הרשמה לניוזלטר
סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר גם במייל tomitbach@gmail.com או ב 052-5012132

אשמח לשמוע ממך!

הרשמה לניוזלטר
דברו איתי
סגירה
הרשמה לניוזלטר:
סגירה

יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂

ניתן ליצור איתי קשר גם במייל tomitbach@gmail.com או ב 052-5012132

אשמח לשמוע ממך!

המבורגר עדשים

40 דקות | בינוני
חלבון
טבעוני
ללא מוצרי חלב
ללא סוכר
ללא סולניים
מתאים לילדים
ניתן להקפאה
צמחוני
חומרים
כוס וחצי עדשים שחורות
6 בצלים
כחצי חבילת פטרוזיליה / כוסברה
כוס וחצי אגוזי מלך
6 כפות קוואקר דק
כפית וחצי פפריקה מתוקה
כפית וחצי ראס אל חנות או בהרט
כפית מלח
שמן זית
אופן ההכנה

לבשל את העדשים בשפע מים עד לריכוך (כ-20 דקות בישול)
לקצוץ את הבצלים דק ולטגן עם קצת שמן עד להשחמה, בהתחלה במחבת מכוסה על אש בינונית, ואחרי כמה דקות במחבת פתוחה, יש להקפיד לבחוש מדי כמה דקות כדי לא לשרוף את הבצל. כשמוכן להוריד מהאש ולצנן כמה דקות.
לחתוך את הפטרוזיליה גס ולהעביר למעבד המזון, 
לטחון ביחד עם האגוזים, הקוואקר והבצל למחית גסה.

בהדרגה להוסיף את העדשים למעבד מזון ולטחון למחית אחידה יחסית.

לערבב עם התבלינים, לטעום ולתקן טעמים במידת הצורך.
לחמם תנור לחום בינוני, לסדר נייר אפייה על תבנית ולשמן אותה.
בידיים רטובות ליצור קציצות ולסדר על גבי התבנית, לשמן קצת מלמעלה ולשטח.
לאפות כחצי שעה עד שהחלק העליון של הקציצה הופך לפריך. להוציא ולצנן כמה דקות.

 

ויש גם חוברות מתכונים להורדה!

דילוג לתוכן