ממרח “גבינה” טופו ואגוזים

  |   By  |  0 Comments

מכניסים הכל לבלנדר / בלנדר מוט ומעבדים למרקם חלק וסמיכות של קרם פרש

עובד יופי על תקן יוגורט וגבינה. מעולה למילוי של מאפה פילו או פשטידה

ממרח עגבניות מיובשות

  |   By  |  0 Comments

מניחים את כל הרכיבים במעבד מזון / בלנדר מוט, את הרכיבים את הנוזליים למטה ואת הדביקים יותר למעלה.

מעבדים בפולסים עד לקבלת מחית וממשיכים לעבד ברצף, עד לקבלת ממרח חלק.

טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מעבירים לצנצנת ושומרים בקירור.

ממרח פלפלים קלויים

  |   By  |  0 Comments

חוצים את הפלפלים לשניים, מנקים מגרעינים.

מניחים עם הפתח למטה על גבי נייר אפיה וצולים בתנור על חום גבוה עד להשחמה

אם יש קליפות שחורות מורידים אותן.
טוחנים בבלנדר עם שמן זית, תבלינים, שום ואגוזים עד לקבלת מרקם חלק ומשחתי, אך לא כבד מדי.

במידת הצורך מוסיפים עוד שמן זית

חומוס עדשים כתומות

  |   By  |  0 Comments

מבשלים עדשים אדומות בהמון מים עד לריכוך ומסננים.
טוחנים עם שאר חומרי הגלם מלבד השמן ומוסיפים מים בהדרגה.
עוצרים וטועמים, מתקנים תיבול, מוסיפים קצת שמן זית בסיום. שומרים בקירור

פסטוזיליה

  |   By  |  0 Comments

את הפטרוזיליה שוטפים ומייבשים. מורידים 2 ס”מ מהגבעול התחתון וחותכים כל צרור ל-3 חלקים. קולפים את שיני השום.
מעבירים למעבד את כל חומרי הגלם מלבד שמן הזית ומתחילים לטחון
מוסיפים שמן בהדרגה לפי המרקם הרצוי.
מעבירים לצנצנות מעוקרות

קציצות טופו ברוטב צ’ילי לימון

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון טוחנים קוואקר לקמח + פטרוזיליה, 5 שיני שום, כמון, פפריקה.
מוציאים לקערה וטוחנים את הטופו עם רוטב סויה וטחינה.
מצרפים גם אותו לקערה ויוצרים עיסה אחידה מכל המרכיבים.
לרוטב-
קוצצים בצלים ו-6 שיני שום גס ומטגנים בשמן זית עד להזהבה קלה.
מוסיפים חצי כפית- כפית צ’ילי פלייקס ומערבבים טוב.
מוסיפים כוס וחצי מיץ לימון, מלח ומים ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש קטנה בביעבוע עדין כ-20 דקות. טועמים ומתקנים תיבול
יוצרים קציצות שטוחות מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת.
מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

קציצות טופו ברוטב עגבני-לא של סיגל

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון טוחנים קוואקר לקמח + פטרוזיליה, שום, כמון, פפריקה.
מוציאים לקערה וטוחנים את הטופו עם רוטב סויה וטחינה.
מצרפים גם אותו לקערה ויוצרים עיסה אחידה מכל המרכיבים.

לרוטב-

קולפים וחותכים: גזר לעיגולים, דלעת לריבועים, שום גס, בצל קצוץ גס.

מטגנים בשמן זית שום ובצל עד לשקיפות, מוסיפים גזר, דלעת ותימין עד שעולה ריח טוב.
מוסיפים מים עד לכיסוי מבשלים כמה דקות עד להתרככות הגזר.

