אורז מלא עם חצילים מקורמלים ופיסטוק (כמות קטנה)

  |   By  |  0 Comments

את הגזרים מגררים דק במעבד מזון
את החציל פורסים לקוביות בינוניות

בסיר בינוני מטגנים את הגזר עד שמשנה את צבעו. מערבבים טוב.
מוסיפים את האורז ו-4 כוסות מים ומבשלים עד שמוכן.
במחבת- שמים את החצילים עם קצת מים (עד בערך לחצי הגובה) וסוכר חום (2-3 כפות).

מביאים לרתיחה ומערבבים כל הזמן בעדינות. ממשיכים לערבב עד שהמים נספגים והחצילים מתרככים ומתקרמלים קלות.
כשהחצילים והאורז מוכנים מערבבים ביחד בעדינות. קולים פיסטוקים ומצרפים לאורז יחד עם רוטב סויה ומלח

פלפלים ממולאים כל טוב

  |   By  |  0 Comments

את האורז משרים במים רותחים לכחצי שעה (במידה ומשתמשים בדוחן משרים אותו במי ברז לכשעה)

טוחנים בפולסים/ קוצצים ידנית: עשבי תיבול, שום, אגוזים לתערובת קצוצה אך לא משחתית
מסננים את הדגן ומערבבים את התערובת איתו / דגן+עדשים ומתבלים בכפית מלח, כפית פפריקה וקורט פלפל.
מורידים לפלפלים את הכובע ומנקים מבפנים. דואגים שהכובע יהיה יחסית עבה כדי שישאר שלם, מומלץ להוציא את הגבעול ולהשאיר חור בכובע

מכינים רוטב: לטגן קוביות עגבניות ולבשל עד בעבוע עדין. להנמיך אש ולבשל עד ליצירת תערובת אחידה יחסית. להוסיף פפריקה, מלח, פלפל וסילאן לפי הטעם. להוסיף כליטר מים ולהביא לרתיחה. הרוטב צריך לצאת יחסית דליל אך לא מימי.

בכל פלפל שמים 2 כפות מהרוטב + מילוי עד 3/4 גובהו. "סוגרים" עם עוד 2 כפות רוטב.
מסדרים בתוך הסיר את הפלפלים כמה שיותר צמודים אחד לשני ומכסים אותם בכובע, הרוטב צריך להגיע עד לחצי הגובה של הפלפלים

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה כשעה עד לריכוך הפלפלים.
אם יש צורך מוסיפים עוד מהרוטב לתוך הפלפל