סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר דרך כאן או במייל tomitbach@gmail.com

אשמח לשמוע ממך!

דברו איתי
סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר דרך כאן או במייל tomitbach@gmail.com

אשמח לשמוע ממך!

מרק אפונה קטיפתי עם מלא שורשים וטעמים

20 דקות | פשוט
טבעוני
ללא גלוטן
ללא מוצרי חלב
ללא סוכר
מתאים לילדים
צמחוני
חומרים
2 שורשי סלרי
שורש פטרוזיליה
בצל אחד
8-10 שיני שום
סנטימטר- שניים של ג'ינג'ר טרי
תפו"א בינוני
2 גזרים
400 ג' אפונה יבשה מושרית לכשעתיים
שמן זית
מלח, פלפל
הכנה

לקלוף ולקצוץ דק את השורשים, לקלוף ולכתוש את השום והג’ינג’ר,

לקצוץ דק את הבצל. בסיר כבד מחממים שמן זית ושמים את כל הנ”ל,

לערבב ולאדות עם מכסה סגור על אש נמוכה לכ- 10 ד’.

מדי 2 דקות לערבב שוב.

לקלוף ולחתוך לקוביות את הגזר ותפוחי האדמה,

להוסיף לסיר ולערבב עוד כמה דקות.

לסנן את האפונה ולהוסיף אותה לסיר,

מכסים במים כ- 15 ס”מ מעל גובה הירקות ולהביא לרתיחה.

להנמיך ולבשל על אש קטנה כשעה עד לריכוך.

בסיום הבישול לטחון בבלנדר מוט את המרק לקבלת מרקם קטיפתי..

# במידה והמרק דליל מדי להמשיך לבשל עוד כמה דקות

ובמידה וסמיך מדי להוסיף חצי כוס מים.

ביום המחרת המרק נוטה להסמיך.

דילוג לתוכן