מוסיפים 3 כפות מיץ לימון, סלק קטן חתוך, קצת מלח, מבלנדרים הכל יחד, טועמים ומתקנים תיבול

יוצרים קציצות שטוחות מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת.
מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

קציצות טופו ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון טוחנים קוואקר לקמח + פטרוזיליה, שום, כמון, פפריקה.
מוציאים לקערה וטוחנים את הטופו עם רוטב סויה וטחינה.
מצרפים גם אותו לקערה ויוצרים עיסה אחידה מכל המרכיבים.
לרוטב- כותשים 3 שיני שום. חותכים עגבניות לקוביות קטנות.
בסיר רחב ונמוך מטגנים בשמן זית עגבניות, כפית מלח וקורט פלפל. מוסיפים שום כתוש.
על אש גבוהה מביאים לבעבוע ואז מוספים 2-3 כוסות מים.
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה.טועמים ומתקנים תיבול.
יוצרים קציצות שטוחות מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת.
מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

את השעועית מבשלים בסיר מלא מים עד לריכוך מלא. מסננים ומקררים.
קולפים 3 שיני שום, חותכים עגבניה אחת גדולה וגזרים לרבעים וחותכים גס פטרוזיליה
טוחנים הכל + 3 כפות שמן זית במעבד מזון לעיסה ואז מוסיפים למעבד כפית פלפל, רבע כפית פלפל, 2 כפיות אורגנו , את השעועית המסוננת והקוואקר.
טוחנים שוב לעיסה בצקית.
יוצרים קציצות ואופים על גבי נייר אפיה משומן כעשרים דקות בחום בינוני

כותשים שן שום.
בסיר קטן מטגנים עגבניות משימורים בשמן זית ומוסיפים שום כתוש, כפית מלח וקורט פלפל.
כשהעגבניות מתרככות מוסיפים קצת מים ומביאים לרתיחה
** יש להשאיר את הרוטב בנפרד מהקציצות ולהסביר ללקוח/ה לחבר ביניהם לפני ההגשה **

כופתאות דלעת ברוטב קארי

  |   By  |  0 Comments

את הדלעת קולפים וחותכים לקוביות, מסדרים על גבי נייר אפיה בתבנית, משמנים ואופים בחום בינוני בערך 15-20 ד’, עד שנמעך עם מזלג
בקערה מערבבים 2 שיני שום כתושות עם קמח חומוס, 1/2 כפית מלח, זרעי כוברה, צ’ילי (לא חובה), וגרידת לימון מלימון שלם
את הדלעת מצננים, מועכים ומוסיפים לתערובת. מערבבים עד ליצירת עיסה אחידה
מכינים רוטב:
קוצצים בצל, טוחנים/ מגררים את העגבניות ו-2 שיני שום, קוצצים דק כוסברה טריה
מטגנים בסיר: בצל עד לשקיפות, מוסיפים ¼ כפית צ’ילי (לא חובה), כף כורכום, כף כמון, כף מלח
מערבבים טוב ומוסיפים את העגבניות והשום. מביאים לרתיחה ומוסיפים 2 כוסות חלב קוקוס ו-2 כוסות מים.
מביאים שוב לרתיחה, ואז מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומבשלים כרבע שעה על אש קטנה. טועמים ומתקנים טעמים.
תוך כדי שהקארי ברתיחה עדינה יוצרים כופתאות בגודל כדור פינג פונג מהתערובת ומסדרים בעדינות בתוך הסיר – משאירים רווחים קטנים בין הכופתאות ודואגים שהן לא יונחו אחת על השניה. מבשלים כרבע שעה בסיר פתוח ועל אש קטנה.

קשיונז

  |   By  |  0 Comments

משרים את הקשיו במים רותחים לחצי שעה
מבלנדרים את כל החומרים עם חצי כוס מים  עד לקבלת מרקם חלק ו”מיונזי”
ניתן להוסיף עוד קצת שמן ו/או מים במקרה הצורך

פסטו אפונה

  |   By  |  0 Comments

מפשירים במים רותחים שקית אפונה קפואה ומסננים
טוחנים יחדיו: עלי בזיליקום, צרור פטרוזיליה קצוץ גס, שום, תבלינים, אגוזים ושמן זית.מוסיפים חצי מכמות האפונה וטוחנים גם אותה.
עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי. במידת הצורך מוסיפים עוד שמן זית. מערבבים פנימה גם את יתרת האפונה.
טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים קצת מיץ לימון להקללת התערובת

ממרח פלפלים קלויים

  |   By  |  0 Comments

חוצים את הפלפלים לשניים, מנקים מגרעינים. מניחים עם הפתח למטה על גבי נייר אפיה וצולים בתנור על חום גבוה עד להשחמה

אם יש קליפות שחורות מורידים אותן.
טוחנים בבלנדר עם שמן זית, תבלינים, שום ואגוזים עד לקבלת מרקם חלק ומשחתי, אך לא כבד מדי. במידת הצורך מוסיפים עוד שמן זית

