הרשמה לניוזלטר
סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר גם במייל tomitbach@gmail.com או ב 052-5012132

אשמח לשמוע ממך!

הרשמה לניוזלטר
דברו איתי
סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר גם במייל tomitbach@gmail.com או ב 052-5012132

אשמח לשמוע ממך!

מרק אפונה קטיפתי עם מלא שורשים וטעמים

20 דקות | פשוט
חלבון
טבעוני
ללא גלוטן
ללא מוצרי חלב
ללא סוכר
ללא סולניים
מתאים לילדים
צמחוני
חומרים
2 שורשי סלרי
שורש פטרוזיליה
בצל אחד
10-8 שיני שום
סנטימטר-שניים של ג'ינג'ר טרי
תפו"א בינוני
2 גזרים
400 ג' אפונה יבשה - אין צורך להשרות!
שמן זית
מלח, פלפל
הכנה

לקלוף ולקצוץ דק את השורשים, לקלוף ולכתוש את השום והג'ינג'ר,לקצוץ דק את הבצל.

 בסיר כבד לחמם שמן זית ושמים את השורשים, הבצל, הג'ינג'ר והשום, לערבב ולאדות עם מכסה סגור על אש נמוכה לכ-10 ד'.

מדי 2 דקות לערבב שוב.

לקלוף ולחתוך לקוביות את הגזר ותפוחי האדמה,להוסיף לסיר ולערבב עוד כמה דקות.

לשטוף את האפונה, לסנן ולהוסיף אותה לסיר,לכסות במים כ-15 ס"מ מעל גובה הירקות ולהביא לרתיחה.

להנמיך ולבשל על אש קטנה כשעה עד לריכוך.

בסיום הבישול לטחון בבלנדר מוט את המרק לקבלת מרקם קטיפתי..

* במידה והמרק דליל מדי ,להמשיך לבשל עוד כמה דקות. ובמידה וסמיך מדי, להוסיף חצי כוס מים.

ביום למחרת המרק נוטה להסמיך.

 

רוצה להכיר עוד מתכוני מרקים?
זה הזמן להצטרף לסדנאות שלי 🙂

ויש גם חוברות מתכונים להורדה!

דילוג לתוכן