קרטיב פטל נענע

  |   By  |  0 Comments

טוחנים הכל יחד ומוזגים לתבניות. במידת הצורך ניתן להוסיף כרבע כוס מים קרים כדי להגיע למרקם חלק. יש להקפיא לשעתיים.

יוצאת כמות של כ- 12 יחידות

סלט גזר ופקאן

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון עם סכין פומפיה מגרדים את הגזר.

קוצצים את הפקאנים ואת העירית ומערבבים עם הגזר.

בצנצנת מערבבים עד לאיחוד את חומרי הרוטב: שמן זית, לימון, חרדל, דבש, שיני שום כתושות, מלח ופלפל

שופכים על הסלט ומערבבים טוב.

אחו בלנקו – מרק שקדים ושום קר

  |   By  |  0 Comments

קולפים את השום וחותכים לחצי, את הלחם קורעים לחתיכות גסות

שלב א: טוחנים בבלנדר בפולסים, שקדים, 1/2 כפית מלח, שום

שלב ב: מוסיפים לחם, שמן זית וחומץ (כן את כל הכוס) וטוחנים שוב לעיסה

ואז, *בהדרגה* ותוך כדי טחינה מוסיפים 6 כוסות מים *קרים* (זה חשוב) עד לקבלת עיסה חלקה ולבנה ככל האפשר.
טועמים, מוסיפים מלח אם נדרש ומאכסנים במקרר

** כמות קטנה, 2 ליטר, אפשר להכין יותר, זה מרק כבד שנאכל בכמויות קטנות *

קרקר בטטה ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

מכניסים את הבטטה (כמו שהיא) לתנור על גבי נייר אפיה בתוך תבנית. אופים בחום בינוני כשעה עד להתרככות
חותכים ומצננים.
מעבירים את תוך הבטטה לקערה ומועכים טוב
מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים. מוסיפים חצי מכמות הקמחים ומערבבים. עכשיו מתחילים להוסיף בהדרגה כל פעם קצת מיתרת הקמח עד לקבלת בצק נוח לעבודה = כזה שאפשר לרדד עם מערוך מקומח
את הבצק מחלקים ל-2
מעבירים חצי מכמות הבצק לנייר אפיה, מניחים עליו עוד נייר אפיה ומרדדים דק- חצי ס"מ ומטה. מפזרים את התוספת הרצויה ומהדקים אותה בעדינות. חותכים לצורה הרצויה.
חוזרים על התהליך עם החצי השני של הבצק
מעבירים את נייר האפיה בעדינות לתבנית, אופים בחום בינוני בין 10 -20 ד' (תלוי בחוזק התנור ובעובי הקרקר)

מרק כרובית

  |   By  |  0 Comments

חותכים גס בצל, גזר ובטטה. את הכרובית מפרקים לפרחים. 

מטגנים בצל בשמן זית. מוסיפים שום וגזר מערבבים 3-4 דק'. מוסיפים בטטה וכרובית, מערבבים. מוסיפים תבלינים ומים לכיסוי פלוס עוד כוס. מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות. בבלנדר/ בלנדר מוט שמים את השקדים עם כוס ממי המרק שבושל וטוחנים יחד. שופכים חזרה לסיר להקרמה וטוחנים הכל במוט.

טועמים, מתקנים תיבול.

מאפינס תפוחים פלאו ללא סוכר

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור על 170 מעלות.

קולפים את התפוחים, מגררים דק תפוח וחצי.

במחבת קטנה על אש נמוכה מבשלים את התפוח המגורד בשמן קוקוס עד  שמתרכך ומתכהה.

חותכים את חצי התפוח שנותר לקוביות קטנות.

בקערה מערבבים לאיחוד קמח שקדים, אבקת אפיה ומלח, מוסיפים את הביצים ומערבבים לאיחוד, מוסיפים את הרסק וקוביות התפוח ומערבבים.

בתבנית שקעים משמנים עטרות נייר, יוצקים בלילה ⅔ גובה. (10 מאפינס).

אופים 16 דקות, מעבירים לגריל ל5 דקות נוספות להשחמה.

