יוגורט קשיו – להכנה בשת”פ עם הלקוח

  |   By  |  0 Comments

טוחנים הכול יחד עם ליטר מים (4.5 כוסות) בבלנדר טוב עד לנוזל חלק, מעבירים לקערת נירוסטה או זכוכית נקייה.

מכסים בניילון נצמד ומשאירים פתח קטן לנשימה, מניחים את הקערה לתסיסה על השיש.

מערבבים לפחות פעמיים ביום בכף נקייה, תוך 72-24 שעות (תלוי במזג האוויר) הנוזל מתמצק ותוסס (יהיה אפשר לראות בועות), וזה סימן שהיוגורט מוכן.
מעבירים לצנצנות.

ממרח כוסברה צ’ילי

  |   By  |  0 Comments

שוטפים את הכוסברה ומייבשים, מורידים לה 2 ס”מ מלמטה (גבעולים) וחותכים ל-3 חלקים את הצרור.

את הצ’ילי חותכים ומנקים מגרעינים (זהירות על הידיים!) ואת השום קולפים.

לתוך מעבד מזון מעבירים את כל חומרי הגלם מלבד שמן הזית ומתחילים לטחון, את השמן מוסיפים בהדרגה לפי המרקם הרצוי.

מעבירים לצנצנות מעוקרות.

קרם חצילים

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני.
על גבי תבנית מצופה בנייר אפייה מניחים את החצילים ואת ראשי השום השלמים. אופים כ-40 ד’ עד לריכוך מלא של החציל (בודקים בעזרת מזלג).
מוציאים את התבנית, חותכים את החציל ומצננים.
לתוך בלנדר מעבירים את בשר החציל, סוחטים את תוכן שיני השום, מוסיפים לימון, מלח ופלפל וטוחנים. מוסיפים שמן זית בהדרגה וטוחנים עד לקבלת קרם בהיר ואחיד. אפשר גם בעזרת בלנדר מוט.
מעבירים לצנצנת, רצוי מעוקרת.

פסטוזיליה

  |   By  |  0 Comments

ניתן להשתמש בצנובר במקום אגוזי מלך

את הפטרוזיליה שוטפים ומייבשים. מורידים 2 ס”מ מהגבעול התחתון וחותכים כל צרור ל-3 חלקים. קולפים את שיני השום.
מעבירים למעבד את כל חומרי הגלם מלבד שמן הזית ומתחילים לטחון.
מוסיפים שמן בהדרגה לפי המרקם הרצוי.
מעבירים לצנצנות מעוקרות.

סלט חצילים ועגבניות פיקנטי

  |   By  |  0 Comments

לחתוך את החצילים לקוביות, לערבב עם שמן זית ולצלות בתנור עד להשחמה קלה.

לחתוך את הפלפלים והעגבניות לקוביות בינוניות. לקצוץ את הבצלים, הצ’ילי והשום דק.

בסיר בינוני לטגן על אש בינונית את הבצל, שום וצ’ילי (אופציונלי). כשמתחיל לעלות ריח מוסיפים עגבניות ופלפלים יחד עם תבלינים. מבשלים עד להתרככות והפיכה למרקם של רוטב, ואז מוסיפים את החצילים הקלויים ובערך 2 כוסות מים.

מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-20 ד’. מתקנים תיבול ושומרים בקירור.

סלט תפוחי אדמה עם עשבי תיבול ושקדים

  |   By  |  0 Comments

לקלף ולחצות תפו”א.

לבשל במים עם מלח עד להתרככות חלקית (שלא יגיעו למצב של פירה).

לקצוץ עשבי תיבול ועגבניות.

את תפוחי האדמה לקרר ולחתוך לקוביות בגודל ביס.

לערבב את כל המרכיבים מלבד השקדים – להשאיר בקופסה בנפרד להוספה עצמאית. לתבל במלח, פלפל, שמן זית, בלסמי ושום כתוש.

סלט סלק עם עשבי תיבול ובצל סגול מקורמל (אפשר גם עם גבינה בולגרית/ פטה)

  |   By  |  0 Comments

בישול סלק בקליפתו עד שרך.

קיצוץ פטרוזיליה ונענע דק.

חיתוך בצל סגול לפרוסות דקות ואידוי במחבת עם שמן זית עד להשחמה קלה.

