מעדן טפיוקה הל-תמרים ורימונים

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.

מתכון

לבשל את כדורי הטפיוקה בהמון מים תוך כדי ערבוב. כשהנוזל ירתח הוא יהפוך לג’ל סמיך, אבל עדיין תראו כדוריות, תוך כמה דקות רוב הכדוריות יהפכו לשקופות והשאר יישארו עם קצת לבן – זה הזמן להוריד מהאש. לסנן במסננת דקה, רצוי בנגלות.

לשטוף בעזרת מים את הג’ל המיותר, להעביר את הכדוריות לקערה ולערבב עם חצי כוס מייפל, ו-500 מ”ל חלב קוקוס.

להוסיף תבלינים: קורט קינמון והל. אפשר לגוון לפי הטעם. לערבב טוב ולהעביר לכלי הגשה קטנים. להכניס לקירור.

תוספת תמרים ורימונים:
את התמרים לגלען ולחתוך לקוביות קטנות.
להוציא את גרעיני הרימון.
לפזר מעל כל כוס תמרים וגרעיני רימון (או לשים בצד לפיזור עצמי של הלקוח אחרי שהטפיוקה תתקרר)
* הטפיוקה צריכה לילה במקרר.

קינוחי כוסות במילוי קרם לימוני

  |   By  |  0 Comments

למתכון הנ״ל – יש צורך בחמאת קקאו במצב נוזלי

הכנת הבסיס: במעבד מזון / בלנדר מוט לטחון את רוב עלי הנענע (לשמור חופן לקרם בצד) עם אגוזי מלך וקוואקר.
להדק בעדינות לתחתית הכוסות שכבה בעובי של כ-2 ס”מ ולהניח בצד. אם יש אקסטרה, לשמור לקישוט בסוף ההכנה.

הכנת הקרם: בבלנדר לשים קרם קוקוס, קמח שקדים, תמצית וניל, קורט מלח, סילאן, חופן נענע קצוצה, חצי כוס מיץ לימון, גרידה מלימון שלם. לטחון טוב.

תוך כדי טחינה להוסיף את חמאת הקקאו הנוזלית וגם כחצי כוס מים, עד הגעה למרקם של שמנת מתוקה. אם יש צורך להוסיף עוד קצת מים.

לחלק את הקרם בין הכוסות מעל הבסיס, ולפזר מעל את יתרת הבסיס (אם נשאר). לקרר כחצי שעה לפחות לפני הגשה.

תבשיל שעועית ירוקה לימוני

  |   By  |  0 Comments

קוצצים דק את השום, מגררים את קליפת הלימון וסוחטים את המיץ.

מחממים שמן זית ומוסיפים אליו את השעועית הירוקה.

מפזרים מעל את השום הקצוץ וגרידת הלימון, מלח, פלפל ומערבבים מדי כמה דקות. שאר הזמן “מקפיצים” באש גבוהה.

כשהשעועית מתרככת, מוסיפים את מיץ הלימון ומכבים את האש.

את השקדים הפרוסים קולים על מחבת ומוסיפים. מערבבים היטב ומתקנים תיבול.

צ’אטני עגבניות מתובל

  |   By  |  0 Comments

נחצה את העגבניות לשניים לאורכן.

נקלף 4 קילופים מקליפת הלימון, ונסחט ממנו 2 כפיות מיץ.

נערבב את כל החומרים (עגבניות, תבלינים,סוכר) + קליפות הלימון + מיץ לימון + חצי כוס מים, ונכניס לתוך סיר עם תחתית כבדה, נביא לרתיחה ונשאיר על בעבוע עדין כ- 40 דקות.
מדי 10-15 דקות יש לבדוק מה שלום התערובת ולערבב בעדינות.
אנחנו לא נרצה שהעגבניות יימעכו אלא רק יקבלו את הטעמים ויהפכו לנימוחות.
נעביר לצנצנות מעוקרות ונשמור במקרר עד שבוע.

חטיפי דלורית בתיבול פיקנטי

  |   By  |  0 Comments

את הדלורית חותכים לצורת צ’יפס (אין צורך לקלוף, גם לא דלעת ערמונים).
מכינים תערובת תבלינים ומערבבים עם הדלורית ושמן הזית עד לציפוי מלא.

משטחים על גבי תבנית עם נייר אפיה, וצולים כחצי שעה בחום גבוה.

סטייק כרוב

  |   By  |  0 Comments

לפרוס את הכרובים לפרוסות (עגולות) של 1-1.5 ס”מ
להכין תערובת שמן זית ושום כתוש ולהבריש את הכרובים
לפזר מעל פלפל, מלח ותימין (בנדיבות)
לצלות בחום גבוה כחצי שעה

פטריות ממולאות בפסטו ואגוזים

  |   By  |  0 Comments

פטריות שמפניון או פורטבלו. חשוב שהפטריות יהיו כמה שיותר גדולות לצורך מילוי. תבנית 30*40 בעומק של לפחות 5-6 ס”מ. רצוי תבנית עם מכסה.

לחמם תנור על חום בינוני.
להוריד ולקצוץ את הרגל לכל הפטריות, לקצוץ גם 2 בצלים סגולים.
במחבת לחמם שמן זית ולאדות את הבצל הקצוץ עד לשקיפות.
להוסיף את רגלי הפטריות יחד עם קורט פלפל וחצי כפית מלח ולהמשיך לאדות עד להגרת נוזלים וצמצום.

בינתיים לקלוף ולפרוס את שאר הבצלים לפרוסות עגולות בעובי של כס”מ, לשמן את התבנית ולסדר אותם בצפיפות בתוכה.


