סמבוסק במילוי אפונה

  |   By  |  0 Comments

בצק:
מערבבים קמח, אבקת אפיה וקורט מלח. מוסיפים את הנוזלים- חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומחלקים לשני חלקים.
מרדדים דק כל חלק, וקורצים בעזרת כלי עגול (10-12 ס"מ קוטר) עיגולי בצק. אמורים לצאת 12-14 בסה"כ.
מילוי:
להפשיר את האפונה במים רותחים כ 10 דקות ולסנן.
למעוך או לטחון יחד עם התבלינים- 2 כפיות אורגנו, 3/4 כפית מלח (לפי המרקם המועדף)
לתבל בקצת שמן זית ולימון
*חשוב לטעום את המילוי לפני האפיה ולוודא שהוא מספיק מתובל, זה מתעמעם באפיה.

בכל עיגול בצק שמים כ-2 כפיות מילוי ומקפלים. מהדקים טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים כרבע שעה בחום בינוני

*** אם נשאר מילוי אפשר להשאיר כממרח (לטחון עם מעט אגוזי מלך ו/או שמן זית).

קראמבל עגבניות

  |   By  |  0 Comments

מכינים קראמבל:
חותכים חמאה לקוביות, מעבדים חמאה קרה וקמח במעבד מזון בפולסים עד לקבלת פירורים.
מעבירים לקערה

מעבדים במעבד מזון את השקדים / קשיו לפירורים ומצרפים לקערה

קוצצים את הבצל והשום
את העגבניות פורסים ל 4-5 פרוסות עבות.
במחבת מאדים עם שמן זית את עשבי התיבול לכמה דקות. אחרי שמעלה ריח מצרפים בצל ונותנים לו להפוך לשקוף ואז את העגבניות
כשהעגבניות קצת מתרככות (אבל לא מאבדות צורה) מעבירים את תוכן המחבת לתבנית, מפזרים קצת מלח מעל ומעל כל זה מפזרים את הקראמבל
אופים בחום בינוני כ-40 דקות או עד שמשחים.

מלאנזנה (מאפה חצילים ועגבניות עם מוצרלה)

  |   By  |  0 Comments

את החצילים פורסים לעיגולים בעובי של סנטימטר וחצי, מסדרים על גבי נייר אפיה ומושחים בשמן זית

אופים בחום גבוה עד להשחמה והתרככות של החצילים

במקביל: קוצצים בצל וכותשים שום. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים אותם על אש קטנה
כשהבצל שקוף ועולה ריח מוסיפים את התבלינים ואת העגבניות (במידה ואלו עגבניות ולא שימורים יש לטחון או לגרר לפני ההוספה)

מביאים לרתיחה ואז מוסיפים כ-3 כוסות מים.

שוב מביאים לרתיחה ואז מבשלים על אש קטנה כרבע שעה. טועמים ומתקנים תיבול

את המוצרלה מפוררים או מגררים

ואז מסדרים : שכבה דקה מאוד של רוטב – חצילים- מוצרלה – רוטב- חצילים – מוצרלה – רוטב

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד שהגבינה נמסה

מרק פלפלים צהובים

  |   By  |  0 Comments

חוצים את הפלפלים לשניים ומנקים מגרעינים. את הבצלים קולפים וחותכים גס
מסדרים על גבי תבנית את הפלפלים, העגבניות והבצלים.
צולים בחום גבוה בערך 40 ד'- שעה, עד להתרככות והשחמה קלה
מוציאים, מקלפים את הפלפלים (רק מה שיורד בקלות) ומעבירים לסיר/ קערה.
מוסיפים תבלינים וקצת מים וטוחנים לעיסה אחידה. מדללים עד למרקם "מרקי" וטוחנים שוב. מביאים  לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.