קציצות אפונה טבעוניות

  |   By  |  0 Comments

את הבצל והצ’ילי לקצוץ ולטגן בשמן זית עד לשקיפות
לסנן את האפונה ולחתוך את העגבניות לרבעים. לסחוט את הלימון למיץ ולקלף שום
להפריד עלי נענע (נזדקק ל-2 חופנים)
במעבד מזון לטחון: אפונה, עגבניות, מיץ מלימון אחד, שום, נענע, 4 כפות שמן זית.
אחרי שהפך לעיסה אחידה – להוסיף את הבצל והצ’ילי ולערבב (לא לטחון).
לתבל במלח, לטעום ולתקן תיבול.
לשמן נייר אפיה, ליצור קציצות ולסדר, לשמן מעליהן.
אופים כ 20 דקות בחום בינוני עד להתייצבות קלה. להיזהר לא לייבש!

פסטו

  |   By  |  0 Comments

טוחנים יחדיו: עלי בזיליקום, צרור פטרוזיליה קצוץ גס, שום, תבלינים, אגוזים ושמן זית.
עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי. במידת הצורך מוסיפים עוד שמן זית.
טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים קצת מיץ לימון להקללת התערובת וגם לשימור

ממרח “לבנה” משקדים

  |   By  |  0 Comments

טוחנים ביחד: שקדים, לימון, מלח, שום, שמן זית. מוסיפים לאט ובהדרגה כוס מים עד לקבלת המרקם הרצוי. הטחינה נמשכת הרבה זמן ולפעמים צריך לעזור עם לקקן

קציצות כרובית בניחוח הודי

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון טוחנים קוואקר לאבקה ומוציאים לקערה
מפרידים כרובית לפרחים, קולפים שום וחותכים בצל לרבעים
במעבד מזון טוחנים כרובית, בצל ושום למרקם של קוסקוס
מערבבים בקערה את הירקות עם הקוואקר, קמח החומוס והתבלינים ליצירת עיסה אחידה.
יוצרים קציצות, מניחים על גבי נייר אפיה משומן + משמנים מלמעלה
אופים כ-25 דקות עד להתייצבות והשחמה קלה

קציצות כרובית ועשבי תיבול טבעוניות

  |   By  |  0 Comments

בסיר בינוני עם הרבה מים חולטים כרובית עד לריכוך מלא, מסננים ומצננים.
קוצצים פטרוזיליה ובצל דק. כותשים/ קוצצים דק שום.
בקערה גדולה מועכים ומערבבים: כרובית, חופן עלי אורגנו, פטרוזיליה, בצל ,שום, תבלינים, סודה לשתיה וחומץ
כשנוצרת עיסה אחידה צרים קציצות ומחממים תנור לחום בינוני.
מניחים את הקציצות ע”ג נייר אפיה משומן, משמנים קלות גם מלמעלה ואופים כ- 30 ד’

קציצות כרובית ועשבי תיבול

  |   By  |  0 Comments

בסיר בינוני עם הרבה מים חולטים כרובית עד לריכוך מלא, מסננים ומצננים.
קוצצים פטרוזיליה ובצל דק. כותשים/ קוצצים דק שום.
בקערה גדולה מועכים ומערבבים: כרובית, חופן עלי אורגנו, פטרוזיליה, בצל ,שום, תבלינים וביצה
כשנוצרת עיסה אחידה צרים קציצות ומחממים תנור לחום בינוני.
מניחים את הקציצות ע”ג נייר אפיה משומן, משמנים קלות גם מלמעלה ואופים כ- 30 ד’

קציצות כרישה אוטולונגי טבעוניות

  |   By  |  0 Comments

את הכרישה קוצצים ומטגנים בשמן זית עד לריכוך

בינתיים קוצצים דק מאוד: פטרוזיליה, צ’ילי, 3 ענפי בצל ירוק, אגוזי מלך

מערבבים בקערה- קמח, עשבי תיבול קצוצים, אגוזים, תבלינים, כרישה, סודה לשתיה וביצה

משמנים נייר אפיה ויוצרים קציצות
משמנים קצת מעל ואופים בחום בינוני כחצי שעה עד להשחמה והתייצבות