כשתערובת הפטריות והבצל מוכנה, לערבב אותה עם פסטו (רצוי מהכנה ביתית אבל אפשר גם קנוי), לטעום ולהוסיף מלח/ פלפל אם נדרש.

למלא את הפטריות בעזרת כפית בתערובת ולהניח על גבי הבצלים.
לפזר מעל כל פטריה אגוזים קצוצים.

להכין בצנצנת תערובת מ4 כפות שמן זית ו-4 כפות בלסמי ולנער היטב. למרוח בעזרת מברשת כל פטריה בתערובת.
לכסות את התבנית (אם אין מכסה לכסות בתבנית נוספת, או בנייר כסף אם אין ברירה) ולאפות בחום בינוני כחצי שעה – עד לשקיפות של הבצל.

לאחר אפיה, להסיר את הכיסוי ולאפות בערך רבע שעה בחום גבוה, לצלייה והשחמה מלמעלה עד שהפטריות פריכות.

ניתן לשמור 3-4 ימים קדימה (אבל מתחסל הרבה יותר מהר).

כדורי דלעת וגזר פריכים

  |   By  |  0 Comments

את הדלעת קולפים. חותכים אותה ואת הגזר לקוביות גסות ומערבבים עם שמן זית.

קולים בתנור על חום בינוני עד להשחמה קלה והתרככות.

לאחר התרככות טוחנים אותם במעבד מזון עם אגוזים, שום ותבלינים.

יוצרים כדורים וטובלים בשומשום / קמח תירס צהוב עד לציפוי מלא.

מניחים על תבנית מצופה בנייר אפיה משומן, משמנים גם מעל  ואופים כ- 25 דקות עד להתגבשות.

תבשיל ירוקים וטופו בסגנון ים תיכוני

  |   By  |  0 Comments

חותכים את הטופו לקוביות
את הבצל קולפים וחותכים לחצאי עיגולים וגם את הכרישה
מפרידים את גזע המנגולד מהעלים וחותכים אותו דק
את כל העלים הירוקים קוצצים גס

בסוטאז’ מטגנים את הטופו בשמן זית עד הזהבה ומוציאים לקערה.

את הבצל והכרישה מטגנים בסוטאז’ עם מכסה עד לריכוך. מוסיפים את גזע המנגולד ומאדים עוד כמה דקות לריכוך

מוסיפים את התרד המנגולד, סוגרים את המכסה ונותנים להכל להתרכך ולהגיר נוזלים.

מוסיפים את הטופו המטוגן, חבילת אפונה, מלח ומיץ מלימון שלם.

נותנים עוד 5-7 דק׳ להעמיק טעמים, טועמים ומוסיפים עוד מלח ולימון אם נדרש

מאפינס ברוקולי טבעוניים

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: ברוקולי 500 גרם
ניתן להחליף בטופו קשה אם אין טופו רך ולהוסיף למתכון חצי כוס מים.

יש לקנות מנג׳טים מקרטון (או מנג׳טים מנייר במידה ויש 2 תבניות מאפינס). 24 מאפינס.

הוראות הכנה:

לחמם תנור מראש – 170 מעלות.

את הברוקולי לפרק לפרחים ולצלות בתנור עם שמן זית, עד לריכוך והשחמה קלה

לערבב יבשים : 1 כוס קמח, 1.5 כפית מלח, 2 כף אורגנו, 2 כף תימין.

רטובים: לטחון טופו עם כוס וחצי מים, למרקם נוזלי. להוסיף 2 כפות שקדיה ולערבב.

לאחד תערובות יבשים ורטובים, להוסיף ברוקולי צלוי + 1 כף חומץ תפוחים ולערבב שוב נמרצות.

לחלק בזריזרות למנג’טים ולהכניס לתנור.

אופים ב170 מעלות, כרבע שעה אפיה או עד השחמה קלה למעלה.

מאפינס תירס טבעוניים

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: 
ניתן להחליף בטופו קשה אם אין טופו רך ולהוסיף למתכון חצי כוס מים.

יש לקנות מנג׳טים מקרטון (או מנג׳טים מנייר במידה ויש 2 תבניות מאפינס). 24 מאפינס.

 

הוראות הכנה:

לחמם תנור מראש – 170 מעלות.

את התירס להפשיר תחת זרם מים חמים ולסנן היטב.

לערבב יבשים : 1 כוס קמח, 1.5 כפית מלח, 2 כף אורגנו, 2 כף תימין.

רטובים: לטחון טופו עם כוס וחצי מים, למרקם נוזלי. להוסיף 2 כפות שקדיה ולערבב.

לאחד תערובות יבשים ורטובים, להוסיף תירס מופשר + 1 כף חומץ תפוחים ולערבב שוב נמרצות.

לחלק בזריזרות למנג’טים ולהכניס לתנור.

אופים ב170 מעלות, כרבע שעה אפיה או עד השחמה קלה למעלה.

מאפינס בטטה טבעוניים

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: 
ניתן להחליף בטופו קשה אם אין טופו רך ולהוסיף למתכון חצי כוס מים.

יש לקנות מנג׳טים מקרטון (או מנג׳טים מנייר במידה ויש 2 תבניות מאפינס). 24 מאפינס.

אפשר להחליף בזיליקום יבש בתימין/אורגנו/אחר.

הוראות הכנה:

לחמם תנור מראש – 170 מעלות.

את הבטטה לחתוך לקוביות קטנות ולצלות בתנור עם שמן זית, עד לריכוך והשחמה קלה

לערבב יבשים : 1 כוס קמח, 1.5 כפית מלח, 1 כף בזיליקום יבש.

