הרשמה לניוזלטר
סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר גם במייל tomitbach@gmail.com או ב 052-5012132

אשמח לשמוע ממך!

הרשמה לניוזלטר
דברו איתי
סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר גם במייל tomitbach@gmail.com או ב 052-5012132

אשמח לשמוע ממך!

מוסקה טבעונית (כשרה לפסח לאוכלי קטניות)

30 דקות | פשוט
טבעוני
ללא גלוטן
ללא מוצרי חלב
ללא סוכר
צמחוני
חומרים
3 חצילים גדולים
3 תפו"א גדולים
3 עגבניות גדולות
3-2 כוסות טחינה מלאה גולמית
שום
לימון
שמן זית
מלח
פלפל
הכנה

לחמם תנור לחום גבוה, לחתוך את החציל לפרוסות בעובי של ס"מ וחצי, לסדר בתבנית על גבי נייר אפייה ולמשוח בשמן זית.

להכניס לתנור ולאפות עד שהחצילים משחימים ומתרככים.

לקלוף תפו"א, לחתוך לפרוסות בעובי של ס"מ ולבשל במים עד להתרככות (לא עד למרקם של פירה, רק עד שהמזלג ננעץ בקלות).

לערבב טחינה גולמית עם מים, שום קצוץ, לימון, מלח ופלפל עד למרקם דליל.

לחתוך עגבניות לפרוסות עבות.

לסדר בתבנית משומנת: שכבת תפו"א, שכבת עגבניות, שכבת חצילים.

לחזור על הפעולה ולהדק. מעל שתי השכבות לשפוך טחינה עד לכיסוי.

** למי שרוצה להשקיע  – אפשר להכין רוטב עגבניות פיקנטי וסמיך ולשפוך על המאפה לפני שלב הטחינה.

לאפות בחום בינוני כ-45 ד' עד שהטחינה מתייצבת וקצת משחימה.

 

יצא טעים? רוצה ללמוד עוד כאלו?

זה הזמן להציץ על הסדנאות שלנו

ויש גם חוברות מתכונים להורדה!

דילוג לתוכן