קציצות כרישה אוטולונגי

  |   By  |  0 Comments

את הכרישה קוצצים ומטגנים בשמן זית עד לריכוך

בינתיים קוצצים דק מאוד: פטרוזיליה, צ’ילי, 3 ענפי בצל ירוק, אגוזי מלך

מערבבים בקערה- קמח, עשבי תיבול קצוצים, אגוזים, תבלינים, כרישה וביצה

משמנים נייר אפיה ויוצרים קציצות.
משמנים קצת מעל ואופים בחום בינוני כחצי שעה עד להשחמה והתייצבות

קציצות בטטה

  |   By  |  0 Comments

אופים בטטות על קליפתן כשעה על חום בינוני עד להתרככות וקירמול. מוציאים וחותכים לאורך.

קוצצים דק צ’ילי, ומערבבים עם כוס ושליש קמח שקדים. 

מעבירים לקערה ומוסיפים את בשר הבטטות, פלפל וסויה. מועכים ומערבבים טוב.

מתקנים תיבול אם נדרש

משמנים נייר אפיה, יוצרים קציצות, משמנים מלמעלה ואופים בחום בינוני כחצי שעה

קציצות אפונה ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

את האפונה הקפואה משרים במים רותחים כ- 10 ד’ , מסננים ואז טוחנים לעיסה בבלנדר מוט.
קוצצים בצל ו- 2 חופני נענע דק, מערבבים עם האפונה ושאר הרכיבים: 1/3 כוס קמח שקדים, 1/3 כוס קמח עדשים, ביצים, מלח, פלפל
אם מוסיפים פטה- לפורר פנימה ולערבב (ולהשמיט את המלח)

לשמן נייר אפיה, ליצור קציצות ולסדר, לשמן מעליהן.
אופים כ 25 דקות בחום בינוני עד להתייצבות קלה

קציצות אפונה

  |   By  |  0 Comments

את האפונה הקפואה משרים במים רותחים כ- 10 ד’ , מסננים ואז טוחנים לעיסה בבלנדר מוט.
קוצצים בצל ו-2 חופני נענע דק, מערבבים עם האפונה ושאר הרכיבים: 2/3 קוואקר עדין, ביצים, מלח, פלפל
אם מוסיפים פטה- לפורר פנימה ולערבב (ולהשמיט את המלח)

לשמן נייר אפיה, ליצור קציצות ולסדר, לשמן מעליהן.
אופים כ 25 דקות בחום בינוני עד להתייצבות קלה

קציצות סלק גזר

  |   By  |  0 Comments

קולפים את הירקות וחותכים לחתיכות גדולות.

מכניסים הכל מלבד הטחינה למעבד מזון ומתחילים לעבד בפולסים. בהמשך עוברים לעיבוד רציף.

כשנהיית עיסה אחידה בודקים אם היא “נתפסת”.
במידה ולא מוסיפים כף/ שתיים של טחינה ומעבדים שנית.
בודקים תיבול ומתקנים.

משמנים נייר אפיה, יוצרים קציצות, משמנים מלמעלה ואופים בחום בינוני כחצי שעה.

קציצות חציל ועדשים שחורות

  |   By  |  0 Comments

לבשל את העדשים בסיר קטן עם שפע מים עד לריכוך מלא

לפרוס את החציל לקוביות גדולות, לערבב עם שמן זית ולצלות בתנור עד לריכוך והשחמה

לטחון את כל הרכיבים יחד במעבד מזון לעיסה אחידה. לא צריך להיות חלק לחלוטין, רק עד ש”נדבק”

אם יש צורך לתקן תיבול ולקרר קצת

ליצור קציצות ולהניח ע”ג נייר אפיה משומן, לשמן גם מלמעלה 

לאפות בחום בינוני, כחצי שעה

קציצות דלורית וקוואקר

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני
את הדלוריות פורסים לחצי לרוחבן ומנקים מגרעינים.
אופים בתנור על גבן עד להתרככות.
(אם עושים כרובית- מאדים על גבי מסננת אידוי עד להתרככות חלקית)

במעבד מזון טוחנים קוואקר,שום ואגוזי מלך לפירורים
מוציאים לקערה ומוסיפים את בשר הדלורית הרך.
מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול

ניתן להכין עם או ללא ביצה (עם הביצה יוצא יותר אוורירי, אבל זה נדבק בכל מקרה)
משמנים נייר אפיה, יוצרים קציצות, משמנים מלמעלה ואופים בחום בינוני כחצי שעה.