רטובים: לטחון טופו עם כוס וחצי מים, למרקם נוזלי. להוסיף 2 כפות שקדיה ולערבב.

לאחד תערובות יבשים ורטובים, להוסיף קוביות בטטה צלויות + 1 כף חומץ תפוחים ולערבב שוב נמרצות.

לחלק בזריזרות למנג’טים ולהכניס לתנור.

אופים ב170 מעלות, כרבע שעה אפיה או עד השחמה קלה למעלה.

מאפינס כרובית טבעוניים

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: כרובית 500 גרם
ניתן להחליף בטופו קשה אם אין טופו רך ולהוסיף למתכון חצי כוס מים.

יש לקנות מנג׳טים מקרטון (או מנג׳טים מנייר במידה ויש 2 תבניות מאפינס). 24 מאפינס.

הוראות הכנה:

לחמם תנור מראש – 170 מעלות.

את הכרובית לפרק לפרחים ולצלות בתנור עם שמן זית, עד לריכוך והשחמה קלה

לערבב יבשים : 1 כוס קמח, 1.5 כפית מלח, 2 כף אורגנו, 2 כף תימין.

רטובים: לטחון טופו עם כוס וחצי מים, למרקם נוזלי. להוסיף 2 כפות שקדיה ולערבב.

לאחד תערובות יבשים ורטובים, להוסיף כרובית צלויה + 1 כף חומץ תפוחים ולערבב שוב נמרצות.

לחלק בזריזרות למנג’טים ולהכניס לתנור.

אופים ב170 מעלות, כרבע שעה אפיה או עד השחמה קלה למעלה.

אורז הפתעות

  |   By  |  0 Comments

**עדכון מאי 2022 – אפשר לצלות את הירקות בנפרד, לבשל את האורז עם התבלינים ולאחד בסוף (לטעום ולתקן תיבול)
קולפים וקוצצים בצל ושום דק.
מחממים 3 כפות שמן ומטגנים על אש קטנה בצל ושום קצוצים.
חותכים את שאר הירקות לקוביות קטנות ואת עלי הבזיליקום מפרידים מהגבעול.
כשעולה ריח שום מוסיפים הכול ומערבבים היטב. מכסים ונותנים להם להתרכך כ-10 ד’. מערבבים מפעם לפעם.

מוסיפים תבלינים ואורז ומערבבים היטב. מוסיפים כ-2 כוסות מים עד לכיסוי.
מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר מכוסה לעוד כחצי שעה על אש קטנה.
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. נותנים עוד 5 דקות בישול במידה וצריך בישול נוסף.

סלט אורז לימוני

  |   By  |  0 Comments

מבשלים את האורז- טיגון קל עם קורט מלח ואז הוספת 3 כוסות מים, הבאה לרתיחה, בישול על אש קטנה כחצי שעה. במידה ומוכן להשאיר מכוסה 5 דקות ואז להעביר לקערה רחבה ולתת להצטנן.
את הבצל חותכים לחצאי עיגולים ומקפיצים קלות בשמן זית עד לריכוך קל, מוסיפים לקערה.
את הברוקולי מפרקים לפרחים, חולטים בסיר עם מים רותחים עד לצבע ירוק זוהר ואז מסננים ומצננים.

את העשבים קוצצים דק, את קליפת הלימון מגררים ואת המיץ סוחטים.

את הגרעינים קולים על מחבת יבשה
מערבבים הכול ביחד, מלמבד הגרעינים – להשאיר בקופסה בנפרד להוספה עצמאית. (חשוב להקפיד שהאורז פושר ולא רותח), מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל. טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים שמן זית לפי הצורך.

תבשיל נסיכות החורף

  |   By  |  0 Comments

כרובית גדולה.
אפשר להחליף את התפוזים בלימונים.
אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה.

את הכרישות לפרוס לעיגולים, את הבצל לחצאי עיגול, את שיני השום לחתוך גס.

לחמם בסיר רחב ועמוק שמן זית ולאדות על אש בינונית בסיר מכוסה את כל אלו עד לשקיפות.
את הארטישוק לקלף ולחתוך לעיגולים בינוניים, את השורשים לקלוף ולחתוך לקוביות בינוניות, להוסיף לסיר ולהמשיך באידוי תוך כדי ערבוב.
את הכרובית לפרק לפרחים, את הפטריות לחתוך לרבעים, את התפוז לגרר ולסחוט למיץ.
כשהארטישוק קצת מתרכך לצרף את הפטריות לסיר יחד עם התבלינים, להגביר את האש ולתת להן להגיר נוזלים.
לצרף כרובית ולתת לה להיצרב קלות.
לצרף גרידת תפוז (לא חובה) ומיץ, לתת לתבשיל לבעבע קלות ולבשל על אש קטנה עד לריכוך חלקי כ-20 דקות.
לקצוץ דק כוסברה, וכשהכול מוכן לערבב עם התבשיל, לטעום ולדייק תיבול .

כיכר פירות יבשים

  |   By  |  0 Comments

את האגוזים והפירות לקצוץ גס ולערבב.
להוסיף תבלינים וקוואקר.
את הסילאן וחצי כוס מים חמימים לערבב ביחד עד לאיחוד ולהוסיף לקערה. לבחוש טוב עד לעיסה דביקה.
לרפד 2 תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה להעביר אליהן את התערובת.
גובה הכיכר צריך להיות לא יותר מ-2 ס”מ.
אופים ב-150 מעלות כ-40 דקות.
לצנן, רצוי במקרר ולפרוס דק.
לשמור בקופסה אטומה.

