מרק פרסי של עשבים ובורגול

  |   By  |  0 Comments

קולפים וקוצצים דק- בצל, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, שום

קוצצים דק- ענפי סלרי, כוסברה, נענע ופטרוזיליה (את שלושתם אפשר לקצוץ יחדיו), עגבניות

קוצצים לקוביות את העגבניות

מוזגים לסיר גדול שמן ומטגנים באש קטנה בצל, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה וגבעולי סלרי למשך 15-20 דקות, עד התרככות הירקות. מוסיפים עגבניות וממשיכים בטיגון עוד 5 דקות. מוסיפים את כל עשבי התיבול ומטגנים 3 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים מים רותחים ואת כל התבלינים ומבשלים מכוסה על בעבוע עדין 30 דקות. חוצים את הלימונים הפרסיים ומסירים את הגרעינים. מוסיפים את חצאי הלימון לסיר ומבשלים עשר דקות. במחבת קטנה מטגנים שום עם שמן זית למשך דקה או עד שעולה ריח נעים (להיזהר שלא יישרף). מוסיפים את תכולת המחבת לסיר יחד עם מיץ הלימון והבורגול, מערבבים דקה תוך רתיחה, מכסים ומכבים את האש. לאחר עשר דקות טועמים ומתקנים תיבול ואם צריך מוסיפים עוד מים רותחים.

קציצות טאבולה

  |   By  |  0 Comments

את הבורגול מבשלים בשפע מים עד לריכוך
את עשבי התיבול קוצצים דק, את השום כותשים, את העגבניות והבצל קוצצים לקוביות קטנות. מעבירים הכל לקערה
מגררים מהלימון את קליפתו וסוחטים את המיץ (4-5 כפות מיץ וכף גרידה)
מסננים את הבורגול טוב ומצרפים לקערה, מוסיפים את הגרידה והמיץ, והתבלינים. מערבבים טוב.
בקערה נפרדת מערבבים קמח חומוס ואבקת אפיה עם 5-6 כפות מים ליצירת בלילה דמוית ביצה ומוסיפים לתערובת
(אם מכינים גרסה צמחונית פשוט מוסיפים ביצים)

מניחים נייר אפיה על תבנית ומשמנים אותו. יוצרים קציצות ומניחים. משמנים קלות גם מעליהן
אופים בחום בינוני כ-25 דקות. מקררים לפני שמפרידים מהתבנית.

סירות חצילים ממולאות

  |   By  |  0 Comments

חוצים כל חציל לאורכו, מברישים בשמן זית ומסדרים בתבנית תנור על גבי נייר אפיה. אופין בחום גבוה עד להשחמה והתרככות. מוציאים ומצננים.

את העגבניות והירק קוצצים דק.
את הבורגול משרים במים רותחים עד להתרככות (במידה ומשתמשים בקינואה מבשלים אל-דנטה ומסננים)
מערבבים את הבורגול והירקות, מתבלים בלימון, שום כתוש / צ’ילי קצוץ, מלח, פלפל

מוציאים מהחציל את החלק המרכזי בעדינות (להשאיר שוליים עבים ולא לפגוע בקליפה) ומוסיפים אותו לתערובת. מתבלים וטועמים. מתקנים תיבול אם צריך

מכניסים את הסלט בורגול לתוך ה”חורים” בחצילים בעדינות, בלי לדחוס, עם גבעה קטנטונת מעל.
הצעת הגשה: עם יוגורט מעל