קציצות כרישה וירוקים

  |   By  |  0 Comments

שוטפים כרישה ומנגולד .

קוצצים כרישה (חלק לבן) לעיגולים, קוצצים מנגולד- גזע לרצועות דקות, ירוק לרצועות בינוניות.

במחבת מאדים גזע מנגולד וכרישה עם קצת שמן זית. כשמתרכך מוסיפים את המנגולד הקצוץ
אחרי שמתכווץ מעבירים לקערה ומוסיפים – 1/2 כוס קמח, תבלינים וביצים. אם נדרש מוסיפים עוד קצת קמח (עד 1/4 כוס)

משמנים נייר אפיה, יוצרים קציצות, משמנים מלמעלה ואופים בחום בינוני כחצי שעה.

חומוס עדשים כתומות

  |   By  |  0 Comments

מבשלים עדשים אדומות בהמון מים עד לריכוך ומסננים.
טוחנים עם שאר חומרי הגלם מלבד השמן ומוסיפים מים בהדרגה.
עוצרים וטועמים, מתקנים תיבול, מוסיפים קצת שמן זית בסיום. שומרים בקירור

ממרח לימונים כבושים – לסבלנים

  |   By  |  0 Comments

מנקים במים רותחים קרש חיתוך וסכין. שוטפים טוב את הלימונים וגם את הידיים.
בסיר מרתיחים מים ומעקרים צנצנת גדולה (של סילאן גדול/ קילו דבש). מייבשים באויר
פורסים 8 מהלימונים לעיגולים דקים יחסית, מוציאים גרעינים ומתחילים למלא את הצנצנת, אחרי כל 2 שכבות מפזרים מלח גס. דוחסים טוב.
כשמגיעים לסוף הצנצנת מפזרים שוב מלח וגם פפריקה, סוחטים את 2 הלימונים הנותרים ושופכים פנימה. יוצקים מעל הכל שמן זית.
סוגירם טוב ומשאירים יומיים במקום מוצל בחוץ. אח”כ מכניסיים למקרר.
אפשר לאכול ככה או :
בבישול הבא לרוקן את תוכן הצנצנת ולטחון עם בלנדר/ בלנדר מוט לממרח. במידה וטוחנים לממרח ממליצה להקפיא לפחות חצי מהכמות

ממרח עגבניות מיובשות

  |   By  |  0 Comments

מניחים את כל הרכיבים במעבד מזון / בלנדר מוט, את הרכיבים את הנוזליים למטה ואת הדביקים יותר למעלה. מעבדים בפולסים עד לקבלת מחית וממשיכים לעבד ברצף, עד לקבלת ממרח חלק. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מעבירים לצנצנת ושומרים בקירור.

ממרח כוסברה צ’ילי

  |   By  |  0 Comments

שוטפים את הכוסברה ומייבשים, מורידים לה את 2 ס”מ מלמטה (גבעולים) וחותכים ל-3 חלקים את הצרור.

את הצ’ילי חותכים ומנקים מגרעינים (זהירות על הידיים!) ואת השום קולפים

לתוך מעבד מזון מעבירים את כל חומרי הגלם מלבד שמן הזית ומתחילים לטחון, את השמן מוסיפים בהדרגה לפי המרקם הרצוי.

מעבירים לצנצנות מעוקרות.

פסטוזיליה

  |   By  |  0 Comments

את הפטרוזיליה שוטפים ומייבשים. מורידים 2 ס”מ מהגבעול התחתון וחותכים כל צרור ל-3 חלקים. קולפים את שיני השום.
מעבירים למעבד את כל חומרי הגלם מלבד שמן הזית ומתחילים לטחון
מוסיפים שמן בהדרגה לפי המרקם הרצוי.
מעבירים לצנצנות מעוקרות

סלט חצילים ועגבניות פיקנטי

  |   By  |  0 Comments

לחתוך את החצילים לקוביות, לערבב עם שמן זית ולצלות בתנור עד להשחמה קלה

לחתוך את הפלפלים והעגבניות לקוביות בינוניות. לקצוץ את הבצלים, הצ’ילי והשום דק.

