אפונה ברוטב אדום

  |   By  |  0 Comments

אם יש בלנדר: טוחנים ביחד את הבצל, השום ושורש הסלרי לעיסה, מוסיפים שמן אם יש צורך .

שמים בצד ואז טוחנים את העגבניות לעיסה גם כן , מוסיפים מים אם יש צורך
אם אין– קוצצים דק מאוד מאוד את השום, הבצל והסלרי(אם משתמשים), כנ”ל את העגבניות (אם משתמשים בטריות)
מחממים שמן במחבת ומטגנים את השום-בצל סלרי. מחכים כמה דקות ומוסיפים את התבלינים, מערבבים טוב טוב ומצרפים את העגבניות.

מביאים לרתיחה. אם העגבניות לא מרוסקות מחכים עד ש”יינמסו” והכל יהפוך לרוטב.
כשהכל רוטב אחיד מצרפים את הרסק (אם יש) וקצת מים מערבבים טוב טוב ושופכים את האפונה/ שעועית הקפואה.

שוב מביאים לרתיחה ואז מבשלים כשעה על אש קטנה בסיר מכוסה.
מתקנים תיבול אם צריך
האפונה צריכה להיות ממש ספוגה ורכה

מרק אפונה

  |   By  |  0 Comments

קוצצים שום, סלרי ובצל ומאדים בשמן זית בסיר גדול

קולפים וקוצצים לקוביות קטנות תפו”א וגזר ומצרפים לסיר. מערבבים טוב.

מסננים את האפונה ומוסיפים אותה לסיר. מערבבים טוב

במידה ומוסיפים פטרוזיליה וכוסברה קוצצים אותם ומוסיפים לסיר.

מכסים במים + 2 כוסות ומביאים לרתיחה

מבשלים כשעה על אש קטנה

טוחנים ומתבלים במלח פלפל. חשוב! במידת הצורך (ולרוב יש צורך) מוסיפים קצת מים (אנחנו רוצות מרקם לא סמיך מדי, מכיוון שהוא לרוב מתגבש אחרי לילה במקרר)