מוצאים תבנית ומקררים כ 5 דקות בתבנית, לאחר מכן צינון על רשת.

מרק ארטישוק

  |   By  |  0 Comments

קוצצות בצל, קולפות תפו"א, מפשירות ארטישוק קפוא במים רותחים
את הארטישוק והתפוא חותכות לקוביות
מטגנות בשמן זית בצל עד לשקיפות, מוסיפות תפו"א, ארטישוק ותבלינים. נותנות להתבשל בסיר סגור משהו כמו 5 דקות תוך כדי ערבוב
מוסיפות מים ומביאות לרתיחה. מבשלות עד ריכוך. מוסיפות יין, טוחנות וטועמות.
מתבלות במיץ לימון לפי הטעם

מרק פטריות ושעועית שחורה בניחוח אסייתי

  |   By  |  0 Comments

את השעועית מבשלים בסיר נפרד עד לריכוך
את הפטריות שימג'י מפרידים, את הפורטבלו חותכים גס
את הבצל הסגול קוצצים ומטגנים בסיר עד לשקיפות
מוסיפים את הפטריות והפלפל לסיר ונותנים להן "להזיע" תוך כדי ערבוב
בינתיים מערבבים את המיסו עם חצי כוס מים חמים עד ליצירת משחה אחידה
מוסיפים את השעועית לסיר ומכסים הכל במים. מביאים לרתיחה ומבשלים בבעבוע עדין בערך 20 דקות
מוסיפים את המיסו, טועמים, ומוסיפים מלח אם נדרש.

ממרח "גבינה" טופו ואגוזים

  |   By  |  0 Comments

את הבצל פורסים לחצאי עיגולים, מערבבים עם שמן זית וצולים בתנור עד להשחמה / מקפיצים במחבת עם שמן זית עד להשחמה
מכניסים הכל לבלנדר / בלנדר מוט ומעבדים למרקם חלק וסמיכות של קרם פרש
עובד יופי על תקן יוגורט וגבינה. מעולה למילוי של מאפה פילו או פשטידה

ממרח עגבניות מיובשות

  |   By  |  0 Comments

מניחים את כל הרכיבים במעבד מזון / בלנדר מוט, את הרכיבים את הנוזליים למטה ואת הדביקים יותר למעלה.

מעבדים בפולסים עד לקבלת מחית וממשיכים לעבד ברצף, עד לקבלת ממרח חלק.

טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מעבירים לצנצנת ושומרים בקירור.

ממרח פלפלים קלויים

  |   By  |  0 Comments

חוצים את הפלפלים לשניים, מנקים מגרעינים.

מניחים עם הפתח למטה על גבי נייר אפיה וצולים בתנור על חום גבוה עד להשחמה

אם יש קליפות שחורות מורידים אותן.
טוחנים בבלנדר עם שמן זית, תבלינים, שום ואגוזים עד לקבלת מרקם חלק ומשחתי, אך לא כבד מדי.

במידת הצורך מוסיפים עוד שמן זית

חומוס עדשים כתומות

  |   By  |  0 Comments

מבשלים עדשים אדומות בהמון מים עד לריכוך ומסננים.
טוחנים עם שאר חומרי הגלם מלבד השמן ומוסיפים מים בהדרגה.
עוצרים וטועמים, מתקנים תיבול, מוסיפים קצת שמן זית בסיום. שומרים בקירור

פסטוזיליה

  |   By  |  0 Comments

את הפטרוזיליה שוטפים ומייבשים. מורידים 2 ס"מ מהגבעול התחתון וחותכים כל צרור ל-3 חלקים. קולפים את שיני השום.
מעבירים למעבד את כל חומרי הגלם מלבד שמן הזית ומתחילים לטחון
מוסיפים שמן בהדרגה לפי המרקם הרצוי.
מעבירים לצנצנות מעוקרות

קרם חצילים

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני
על גבי תבנית מצופה בנייר אפיה מניחים את החציל ואת ראש השום השלם.

אופים כ-40 ד' עד לריכוך מלא של החציל (בודקים בעזרת מזלג)
מוציאים את התבנית, חותכים את החציל ומצננים.
לתוך בלנדר מעבירים את בשר החציל, סוחטים את תוכן שיני השום, מוסיפים לימון, מלח ופלפל וטוחנים.

מוסיפים שמן זית בהדרגה וטוחנים עד לקבלת קרם בהיר ואחיד.
מעבירים לצנצנת, רצוי מעוקרת

קציצות חומוס לימוניות ברוטב עגבני-לא של סיגל

  |   By  |  0 Comments

טחינת הקציצות במעבד: חומוס מסונן, פטרוזיליה קצוצה גס, 2 שיני שום, מיץ וגרידת לימון (החלק הצהוב בלבד), כפית מלח, קורט פלפל
לרוטב-

קולפים וחותכים: גזר לעיגולים, דלעת לריבועים, שום גס, בצל קצוץ גס.

מטגנים בשמן זית שום ובצל עד לשקיפות, מוסיפים גזר, דלעת ותימין עד שעולה ריח טוב.
מוסיפים מים עד לכיסוי מבשלים כמה דקות עד להתרככות הגזר.

מוסיפים 3 כפות מיץ לימון, סלק קטן חתוך, קצת מלח, מבלנדרים הכל יחד, טועמים ומתקנים תיבול

יוצרים קציצות  קטנות מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת.
מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

דגשים:
להכניס לרוטב מבעבע וחם, לא לגעת בדקות הראשונות, אם רוצים אפשר קצת לטלטל את המחבת.

קציצות חומוס לימוניות ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

טחינת הקציצות במעבד: חומוס מסונן, פטרוזיליה קצוצה גס, 2 שיני שום, מיץ וגרידת לימון (החלק הצהוב בלבד), כפית מלח וקורט פלפל
לרוטב- כותשים 3 שיני שום. חותכים עגבניות לקוביות קטנות.
בסיר רחב ונמוך מטגנים בשמן זית עגבניות, כפית מלח וקורט פלפל. מוסיפים שום כתוש.
על אש גבוהה מביאים לבעבוע ואז מוספים 2-3 כוסות מים.
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה.טועמים ומתקנים תיבול.
יוצרים כדורים מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת. (לא לצופף! אם אין מקום פשוט לא מבשלים את כל הבלילה!)
מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

דגשים:
להכניס לרוטב מבעבע וחם, לא לגעת בדקות הראשונות, אם רוצים אפשר קצת לטלטל את המחבת.

קציצות עדשים שחורות וקוסקוס ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון טוחנים: עדשים מסוננות, קישוא חתוך גס, 2 גבעולי סלרי חתוכים לרבעים ו-3 שיני שום קלופות לעיסה אחידה יחסית.
מכינים קוסקוס מלא מהיר הכנה: מכסים במים רותחים ומשרים ל-10 דקות. מפוררים טוב בעזרת מזלג.
מצרפים ⅓ כוס מהקוסקוס המוכן לתערובת הקציצות ומתבלים בכפית מלח וקורט פלפל.
לרוטב- כותשים 3 שיני שום. חותכים עגבניות לקוביות קטנות.
בסיר רחב ונמוך מטגנים בשמן זית עגבניות, כפית מלח וקורט פלפל. מוסיפים שום כתוש.
על אש גבוהה מביאים לבעבוע ואז מוספים 2-3 כוסות מים.
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה.טועמים ומתקנים תיבול.
יוצרים כדורים מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת. (לא לצופף! אם אין מקום פשוט לא מבשלים את כל הבלילה!) מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

דגשים:
להכניס לרוטב מבעבע וחם, לא לגעת בדקות הראשונות, אם רוצים אפשר קצת לטלטל את המחבת.

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

את השעועית מבשלים בסיר מלא מים עד לריכוך מלא. מסננים ומקררים.
קולפים 3 שיני שום, חותכים עגבניה אחת גדולה וגזרים לרבעים וחותכים גס פטרוזיליה
טוחנים הכל + 3 כפות שמן זית במעבד מזון לעיסה ואז מוסיפים למעבד כפית פלפל, רבע כפית פלפל, 2 כפיות אורגנו , את השעועית המסוננת והקוואקר.
טוחנים שוב לעיסה בצקית.
יוצרים קציצות ואופים על גבי נייר אפיה משומן כעשרים דקות בחום בינוני

כותשים שן שום.
בסיר קטן מטגנים עגבניות משימורים בשמן זית ומוסיפים שום כתוש, כפית מלח וקורט פלפל.
כשהעגבניות מתרככות מוסיפים קצת מים ומביאים לרתיחה
** יש להשאיר את הרוטב בנפרד מהקציצות ולהסביר ללקוח/ה לחבר ביניהם לפני ההגשה **

חריימה טופו ברוטב פיקנטי

  |   By  |  0 Comments

מכניסים למעבד: שן שום חצויה, רבעי בצל, צרור כוסברה חתוך גס וטוחנים בפולסים לפירורים דקים
מוציאים לקערה וטוחנים את הטופו דק
מצרפים לקערה, מוסיפים קמח חומוס, 2 כפיות כמון, כפית פפריקה, כפית מלח, מערבבים טוב ויוצרים קציצות
משמנים ואופים על גבי נייר אפיה בחום בינוני כרבע שעה עד להתקשות קלה.

מכינים את הרוטב: קוצצים דק 10 שיני שום, וצ'ילי (חצי או שלם) את העגבניות והפלפל חותכים לקוביות
מטגנים בסיר את השום והצ'ילי עד שעולה ריח. מוסיפים כף כמון, 2 כפות פפריקה, חצי כף מלח + עגבניות ופלפל עד להתרככות קלה,
מוסיפים כחצי ליטר מים, מיץ מלימון אחד ורסק ומביאים לרתיחה. נותנים לרוטב להתבשל על אש קטנה כ-20 דקות.
מוסיפים אליו את הקציצות האפויות ומבשלים כ- 10 דקות ביחד

"גבינת" סויה שום שמיר של אורלי

  |   By  |  0 Comments

לשפוך את החלב סויה לסיר בינוני ולחמם על אש בינונית. מדיי פעם לערבב למניעת הווצרות קרום. אין להביא לרתיחה!

לפני רתיחה להוסיף 5 כפות חומץ וחצי כוס מים רותחים ולערבב.

לכבות את האש ולהמתין כמה דקות עד אשר נוצרות גבשושיות (דמויות עננים) ורואים שהמים מתחילים לשקוע והגבשושיות צפות ונפרדות מהנוזלים.

לערבב פעם נוספת ולהניח בצד עד התקררות.

לשפוך לתוך חיתול טטרא שמונח על מסננת ולשמור בצד כחצי כוס מהנוזלים שניקזנו.

לסחוט היטב את החיתול בזמן שהגבינה בתוך החיתול.
לשפוך את הגבינה למעבד מזון (במידה ומשתמשים בבלנדר מוט לשפוך לקערה).

להוסיף:

שן שום גדולה, מעט שמיר טרי, כחצי כפית מלח, שתיים- שלוש כפות מיץ לימון ,כפית שטוחה של אבקת שמרי בירה (לא חובה אך מומלץ לחיזוק הטעם ה"גבינתי")

לטחון היטב עד מרקם משחתי. במידת הצורך אפשרי ולהוסיף בהדרגה מעט מהמים ששמרנו בצד עד שמגיעים למרקם הרצוי. (הגבינה מתמצקת בקרור).

לטעום ולשפר טעמים (לעיתים יש צורך להוסיף עוד שום, לימון או מלח).

 

נשמר במקרר לכ 10 ימים לפחות.

כופתאות דלעת ברוטב קארי

  |   By  |  0 Comments

את הדלעת קולפים וחותכים לקוביות, מסדרים על גבי נייר אפיה בתבנית, משמנים ואופים בחום בינוני בערך 15-20 ד', עד שנמעך עם מזלג
בקערה מערבבים 2 שיני שום כתושות עם קמח חומוס, 1/2 כפית מלח, זרעי כוברה, צ'ילי (לא חובה), וגרידת לימון מלימון שלם
את הדלעת מצננים, מועכים ומוסיפים לתערובת. מערבבים עד ליצירת עיסה אחידה
מכינים רוטב:
קוצצים בצל, טוחנים/ מגררים את העגבניות ו-2 שיני שום, קוצצים דק כוסברה טריה
מטגנים בסיר: בצל עד לשקיפות, מוסיפים ¼ כפית צ'ילי (לא חובה), כף כורכום, כף כמון, כף מלח
מערבבים טוב ומוסיפים את העגבניות והשום. מביאים לרתיחה ומוסיפים 2 כוסות חלב קוקוס ו-2 כוסות מים.
מביאים שוב לרתיחה, ואז מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומבשלים כרבע שעה על אש קטנה. טועמים ומתקנים טעמים.
תוך כדי שהקארי ברתיחה עדינה יוצרים כופתאות בגודל כדור פינג פונג מהתערובת ומסדרים בעדינות בתוך הסיר – משאירים רווחים קטנים בין הכופתאות ודואגים שהן לא יונחו אחת על השניה. מבשלים כרבע שעה בסיר פתוח ועל אש קטנה.

קשיונז

  |   By  |  0 Comments

משרים את הקשיו במים רותחים לחצי שעה
מבלנדרים את כל החומרים עם חצי כוס מים  עד לקבלת מרקם חלק ו"מיונזי"
ניתן להוסיף עוד קצת שמן ו/או מים במקרה הצורך

פסטו אפונה

  |   By  |  0 Comments

מפשירים במים רותחים שקית אפונה קפואה ומסננים
טוחנים יחדיו: עלי בזיליקום, צרור פטרוזיליה קצוץ גס, שום, תבלינים, אגוזים ושמן זית.מוסיפים חצי מכמות האפונה וטוחנים גם אותה.
עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי. במידת הצורך מוסיפים עוד שמן זית. מערבבים פנימה גם את יתרת האפונה.
טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים קצת מיץ לימון להקללת התערובת

ממרח פלפלים קלויים

  |   By  |  0 Comments

חוצים את הפלפלים לשניים, מנקים מגרעינים. מניחים עם הפתח למטה על גבי נייר אפיה וצולים בתנור על חום גבוה עד להשחמה

אם יש קליפות שחורות מורידים אותן.
טוחנים בבלנדר עם שמן זית, תבלינים, שום ואגוזים עד לקבלת מרקם חלק ומשחתי, אך לא כבד מדי. במידת הצורך מוסיפים עוד שמן זית

קציצות אפונה טבעוניות

  |   By  |  0 Comments

את הבצל והצ'ילי לקצוץ ולטגן בשמן זית עד לשקיפות
לסנן את האפונה ולחתוך את העגבניות לרבעים. לסחוט את הלימון למיץ ולקלף שום
להפריד עלי נענע (נזדקק ל-2 חופנים)
במעבד מזון לטחון: אפונה, עגבניות, מיץ מלימון אחד, שום, נענע, 4 כפות שמן זית.
אחרי שהפך לעיסה אחידה – להוסיף את הבצל והצ'ילי ולערבב (לא לטחון).
לתבל במלח, לטעום ולתקן תיבול.
לשמן נייר אפיה, ליצור קציצות ולסדר, לשמן מעליהן.
אופים כ 20 דקות בחום בינוני עד להתייצבות קלה. להיזהר לא לייבש!

פסטו

  |   By  |  0 Comments

טוחנים יחדיו: עלי בזיליקום, צרור פטרוזיליה קצוץ גס, שום, תבלינים, אגוזים ושמן זית.
עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי. במידת הצורך מוסיפים עוד שמן זית.
טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים קצת מיץ לימון להקללת התערובת וגם לשימור

ממרח "לבנה" משקדים

  |   By  |  0 Comments

טוחנים ביחד: שקדים, לימון, מלח, שום, שמן זית. מוסיפים לאט ובהדרגה כוס מים עד לקבלת המרקם הרצוי. הטחינה נמשכת הרבה זמן ולפעמים צריך לעזור עם לקקן

קציצות כרובית בניחוח הודי

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון טוחנים קוואקר לאבקה ומוציאים לקערה
מפרידים כרובית לפרחים, קולפים שום וחותכים בצל לרבעים
במעבד מזון טוחנים כרובית, בצל ושום למרקם של קוסקוס
מערבבים בקערה את הירקות עם הקוואקר, קמח החומוס והתבלינים ליצירת עיסה אחידה.
יוצרים קציצות, מניחים על גבי נייר אפיה משומן + משמנים מלמעלה
אופים כ-25 דקות עד להתייצבות והשחמה קלה

קציצות בטטה

  |   By  |  0 Comments

אופים בטטות על קליפתן כשעה על חום בינוני עד להתרככות וקירמול. מוציאים וחותכים לאורך.

קוצצים דק 4 גבעולי בצל ירוק.

מעבירים לקערה ומוסיפים את בשר הבטטות (ללא הקליפה), פלפל וסויה. מועכים ומערבבים טוב

מוסיפים כוס ושליש קמח שקדים ומערבבים.

במידה ורוצים להוסיף צ'ילי- קוצצים דק ומוסיפים לתערובת.

מתקנים תיבול אם נדרש

משמנים נייר אפיה, יוצרים קציצות, משמנים מלמעלה ואופים בחום בינוני כחצי שעה

קציצות אפונה ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

את האפונה הקפואה משרים במים רותחים כ- 10 ד' , מסננים ואז טוחנים לעיסה בבלנדר מוט.
קוצצים בצל ו- 2 חופני נענע דק, מערבבים עם האפונה ושאר הרכיבים: 1/3 כוס קמח שקדים, 1/3 כוס קמח עדשים, ביצים, מלח, פלפל
אם מוסיפים פטה- לפורר פנימה ולערבב (ולהשמיט את המלח)

לשמן נייר אפיה, ליצור קציצות ולסדר, לשמן מעליהן.
אופים כ 25 דקות בחום בינוני עד להתייצבות קלה

קציצות סלק גזר

  |   By  |  0 Comments

קולפים את הירקות וחותכים לחתיכות גדולות.

מכניסים הכל מלבד הטחינה למעבד מזון ומתחילים לעבד בפולסים. בהמשך עוברים לעיבוד רציף.

כשנהיית עיסה אחידה בודקים אם היא "נתפסת".
במידה ולא מוסיפים כף/ שתיים של טחינה ומעבדים שנית.
בודקים תיבול ומתקנים.

משמנים נייר אפיה, יוצרים קציצות, משמנים מלמעלה ואופים בחום בינוני כחצי שעה.

קציצות חציל ועדשים שחורות

  |   By  |  0 Comments

לבשל את העדשים בסיר קטן עם שפע מים עד לריכוך מלא

לפרוס את החציל לקוביות גדולות, לערבב עם שמן זית ולצלות בתנור עד לריכוך והשחמה

לטחון את כל הרכיבים יחד במעבד מזון לעיסה אחידה. לא צריך להיות חלק לחלוטין, רק עד ש"נדבק"

אם יש צורך לתקן תיבול ולקרר קצת

ליצור קציצות ולהניח ע"ג נייר אפיה משומן, לשמן גם מלמעלה 

לאפות בחום בינוני, כחצי שעה

חומוס עדשים כתומות

  |   By  |  0 Comments

מבשלים עדשים אדומות בהמון מים עד לריכוך ומסננים.
טוחנים עם שאר חומרי הגלם מלבד השמן ומוסיפים מים בהדרגה.
עוצרים וטועמים, מתקנים תיבול, מוסיפים קצת שמן זית בסיום. שומרים בקירור

ממרח לימונים כבושים – לסבלנים

  |   By  |  0 Comments

מנקים במים רותחים קרש חיתוך וסכין. שוטפים טוב את הלימונים וגם את הידיים.
בסיר מרתיחים מים ומעקרים צנצנת גדולה (של סילאן גדול/ קילו דבש). מייבשים באויר
פורסים 8 מהלימונים לעיגולים דקים יחסית, מוציאים גרעינים ומתחילים למלא את הצנצנת, אחרי כל 2 שכבות מפזרים מלח גס. דוחסים טוב.
כשמגיעים לסוף הצנצנת מפזרים שוב מלח וגם פפריקה, סוחטים את 2 הלימונים הנותרים ושופכים פנימה. יוצקים מעל הכל שמן זית.
סוגירם טוב ומשאירים יומיים במקום מוצל בחוץ. אח"כ מכניסיים למקרר.
אפשר לאכול ככה או :
בבישול הבא לרוקן את תוכן הצנצנת ולטחון עם בלנדר/ בלנדר מוט לממרח. במידה וטוחנים לממרח ממליצה להקפיא לפחות חצי מהכמות

ממרח "גבינה" טופו ואגוזים

  |   By  |  0 Comments

מכניסים הכל לבלנדר / בלנדר מוט ומעבדים למרקם חלק וסמיכות של קרם פרש

עובד יופי על תקן יוגורט וגבינה. מעולה למילוי של מאפה פילו או פשטידה

ממרח עגבניות מיובשות

  |   By  |  0 Comments

מניחים את כל הרכיבים במעבד מזון / בלנדר מוט, את הרכיבים את הנוזליים למטה ואת הדביקים יותר למעלה. מעבדים בפולסים עד לקבלת מחית וממשיכים לעבד ברצף, עד לקבלת ממרח חלק. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מעבירים לצנצנת ושומרים בקירור.

טחינה ירוקה

  |   By  |  0 Comments

צרור פטרוזיליה- מורידים לו את הקצה התחתון של הגבעול וחותכים ל-2 -3 קבוצות. מכניסים למעבד יחד עם שום וטוחנים בפולסים. מוסיפים חצי ממיץ הלימון וטוחנים למשחה יחסית חלקה.
מוסיפים את הטחינה + חצי כוס מים  ומתחילים לעבד בפולסים. ממשיכים בעיבוד רציף עד לקבלת ממרח אחיד. מוסיפים עוד מים ומעבדים עד לקבלת המרקם הרצוי. מתבלים במלח, פלפל ועוד לימון לפי הטעם.

יוגורט קשיו – להכנה בשת"פ עם הלקוח

  |   By  |  0 Comments

טוחנים הכל  יחד עם ליטר מים (4.5 כוסות) בבלנדר טוב עד לנוזל חלק, מעבירים לקערת נירוסטה או זכוכית נקיה

מכסים בניילון נצמד ומשאירים פתח קטן לנשימה, מניחים את הקערה לתסיסה על השיש

מערבבים לפחות פעמיים ביום בכף נקיה, תוך 24-72 שעות (תלוי במזג האויר) הנוזל מתמצק ותוסס (יהיה אפשר לראות בועות) וזה סימן שהיוגורט תסס ומוכן.
מעבירים לצנצנות

ממרח כוסברה צ'ילי

  |   By  |  0 Comments

שוטפים את הכוסברה ומייבשים, מורידים לה את 2 ס"מ מלמטה (גבעולים) וחותכים ל-3 חלקים את הצרור.

את הצ'ילי חותכים ומנקים מגרעינים (זהירות על הידיים!) ואת השום קולפים

לתוך מעבד מזון מעבירים את כל חומרי הגלם מלבד שמן הזית ומתחילים לטחון, את השמן מוסיפים בהדרגה לפי המרקם הרצוי.

מעבירים לצנצנות מעוקרות.

קרם חצילים

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני
על גבי תבנית מצופה בנייר אפיה מניחים את החצילים ואת ראשי השום השלמים. אופים כ-40 ד' עד לריכוך מלא של החציל (בודקים בעזרת מזלג)
מוציאים את התבנית, חותכים את החציל ומצננים.
לתוך בלנדר מעבירים את בשר החציל, סוחטים את תוכן שיני השום, מוסיפים לימון, מלח ופלפל וטוחנים. מוסיפים שמן זית בהדרגה וטוחנים עד לקבלת קרם בהיר ואחיד.
מעבירים לצנצנת, רצוי מעוקרת

