סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר גם במייל tomitbach@gmail.com או ב 054-6369193

אשמח לשמוע ממך!

דברו איתי
סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר גם במייל tomitbach@gmail.com או ב 054-6369193

אשמח לשמוע ממך!

מדריך ציוד למטבח

אני קוראת לזה – לוותר על (קצת) רומנטיקה במטבח ולהשתמש ביתרונות המאה ה-21

אין מה לעשות, מכשירי חשמל במטבח עוזרים לנו בחיים האלו, הבעיה מתחילה כשצריך… לבחור

אז נתחיל בהסבר מקדים – מה זה מה?
כי תתפלאו (או לא) יש הרבה בלבול בנושא הזה שנובעים גם מהייעוד של הכלי וגם מהמבנה שלו
וכבר קרו בעבר מקרה (או שניים) שבו הגענו למתכון וגילינו שיש לנו את המכשיר הלא נכון. זה מבאס, זה גוזל זמן וזה גם לפעמים מבזבז כסף (כי רצינו לקנות מכשיר לצורך X וגילינו שהוא בכלל טוב יותר ב Y)
שנתחיל? מהקל לכבד

סלייסר = slicer
זה אומר שיש לו סכיני חיתוך בלבד (לרוב).
דומה במבנהו למעבד מזון מינוס המנוע, עשוי מפלסטיק, מופעל ידנית ולכן לא יכול להגיע למרקם חלק באמת (אלא אם מדובר בקיצוץ עגבניות). קל ונייד. זול יחסית למכשירי החשמל.
שימושים לדוגמא:

קיצוץ סלט
קיצוץ בצל לתבשיל
הכנת טחינה
טחינת עגבניות למחית חלקה

בלנדר מוט
מוט שבקצה שלו יושב בלנדר. לפעמים גם יש עוד אביזרים כמו מקציף, כלי סגור לטחינת תבלינים וכו'
עשוי ממתכת או מפלסטיק, אני אישית מעדיפה שלפחות הראש יהיה עשוי ממתכת ושהוא גם יהיה ניתן לפירוק ולשטיפה בקלות
טווח המחירים שלו מאוד גבוה, והוא בעיקר טוחן. אפשר לקנות אותו במבצע של הסופר ב- 50 ש"ח או מותג על ב- 1,000 ש"ח ותוחלת החיים שלו לרוב בהתאם.
היעוד המרכזי שלו הוא לטחון, בעיקר נוזלים. נייד וקל משקל
שימושים לדוגמא:

טחינת מרק / רוטב
הכנת חלב שקדים משקדיה
הכנת טחינה אחידה
הכנת עיסה לקציצות (רכה יחסית)

על מה כדאי להקפיד? ראש מתכת, מנוע חזק, אפשרות להפרדה ולניקוי קל של הראש

בלנדר = blender
זה אומר שהוא מערבל את התכולה שלו לכדי מחית אחידה ורצוי חלקה.
מבנהו צר וארוך, והוא מגיע עם מנוע כבד. יש כאלו מזכוכית או מפלסטיק
לרוב יש לו סכינים בכמה גבהים וזוויות כדי שיוכל לייצר מחית חלקה ככל האפשר.
שימושים לדוגמא:

שייק
ממרח
גלידה
פירה

על מה כדאי להקפיד? מנוע חזק, מיכל פלסטיק ללא bpa או מיכל זכוכית, ניקוי קל

מעבד מזון = food prossesor

מעבד את המזון, מעביר אותו תהליכים שונים כמו גירור, קיצוץ, טחינה, לישה ועוד.
בעל מיכל רחב ועגול ומגוון סכינים. מגיע עם מנוע כבד, עשוי מפלסטיק איכותי וחזק (ואם לא אני ממליצה לא לקנות)
זה גם אומר שהוא ההפך מבלנדר – התוצאה לרוב לא תהיה חלקה לגמרי, אלא אם הופעל למשך פרק זמן ארוך מאוד מה שאומר גם חימום של התוכן. (מלבד בצקים שזה כבר עסק אחר).
שימושים לדוגמא:

ירקות מגוררים לפשטידה
ממרחים לא אחידים (פסטו נגיד)
קיצוץ בצל למרק
פריסת תפוחי אדמה לגארטן
קיצוץ עיסה לקציצות (בבלנדר היא לרוב תצא רכה מדי או לא טחונה באחידות בגלל מבנה הכלי)

על מה כדאי להקפיד? מיכל מפלסטיק איכותי, מנוע חזק, מגוון סכיני חיתוך

מיקסר = mixer
מערבב את המזון, מאחד מרכיבים שונים למסה אחת בעזרת המערבלים שלו
מכשיר בעל קערה גדולה וזרוע ערבוב מתחלפת, משמש לרוב למטרות אפיה ומתוקים
שימושים לדוגמא:

הכנת בצק
הקצפת שמנת/ ביצים

על מה כדאי להקפיד? קערה מרווחת, מכסה לקערה, מנוע חזק, מגוון מערבלים

אולי תאהבו גם

בלוגי אוכל מומלצים

בלוגי אוכל שהם הפייבוריטס שלי – עם נשמה ואוכל אמיתי. כי בשביל אוכל טוב צריך השראה!

איך להתחיל שינוי בריא במטבח?

רשימת טיפים קצרה כדי להתחיל להכניס למטבח שינוי בריא באופן יעיל ומהיר

מדף הספרים שלי

המלצות על ספרי אוכל שגורמים לי לחשוב, כי אוכל הוא כמעט אף פעם לא רק אוכל…

טיפים ליולדת – איך להמשיך לאכול נכון עם תינוק על הידיים?

שוב הגעת לצהריים בלי לאכול כלום? בואי לקרוא איך עושות את זה אחרת, כי אמא שבעה הייא אמא רגועה יותר 🙂

דילוג לתוכן