קורס בישול ביתי בריא קטניות דגנים

מדריך דגנים חלק ב’: איך להתחיל?

הבנתי למה זה חשוב, אבל מאיפה מתחילים?
ההמלצה שלי היא להתחיל בהכנסה של שני סוגי דגנים חדשים למטבח מדי חודש ולהתחיל להתנסות,
כאשר אורז עגול מלא ובורגול הם הידידותיים ביותר לטעמי.
ניתן להתחיל בשילוב “חצי-חצי” בתוך מאכלים על מנת להתיידד עם הטעמים ולהעלות את המינון בהדרגה.

כשמתחילים לצרוך דגנים מלאים מומלץ להתחיל בהדרגה, לגוון בסוגי הדגנים ולהוסיף כל יום מנה חדשה של דגן.

ומה אפשר לעשות מהם?

תבשילים, קציצות, מאפים, דייסות, עוגות, פנקייקים, לחם ועוד ועוד ועוד
כל מה שהכרת ועוד קצת, בטעם קצת שונה ועם ערכים תזונתיים גבוהים הרבה יותר
את כל הדגנים ללא גלוטן מלבד האורז אני משרה כשעה במים בטמפרטורת החדר כדי לקבל טעמים עדינים יותר, שוטפת ורק אז מבשלת.

להלן מספר סוגים מומלצים של דגנים מלאים:

  • חיטה מלאה
  • שיפון
  • כוסמין
  • גרעיני שיבולת שועל (קוואקר)
  • שיבולת שועל מלאה
  • קוסקוס מלא
  • סולת מלאה​
  • גריסים
  • בורגול
  • ללא גלוטן:
  • אורז עגול מלא, אורז בסמתי מלא
  • כוסמת חומה וירוקה
  • דוחן
  • קינואה
  • אמרנט

מתכונים אפשר למצוא כאן

נכתב בשיתוף אנרצ’י רפואה משלימה

הכתבה נכתבה בשיתוף עם נטלי הלוי
מאנרצ’י רפואה משלימה

רוצה ללמוד יותר? בשביל זה בדיוק יש לי סדנאות בישול.