בסיר בינוני לטגן על אש בינונית את הבצל, שום וצ’ילי (אופציונאלי). כשמתחיל לעלות ריח מוסיפים עגבניות ופלפלים יחד עם תבלינים מבשלים עד להתרככות והפיכה למרקם של רוטב, ואז מוסיפים את החצילים הקלויים ובערך 2 כוסות מים.

מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-20 ד’. מתקנים תיבול ושומרים בקירור

מטבוחה של אורית

  |   By  |  0 Comments

לחצות את הירקות ולשים את העגבניות עם הפלפלים והבצל בתבנית ולצקת מעל שמן זית.

להכניס לתנור על 180 מעלות למשך 40 דקות עד שעה

לאחר צלייה בתנור: לפלפלים ולעגבניות מורידים את הקליפה בזהירות (מה שיורד בקלות) וקוצצים יחד עם הבצל.

בסיר מחממים היטב שמן, מוסיפים פפריקה מתוקה ומוסיפים את הירקות.

מביאים לרתיחה ומנמיכים, מבשלים עד שהרוטב מצטמצם ונוצרת מטבוחה.

מתקנים טעמים.

** את הפלפל החריף מוסיפים לתנור, את שום כותשים לתוך המטבוחה המתבשלת בסיר

פלאפל עדשים / מאש

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני.
את העשבים חותכים גס ואת הקישוא פורסים לרבעים.
במעבד מזון טוחנים את העדשים עם שאר המרכיבים + 2 כפות שמן זית עד לקבלת תערובת רכה ויציבה.
טועמים ומתקנים תיבול (הטעמים צריכים להיות חזקים)

משמנים נייר אפיה בשמן זית ומסדרים עליו את הקציצות. משמנים אותן גם קצת מלמעלה.
אופים כ- 10-15 ד’ ונזהרים לא לייבש אותן.

שניצל תירס

  |   By  |  0 Comments

לחמם תנור לחום בינוני

את התירס מפשירים כ- 10 ד’ במים רותחים ומסננים

¾ מכמות התירס טוחנים בבלנדר מוט למחית ואז מערבבים עם הקמח והתבלינים.
בסוף מוסיפים את שאר הגרגירים השלמים לתערובת

משמנים נייר אפיה, משטחים לקציצות דקות (תדמיינו שניצל טבעול).
אם מצפים בפירורי לחם- זה הזמן

משמנים קצת מלמעלה ואופים בערך 10 דקות- 15 שעה עד להתייצבות והשחמה קלה

קציצות מנגולד

  |   By  |  0 Comments

קוצצים דק בצל ואת גזע המנגולד, את עלי המנגולד קוצצים לעובי בינוני.

מחממים מחבת ויוצקים בה שמן זית. מאדים בה במשך מספר דקות את הבצל והגזע ואחר כך מוסיפים בהדרגה את העלים.

כשהנפח מצטמצם מורידים מהאש ומקררים.

בקערה מערבבים טוב קמח עדשים עם כמות שווה של מים ומתבלים. מצרפים את הירק המאודה ומערבבים טוב לאיחוד.

משמנים נייר אפיה, צרים קציצות ומשמנים אותן מלמעלה.

אופים בחום בינוני לכחצי שעה.

קציצות סלק ועשבי תיבול

  |   By  |  0 Comments

את הסלקים מניחים בסיר עם שפע מים ומביאים לרתיחה. אחרי הרתיחה מבשלים עוד 5 דקות על אש נמוכה, מכבים ומשאירים בסיר מכוסה בערך רבע שעה.
בינתיים- קוצצים דק מאוד את העשבים, סוחטים מיץ מהלימון, מערבבים עם הקוואקר ושאר החומרים.
את הסלק קולפים ומגררים על הפומפיה הגסה ומערבבים עם שאר החומרים.

משמנים נייר אפיה, צרים קציצות ומשמנים אותן מלמעלה. אופים כ-25 דקות בחום בינוני עד להתייצבות

קציצות קינואה וקישואים בטעם עדין

  |   By  |  0 Comments

מבשלים את הקינואה בסיר קטן בשפע מים, כרבע שעה מזמן רתיחה ועד שהיא מוכנה. מסננים ומקררים
מגררים את הקישוא ומערבבים עם הקינואה המבושלת והמסוננת.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב
צרים בעדינות קציצות
אופים על גבי נייר אפיה משומן (ומשמנים גם למעלה) בחום בינוני כחצי שעה / עד להשחמה.

