קציצות קלילות ליום יום
קציצות “מכובדות” לארוחה חגיגית
ובעיקר – קציצות קלילות, ירוקות ומלאות בחלבון
משביעות, משמחות וטעימות
משלושה מרכיבים + תבלינים
זה אחד המתכונים הראשונים שהמצאתי, בעוד יום שבו נקלע למקרר שלי צרור יפה של מנגולד
אני אוהבת את הפשטות שלו וגם את התוצאה שלו
ואת הריפוי בעיסוק של יצירת הקציצות
ואת הורסטיליות שהוא מאפשר לארוחות שלי
כי מסתבר שלא פשוט למצוא קציצות צמחוניות או קציצות טבעוניות – מזינות, טעימות ולא מתפוררות
אז הנה – זמן לנסות ולהתחיל להנות!
לקצוץ דק בצל ואת גזע המנגולד, את עלי המנגולד לקצוץ לעובי בינוני.
לחמם מחבת עם שמן זית ולאדות בה במשך מספר דקות את הבצל והגזע עד לריכוך.
אחר כך להוסיף בהדרגה את העלים.
כשהנפח מצטמצם להוריד מהאש ולקרר.
בקערה לערבב טוב קמח עדשים עם כמות שווה של מים ולתבל.
לצרף את הירק המאודה ולערבב טוב לאיחוד.
לשמן נייר אפייה, בידיים רטובות ליצור קציצות ולשמן אותן קלות מלמעלה.
(אם הבלילה נוזלית אפשר גם ליצור קציצות עם כף, הקציצות מתגבשות בתנור אל דאגה)
לאפות בחום בינוני לכחצי שעה.
מומלץ להגיש עם לימון סחוט.
איך לא לייבש את הקציצה? נבדוק אחרי20 דקות דקות אם היא מוכנה : האם החלק העליון פריך? האם החלק התחתון השתזף?
אם כן נוציא מיד מהתנור.
עוד אפשרות היא לאפות 2-3 קציצות ולקבל לפיהן את אמת המידה להבא.
כל תנור שונה מהשני וחשוב ללמוד ולהכיר אותו כדי לקבל תוצאות טובות
אם משתמשים בטוסטר אובן חשוב לדעת שהבידוד שלו משמעותית פחות טוב
וכדאי למצוא דרך לאטום אותו כדי למנוע בריחת חום.
עוד פירוט על איך לאפות קציצות עסיסיות וטעימות יש במדריך הקציצות שלי
רוצה לדעת איך לבנות מנות כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח