הרשמה לניוזלטר
סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר גם במייל tomitbach@gmail.com או ב 052-5012132

אשמח לשמוע ממך!

הרשמה לניוזלטר
דברו איתי
סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר גם במייל tomitbach@gmail.com או ב 052-5012132

אשמח לשמוע ממך!

מרק פטריות ושעועית מפנק

30 דקות | פשוט
חלבון
טבעוני
ללא גלוטן
ללא מוצרי חלב
ללא סוכר
ניתן להקפאה
צמחוני
חומרים
1/2 קילו שעועית לבנה/ לוביה מושרית ללילה
3 סלסלות פטריות שמפיניון/ פורטבלו
3 בטטות גדולות
3 קולורבי גדולים
3 עגבניות בשלות
2 בצלים לבנים
2 בצלים סגולים
4 שיני שום
מלח, פלפל שחור
3-2 ענפי רוזמרין טרי
כוס יין לבן
הכנה

את השעועית לבשל בשפע מים כשעה, עד להתרככות (אפשר במקום להשתמש בשעועית קפואה).

את הבצלים לקצוץ לחצאי טבעות, ואת השום לקצוץ לפרוסות דקות.

לחמם שמן זית ולאדות בו את הבצל, השום וענפי הרוזמרין למספר דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם על אש בינונית.

את הבטטות והקולורבי לקלוף ולחתוך לקוביות בינוניות.

את הפטריות לחתוך לרבעים/ חצאים בהתאם לגודלן, את העגבניות לקצוץ דק.

לצרף את כל הירקות לסיר ולתבל בפלפל, לערבב טוב, להגביר קצת את האש ולכסות.

לערבב מדי פעם עד שהירקות מתחילים להפריש נוזלים, להוסיף את השעועית, מים עד לכיסוי + 2 כוסות ואת היין.

להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה כחצי שעה עד לאיחוד טעמים.

להמליח, לטעום ולתקן תיבול.

למעוך בעזרת כף חלק מהבטטות לקבלת מרקם עשיר.

 

רוצה להכיר עוד מתכוני מרקים ו/או קטניות?
זה הזמן להצטרף לסדנאות שלי 🙂

ויש גם חוברות מתכונים להורדה!

דילוג לתוכן