קציצות אורז/ קינואה ועדשים אדומות

  |   By  |  0 Comments

לקלוף שיני שום, לקלוף ולחתוך את הבצל לרבעים, להפריד את עלי הבזיליקום

לבשל את האורז בסיר קטן לדרגת אל-דנטה

לטחון את שאר הרכיבים במעבד מזון

לערבב את הבלילה עם האורז

ליצור קציצות ולהניח על גבי נייר אפיה משומן

לאפות כ- 25 ד’ בחום בינוני

חטיפי אנרגיה קפואים

  |   By  |  0 Comments

מעבירים לקערה את הקוואקר ו2/3 כוס חמוציות.

את שאר החומרים (2 כוסות טחינה מלאה,  2/3 כוס סילאן ללא תוספת סוכר, 2-3 כפיות שמן קוקוס, קמצוץ מלח, כף תמצית וניל איכותית)

שופכים לסיר קטן ומערבבים נמרצות על גבי אש קטנה. כשהתערובת מתאחדת שופכים לקערה.

מערבבים טוב עד לאיחוד של כל החומרים.

מצרפים תבנית או קופסא בנייר אפיה ומשטחים בה את התערובת לגובה של 2 ס”מ לכל הפחות.

מיישרים ומעבירים למקפיא.

מקפיאים כשעה, מוציאים וחותכים לקוביות/  פסים.

שומרים במקפיא או במקרר.

טראפלס שוקולד על בסיס חלב קוקוס

  |   By  |  0 Comments

מרתיחים חלב קוקוס

מוסיפים מלח ושוקולד מריר מערבבים וממיסים

מעבירים לכלי שטוח מצופה בנייר אפיה ומקררים במקפיא למשך חצי שעה לפחות!!!

מחלצים מהכלי וחותכים לריבועים (אמורים לצאת כ-20 מכובדים).

טובלים בקקאו, יוצרים עיגולים ומגלגלים שנית בקקאו. שומרים בקירור

קציצות עדשים מתובלות

  |   By  |  0 Comments

את העדשים מבשלים בשפע מים עד לריכוך מלא ומסננים
את הקישואים מגררים על הפומפיה העבה ואת הכרישות פורסים דק. את הצ’ילי קוצצים ואת השום כותשים.
מחממים שמן במחבת, מאדים את הכרישות וכשהן הופכות שקופות מצרפים את הצ’ילי, הקישואים והתבלינים. מחכים לאידוי הנוזלים והשחמה קלה

מעבירים לקערה יחד עם השום הכתוש והעדשים המסוננות.
טוחנים בבלנדר מוט עד ליצירת עיסה. מוסיפים בהדרגה קמח חומוס עד לייצוב קל של העיסה

לשמן נייר אפיה, ליצור קציצות ולסדר, לשמן מעליהן. אופים כ 30 דקות בחום בינוני עד להתייצבות קלה

ריבועי פאדג’ שוקולד – פקאן ללא גלוטן וללא סוכר

  |   By  |  0 Comments

את התמרים משרים במים רותחים בערך רבע שעה ומגלענים.

את הפקאנים טוחנים/ קוצצים גס.

שמים את כל החומרים מלבד הפקאן הקצוץ בבלנדר

וטוחנים עד ליצירת מסה אחידה. (אם השמן מוצק יש לחמם אותו למרקם נוזלי).

מפזרים חצי מכמות הפקאן בתבנית, על גבי נייר אפיה.

מעליהם משטחים את מסת השוקולד ומעליה מהדקים את החצי השני של הפקאן.

מכסים בניילון נצמד ומקפיאים לפחות לשעה. מוציאים וחותכים לריבועים.

מגישים קריר/ בטמפרטורת החדר.

קציצות כרוב ושקדים

  |   By  |  0 Comments

קולפים וקוצצים בצל וכרוב דק. מגררים גזר בפומפיה
מאדים בכף שמן כרוב בצל וגזר עד ריכוך.
כשהירקות רכים, מורידים מהאש ומצננים מוסיפים קמח שקדים ותבלינים ומערבבים

טוחנים הכל עם בלנדר מוט
מחממים תנור ל-200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותו
יוצרים לביבות שטוחות ומשמנים קצת מעל. אופים בחום בינוני כ -30 דקות