הרשמה לניוזלטר
סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר גם במייל tomitbach@gmail.com או ב 052-5012132

אשמח לשמוע ממך!

הרשמה לניוזלטר
דברו איתי
סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר גם במייל tomitbach@gmail.com או ב 052-5012132

אשמח לשמוע ממך!

מדריך בסיסי להקפאת אוכל

מדריך בסיסי להקפאת אוכל – לכל מי שרוצה אוכל בריא וביתי, בלי לעמוד כל יום שעות במטבח.
המקפיא שלך יכול לעזור לך!
מהכנות לבישולים ועד לאוכל מבושל לחלוטין.
כל עוד נעקוב אחרי הכללים נוכל להנות מאוכל מהיר, בריא וביתי. רק לשלוף ולחמם
אנחנו מדברות על כל אלו (ועוד מלא!) בקורס ארגון שלי והנה ריכזתי את הכללים גם כאן!

אז איזה אוכל אפשר להקפיא?
אוכל מבושל:

פשטידות חתוכות
לזניות חתוכות
קציצות אפויות / ברוטב
רטבים
ממרחים
תבשילי קטניות
תבשילי אורז / בורגול
מרקים
מאפינס ועוגות בחושות

הכנות לאוכל:

תערובות לקציצות
שורשים קלופים וקצוצים
עשבי תיבול שטופים וקצוצים
בצל ושום קלופים וקצוצים
פירות חתוכים (לעוגות, לשייקים)
מאפי פילו מוכנים לפני אפיה
קטניות מונבטות / מושרות
קטניות מבושלות

כמה זמן זה נשמר טוב בהקפאה?

לפחות חודשיים, לפעמים גם שלושה.
אוכל להקפאה יש לאחסן בקופסא אטומה, לרשום על גביה את תאריך ההקפאה ואת תכולתה ולמקם את האוכל הישן ביותר בחזית המקפיא ואת החדש בחלק האחורי.

מה לא כדאי להקפיא?

תפוחי אדמה, טופו, פסטות – יש להם נטיה להתפורר ולשנות את המרקם בהפשרה.

וכמעט הכי חשוב – איך להפשיר?
ההמלצה הגנרית היא הפשרה במקרר ללילה, ואז חימום בחום אמיתי (תנור או גז, לא מיקרו)
החימום במיקרו אמנם יחמם את האוכל אבל ישאיר אותו עם "טעם של פריזר" לעומת חימום בגז/ תנור שיאפשר לטעמים לחזור לחיים.
אני גם ממליצה לשים קערת מים בתנור ליד האוכל המתחמם / להוסיף כמה כפות מים לתבשיל המתחמם על הגז על מנת למנוע ייבוש של האוכל

מקווה שהמדריך עזר לך!
רוצה עוד טיפים על הקפאה, על אוכל מותאם למקפיא או על התארגנות שבועית נכונה יותר?
קורס הארגון מחכה לך ממש כאן!

אולי תאהבו גם

בלוגי אוכל מומלצים

בלוגי אוכל שהם הפייבוריטס שלי – עם נשמה ואוכל אמיתי. כי בשביל אוכל טוב צריך השראה!

איך להתחיל שינוי בריא במטבח?

רשימת טיפים קצרה כדי להתחיל להכניס למטבח שינוי בריא באופן יעיל ומהיר

המדריך השימושי לדגנים מלאים

הבנתי למה זה חשוב, אבל מאיפה להתחיל? איך אפשר להכניס אותם אלי לתפריט? ואיך לבחור כשיש כל כך הרבה סוגים? ומה בכלל אפשר לעשות איתם?

מדריך מוצרים וחנויות מומלצות

אבל מאיפה לקנות? ואיך אני אזהה? במה עדיף להשתמש?
​אלו רק חלק מהשאלות שאני שומעת בסדנאות ובשיעורים שלי
אז הנה! ריכזתי בשביל כולנו את התשובות פה.

דילוג לתוכן