הרשמה לניוזלטר
סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר גם במייל tomitbach@gmail.com או ב 052-5012132

אשמח לשמוע ממך!

הרשמה לניוזלטר
דברו איתי
סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר גם במייל tomitbach@gmail.com או ב 052-5012132

אשמח לשמוע ממך!

מרק בצל בריא סמיך ושחום

שעה | פשוט
טבעוני
ללא מוצרי חלב
ללא סוכר
ללא סולניים
צמחוני
חומרים
קילו בצל
כמה כפות קמח מלא
בערך כוס יין אדום/ לבן
מלח, פלפל
שמן זית
הכנה

לפרוס את הבצל לחצאי טבעות דקים (במעבד מזון: בדיסקית הפריסה).

לחמם שמן בסיר ולהוסיף את הבצל.

לבשל בסיר מכוסה על אש גבוהה בערך 5 דקות.

לערבב ולהמשיך לכסות לעוד 5 דקות.

להוריד את המכסה ולהמשיך לערבב כל דקה שתיים, עד שהבצל מאבד מנפחו ומתחיל להיות חום

(ממש חום. אל תפחדו מצבע שרוף, אלו הסוכרים שנשרפים ונותנים למרק את הצבע והטעם שלו).

השלב הזה לוקח בערך חצי שעה וצריך בשבילו סבלנות.

הבצל ייראה שהוא מתחיל להישרף – זה ממש בסדר! להמשיך לערבב.

אחרי שהעיסה נהיית חומה וסמיכה להוסיף כף קמח, לערבב אותה לתוך העיסה ומיד להוסיף מים.

כשהמים נספגים והעיסה רותחת יש לחזור על הפעולה , כך 6-3 פעמים, לפי דרגת הסמיכות הרצויה.

לאחר מכן למלא את הסיר מים ולהוסיף מלח, פלפל וכוס יין.

להביא לרתיחה להנמיך את האש ולבשל לפחות 20 ד'.

 

רוצה להכיר עוד מתכוני מרקים?
זה הזמן להצטרף לסדנאות שלי 🙂

ויש גם חוברות מתכונים להורדה!

דילוג לתוכן