סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר גם במייל tomitbach@gmail.com או ב 052-5012132

אשמח לשמוע ממך!

דברו איתי
סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר גם במייל tomitbach@gmail.com או ב 052-5012132

אשמח לשמוע ממך!

רוטב עגבניות ועדשים טעים ומהיר

15 דקות | פשוט
טבעוני
ללא גלוטן
ללא מוצרי חלב
ללא סוכר
מתאים לילדים
צמחוני
חומרים
בצל
2-3 שיני שום
שורש סלרי/ פטרוזיליה
6 עגבניות
1/3 כוס עדשים כתומות
חומץ בלסמי
מלח
פלפל
שמן זית
הכנה

לקלוף ולקצוץ שורש, שום ובצל ולטגן אותם עם 3-4 כפות שמן זית בסיר בינוני או מחבת גדולה על אש נמוכה.

בינתיים לקצוץ עגבניות (בשלות!) לקוביות וכשמתחיל להיות ריח של שום,  להוסיף אותן, לתבל במלח ופלפל ולהגביר את האש.

לכסות ולערבב מדי כמה דקות.

לתת לכל הירקות להפוך לרוטב אחיד יחסית וסמיך ואז להוסיף את העדשים הכתומות.

להוסיף 2 כוסות מים ולהביא לרתיחה.

לבשל על אש קטנה כ-25 דקות עד שהעדשים מתרככות ו”נמסות” לתוך הרוטב.

לתבל בבלסמי, לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.

אפשר גם לטחון למרקם חלק בעזרת בלנדר יד.

ניתן להשתמש כרוטב לפסטה מקמח מלא או כל דגן מלא אחר.

דילוג לתוכן