קילוף הסלק וחיתוכו לקוביות קטנות.

ערבוב: סלק, עשבי תיבול, בצל (קוביות גבינה אם מוסיפים).

תיבול במלח, פלפל שמן זית, חומץ. אם מתבלים בלימון אפשר לצרף גם קליפת לימון קצוצה.

סלט כרובית צלויה עם בצל ירוק, גרעיני חמנייה קלויים ובלסמי מצומצם

  |   By  |  0 Comments

מפרקים כרובית לפרחים, משמנים בקצת שמן זית וצולים בגריל עד להשחמה קלה.

קולים את גרעיני החמנייה קלות על מחבת וקוצצים את הבצל הירוק.

מערבבים את כל הרכיבים מלבד הבלסמי והגרעינים – להשאיר גרעינים בקופסה בנפרד להוספה עצמאית. 

את הבלסמי מחממים בסיר קטן או מחבת על אש בינונית עד להצטמצמות קלה, מוסיפים לקערה ומערבבים.

סלט כרובית צלויה בחרדל וחמוציות

  |   By  |  0 Comments

מפרקים כרובית לפרחים, משמנים בקצת שמן זית וצולים בגריל עד להשחמה קלה ומעבירים לקערה/ קופסה.

קוצצים דק בצל ירוק וכותשים שום, סוחטים מיץ מלימון אחד.

מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב: סילאן, חרדל, שום כתוש, לימון וכף שמן זית. יוצקים על הכרובית הצלויה, מוסיפים חמוציות ובצל ירוק, מלח ופלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים לפי הצורך את התיבול.

סלט ברוקולי עם שקדים פרוסים, עגבניות שרי, שום ולימון

  |   By  |  0 Comments

מפרקים את הברוקולי לפרחים ומאדים/ חולטים עד להתרככות חלקית (שלא יהפוך עיסתי, מרקם נעיץ).

מקררים כמה דקות.

בינתיים את עגבניות השרי חותכים לרבעים/ חצאים.

את השקדים קולים על מחבת יבשה לזמן קצר. להשאיר בקופסה בנפרד להוספה עצמאית. 

מערבבים את כל הרכיבים (מלבד השקדים) ומתבלים בשמן זית, לימון, מלח, פלפל, שום כתוש.

סלט קישואים לימוני

  |   By  |  0 Comments

חותכים את הקישואים לרבעים לאורכם ואז חוצים כל רבע לרוחב.

מערבבים בקערה עם קצת שמן זית ופורסים על גבי תבנית עם נייר אפייה.

צולים בחום גבוה כ-20 ד’ עד להשחמה חלקית והתרככות.

בינתיים קוצצים בצל סגול, שום, עלי נענע ומעבירים לקופסה גדולה.

מוסיפים את הקישואים הצלויים.

מתבלים במיץ לימון (להתחיל בחצי כמות ולטעום) מלח, פלפל וקצת שמן זית.

מערבבים טוב ומעבירים למקרר.

מטבוחה של אורית

  |   By  |  0 Comments

לחצות את הירקות ולשים את העגבניות עם הפלפלים (כולל הפלפל הירוק) והבצל בתבנית ולצקת מעל שמן זית.

לפזר מעל כחצי כף מלח גס, להכניס לתנור על 180 מעלות למשך 40 דקות עד שעה.

לאחר צלייה בתנור: לפלפלים ולעגבניות מורידים את הקליפה בזהירות (מה שיורד בקלות) וקוצצים יחד עם הבצל.

בסיר מחממים היטב שמן, מוסיפים פפריקה מתוקה ומוסיפים את הירקות וגם שום כתוש.

מביאים לרתיחה ומנמיכים, מבשלים עד שהרוטב מצטמצם ונוצרת מטבוחה.

להוסיף מלח אם נדרש.

סלט סלרי וירוקים

  |   By  |  0 Comments

קוצצים את כל הירוקים דק.
קולים את גרעיני החמנייה על גבי מחבת יבשה.

מערבבים הכול יחד מלבד גרעיני החמניה – להשאיר בקופסה בנפרד להוספה עצמאית.
מתבלים בלימון, תבלינים ושמן זית. טועמים ומתקנים תיבול.

סלט שורשים צבעוני

  |   By  |  0 Comments

את כל הירקות קולפים ומגררים על דיסקית מגררת עבה.

