קציצות דלורית ומרווה (מעלפות!)

  |   By  |  0 Comments

את הדלורית קולפים, מנקים מגרעינים ומגררים על מעבד מזון / פומפיה
את הבצל והשום קולפים וקוצצים.
מפרידים עלי מרווה מהגבעול, (נזדקק לחופן גדוש מאוד של עלים) וקוצצים דק
מחממים שמן זית במחבת ומאדים את הבצל השום והמרווה ביחד עד שהבצל הופך לשקוף
בקערה מערבבים את הדלורית עם התערובת מהמחבת ועם התבלינים. מוסיפים 2 ביצים וחצי כוס קמח. בודקים את יציבות התערובת, במידת הצורך ניתן להוסיף עוד כמה כפות קמח.
יוצרים קציצות ומסדרים על גבי נייר אפיה משומן
משמנים קלות
אופים 10-15 דקות בחום בינוני עד להתייצבות והשחמה קלה

מרק כרובית

  |   By  |  0 Comments

חותכים גס בצל, גזר ובטטה. את הכרובית מפרקים לפרחים. 

מטגנים בצל בשמן זית. מוסיפים שום וגזר מערבבים 3-4 דק'. מוסיפים בטטה וכרובית, מערבבים. מוסיפים תבלינים ומים לכיסוי פלוס עוד כוס. מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות. בבלנדר/ בלנדר מוט שמים את השקדים עם כוס ממי המרק שבושל וטוחנים יחד. שופכים חזרה לסיר להקרמה וטוחנים הכל במוט.

טועמים, מתקנים תיבול.

מרק פטריות וחלב קוקוס עשיר

  |   By  |  0 Comments

קולפים וקוצצים שורש סלרי, בצל ושום.
מטגנים על אש קטנה עם שמן זית

קוצצים לגדלים שונים את הפטריות : גס, בינוני, דק ואת התפו"א קולפים וחותכים לקוביות
מוסיפים אותם לסיר ומערבבים. מוסיפים את התבלינים ומערבבים שנית.

מוסיפים לסיר את המים וחלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה עד לריכוך.
במידה ורוצים – בשלב הזה טוחנים שיבולת שועל לקמח ומוסיפים למרק להסמכה (צריך לערבב טוב)

או – בשלב הוספת הפטריות מוסיפים גריסי פנינה
מגרדים קליפת לימון לתוך המרק + מיץ מלימון שלם, טועמים ומתקנים תיבול

חיטה בירקות שורש

  |   By  |  0 Comments

לקלוף בצלים, גזר ושום, לנקות כרישה
לקצוץ פטרוזיליה דק
משרים את החיטה בסיר עם מים קרים במשך שעתיים.

חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות.

מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים את הירקות עד שמזהיבים ומוסיפים את התבלינים, העדשים והחיטה. 

מוסיפים את המים (בהתחלה להוסיף כליטר עד לכיסוי, אם נדרש להוסיף עוד במהלך הבישול) ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזלים מתאדים והחיטה מתרככת.

מוסיפים מלח פלפל פטרוזיליה קצוצה ומטפטפים שמן זית מעל.

גראטן תפו"א וכרישה בחלב קוקוס

  |   By  |  0 Comments

קולפים תפו"א, שוטפים כרישה

פורסים תפו"א לעיגולים על הסכין הכי דקה במעבד מזון

קוצצים כרישה לפרוסות ומאדים במחבת עם קצת שמן זית

מסדרים בתבנית משומנת קלות: 2-3 שכבות של תפו"א, שכבת כרישות ואת יתרת תפו"א

מערבבים בכלי: חלב קוקוס ותבלינים. יוצקים בתבנית

מכסים בנייר כסף ואופים בחום בינוני כחצי שעה.
כשהכל רך ממשיכים לאפות עוד 10 ד' בתבנית פתוחה עד לקבלת קראנצ' למעלה