סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר דרך כאן או במייל tomitbach@gmail.com

אשמח לשמוע ממך!

דברו איתי
סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר דרך כאן או במייל tomitbach@gmail.com

אשמח לשמוע ממך!

תבשיל כרובית ועדשים ברוטב תפוזים וחרדל

20 דקות | בינוני
טבעוני
ללא גלוטן
ללא מוצרי חלב
ללא סולניים
צמחוני
חומרים
1 כוס עדשים ירוקות
2 כרוביות בינוניות
4 כרישות
6 שיני שום
שמן זית
מלח
פלפל
לרוטב:
2 תפוזים
3 כפות חרדל גרגרים
3 כפות דבש או סילאן
כף שמן זית
הכנה

את העדשים לבשל בשפע מים עד להתרככות חלקית, מרקם אל-דנטה, ולסנן היטב

את הכרישה לנקות ולחתוך לעיגולים,  את השום לקלוף ולפרוס לפרוסות עבות.

את הכרובית להשרות במי מלח ואח”כ לפרק לפרחים בגודל בינוני.

להכין רוטב: מיץ תפוזים, חרדל, דבש, 2 כפיות שמן זית

לטגן בסיר רחב את הכרישה והשום עד לשקיפות,

להוסיף את הכרובית ואת הרוטב, לכסות ולבשל על אש בינונית כ-5 דקות.

לערבב את תוכן המחבת תוך כדי.

כשהכרובית מתחילה להתרכך,  לפתוח את המכסה ולהמשיך לערבב עד להיעלמות הרוטב ולצריבה קלה של הכרובית.

אם צריך אפשר להוסיף כמה כפות מים כדי שלא יישרף.

להוסיף את העדשים המבושלות ולערבב יחדיו במחבת 2 דקות לאיחוד טעמים.

לתבל במלח פלפל.

דילוג לתוכן