לקצוץ קלות אגוזי מלך, להשאיר אותם ואת גרעיני החמניה בקופסה נפרדת להוספה עצמאית.
משקשקים רוטב ומתבלים, טועמים ומשהים לשעה במקרר.

סלט כרוב סגול

  |   By  |  0 Comments

לקצוץ לפי ההוראות (אם יש סכין גירור וחיתוך- להשתמש במעבד המזון):

כרוב סגול לחתוך דק

6 גזרים לקלף וגרד דק.

גבעולי סלרי לחתוך דק

2 צרורות פטרוזיליה/ צרור גדול לקצוץ דק

לשקשק ביחד את הרוטב ולתבל.

סלט סלק וקולורבי

  |   By  |  0 Comments

קולפים וחותכים לקוביות קטנות את הסלקים והקולורבי.

במחבת רחבה/ סוטאז’ מחממים יחדיו 3-2 כפות שמן זית ו-2 כפות מים ומתחילים לאדות-לטגן את הקוביות. מכסים ומערבבים מדי פעם, על אש בינונית.

בינתיים קוצצים דק את עלי הסלק/ מנגולד. כשהקוביות מראות סימני התרככות מוסיפים אליהן גם את העלים הקצוצים. ממשיכים לבשל עם מכסה, וכשהעלים מתחילים לאבד נפח – פותחים את המכסה ומאפשרים לכל המרכיבים להתקרמל יחדיו. במידת הצורך ניתן להוסיף כמה שלוקים של שמן ו/או מים.

כותשים את השום, קולפים וקוצצים את התפוח לקוביות קטנות, קוצצים דק את הבצל הסגול. מערבבים אותם בקערה יחד עם שמן זית, בלסמי, לימון, מלח ופלפל ומשהים לכמה דקות.

מאחדים את שתי התערובות ומערבבים היטב לאיחוד טעמים. טועמים ומתקנים תיבול.

סלט טאבולה מכרובית

  |   By  |  0 Comments

להשרות את הכרובית במים ולסנן היטב – אם צריך גם לנגב/ לייבש אחרת הסלט יוצא רטוב ומבאס.

כשהכל התייבש היטב גורסים דק את הכרובית במעבד מזון (למרקם של קוסקוס – להיזהר לא להפוך למשחה). את עשבי התיבול קוצצים דק (ידנית או במעבד) ואת העגבניות קוצצים לריבועים קטנים. לקלות גרעינים ולשמור בקופסה נפרדת להוספה עצמאית של הלקוחות. מערבבים יחדיו את כל המרכיבים מלבד הגרעינים ומעבירים למקרר.

סלט סלק-נענע-לוז

  |   By  |  0 Comments

מבשלים סלקים על קליפתם כשעה. מקלפים מתחת למים זורמים ומשאירים לצינון בצד.
קולפים ופורסים בצל לחצאי טבעות. קוצצים דק לוז ונענע. סוחטים מיץ מ-2 לימונים .
את הסלק חותכים לקוביות קטנות בגודל ביס. 
אם מוספים גבינה – חותכים אותה לאותו גודל.

מערבבים הכול יחדיו מלבד אגוזי הלוז – להשאיר בקופסה להוספה עצמאית. מתבלים וטועמים. אם יש צורך – מוסיפים לימון ותבלינים.
לסיום מזלפים שמן זית. מצננים לפני ההגשה.

סלט קינואה עם אנטי פסטי וגרעיני חמניה

  |   By  |  0 Comments

חיתוך ירקות לקוביות, לערבב עם קצת שמן זית ומלח ולקלות בתנור בחום גבוה.

בישול קינואה לדרגת אל-דנטה.

קיצוץ עשבים.

קליית גרעינים על מחבת יבשה – להשאיר בקופסה נפרדת להוספה עצמאית. 

ערבוב ותיבול שאר הרכיבים.

סלט שעועית לבנה עם בצל ירוק, סילאן ולימון

  |   By  |  0 Comments

מבשלים שעועית במים + כף מלח עד לריכוך טוב.

קוצצים בצל ירוק ומערבבים עם סילאן, מיץ לימון, מלח ופלפל.

מערבבים עם השעועית ומתבלים בשמן זית. טועמים ומתקנים תיבול. רצוי להשהות לפחות שעה לפני האכילה במקרר/ במקום קריר.

סלט שעועית אדומה עם סלק, בצל סגול, אגוזי מלך ופטרוזיליה

  |   By  |  0 Comments

מבשלים את הסלקים במים עד לריכוך (בקליפתם).

מבשלים את השעועית במים + כף מלח עד לריכוך ומסננים.

קוצצים בצל סגול לרבעי עיגול דקים. פטרוזיליה קוצצים. קוצצים אגוזי מלך גס – להשאיר בקופסה נפרדת להוספה עצמאית. 

חותכים את הסלקים המוכנים לריבועים בגודל ביס קטן/ בינוני.

מערבבים בקערה את הכול ומתבלים בשמן זית, לימון ומלח.

סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי צלויות

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה מאוד (גריל).

חוצים את העגבניות ומסדרים על גבי נייר אפייה. אופים עד לצריבה קלה.

מבשלים עדשים עם הרבה מים עד להתרככות ומסננים.

בקערה מערבבים את העדשים והעגבניות, קוצצים אגוזים גס ומשאירים אותם בקופסה נפרדת להוספה עצמאית.  מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל.

סלט ירוק של מאש ועשבי תיבול עם תערובת אגוזים

  |   By  |  0 Comments

את עשבי התיבול שוטפים וקוצצים דק (אפשר במעבד מזון) ואת תערובת האגוזים קולים 2 דקות על מחבת חמה. – להשאיר אותם בקופסה נפרדת להוספה עצמאית. 

את המאש מבשלים עד שהיא במרקם נגיס.

בקערה מערבבים את כל המרכיבים מלבד אגוזים וגרעינים, ומתבלים.

ניתן לאכול קר או חם.

סלט סלק ועדשים שחורות

  |   By  |  0 Comments

בישול סלק בקליפתו עד שרך.

בישול עדשים שחורות עד שמתרככות.

קיצוץ פטרוזיליה דק.

קילוף הסלק וחיתוכו לקוביות קטנות.

ערבוב: סלק, עדשים, פטרוזיליה. תיבול במלח, פלפל שמן זית, חומץ. אם מתבלים בלימון, אפשר לצרף גם קליפת לימון קצוצה.

פלאפל עדשים/ מאש

  |   By  |  0 Comments

(להזכיר השריה!) הערות ללקוח

ניתן להחליף עדשים ירוקות בשעועית מאש.
יש להשרות במים לפחות 12 שעות מראש – 250 גרם (כוס ושליש) של עדשים/ מאש .
ניתן להחליף קישוא בקולורבי.

 

מתכון:

מחממים תנור לחום בינוני.
את העשבים חותכים גס, ואת הקישוא פורסים לרבעים.
במעבד מזון טוחנים את העדשים עם שאר המרכיבים + 2 כפות שמן זית עד לקבלת תערובת רכה ויציבה.
טועמים ומתקנים תיבול (הטעמים צריכים להיות חזקים).

משמנות נייר אפייה בשמן זית, מוסיפות לתערובת עוד 1 כף שמן זית ומסדרות עליו את הקציצות. משמנות אותן גם קצת מלמעלה.
מכניסות לאפיה כ-10 דקות ובודקות יציבות. אם נדרש אופות עוד כמה דקות. אין צורך להגיע להשחמה.

שניצל תירס

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח : לגרסא ללא גלוטן ניתן להסיר את פירורי הלחם, ולהמיר את הקמח המלא לקמח עדשים בלבד (1 כוס קמח עדשים סה״כ)

 

לחמם תנור לחום בינוני.

את התירס מפשירים כ-10 ד’ במים רותחים ומסננים.

¾ מכמות התירס טוחנים בבלנדר מוט למחית, ואז מערבבים עם 2 סוגי הקמחים, 4 כפות שמן זית, סויה, טחינה, שום ותבלינים – כל הנ״ל כמפורט ברכיבים.
בסוף מוסיפים את שאר הגרגירים השלמים לתערובת.

משמנים נייר אפייה, משטחים לקציצות דקות (תדמיינו שניצל טבעול).
מצפים בפירורי לחם, משמנים קצת מלמעלה ואופים בערך 15-10 שעה עד להתייצבות והשחמה קלה.

קציצות מנגולד

  |   By  |  0 Comments

קוצצים דק בצל ואת גזע המנגולד, את עלי המנגולד קוצצים לעובי בינוני.
מחממים מחבת ויוצקים בה שמן זית. מאדים בה במשך מספר דקות את הבצל והגזע ואחר כך מוסיפים בהדרגה את העלים
.
כשהנפח מצטמצם, מורידים מהאש ושמים במסננת מעל קערה.
מרתיחים מים, לתוך כוס מעבירים: 1/2 כוס מהנוזלים שסיננו + 1/2 כוס מים רותחים.
בקערה מערבבים טוב קמח עדשים עם כוס הנוזלים ומתבלים.
מצרפים את הירק המאודה ומערבבים טוב לאיחוד
.
משמנים נייר אפייה, צרים קציצות ומשמנים אותן מלמעלה
.
אופים בחום בינוני כחצי שעה.

קציצות טופו מזוגגות ברוטב חמוץ מתוק

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון טוחנים:

  1. קוואקר ואגוזי מלך לקמח ומוציאים לקערה.
  2. גזר חתוך לחתיכות גדולות עם טופו עד לקבלת עיסה אחידה יחסית.

מצרפים גם את התערובת הזו לקערה, יחד עם קמח חומוס ותבלינים ומערבבים.

מעצבים קציצות עגולות בגודל כדור פינג פונג ומניחים על גבי תבנית מצופה בנייר אפייה משומן. משטחים קלות ומושחים בשמן זית מלמעלה

אופים בחום בינוני עד להתגבשות והשחמה קלה מאוד.

את שיני השום כותשים, וכ-6 ס”מ ג’ינג’ר מגררים.
למחבת עמוקה/ סיר קטן (רצוי לא טפלון) יוצקים שמן זית ומכניסים את השום והג’ינג’ר, מדליקים אש בינונית ונותנים להם להוציא ריח.
מוסיפים את ריבת המשמש ומערבבים טוב טוב עד לבעבוע קל. מוסיפים 1.5 כוסות מים והחומץ + מלח ומביאים לרתיחה.

מכניסים את הקציצות האפויות לרוטב המבעבע ואחרי כמה דקות הופכים.
במידה ונדרש ניתן להוסיף עוד ככוס מים, 
הקציצות אמורות לספוג את מרב הנוזלים.

טארט שוקולד ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח:

חלב קוקוס – 1.2 כוס = 300 מ״ל.
תוספות אפשריות: גרידת לימון מ-2 לימונים/ פקאנים קצוצים דק (כ-100 ג’)/ גרידת תפוז מתפוז שלם/ נענע קצוצה דק (2 חופנים)/ לוז גרוס כ-100 ג’/ שקדים פרוסים כ-100 ג’/
במקום קורנפלור אפשר חצי כוס קמח טפיוקה/ תפוחי אדמה/
במקום חלב קוקוס אפשר שמנת מתוקה.

 

מתכון:

את חומרי הקלתית – כוס וחצי קמח שקדים/שקדים טחונים, גרידת לימון, כפית תמצית וניל טבעי, חצי כוס קמח טפיוקה/ קורנפלור/ תפוחי אדמה, 2 כפות שמן זית, קצת מלח יוצקים לקערה.

מוסיפים מים בהדרגה ומעבדים ידנית עד ליצירת כדור יציב יחסית.

מצפים תבנית 26″ בנייר אפייה ומשטחים לתוכה את הבצק.

אופים בחום בינוני כ-10 ד’ עד להזהבה של הבצק.

למלית:

מרתיחים את הנוזל, מורידים מהגז, מכניסים את השוקולד ומערבבים טוב עד שהכול נמס, מקררים קלות לדרגת פושר.

יוצקים על הקלתית. מוסיפים קורט מלח גס (ממש מעט ובעדינות, מפזרים טוב על המלית ממש גרגר-גרגר).

שולחים את הטארט לקירור של שעה לפחות במקרר

קציצות אורז/ קינואה ועדשים אדומות

  |   By  |  0 Comments

 

להזכיר ללקוחות להשרות את העדשים האדומות יש להשרות לפחות 4 שעות לפני הבישול

הערות ללקוח:
ניתן להמיר את האורז בקינואה.
ניתן להחליף את הבזיליקום בפטרוזיליה/ בצל ירוק/ כוסברה.
ניתן להחליף את הבצל בירק אחר: גזר/ סלק/ קישוא.
ניתן להשתמש בבלנדר *טוב* במקום במעבד מזון.

לקלוף שיני שום, לקלוף ולחתוך את הבצל לרבעים, להפריד את עלי הבזיליקום.

לבשל את האורז בסיר קטן לדרגת אל-דנטה.

לטחון את העדשים במעבד מזון. להוסיף את שאר הרכיבים ולטחון.

לערבב את הבלילה עם האורז.

ליצור קציצות ולהניח על גבי נייר אפייה משומן.

לאפות כ-25 ד’ בחום בינוני.

טראפלס שוקולד על בסיס חלב קוקוס

  |   By  |  0 Comments

מרתיחים חלב קוקוס (400 מ״ל).

מוסיפים מלח ושוקולד מריר מערבבים וממיסים.

מעבירים לכלי שטוח מצופה בנייר אפיה ומקררים במקפיא למשך חצי שעה לפחות!!!

מחלצים מהכלי וחותכים לריבועים (אמורים לצאת כ-20 מכובדים).

טובלים בקקאו, יוצרים עיגולים ומגלגלים שנית בקקאו. שומרים בקירור.

קציצות עדשים מתובלות

  |   By  |  0 Comments

את העדשים מבשלים בשפע מים עד לריכוך מלא ומסננים.
את הקישואים מגררים על פומפייה עבה ואת הכרישות פורסים דק. את הצ’ילי קוצצים ואת השום כותשים.
מחממים שמן במחבת, מאדים את הכרישות וכשהן הופכות שקופות מצרפים את הצ’ילי, הקישואים והתבלינים. מחכים לאידוי הנוזלים והשחמה קלה.

מעבירים לקערה יחד עם השום הכתוש והעדשים המסוננות.
טוחנים בבלנדר מוט עד ליצירת עיסה. מוסיפים בהדרגה קמח חומוס עד לייצוב קל של העיסה.

לשמן נייר אפייה, ליצור קציצות ולסדר, לשמן מעליהן. אופים כ-30 דקות בחום בינוני עד להתייצבות קלה.

ריבועי פאדג’ שוקולד – פקאן ללא גלוטן וללא סוכר

  |   By  |  0 Comments

את התמרים משרים במים רותחים בערך רבע שעה ומגלענים.

את הפקאנים טוחנים/ קוצצים גס.

שמים את כל החומרים מלבד הפקאן הקצוץ בבלנדר וטוחנים עד ליצירת מסה אחידה (אם השמן מוצק יש לחמם אותו למרקם נוזלי).

מפזרים חצי מכמות הפקאן בתבנית, על גבי נייר אפייה.

מעליהם משטחים את מסת השוקולד ומעליה מהדקים את החצי השני של הפקאן.

מכסים בניילון נצמד ומקפיאים לפחות לשעה. מוציאים וחותכים לריבועים.

מגישים קריר/ בטמפרטורת החדר.

קציצות כרוב ושקדים

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: במקום 3 כוסות קמח שקדים – אפשר להמיר חצי מהכמות לקמח עדשים (1.5 כוס מכל סוג קמח – סך הכל 3 כוסות)

קולפים וקוצצים בצל וכרוב דק. מגררים גזר בפומפייה.
מאדים בכף שמן כרוב, בצל וגזר עד ריכוך.
כשהירקות רכים, מורידים מהאש ומצננים. מוסיפים קמח שקדים ותבלינים ומערבבים.

טוחנים הכול עם בלנדר מוט.
מחממים תנור ל-200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
יוצרים לביבות שטוחות ומשמנים קצת מעל. אופים בחום בינוני כ-30 דקות.

ריבועי מייפל אגוזים

  |   By  |  0 Comments

טוחנים במעבד מזון את האגוזים והתמרים בפולסים עדינים – לפירורים גסים יחסית.

מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לטחו בפולסים זהירים, עד לאיחוד (במרקם של פרורים קטנים ודביקים, לא להגיע למשחה!)

שימו לב ששמן הקוקוס נמצא במצב נוזלי לפני הערבוב.

משטחים בתוך תבנית / קופסה מרופדת בנייר אפייה.

מקפיאים לפחות לחצי שעה.

מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים טעימים!

חשוב לשים לב להוסיף את החומרים בהדרגה.

סלט חומוס וחצילים

  |   By  |  0 Comments

את החומוס מבשלים כשעה עד לריכוך מלא. את החצילים חותכים לקוביות, מערבבים עם שמן זית וצולים בתנור עד להשחמה.
קוצצים את הבצל לחצאי טבעות ומערבבים בקערה עם החומוס המסונן והחצילים. מתבלים בבהרט, מלח, לימון לפי הטעם ושפע שמן זית. טועמים ומתקנים תיבול.

עוגת שוקולד אזוקי

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני.

מבשלים שעועית לריכוך מלא ומשתמשים ב-2 כוסות שעועית מבושלת.

מכניסים את כל המרכיבים, מלבד השוקולד המריר, למעבד מזון ומרסקים לעיסה נוזלית וחלקה.

מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ומפזרים מעל את השוקולד המריר. משקיעים אותו מעט בבלילה.

אופים כ 45 דקות עד שהעוגה יציבה.

מאפינס טף-שקדים-תפוחים

  |   By  |  0 Comments

הערה ללקוח:

אפשר להחליף שמן קוקוס בשמן זית.

*נדרשת תבניות מאפינס + מנג׳טים. במידה ואין תבניות מאפינס יש לקנות מנג׳טים יציבים מקרטון.

מתכון:

מחממים תנור לחום בינוני ומסדרים מנג’טים בתוך תבנית המאפינס.

קולפים ומגררים את התפוחים, מכינים חלב שקדים (מבלנדרים 2 כפות שקדיה עם כוס מים).

מערבבים יבשים ורטובים לחוד, מאחדים תערובות בעדינות ומעבירים לתבנית.

שימו לב ששמן הקוקוס במצב נוזלי לפני הערבוב.

אופים כ-20 ד’ עד להתייצבות קלה.

אפשר לאחסן בטמפרטורת החדר ואפשר גם להקפיא.

עוגת שוקולד מטריפה ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח:

1-0.75 כוס סילאן (אוהבי שוקולד מריר יכולים להסתפק בחצי).
שוקולד מריר 70% ומעלה.
2 תבניות אינגליש קייק.
רבע כוס חלב קוקוס = 60 מ״ל.

 

מתכון:

מחממים תנור לחום בינוני.

מערבבים יבשים (מהמלח רק קורט), מוסיפים רטובים, מלבד חלב הקוקוס, ומערבבים עד לאיחוד.

שימו לב ששמן הקוקוס במצב נוזלי לפני הערבוב.

מצפים 2 תבניות בנייר אפייה ושופכים לתוכן את הבלילה.

אופים כ-20 דקות בחום בינוני עד להתייצבות.

מוציאים ומצננים.

מכינים את הציפוי: מרתיחים בסיר קטן את חלב הקוקוס, כשרותח מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד.

מערבבים נמרצות עד להמסה ואיחוד (לא לערבב יותר מדי אחרת השוקולד נהיה גושי).

שופכים על גבי העוגה הפושרת, זו כמות גדולה וזה בסדר!

מעבירים למקרר לפחות לשעתיים עד להתייצבות הציפוי.

הכי טעים לאכול בטמפרטורת החדר.

ארטיק מנגו-נענע

  |   By  |  0 Comments

טוחנים את הפירות לעיסה חלקה, מוסיפים קצת מים במידת הצורך (המרקם צריך להיות כמו פרילי).
יוצקים לתבניות ומקפיאים.

ארטיק שוקולד

  |   By  |  0 Comments

מחממים את חלב הקוקוס במיקרו (בפולסים של 30 שניות כל פעם עד שמתחמם טוב) או בסיר קטן על גבי הגז.
לתוך החלב החם מכניסים את השוקולד ומערבבים על ליצירת בלילה חלקה.
יוצקים לתבניות ומקפיאים.

פשטידת כרישה ובזיליקום (טבעוני ללא גלוטן)

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: כרישות גדולות. קמח תירס מעל הפשטידה – לא חובה.

מחממות תנור לחום גבוה.

 

את הכרישה והבצל פורסות לעיגולים ומקפיצות במחבת עד לריכוך והשחמה קלה.

