תבשיל בורגול/ אורז ונענע ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

בסיר מחממים שמן זית ומוסיפים אליו עגבניות קצוצות ושום יחד עם תבלינים.
כשהתערובת מבעבעת ו"רוטבית" מוסיפים בורגול ונענע מיובשת, מערבבים טוב טוב ומוסיפים 2 כוסות מים.

מביאים לרתיחה וממשיכים לערבב מדי פעם עד שהבורגול מוכן
**הבישול לוקח כרבע שעה ובמהלכו ניתן להוסיף מים במידת הצורך. התבשיל אמור לצאת רטוב אבל לא שוחה ברוטב **

במידה ומבשלים אורז:
מוסיפים לרוטב אורז מלא ו-4 כוסות מים.
אחרי 20 דקות בודקים ובמידת הצורך מוסיפים עוד כוס מים. הבישול לוקח כ-40 דקות

קדירת ירקות שורש וקטניות

  |   By  |  0 Comments

לקצוץ ולטגן – שורש סלרי, בצל אחד, 5 שיני שום יחד עם תבלינים (מלבד המלח).

את שאר הירקות לקלוף ולפרוס גס. כולל את שאר הבצלים. את השום להפריד לשיניים בלי לקלוף.

לסדר בסיר שכבה של ירקות, שכבה של קטניות ואורז ושוב שכבה של ירקות.

לכסות במים עד ל-¾ גובה ולהביא לרתיחה.

לתקן תיבול ולהוסיף מלח

הערה: אם רוצים להקפיא יש לבשל ללא תפו"א

 

ארטישוקים ממולאים ברוטב לימוני

  |   By  |  0 Comments

את הארטישוקים מפשירים לילה לפני במקרר או משרים במים רותחים ומסננים
את העדשים מבשלים בשפע מים עד לריכוך ומסננים
את הבצל קוצצים דק ומטגנים עם קצת שמן זית עד להשחמה

טוחנים במעבד: אגוזים, עדשים, פטרוזיליה, תבלינים, אגוזי מלך, בצל מטוגן – עד לקבלת מחית אחידה יחסית
ממלאים ככף מילוי בתוך כל ארטישוק, מהדקים ומניחים בצד

את השום קולפים ופורסים לאורך לפרוסות בינוניות, את הלימון סוחטים
בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים שום עד שמעלה ריח, מסדרים את הארטישוקים הממולאים צפוף ושופכים עליהם את הלימון + כוס מים+ קצת מלח.
מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה כחצי שעה, עד שרוב הנוזלים נספגים והמילוי משנה מרקם (מתאדה)
אם יש צורך ניתן להוסיף עוד קצת נוזלים

סינייה עדשים וכרובית

  |   By  |  0 Comments

את העדשים מבשלים בשפע מים לריכוך מלא ומסננים.
מכינים טחינה דלילה (כמו ריוויון)
את הכרובית מפרקים לפרחים, משמנים וצולים בתנור עד להשחמה קלה
טוחנים בבלנדר: 2 עגבניות חתוכות, בצל סגול, פטרוזיליה למחית חלקה.
מתבלים במלח, פלפל, בהרט, כמון ופפריקה לקבלת תערובת מתובלת ומערבבים עם העדשים המסוננות.

משטחים את העדשים בתבנית פיירקס גדולה.
פורסים 3 עגבניות לעיגולים ומסדרים על גבי העדשים. עליהם מניחים את הכרוביות ומעל להכל יוצקים טחינה.
מפזרים צנוברים ואופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות