סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר גם במייל tomitbach@gmail.com או ב 054-6369193

אשמח לשמוע ממך!

דברו איתי
סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר גם במייל tomitbach@gmail.com או ב 054-6369193

אשמח לשמוע ממך!

טיפים ליולדת – איך להמשיך לאכול נכון עם תינוק על הידיים?

החרדה הכי גדולה שלי לפני הלידה הראשונה היתה להיות רעבה.
אני מאלו שתמיד מסתובבות עם תיק מלא באוכל, כי אני יודעת טוב מאוד מה קורה לי כשאני רעבה וזה לא משהו שבא לי שיקרה באמצע הרחוב 🙂 תוסיפו לזה חוסר שעות שינה ותקבלו מפלצת מצויה עם שיער מתולתל.
לא מישהי שהייתן רוצות להשאיר ליד התינוק שלכן, נכון?
אז תודות לאינסטינקטים בריאים, חברים, ואיש אחד עם הרבה סבלנות, הייתי שם ושרדתי כדי לספר וריכזתי לכן את חמשת כללי הזהב שלי. מוכנות?

1. אל תבני על יותר מיד אחת פנויה – כשמבשלים אוכל, לשים דגש על הסוג שאפשר גם לאכול וגם לשים בצלחת ביד אחת.
למשל- פשטידות (חתוכות לפרוסות), מאפינס, קציצות, אנטיפסטי, גרנולה, כריכים בריאים (חתוכים), פירות חתוכים לקוביות/ פרוסות.


2. אם את רוצה לבנות על יותר מיד אחת פנויה השתמשי במנשא טוב (!) וקחי בחשבון שהפירורים יפלו על הראש של התינוק. וזה ממש בסדר גמור! שתי ידיים פנויות זה נכס שבהחלט שווה כמה פירורי אורז/גרנולה על הקרקפת 🙂

3. הקפאות, הקפאות, הקפאות – כל מה שאפשר, עדיף לבשל ולהקפיא מראש (ולמקרה שאת כבר אחרי הלידה, זה הזמן לספר את זה לחברה שלך שטרם ילדה). סטוקים של אוכל בפריזר יכולים להפוך יום מזוועתי לשפוי – רטבים, תבשילים, מרקים, לחם, ממרחים ועוד.

​4. הכנות, הכנות, הכנות – כל מה שאפשר רצוי להכין מראש (ועדיף שההורה השני בבית יעשה זאת) לחתוך ירקות ופירות לפרוסות ולשים בצלחת במקרר, לחתוך ירקות לאנטיפסטי ולתבל כדי שרק יהיה צריך להכניס לתנור, להכין כריכים ולחתוך, למלא את הקערה בגרנולה כך שכל שייוותר לך לעשות זה להוסיף נוזל ולאכול. כל אלו ועוד יעזרו לך לנוח ולדאוג לעצמך באופן אופטימלי.

5. אל תתביישי – לבקש או להסכים לעזרה עם אוכל (מחברה, שכנה, קרובי משפחה), לקנות אוכל כי המקרר ריק, לתת הוראות לבן/בת הזוג לגבי הכנת אוכל שעושה לך טוב, או להיות "לחוצה" (לא רק על אוכל, באופן כללי).
זה הגוף שלך, הוא מתפקד פול טיים ג'וב כרגע ומגיע לו שיתנו לו אוכל מזין ויטפלו בו יפה.

מתכונים פשוטים וטעימים אפשר למצוא כאן
מדריך הקפאות משובח אפשר למצוא כאן

 

אולי תאהבו גם

למה לאכול דגנים מלאים?

מה זה בכלל דגנים מלאים? מה ההבדל בין פחמימות מורכבות לפחמימות רגילות?
למה לאכול דגנים מלאים?
הרבה שאלות, כל התשובות כאן.

מדריך בסיסי להקפאת אוכל

מדריך בסיסי להקפאת אוכל
לכל מי שרוצה אוכל בריא וביתי, בלי לעמוד כל יום שעות במטבח.

המדריך השימושי לדגנים מלאים

הבנתי למה זה חשוב, אבל מאיפה להתחיל? איך אפשר להכניס אותם אלי לתפריט? ואיך לבחור כשיש כל כך הרבה סוגים? ומה בכלל אפשר לעשות איתם?

מדריך שימושי לקיטניות – חלק ב'

אז השרית את הקטניות והחלטת לא להקפיא.
נהדר- מה עכשיו?
כל המידע ממש פה.

דילוג לתוכן