סמבוסק במילוי אפונה

  |   By  |  0 Comments

בצק:
מערבבים קמח, אבקת אפיה וקורט מלח. מוסיפים את הנוזלים- חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומחלקים לשני חלקים.
מרדדים דק כל חלק, וקורצים בעזרת כלי עגול (10-12 ס"מ קוטר) עיגולי בצק. אמורים לצאת 12-14 בסה"כ.
מילוי:
להפשיר את האפונה במים רותחים כ 10 דקות ולסנן.
למעוך או לטחון יחד עם התבלינים- 2 כפיות אורגנו, 3/4 כפית מלח (לפי המרקם המועדף)
לתבל בקצת שמן זית ולימון
*חשוב לטעום את המילוי לפני האפיה ולוודא שהוא מספיק מתובל, זה מתעמעם באפיה.

בכל עיגול בצק שמים כ-2 כפיות מילוי ומקפלים. מהדקים טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים כרבע שעה בחום בינוני

*** אם נשאר מילוי אפשר להשאיר כממרח (לטחון עם מעט אגוזי מלך ו/או שמן זית).

חצילים עם אפונה ועגבניות (הודי פיקנטי)

  |   By  |  0 Comments

קולים את החצילים בשלמותם בתנור, בחום גבוה, עד להתרככות והשחמה קלה

קוצצים דק: בצל, פלפל חריף, שום.

מטגנים בסיר גדול: בצל עד לשקיפות, מוסיפים שום ופלפל וציפורן, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה כ-3 דקות

חותכים את העגבניות לקוביות ומוסיפים לתבשיל. מבשלים שוב כ-3 דקות יחדיו.

את החצילים הקלויים קולפים וחותכים גס. מוסיפים לתבשיל את החצילים, האפונה, מיץ הלימון, הסילאן, המלח ו-3 כוסות מים.

מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עוד כרבע שעה. טועמים ומתקנים טעמים. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים

מטאר פניר (תבשיל הודי של אפונה)

  |   By  |  0 Comments

קוצצים בצל, שום וצ'ילי. חותכים טופו לקוביות בינוניות.

בסיר מאדים עם שמן- בצל, שום, צ'ילי ואחרי מספר דקות מוסיפים את התבלינים היבשים

מערבבים טוב טוב ומוסיפים את הטופו. ממשיכים לערבב טוב עד שהטופו מצופה כמו שצריך, ואז מוסיפים את האפונה והרסק.

ממשיכים כמו קודם. כשהכל מצופה מוסיפים סויה, חלב קוקוס ומים רותחים

מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש בינונית כ-20 ד'.

טועמים ומתקנים תיבול

מחבת אביבית ברוטב לימוני

  |   By  |  0 Comments

את התחתיות מפשירים ופורסים לאורך

את הבצל קוצצים לחצאי טבעות ואת השום פורסים לפרוסות דקות

את הפטריות פורסים לאורך, את העגבניות חוצים, ואת הכוסברה קוצצים דק

מחממים שמן זית על אש בינונית ומאדים בו את הבצל הקצוץ עד לשקיפות, מוסיפים שום ומקפיצים עד שעולה ריח

מוסיפים את הארטישוקים ואם צריך נוזלים- גם כמה כפות מים, מכסים ומאפשרים להם להתרכך קצת

אחרי כמה דקות מוסיפים גם את הפטריות וממשיכים לבשל על אש גבוהה עד לצריבה קלה.

מוסיפים את העגבניות, האפונה, כוסברה, מלח ופלפל לפי הטעם ומנמיכים את האש. מכסים שוב ומבשלים לעוד 4 דקות

מכבים את האש וסוחטים מעל לימון. טועמים ומתקנים תיבול