מרק מיסו עם פטריות וטופו צלוי

  |   By  |  0 Comments

את פטריות השימג’י מפרידים, את השמפיניון חותכים גס.

את הבצל הסגול קוצצים לרבעי עיגולים ומטגנים בסיר עד לשקיפות.

את הטופו חותכים לקוביות.

מוסיפים את הפטריות וקורט פלפל לסיר ונותנים להן “להזיע” תוך כדי ערבוב.

מוסיפים 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים בבעבוע עדין בערך 10  דקות.
בינתיים מערבבים את המיסו עם חצי כוס מים חמים עד ליצירת משחה אחידה.

את הטופו צורבים במחבת חמה עם שמן זית, עד להשחמה קלה וקבלת מרקם קריספי.
מוסיפים את המיסו והטופו למרק, מערבבים, טועמים ומוסיפים מלח אם נדרש.
מגישים עם טבעות בצל ירוק דקות מ-3-2 גבעולים.

עוגת תפוזים טבעונית

  |   By  |  0 Comments

לחמם תנור לחום בינוני.
לגרר קליפה מ-2 תפוזים ולסחוט את המיץ של כולם.
לערבב 2 כוסות מיץ תפוזים (את מה שנשאר מהמיץ להשאיר בצד) עם 2/3 כוס שמן זית, 2 כפות וניל, כוס סוכר חום ותבלינים טחונים עד לנוזל יחסית אחיד, רצוי במטרפה.
להוסיף: 2 כוסות קמח מלא /כוסמין , 2/3 כוס קמח שקדים, אבקת אפייה ולערבב עד לאיחוד ראשוני, להוסיף סודה לשתייה ולערבב מהר (הבלילה תהפוך לקצת יותר בהירה) ולצקת במהירות לתבניות מצופות נייר אפייה.
לאפות כחצי שעה בחום בינוני 170-180 עד שהעוגה מתייצבת וקיסם יוצא עם פירור לח.
להוציא, לחורר בעדינות במזלג ולצקת בהדרגה כרבע כוס מיץ תפוזים מעל כל עוגה, ניתן להיעזר במברשת לשם כך, עד לספיגת הנוזל במלואו.

מעדן טפיוקה לימוני

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: אפשר להחליף לימון בתפוז. חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.

 

לבשל את כדורי הטפיוקה בהמון מים תוך כדי ערבוב, כשהנוזל ירתח הוא יהפוך לג’ל סמיך, אבל עדיין תראו כדוריות, תוך כמה דקות רוב הכדוריות יהפכו לשקופות והשאר יישארו עם קצת לבן, זה הזמן להוריד מהאש. לסנן במסננת דקה, רצוי בנגלות,
לשטוף בעזרת מים את הג’ל המיותר, להעביר את הכדוריות לקערה ולערבב עם חצי כוס מייפל, גרידת לימון, מיץ מ-2 לימונים ו-500 מ”ל חלב קוקוס.
לערבב טוב ולהעביר לכלי הגשה קטנים. לקרר לילה במקרר.

מעדן טפיוקה אסייתי

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.
לבשל את כדורי הטפיוקה בהמון מים תוך כדי ערבוב, כשהנוזל ירתח הוא יהפוך לג’ל סמיך, אבל עדיין תראו כדוריות, תוך כמה דקות רוב הכדוריות יהפכו לשקופות והשאר יישארו עם קצת לבן, זה הזמן להוריד מהאש. לסנן במסננת דקה, רצוי בנגלות,
לשטוף בעזרת מים את הג’ל המיותר, להעביר את הכדוריות לקערה ולערבב עם חצי כוס מייפל, ו-500 מ”ל חלב קוקוס.
זה הזמן להוסיף תבלינים: קורט אגוז מוסקט, ציפורן והל, חצי כפית קינמון, אפשר לגוון לפי הטעם. לערבב טוב ולהעביר לכלי הגשה קטנים. לקרר לילה במקרר.

סלט אטריות שעועית אסייתי

  |   By  |  0 Comments

את האטריות משרים במים רותחים, מסננים וחותכים גס בסכין.
קולפים ומגררים גס את הגזרים, את הבצל קולפים וחותכים למקלות דקים.
את הכוסברה קוצצים דק, את עלי נענע מפרידים וגם קוצצים דק.
מוסיפים לקערת האטריות.
את חמאת הבוטנים ” פותחים” עם קצת מים רותחים למרקם של טחינה נוזלית.
את השומשום/ בוטנים קולים במחבת יבשה.
את שאר חומרי הרוטב משקשקים בצנצנת, מוסיפים אליה את חמאת הבוטנים המדוללת ומערבבים שוב טוב.
יוצקים על האטריות בנדיבות ולפי הטעם, מערבבים הכול ומוסיפים את השומשום/ בוטנים.
מערבבים שוב, טועמים ומוסיפים מלח ולימון אם נדרש.

עוגיות קוואקר חמאת בוטנים

  |   By  |  0 Comments

מערבבים את היבשים, יוצקים פנימה את הרטובים ומערבבים קודם כול בכף ואז ידנית עד למרקם בצקי ונוח לעבודה.
ניתן להוסיף כף או שתיים של מים אם יש קושי.
יוצרים עיגולי פינג פונג, מסדרים על גבי תבנית מצופה נייר אפייה ומועכים קלות.
אופים בחום בינוני כ- 10 ד’. מניחים להתקרר בחוץ ומעבירים לקופסה.

קציצות ארטישוק ובזיליקום

  |   By  |  0 Comments

את הארטישוק מפשירים במים רותחים, חותכים לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט.
את עלי הבזיליקום קוצצים, את קליפת הלימון מגררים.
מערבבים את הארטישוק הטחון עם שאר המצרכים מלבד הקמח. מוסיפים קמח בהדרגה עד לקבלת עיסה נוחה לעבודה.
אופים על גבי נייר אפיה משומן, חום בינוני, כ-25 דקות.

סלט חומוס ובזיליקום

  |   By  |  0 Comments

את החומוס מבשלים עד לריכוך בשפע מים עד לריכוך מלא.
במקביל:
קוצצים עלי בזיליקום לגודל בינוני.
חותכים את הבצל הסגול לחצאי עיגולים דקים.
מסננים את החומוס מהמים ומתבלים בלימון, חצי כפית מלח, בזיליקום, בצל, שמן זית.
מערבבים, טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.

מרציפן ביתי ללא סוכר (30 כדורים)

  |   By  |  0 Comments

את הלימון לגרר. את התמרים לגלען.
לטחון את הקמח במעבד מזון ולהוסיף: תמרים, מייפל, גרידה, וניל, 4 כפות מים, קורט מלח-  בהדרגה תוך כדי טחינה, עד שנהיה קצת בצקי. לבדוק שנאסף לכדור ולתקן טעמים.
לגלגל.

עוגת אוכמניות בחושה טבעונית

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: ניתן להחליף את חלב הסויה בחלב שקדים.

 

לחמם את התנור לחום גבוה.
להפשיר את האוכמניות ולנקז מנוזלים.
לערבב בקערה: קמח, סודה, סוכר ולערבב.
להוסיף נוזלים: חלב, וניל, 1 כפית גרידת לימון, שמן ולערבב.
להוסיף את החומץ ולערבב טוב. להוסיף 3/4 כוס אוכמניות ולערבב קלות.
את השלבים הבאים לעשות בזריזות:
להעביר את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת/ מצופה נייר אפייה.
את יתרת האוכמניות לשבץ מעל העוגה.
ולהכניס לתנור כשהוא כבר חם!
לאפות כ-25 דקות עד שסכין יוצאת יבשה.

בראוניז טבעוני ללא גלוטן של מימי

  |   By  |  0 Comments

לגלען את התמרים – ולמדוד 3 כוסות תמרים מגולענים.
את התפוחים לקלוף ולחתוך. לטחון לרסק ואז להוסיף את שאר הרכיבים במעבד מזון או בלנדר בתוספת חצי כוס מים ולטחון בפולסים.
להמשיך לטחון ברצף ולהוסיף עוד ככוס מים בהדרגה (לפי הצורך) עד להגעה לעיסה חלקה אך סמיכה (כמו של עוגת שוקולד עסיסית)
לשטח בתבנית פיירקס מצופה בנייר אפיה
לאפות כחצי שעה ב-160-170 מעלות עד שסכין יוצאת יבשה מהעוגה

בראוניז ללא גלוטן של מימי

  |   By  |  0 Comments

לגלען את התמרים ולמדוד 3 כוסות תמרים מגולענים.
את התמרים המגולענים ושאר הרכיבים להעביר למעבד מזון או בלנדר בתוספת חצי כוס מים ולטחון בפולסים.
להמשיך לטחון ברצף ולהוסיף עוד ככוס מים בהדרגה (לפי הצורך) עד להגעה לעיסה חלקה אך סמיכה (כמו של עוגת שוקולד עסיסית).
לשטח בתבנית פיירקס מצופה בנייר אפייה.
לאפות כחצי שעה ב-160-170 מעלות עד שסכין יוצאת יבשה מהעוגה.

צ’אטני קיצי של נענע וכוסברה

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון לשים את כל חומרי הגלם ולטחון לעיסה אחידה.
להגיש עם כל מה שבא.
 
רצוי להעביר לצנצנת נקייה
. ניתן לשמור במקרר כשבועיים (ולשים לב להשתמש בסכין נקייה) ואפשר גם להקפיא חלק מהכמות.

טחינה סלק

  |   By  |  0 Comments

מבשלים בשפע מים סלק בקליפתו עד לריכוך מלא.
מסננים, קולפים וחותכים גס.
שופכים למעבד מזון כוס טחינה, שום וסלק מבושל חתוך לקוביות גדולות.
מתחילים לעבד בפולסים עד להגעה למרקם יחסית אחיד.
בודקים את הסמיכות ומוסיפים מים קרים לפי הצורך, ממשיכים לעבד עד להגעה למרקם חלק. בודקים את הטעם ומוסיפים לימון, מלח ופלפל לפי הצורך.
מעבירים לקופסא ומקררים.

קציצות דלורית ומרווה (מעלפות!)

  |   By  |  0 Comments

את הדלורית קולפים, מנקים מגרעינים ומגררים על מעבד מזון / פומפיה.
את הבצל והשום קולפים וקוצצים.
מפרידים עלי מרווה מהגבעול (נזדקק לחופן גדוש מאוד של עלים) וקוצצים דק.
מחממים שמן זית במחבת ומאדים את הבצל השום והמרווה ביחד עד שהבצל הופך לשקוף.
בקערה מערבבים את הדלורית עם התערובת מהמחבת ועם התבלינים. מוסיפים 2 ביצים וחצי כוס קמח. בודקים את יציבות התערובת, במידת הצורך ניתן להוסיף עוד כמה כפות קמח.
יוצרים קציצות ומסדרים על גבי נייר אפיה משומן.
משמנים קלות.
אופיםכ-20 דקות בחום בינוני עד להתייצבות והשחמה קלה.

קרטיב פטל-נענע

  |   By  |  0 Comments

טוחנים הכול יחד ומוזגים לתבניות. במידת הצורך ניתן להוסיף כרבע כוס מים קרים כדי להגיע למרקם חלק. יש להקפיא לשעתיים.

יוצאת כמות של כ-12 יחידות.

סלט גזר ופקאן

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון עם סכין פומפייה מגרדים את הגזר.

קוצצים את הפקאנים ואת העירית ומערבבים עם הגזר.

בצנצנת מערבבים עד לאיחוד את חומרי הרוטב: שמן זית, לימון, חרדל, דבש, שיני שום כתושות, מלח ופלפל.

שופכים על הסלט ומערבבים טוב.

אחו בלנקו – מרק שקדים ושום קר

  |   By  |  0 Comments

קולפים את השום וחותכים לחצי, את הלחם קורעים לחתיכות גסות.

טוחנים בבלנדר בפולסים, שקדים, 1/2 כפית מלח, שום.

מוסיפים לחם, שמן זית וחומץ (כן, את כל הכוס) וטוחנים שוב לעיסה.

ואז, בהדרגה ותוך כדי טחינה מוסיפים 6 כוסות מים קרים (זה חשוב) עד לקבלת עיסה חלקה ולבנה ככל האפשר.
טועמים, מוסיפים מלח אם נדרש ומאחסנים במקרר.

** כמות קטנה, 2 ליטר, אפשר להכין יותר, זה מרק כבד שנאכל בכמויות קטנות.

קרטיב וניל פצפוצים

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח:

בננה בשלה.
שוקולד צ’יפס מריר.
יש להשרות קשיו במים.
כוס חלב קוקוס = 250 מ״ל.

 

מתכון:

טוחנים יחד. מוזגים לתבניות. בכל תבנית מוסיפים חצי כפית שוקולד צ’יפס איכותי אחוז גבוה של מוצקי קקאו.
כ-12 יחידות.

פטה שקדים של plenty

  |   By  |  0 Comments

שמים במעבד מזון קמח שקדים, 3-2 כפות מיץ לימון, 1/2 כוס מים, 1.5 כפיות מלח, כף שמן זית.
טוחנים ובודקים את המרקם. ננסה להגיע למרקם של חומוס ביתי ונוסיף עוד מים במקרה הצורך לאט ובהדרגה תוך כדי המשך טחינה (עד חצי כוס, לא יותר).
מחממים תנור ל-150 מעלות
משמנים תבנית אינגליש קייק.
שלב התוספות:
אם מוסיפים תבלינים יבשים, פשוט נערבב אותם לתוך התערובת.
אם מוסיפים אגוזים או זיתים, נקצוץ גס ונערבב פנימה
במידה ומוסיפים עשבי תיבול/ עגבניות מיובשות, נוסיף למכל המעבד ונטחן (נשאיר קצת חתיכות, זה לא צריך לצאת חלק לגמרי).

ניתן גם לחלק לשתי בלילות ולהוסיף תוספת שונה לכל חלק.

מוזגים את התערובת לתבנית. אופים כ-30 דקות. מצננים על השיש כ-20 דקות ומעבירים למקרר.
הגבינה תהיה מוכנה אחרי שעתיים. לשמור בקופסא סגורה למניעת התייבשות.

טארט תפוחים עשיר ללא סוכר

  |   By  |  0 Comments

קלתית: מערבבים קמח, אבקת אפייה, קורט מלח, גרידת לימון. מוסיפים את הנוזלים: תמצית וניל, חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד.
מילוי: קולפים ומגררים את התפוחים, מאדים קלות בחמאה/ שמן במחבת. מוסיפים קורט קינמון ואת החמוציות.

קרם: 3/4 כוס שקדים, 2 תמרים, וניל טוחנים עם ככוס מים בבלנדר טוב עד לקבלת מרקם של יוגורט נוזלי.

משטחים בצק בתבנית 26″, מעל משטחים מילוי תפוחים, מעליו קרם שקדים.
אופים בחום בינוני כ-20 דקות.

מרק כרובית

  |   By  |  0 Comments

חותכים גס בצל, גזר ובטטה. את הכרובית מפרקים לפרחים. 

מטגנים בצל בשמן זית. מוסיפים שום וגזר מערבבים 4-3 דקות. מוסיפים בטטה וכרובית, מערבבים. מוסיפים תבלינים ומים לכיסוי פלוס עוד כוס. מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות. בבלנדר / בלנדר מוט שמים את השקדים עם כוס ממי המרק שבושל וטוחנים יחד. שופכים חזרה לסיר להקרמה וטוחנים הכול במוט.

טועמים, מתקנים תיבול.

מאפינס תפוחים פלאו ללא סוכר

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: ניתן להוסיף כף מייפל או סילאן להמתקת התערובת. להזכיר שאם אין תבנית מאפינס יש לקנות מנג׳טים יציבים מקרטון.

מחממים תנור על 170 מעלות.

קולפים את התפוחים, מגררים דק 3 תפוחים.

במחבת קטנה על אש נמוכה מבשלים את התפוחים המגורדים בשמן קוקוס עד שמתרכך ומתכהה.

חותכים את התפוח שנותר לקוביות קטנות.

בקערה מערבבים לאיחוד קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח, מוסיפים את הביצים ומערבבים לאיחוד, מוסיפים את הרסק וקוביות התפוח ומערבבים.

