סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר גם במייל tomitbach@gmail.com או ב 052-5012132

אשמח לשמוע ממך!

דברו איתי
סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר גם במייל tomitbach@gmail.com או ב 052-5012132

אשמח לשמוע ממך!

מדריך מעשי לקציצות

קציצות
למה בכלל?
כי זו מנה עיקרית מושלמת לצמחונים, טבעונים ואוכלי כל
תוספת משביעה ומגוונת לכריך
זה אוכל שאפשר להכין עם הילדים
וגם לקחת לפיקניק ולאכול עם הידיים
כי ברוב המקרים זה ניתן להקפאה ומאפשר לנו להתארגן מראש ולהמשיך לשמור על תפריט מזין וטעים עם פחות מאמץ
כי שוב בישלנו עדשים ואין לנו מה לעשות איתן..
כי נשאר בורגול מאתמול וכואב הלב לזרוק אותו לפח
כי קנינו המון ירוקים ותכף הם ירקבו, לא חבל?

מבחינתי קציצות הן הפתרון המושלם לכל אלו, הן מאפשרות להתנהל עם הבישולים שלנו בצורה חכמה יותר, טעימה יותר, חסכונית יותר ובריאה יותר
הן מאפשרות להכניס לתזונה של הילדים קטניות בקלות, והן אחד מסוגי המאכלים האהובים עלי ביותר. עם ממרח שווה ליד זה בכלל תענוג 🙂
 
אבל הקציצות תמיד מתפרקות לך או מתייבשות לך?
כמה כללי אצבע פשוטים יעזרו לנו כאן

הראשון: מה מדביק קציצות?

במתכונים שלי לכל רכיב יש גם ערך תזונתי או תפקיד ביצירת טעמים טובים ולא רק תפקיד של דבק.
לכן החומרים שאני משתמשת בהם להדבקת קציצות הם: קמח עדשים, קמח חומוס, טופו, קוואקר, אגוזי מלך, טחינה או ביצים. אפשר כמובן לעשות את ההמרות בין הרכיבים השונים אבל שימו לב שיש לפחות מרכיב אחד מאלו בבלילה איתה תעבדו.

השני: יצירת הקציצות

# חשוב לעבוד עם ידיים רטובות. כל עוד הידיים שלי יהיו עם קצת מים או קצת שמן הקציצות יתנהגו יפה יותר ויצאו אחידות יותר ומגובשות יותר.
# חשוב לזכור שאנחנו לא מגלגלים כדור בין הידיים אלא עובדים בעדינות בתנועה של העברת העיסה מיד ליד כדי לקבל צורה כדורית ולא דחוסה מדי.
# יש קציצות ששלב הגיבוש שלהן נעשה בתנור, אז גם אמון הוא מרכיב חשוב בתהליך 🙂
# השלב האחרון והחשוב הוא להניח אותן בעדינות על גבי התבנית ולא למחוץ, ולזכור לתת להן להתקרר אחרי שהן יוצאות מהתנור

השלישי: שמירה על עסיסיות
כן, אני אופה קציצות. לפעמים גם מבשלת ברוטב. לא, אני לא מטגנת כי אין לי סבלנות או זמן לזה…
מה נעשה אם כך כדי שהקציצות לא יתייבשו? נשתמש בשמן זית (איכותי כמובן) כדי
1. לשמן את נייר האפיה שלנו
2. לשמן קלות גם מעל הקציצה
באופן הזה הקציצות שלנו יקבלו קראסט חיצוני פריך וישמרו על עסיסיות מבפנים.

וכמובן, לא לאפות יתר על המידה. הקציצות ממשיכות להתבשל מבפנים גם אחרי שהאפיה הסתיימה ולכן, ברגע שיש קראסט חיצוני לקציצה, זה זמן מצויין להוציא אותה ולתת לה לנוח, אחרת נקבל אבנים לארוחת צהריים

מתכונים בשפע נמצאים כאן
עוד טיפים שימושיים שיהפכו את המטבח שלך לטעים ושמח יותר, אפשר ללמוד בסדנאות שלי 

אולי תאהבו גם

המדריך השימושי לדגנים מלאים

הבנתי למה זה חשוב, אבל מאיפה להתחיל? איך אפשר להכניס אותם אלי לתפריט? ואיך לבחור כשיש כל כך הרבה סוגים? ומה בכלל אפשר לעשות איתם?

מדריך שימושי לקיטניות – חלק ב'

אז השרית את הקטניות והחלטת לא להקפיא.
נהדר- מה עכשיו?
כל המידע ממש פה.

מדריך מוצרים וחנויות מומלצות

אבל מאיפה לקנות? ואיך אני אזהה? במה עדיף להשתמש?
​אלו רק חלק מהשאלות שאני שומעת בסדנאות ובשיעורים שלי
אז הנה! ריכזתי בשביל כולנו את התשובות פה.

מדף הספרים שלי

המלצות על ספרי אוכל שגורמים לי לחשוב, כי אוכל הוא כמעט אף פעם לא רק אוכל…

דילוג לתוכן