים לאבד נפח פותחים את המכסה ומאפשרים לכל המרכיבים להתקרמל יחדיו. במידת הצורך ניתן להוסיף כמה שלוקים של שמן ו/או מים.

כותשים את השום, קולפים וקוצצים את התפוח לקוביות קטנות, קוצצים דק את הבצל הסגול. מערבבים אותם בקערה יחד עם שמן זית, בלסמי, לימון, מלח ופלפל ומשהים לכמה דקות.

מאחדים את שתי התערובות ומערבבים היטב לאיחוד טעמים. טועמים ומתקנים תיבול.

סלט טאבולה פריקי

  |   By  |  0 Comments

לשטוף היטב את הפריקי, לסנן ולהניח בצד לחצי שעה לריכוך הגרגרים.

מעבירים פריקי לסיר עם מים (להתחיל בכמות זהה של פריקי ומים ובהמשך, אם יש צורך, להוסיף עוד מים), מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנטנה עד לספיגת המים וריכוך הגרגרים. גם בתום תהליך הבישול נותר בגרגרים מרקם מעט לעיס ולא רך לגמרי. לשטוף את הפריקי בסוף הבישול.

  1. קוצצים היטב את כל צרורות הירק ומערבבים עם שאר המרכיבים בעוד גרעיני הפריקי חמימים, בכדי שיקלטו היטב את הטעמים. מתבלים במיץ משני לימונים וגרידת לימון, שמן זית, מלח, פלפל

פלאפל עדשים / מאש

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני.
את העשבים חותכים גס ואת הקישוא פורסים לרבעים.
במעבד מזון טוחנים את העדשים עם שאר המרכיבים + 2 כפות שמן זית עד לקבלת תערובת רכה ויציבה.
טועמים ומתקנים תיבול (הטעמים צריכים להיות חזקים)

משמנים נייר אפיה בשמן זית ומסדרים עליו את הקציצות. משמנים אותן גם קצת מלמעלה.
אופים כ- 10-15 ד' ונזהרים לא לייבש אותן.

שניצל תירס

  |   By  |  0 Comments

לחמם תנור לחום בינוני

את התירס מפשירים כ- 10 ד' במים רותחים ומסננים

¾ מכמות התירס טוחנים בבלנדר מוט למחית ואז מערבבים עם הקמח והתבלינים.
בסוף מוסיפים את שאר הגרגירים השלמים לתערובת

משמנים נייר אפיה, משטחים לקציצות דקות (תדמיינו שניצל טבעול).
אם מצפים בפירורי לחם- זה הזמן

משמנים קצת מלמעלה ואופים בערך 10 דקות- 15 שעה עד להתייצבות והשחמה קלה

שניצלוני טופו

  |   By  |  0 Comments

חותכים את הטופו לרצועות בעובי אצבע.
מכינים בקופסא שטוחה ורחבה רוטב מחומרי המשרה: רוטב סויה, סילאן, 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות שמן זית, 2 שיני שום כתוש-  ומשקשקים טוב.
מניחים במשרה את הטופו (רצוי לפחות חצי שעה לספיגת הטעמים) . כדאי לדקור מעט את הטופו.
אם רוצים לזרז תהליכים, ניתן לחמם במחבת את הטופו עם חומרי המשרה למספר דקות.

הכנת הציפוי:  מערבבים קמח חומוס וכוס מים טוב עד לקבלת בלילה חלקה. בצלחת נפרדת מניחים פירורי לחם ואורגנו ומערבבים.

מכינים בצד תבנית עם נייר אפיה ומשמנים אותו בשמן זית
לוקחים את אצבעות הטופו וטובלים בבלילת חומוס, מנערים ומעבירים לקערת פירורי הלחם, מצפים טוב ומניחים על גבי התבנית.
מטפטפים קצת שמן זית גם מעל.

אופים בחום בינוני למשך 10-15 דקות

קציצות מנגולד

  |   By  |  0 Comments

קוצצים דק בצל ואת גזע המנגולד, את עלי המנגולד קוצצים לעובי בינוני.

מחממים מחבת ויוצקים בה שמן זית. מאדים בה במשך מספר דקות את הבצל והגזע ואחר כך מוסיפים בהדרגה את העלים.

כשהנפח מצטמצם מורידים מהאש ומקררים.

בקערה מערבבים טוב קמח עדשים עם כמות שווה של מים ומתבלים. מצרפים את הירק המאודה ומערבבים טוב לאיחוד.

משמנים נייר אפיה, צרים קציצות ומשמנים אותן מלמעלה.

אופים בחום בינוני לכחצי שעה.

קציצות טופו מזוגגות ברוטב חמוץ מתוק

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון טוחנים:

  1. קוואקר לקמח ומוציאים לקערה
  2. גזר חתוך לחתיכות גדולות עם טופו עד לקבלת עיסה אחידה יחסית

מצרפים גם את התערובת הזו לקערה, יחד עם קמח חומוס ותבלינים ומערבבים.

מעצבים קציצות עגולות בגודל כדור פינג פונג ומניחים על גבי תבנית מצופה בנייר אפיה משומן. משטחים קלות ומושחים בשמן זית מלמעלה

אופים בחום בינוני עד להתגבשות והשחמה קלה מאוד

את שיני השום כותשים, וכ-6 ס"מ ג'ינג'ר מגררים.
למחבת עמוקה/ סיר קטן (רצוי לא טפלון) יוצקים שמן זית ומכניסים את השום והג'ינג'ר, מדליקים אש בינונית ונותנים להם להוציא ריח.
מוסיפים את ריבת המשמש ומערבבים טוב טוב עד לבעבוע קל. מוסיפים 1.5 כוסות מים והחומץ + מלח ומביאים לרתיחה.

מכניסים את הקציצות האפויות לרוטב המבעבע ואחרי כמה דקות הופכים.
במידה ונדרש ניתן להוסיף עוד ככוס מים, 
הקציצות אמורות לספוג את מירב הנוזלים.

קציצות סלק ועשבי תיבול

  |   By  |  0 Comments

את הסלקים מניחים בסיר עם שפע מים ומביאים לרתיחה. אחרי הרתיחה מבשלים עוד 5 דקות על אש נמוכה, מכבים ומשאירים בסיר מכוסה בערך רבע שעה.
בינתיים- קוצצים דק מאוד את העשבים, סוחטים מיץ מהלימון, מערבבים עם הקוואקר ושאר החומרים.
את הסלק קולפים ומגררים על הפומפיה הגסה ומערבבים עם שאר החומרים.

משמנים נייר אפיה, צרים קציצות ומשמנים אותן מלמעלה. אופים כ-25 דקות בחום בינוני עד להתייצבות

קציצות קינואה וקישואים בטעם עדין

  |   By  |  0 Comments

מבשלים את הקינואה בסיר קטן בשפע מים, כרבע שעה מזמן רתיחה ועד שהיא מוכנה. מסננים ומקררים
מגררים את הקישוא ומערבבים עם הקינואה המבושלת והמסוננת.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב
צרים בעדינות קציצות
אופים על גבי נייר אפיה משומן (ומשמנים גם למעלה) בחום בינוני כחצי שעה / עד להשחמה.

קציצות אורז/ קינואה ועדשים אדומות

  |   By  |  0 Comments

לקלוף שיני שום, לקלוף ולחתוך את הבצל לרבעים, להפריד את עלי הבזיליקום

לבשל את האורז בסיר קטן לדרגת אל-דנטה

לטחון את שאר הרכיבים במעבד מזון

לערבב את הבלילה עם האורז

ליצור קציצות ולהניח על גבי נייר אפיה משומן

לאפות כ- 25 ד' בחום בינוני

קציצות עדשים מתובלות

  |   By  |  0 Comments

את העדשים מבשלים בשפע מים עד לריכוך מלא ומסננים
את הקישואים מגררים על הפומפיה העבה ואת הכרישות פורסים דק. את הצ'ילי קוצצים ואת השום כותשים.
מחממים שמן במחבת, מאדים את הכרישות וכשהן הופכות שקופות מצרפים את הצ'ילי, הקישואים והתבלינים. מחכים לאידוי הנוזלים והשחמה קלה

מעבירים לקערה יחד עם השום הכתוש והעדשים המסוננות.
טוחנים בבלנדר מוט עד ליצירת עיסה. מוסיפים בהדרגה קמח חומוס עד לייצוב קל של העיסה

לשמן נייר אפיה, ליצור קציצות ולסדר, לשמן מעליהן. אופים כ 30 דקות בחום בינוני עד להתייצבות קלה