בתבנית שקעים משמנים עטרות נייר, יוצקים בלילה ⅔ גובה (20 מאפינס).

אופים 16 דקות, מעבירים לגריל ל-5 דקות נוספות להשחמה.

מוצאים תבנית ומקררים כ-5 דקות בתבנית, לאחר מכן מצננים על רשת.

סמבוסק במילוי לבנה שקדים

  |   By  |  0 Comments

בצק: מערבבים קמח, אבקת אפייה וקורט מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומחלקים לשני חלקים.
מרדדים דק כל חלק וקורצים בעזרת כלי עגול (12-10 ס”מ קוטר) עיגולי בצק. אמורים לצאת 14-12 בסך הכול.
מילוי: טוחנים ביחד: שקדים, לימון, 1 כפיות מלח, 2 שיני שום, 4 כפות שמן זית. מוסיפים לאט ובהדרגה כוס מים עד לקבלת המרקם הרצוי. הטחינה נמשכת הרבה זמן ולפעמים צריך לעזור עם לקקן.
* חשוב לטעום את המילוי לפני האפייה ולוודא שהוא מספיק מתובל, זה מתעמעם באפייה.

בכל עיגול בצק שמים כ-2 כפיות מילוי ומקפלים. מהדקים טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים כרבע שעה בחום בינוני.

עודד: 

בצק – ממליץ בחום לעשות תערובת של כוס קמח מלא וכוס קמח כוסמין מלא, אם אין בנמצא – עדיף החיטה על הכוסמין, אם בכל זאת רק כוסמין לקחת בחשבון שזה בצק עדין למדיי.

עוד דבר, יש הבדל עצום במתכון הזה בין קמח מנופה מראש לקמח משקית נייר. אם מנופה מראש, לדאוג לכמויות מדוייקות, למים באמת רותחים ולעבודה זריזה – זמן העבידות של הכוסמין קצר יחסית, המלא יותר סלחן. במידה והקמח לא מנופה, להקטין את כמות הקמח, בין 1/4 ל1/3 כוס פחות תלוי כמה הוא דחוס…

לבנה שקדים: עדיף להכין את הלבנה בבלנדר ולא במעבד או בלנדר מוט. חובה בלנדר חזק ביותר ולשים לב שלא מתחמם יתר על המידה כי עלול להישרף…
אם אין בנמצא כזה, לבוא עם הרבה סבלנות ולטחון בהמשכים מתחילת הבישול – לעצור כל פעם שמתחמם, בסוף זה יהיה מוכן

סמבוסק במילוי גבינות

  |   By  |  0 Comments

בצק: מערבבים קמח, אבקת אפייה וקורט מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומחלקים לשני חלקים.
מרדדים דק כל חלק וקורצים בעזרת כלי עגול (12-10 ס”מ קוטר) עיגולי בצק. אמורים לצאת 14-12 בסך הכול.
מילוי: לערבב את הגבינה עם מעט תימין.
* חשוב לטעום את המילוי לפני האפייה ולוודא שהוא מספיק מתובל, זה מתעמעם באפיה.

בכל עיגול בצק שמים כ-2 כפיות מילוי ומקפלים. מהדקים טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים כרבע שעה בחום בינוני.

עודד

בצק – ממליץ בחום לעשות תערובת של כוס קמח מלא וכוס קמח כוסמין מלא, אם אין בנמצא – עדיף החיטה על הכוסמין, אם בכל זאת רק כוסמין לקחת בחשבון שזה בצק עדין למדיי.

עוד דבר, יש הבדל עצום במתכון הזה בין קמח מנופה מראש לקמח משקית נייר. אם מנופה מראש, לדאוג לכמויות מדוייקות, למים באמת רותחים ולעבודה זריזה – זמן העבידות של הכוסמין קצר יחסית, המלא יותר סלחן. במידה והקמח לא מנופה, להקטין את כמות הקמח, בין 1/4 ל1/3 כוס פחות תלוי כמה הוא דחוס…

סמבוסק במילוי ארטישוק

  |   By  |  0 Comments

בצק:
מערבבים קמח, אבקת אפייה וקורט מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומחלקים לשני חלקים.
מרדדים דק כל חלק וקורצים בעזרת כלי עגול (12-10 ס”מ קוטר) עיגולי בצק. אמורים לצאת 14-12 בסה”כ.
מילוי:
להפשיר את הארטישוק (כ-5 תחתיות) במים רותחים לרבע שעה. לסנן.
לחתוך לרצועות / קוביות ולטחון בבלנדר / בלנדר מוט חזק + כלי ארוך לטחינה יחד עם גרידה מחצי לימון, קורט מלח וכרבע כוס שמן זית.
*חשוב לטעום את המילוי לפני האפייה ולוודא שהוא מספיק מתובל, זה מתעמעם באפייה.

בכל עיגול בצק שמים כ-2 כפיות מילוי ומקפלים. מהדקים טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים כרבע שעה בחום בינוני.

*** אם נשאר מילוי אפשר להשאיר כממרח (לטחון עם מעט אגוזי מלך ו/או שמן זית).

עודד

בצק – ממליץ בחום לעשות תערובת של כוס קמח מלא וכוס קמח כוסמין מלא, אם אין בנמצא – עדיף החיטה על הכוסמין, אם בכל זאת רק כוסמין לקחת בחשבון שזה בצק עדין למדיי.

