הרשמה לניוזלטר
סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר גם במייל tomitbach@gmail.com או ב 072-2520770 (כן, יש גם וואטספ!)

אשמח לשמוע ממך!

הרשמה לניוזלטר
דברו איתי
סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר גם במייל tomitbach@gmail.com או ב 072-2520770 (כן, יש גם וואטספ!)

אשמח לשמוע ממך!

מדריך מעשי לקציצות

קציצות
למה בכלל?
כי זו מנה עיקרית מושלמת לצמחונים, טבעונים ואוכלי כל
תוספת משביעה ומגוונת לכריך
זה אוכל שאפשר להכין עם הילדים
וגם לקחת לפיקניק ולאכול עם הידיים
כי ברוב המקרים זה ניתן להקפאה ומאפשר לנו להתארגן מראש ולהמשיך לשמור על תפריט מזין וטעים עם פחות מאמץ
כי שוב בישלנו עדשים ואין לנו מה לעשות איתן..
כי נשאר בורגול מאתמול וכואב הלב לזרוק אותו לפח
כי קנינו המון ירוקים ותכף הם ירקבו, לא חבל?

מבחינתי קציצות הן הפתרון המושלם לכל אלו, הן מאפשרות להתנהל עם הבישולים שלנו בצורה חכמה יותר, טעימה יותר, חסכונית יותר ובריאה יותר. הן מאפשרות להכניס לתזונה של הילדים קטניות בקלות, והן אחד מסוגי המאכלים האהובים עלי ביותר. עם ממרח שווה ליד זה בכלל תענוג 🙂
 
אבל הקציצות תמיד מתפרקות לך או מתייבשות לך?
אפשר לבוא לסדנא שלי או להתחיל מכמה כללי אצבע פשוטים!

הראשון: מה מדביק קציצות?

במתכונים שלי לכל רכיב יש גם ערך תזונתי או תפקיד ביצירת טעמים טובים ולא רק תפקיד של דבק.
לכן החומרים שאני משתמשת בהם להדבקת קציצות הם: קמח עדשים, קמח חומוס, טופו, קוואקר, אגוזי מלך, טחינה או ביצים. אפשר כמובן לעשות את ההמרות בין הרכיבים השונים אבל שימו לב שיש לפחות מרכיב אחד מאלו בבלילה איתה תעבדו.

השני: יצירת הקציצות

# חשוב לעבוד עם ידיים רטובות. כל עוד הידיים שלי יהיו עם קצת מים או קצת שמן הקציצות יתנהגו יפה יותר ויצאו אחידות יותר ומגובשות יותר.
# חשוב לזכור שאנחנו לא מגלגלים כדור בין הידיים אלא עובדים בעדינות בתנועה של העברת העיסה מיד ליד כדי לקבל צורה כדורית ולא דחוסה מדי.
# יש קציצות ששלב הגיבוש שלהן נעשה בתנור, אז גם אמון הוא מרכיב חשוב בתהליך 🙂
# השלב האחרון והחשוב הוא להניח אותן בעדינות על גבי התבנית ולא למחוץ, ולזכור לתת להן להתקרר אחרי שהן יוצאות מהתנור

השלישי: שמירה על עסיסיות
כן, אני אופה קציצות. לפעמים גם מבשלת ברוטב. לא, אני לא מטגנת כי אין לי סבלנות או זמן לזה…
מה נעשה אם כך כדי שהקציצות לא יתייבשו? נשתמש בשמן זית (איכותי כמובן) כדי
1. לשמן את נייר האפיה שלנו
2. לשמן קלות גם מעל הקציצה
באופן הזה הקציצות שלנו יקבלו קראסט חיצוני פריך וישמרו על עסיסיות מבפנים.

וכמובן, לא לאפות יתר על המידה. הקציצות ממשיכות להתבשל מבפנים גם אחרי שהאפיה הסתיימה ולכן, ברגע שיש קראסט חיצוני לקציצה, זה זמן מצויין להוציא אותה ולתת לה לנוח, אחרת נקבל אבנים לארוחת צהריים

מתכוני קציצות בשפע נמצאים כאן

רוצה ללמוד עוד על קציצות? בואו לסדנא שלי!
עוד טיפים שימושיים שיהפכו את המטבח שלך לטעים ושמח יותר, אפשר ללמוד בסדנאות נוספות שלי 

אולי תאהבו גם

לרבע את העיגול – קיצורי דרך במטבח

ארוחות גורמה זה כיף גדול, אבל ביומיום אין כל כך את הזמן להכין אותן.
בדיוק בשביל זה יצרתי את מדריך הטיפים השימושי הבא, לבישול פשוט, מהיר, טעים ובריא.

מדריך ציוד למטבח

לקנות בלנדר? או בעצם מיקסר? ואולי אף אחד מהם לא רלוונטי? איך לבחור ומה באמת צריך?

מדריך מוצרים וחנויות מומלצות

אבל מאיפה לקנות? ואיך אני אזהה? במה עדיף להשתמש?
​אלו רק חלק מהשאלות שאני שומעת בסדנאות ובשיעורים שלי
אז הנה! ריכזתי בשביל כולנו את התשובות פה.

מדריך שימושי לקיטניות – חלק א'

גיליתי שקטניות מאתגרות בעיקר בשלב ההתארגנות, אז הנה לכם מדריך שיקל על ההתארגנות ויאפשר להכניס את משפחת הקטניות לתפריט שלכם בקלות.

תמיד רצית ללמוד בישול בריא ברצינות אבל לא מצאת איפה?

סדנת קציצות וממרחים (12)

ב-27.3 נפתח סמסטר אביב! קורס בישול בריא על טהרת הצומח הראשון מסוגו!
זה הזמן להשאיר פרטים וניצור קשר בשמחה

דילוג לתוכן