הרשמה לניוזלטר
סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר גם במייל tomitbach@gmail.com או ב 052-5012132

אשמח לשמוע ממך!

הרשמה לניוזלטר
דברו איתי
סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר גם במייל tomitbach@gmail.com או ב 052-5012132

אשמח לשמוע ממך!

פשטידת כרישה יוונית

30 דקות | פשוט
טבעוני
ללא מוצרי חלב
ללא סוכר
ללא סולניים
ניתן להקפאה
צמחוני
חומרים
חבילת עלי פילו מופשרים (במקרר/על השיש)
3 כרישות גדולות
חצי כפית פלפל
חצי כפית מלח
שמן זית
לקרם קשיו :
כוס ורבע קשיו
1 כף מיץ לימון
שן שום קטנה
3/4 כוס מים
חצי כפית מלח
הכנה

לנקות את הכרישות, לשטוף ולפרוס לעיגולים דקים.

לחמם מחבת רחבה עם שמן, ולאדות בה על אש גבוהה את הכרישה עד להתרככות ושקיפות, להוסיף מלח ופלפל.

במידת הצורך להוסיף מעט מים למחבת.

להכנת קרם הקשיו:

לשים  בבלנדר את כל החומרים ולטחון עד קבלת מרקם של יוגורט. 

לערבב את הכרישה המאודה עם קרם הקשיו.

לשמן תבנית עגולה 26" בשמן זית, לפרוס עליה 2 עלי פילו ולשמן את העלה העליון, לפרוס עוד שני עלי פילו ולשמן את העלה העליון, לפרוס עוד שני עלי פילו ולא לשמן. 

ליצוק על עלי הפילו את המילוי וליישר על התבנית.

לכסות את המילוי עם שני עלי פילו ולשמן את העלה העליון,לפרוס שני עלים נוספים ולשמן.

 להדק בעדינות את העלים בקצות התבנית, להרים את הקצוות הפרוסים ולהדק בתנועה סיבובית ליצירת סגירה ואיטום.

לשמן גם את הקצוות. 

לפזר מעל שומשום לבן או שחור, ולאפות בחום בינוני כ 50 דקות עד להשחמה.

ויש גם חוברות מתכונים להורדה!

דילוג לתוכן