מכינות קרם שקדים: 2 כוסות קמח שקדים (לא להחליף בקמח אחר) +  3 כפות חומץ + שן שום + תבלינים + 2 כוסות מים. טוחנות לקרם חלק בבלנדר או בבלנדר מוט, ומוסיפות עוד 3-4 כפות מים עד ליצירת קרם במרקם של שמנת מתוקה/ טחינה דלילה.
טועמות ובודקות שהקרם מתובל דיו. אם לא- מוסיפות תיבול.
בקערה מערבבות כוס קמח חומוס עם אבקת אפיה וקרם שקדים לבלילה נטולת גושים.
מוסיפות את תערובת הבצל והכרישה ו-2 כפות שמן זית ומערבבות קלות.
מוסיפות סודה לשתיה, מערבבות מהר, יוצקות לתבנית מצופה בנייר אפיה.
מפזרות מעל קמח תירס צהוב, אופות כ-45 ד’ עד להתייצבות והשחמה קלה.

**חובה** לקרר כשעתיים במקרר לפני ההגשה.

פשטידת בצל ופלפל קלוי (טבעוני ללא גלוטן)

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: קמח תירס מעל הפשטידה – לא חובה.

מחממות תנור לחום גבוה.

את הבצלים פורסות לעיגולים/ חצאי עיגולים, מערבבות עם 2-3 כפות שמנ״ז ומפזרות בתבנית תנור על גבי נייר אפיה. את הפלפלים חוצות, מרוקנות מגרעינים ומסדרות באותה תבנית, בין הבצלים, עם הגב (הקליפה) כלפי מעלה. נותנות להכל 20 דקות בערך עד לריכוך והשחמה קלה.

את הפלפלים מצננות וקולפות כמה שאפשר, קוצצות לפרוסות/ ריבועים גסים. מערבבות את הקוביות עם הבצלים הצלויים + 2 כף גדולה תימין.

מכינות קרם שקדים: 2 כוסות קמח שקדים (לא להחליף בקמח אחר) +  3 כפות חומץ + שן שום + תבלינים + 2 כוסות מים. טוחנות לקרם חלק בבלנדר או בבלנדר מוט, ומוסיפות עוד 3-4 כפות מים עד ליצירת קרם במרקם של שמנת מתוקה/ טחינה דלילה.
טועמות ובודקות שהקרם מתובל דיו. אם לא- מוסיפות תיבול.
בקערה מערבבות כוס קמח חומוס עם אבקת אפיה וקרם שקדים לבלילה נטולת גושים.
מוסיפות את הירקות (פלפלים ובצלים צלויים) ו-2 כפות שמן זית ומערבבות קלות.
מוסיפות סודה לשתיה, מערבבות מהר , יוצקות לתבנית מצופה בנייר אפיה.
מפזרות מעל קמח תירס צהוב, אופות כ-45 ד’ עד להתייצבות והשחמה קלה.

**חובה** לקרר כשעתיים במקרר לפני ההגשה.

קיש בצל ובזיליקום טבעוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.

 

את הבצלים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות.
מתכון לבצק:

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים חצי כוס מים בהדרגה ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות

.

מילוי
בבלנדר טוחנים: 3/4 כוס שקדים קלופים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח עד לקבלת קרם חלק.

 את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.

מסדרים את הבצלים המאודים (משאירים קצת בצד) + חלק מעלי הבזיליקום על גבי הבצק האפוי ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים + בזיליקום למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש 3 בצלים טבעוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.

 פורסים בצל + בצל סגול לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות.

 

מתכון לבצק:
מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים חצי כוס מים בהדרגה ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות

מילוי
בבלנדר טוחנים: 3/4 כוס שקדים קלופים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח עד לקבלת קרם חלק.

3-2 גבעולים של בצל ירוק פורסים לעיגולים דקים ומוסיפים לקרם.

מוסיפים לתערובת תימין יבש.

מסדרים את רוב הבצלים המאודים (שומרים קצת בצד) על גבי הבצק האפוי.
יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש פלפל קלוי טבעוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

ניתן להחליף/ לשלב עם פלפל צהוב.
ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.

את הפלפלים חוצים לשניים וקולים בתנור עד להשחמה.

מתכון לבצק:

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים חצי כוס מים בהדרגה ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

מילוי
בבלנדר טוחנים: 3/4 כוס שקדים קלופים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק.

מסירים מהפלפלים הקלויים את הקליפה וחותכים לרצועות ארוכות.

מסדרים רצועות פלפלים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הפלפלים.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.