עוד דבר, יש הבדל עצום במתכון הזה בין קמח מנופה מראש לקמח משקית נייר. אם מנופה מראש, לדאוג לכמויות מדוייקות, למים באמת רותחים ולעבודה זריזה – זמן העבידות של הכוסמין קצר יחסית, המלא יותר סלחן. במידה והקמח לא מנופה, להקטין את כמות הקמח, בין 1/4 ל1/3 כוס פחות תלוי כמה הוא דחוס…

סמבוסק במילוי אפונה

  |   By  |  0 Comments

בצק:
מערבבים קמח, אבקת אפייה וקורט מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומחלקים לשני חלקים.
מרדדים דק כל חלק וקורצים בעזרת כלי עגול (12-10 ס”מ קוטר) עיגולי בצק. אמורים לצאת 14-12 בסה”כ.
מילוי:
להפשיר את האפונה במים רותחים כ-10 דקות ולסנן.
למעוך או לטחון יחד עם התבלינים: 2 כפיות אורגנו, 3/4 כפית מלח (לפי המרקם המועדף)
לתבל בקצת שמן זית ולימון.
*חשוב לטעום את המילוי לפני האפייה ולוודא שהוא מספיק מתובל, זה מתעמעם באפייה.

בכל עיגול בצק שמים כ-2 כפיות מילוי ומקפלים. מהדקים טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים כרבע שעה בחום בינוני.

*** אם נשאר מילוי אפשר להשאיר כממרח (לטחון עם מעט אגוזי מלך ו/או שמן זית).

עודד

בצק – ממליץ בחום לעשות תערובת של כוס קמח מלא וכוס קמח כוסמין מלא, אם אין בנמצא – עדיף החיטה על הכוסמין, אם בכל זאת רק כוסמין לקחת בחשבון שזה בצק עדין למדיי.

עוד דבר, יש הבדל עצום במתכון הזה בין קמח מנופה מראש לקמח משקית נייר. אם מנופה מראש, לדאוג לכמויות מדוייקות, למים באמת רותחים ולעבודה זריזה – זמן העבידות של הכוסמין קצר יחסית, המלא יותר סלחן. במידה והקמח לא מנופה, להקטין את כמות הקמח, בין 1/4 ל1/3 כוס פחות תלוי כמה הוא דחוס…

אוזני המן במילוי תפוחי עץ וקינמון

  |   By  |  0 Comments

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח, סוכר, גרידת לימון. מוסיפים את הנוזלים: תמצית וניל, חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד.

קולפים ומגררים את התפוחים, מאדים קלות במעט שמן במחבת. מוסיפים קורט קינמון וחופן חמוציות.

מרדדים דק את הבצק, קורצים עיגולי בצק עם כוס. שמים חצי כפית מילוי בתוך כל אוזן וסוגרים.

אופים בחום בינוני כ-10 דקות.

אוזני המן במילוי שוקולד

  |   By  |  0 Comments

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח, סוכר, גרידת לימון. מוסיפים את הנוזלים: תמצית וניל, חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד.

מרדדים דק וקורצים עיגולי בצק עם כוס. שמים קוביית שוקולד אחת בתוך כל אוזן וסוגרים.

אופים בחום בינוני כ-10 דקות.

קראמבל פטריות

  |   By  |  0 Comments

מכינים קראמבל:
חותכים חמאה לקוביות, מעבדים חמאה קרה וקמח במעבד מזון בפולסים עד לקבלת פירורים.
מעבירים לקערה.

מעבדים במעבד מזון את השקדים/ קשיו לפירורים ומצרפים לקערה.

קוצצים את הכרישה והפטריות. מקפיצים במחבת עם שמן זית, אגוז מוסקט, מלח ופלפל. 
מעבירים את תוכן המחבת לתבנית ומעל מפזרים את הקראמבל.
אופים בחום בינוני כ-40 דקות או עד שמשחים.

מרק ארטישוק

  |   By  |  0 Comments

קוצצות בצל, קולפות תפו”א, מפשירות ארטישוק קפוא במים רותחים.
את הארטישוק והתפו”א חותכות לקוביות.
מטגנות בשמן זית בצל עד לשקיפות, מוסיפות תפו”א, ארטישוק ותבלינים. נותנות להתבשל בסיר סגור משהו כמו 5 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפות מים ויין ומביאות לרתיחה. מבשלות עד ריכוך. טוחנות וטועמות.
מתבלות במיץ לימון לפי הטעם.

מרק פטריות ושעועית שחורה בניחוח אסייתי

  |   By  |  0 Comments

את השעועית מבשלים בסיר נפרד במים + כף מלח עד לריכוך.
את הפטריות שימג’י מפרידים, את הפורטבלו חותכים גס.
את הבצל הסגול קוצצים ומטגנים בסיר עד לשקיפות.
מוסיפים את הפטריות והפלפל לסיר ונותנים להן “להזיע” תוך כדי ערבוב.
בינתיים מערבבים את המיסו עם חצי כוס מים חמים עד ליצירת משחה אחידה.
מוסיפים את השעועית לסיר ומכסים הכול במים. מביאים לרתיחה ומבשלים בבעבוע עדין בערך 20 דקות.
מוסיפים את המיסו, טועמים ומוסיפים מלח אם נדרש.

ממרח “גבינה” טופו ואגוזים

  |   By  |  0 Comments

את הבצל פורסים לחצאי עיגולים, מערבבים עם שמן זית וצולים בתנור עד להשחמה/ מקפיצים במחבת עם שמן זית עד להשחמה.
מכניסים הכול לבלנדר/ בלנדר מוט ומעבדים למרקם חלק וסמיכות של קרם פרש.

* עובד יופי על תקן יוגורט וגבינה. מעולה למילוי של מאפה פילו או פשטידה.