סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר דרך כאן או במייל tomitbach@gmail.com

אשמח לשמוע ממך!

דברו איתי
סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר דרך כאן או במייל tomitbach@gmail.com

אשמח לשמוע ממך!

מרק פטריות ושעועית מפנק

20 דקות | פשוט
טבעוני
ללא גלוטן
ללא מוצרי חלב
ללא סוכר
צמחוני
חומרים
חצי קילו שעועית לבנה / לוביה מושרית ללילה
3 סלסלות פטריות שמפיניון/ פורטבלו
3 בטטות גדולות
3 קולורבי גדולים
3 עגבניות בשלות
2 בצלים לבנים
2 בצלים סגולים
4 שיני שום
מלח, פלפל שחור
2-3 ענפי רוזמרין טרי
כוס יין לבן
הכנה

את הבצלים לקצוץ לחצאי טבעות, ואת השום לקצוץ לפרוסות דקות.

לחמם שמן זית ולאדות בו את הבצל,

השום וענפי הרוזמרין למספר דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם על אש בינונית.

את הבטטות והקולורבי לקלוף ולחתוך לקוביות בינוניות.

את הפטריות לחתוך לרבעים / חצאים בהתאם לגודלן, את העגבניות לקצוץ דק.

לצרף את כל הירקות לסיר ולתבל בפלפל, לערבב טוב,

להגביר קצת את האש ומכסים. לערבב מדי פעם עד שהנוזלים מתחילים לצאת.

להוסיף את השעועית, מים עד לכיסוי + 2 כוסות ואת היין.

להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה כשעה, עד שהשעועית רכה.

להמליח, לטעום ולתקן תיבול.

למעוך בעזרת כף חלק מהבטטות לקבלת מרקם עשיר.

דילוג לתוכן