פסטוזיליה

  |   By  |  0 Comments

את הפטרוזיליה שוטפים ומייבשים. מורידים 2 ס"מ מהגבעול התחתון וחותכים כל צרור ל-3 חלקים. קולפים את שיני השום.
מעבירים למעבד את כל חומרי הגלם מלבד שמן הזית ומתחילים לטחון
מוסיפים שמן בהדרגה לפי המרקם הרצוי.
מעבירים לצנצנות מעוקרות

סלט חצילים ועגבניות פיקנטי

  |   By  |  0 Comments

לחתוך את החצילים לקוביות, לערבב עם שמן זית ולצלות בתנור עד להשחמה קלה

לחתוך את הפלפלים והעגבניות לקוביות בינוניות. לקצוץ את הבצלים, הצ'ילי והשום דק.

בסיר בינוני לטגן על אש בינונית את הבצל, שום וצ'ילי (אופציונאלי). כשמתחיל לעלות ריח מוסיפים עגבניות ופלפלים יחד עם תבלינים מבשלים עד להתרככות והפיכה למרקם של רוטב, ואז מוסיפים את החצילים הקלויים ובערך 2 כוסות מים.

מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-20 ד'. מתקנים תיבול ושומרים בקירור

סלט תפוחי אדמה עם עשבי תיבול ושקדים

  |   By  |  0 Comments

לקלף ולחצות תפו"א

לבשל במים עם מלח עד להתרככות חלקית (שלא יגיעו למצב של פירה)

לקצוץ עשבי תיבול ועגבניות

את התפוחי אדמה לקרר ולחתוך לקוביות בגודל ביס.

לערבב את כל המרכיבים ולתבל ב: מלח, פלפל, שמן זית, בלסמי ושום כתוש.

סלט סלק עם עשבי תיבול ובצל סגול מקורמל (אפשר גם עם גבינה בולגרית/ פטה)

  |   By  |  0 Comments

בישול סלק בקליפתו עד שרך

קיצוץ פטרוזיליה ונענע דק

חיתוך בצל סגול לפרוסות דקות ואידוי במחבת עם שמן זית עד להשחמה קלה

קילוף הסלק וחיתוכו לקוביות קטנות

ערבוב: סלק, עשבי תיבול. בצל (קוביות גבינה אם מוסיפים) תיבול במלח, פלפל שמן זית, חומץ. אם מתבלים בלימון אפשר לצרף גם קליפת לימון קצוצה.

סלט כרובית צלויה עם בצל ירוק, גרעיני חמניה קלויים ובלסמי מצומצם

  |   By  |  0 Comments

מפרקים כרובית לפרחים, משמנים בקצת שמן זית וצולים בגריל עד להשחמה קלה.

קולים את גרעיני החמניה קלות על מחבת וקוצצים את הבצל הירוק

ומערבבים את כל הרכיבים מלבד הבלסמי

את הבלסמי מחממים בסיר קטן או מחבת על אש בינונית עד להצטמצמות קלה, מוסיפים לקערה ומערבבים.

סלט ברוקולי עם שקדים פרוסים, עגבניות שרי, שום ולימון

  |   By  |  0 Comments

מפרקים את הברוקולי לפרחים ומאדים / חולטים עד להתרככות חלקית (שלא יהפוך עיסתי, מרקם נעיץ)

מקררים כמה דקות

בינתיים את עגבניות השרי חותכים לרבעים / חצאים

את השקדים קולים על מחבת יבשה לזמן קצר

מערבבים את כל הרכיבים ומתבלים ב: שמן זית, לימון, מלח, פלפל, שום כתוש.

סלט קישואים לימוני

  |   By  |  0 Comments

חותכים את הקישואים לרבעים לאורכם ואז חוצים כל רבע לרוחב.

מערבבים בקערה עם קצת שמן זית ופורסים ע"ג תבנית עם נייר אפיה

צולים בחום גבוה כ- 20 ד' עד להשחמה חלקית והתרככות

בינתיים קוצצים: בצל סגול, שום, עלי נענע ומעבירים לקופסא גדולה

מוסיפים את הקישואים הצלויים

מתבלים במיץ לימון (להתחיל בחצי כמות ולטעום) מלח, פלפל וקצת שמן זית.

מערבבים טוב ומעבירים למקרר