מטאר פניר (תבשיל הודי של אפונה)

  |   By  |  0 Comments

קוצצים בצל, שום וצ’ילי. חותכים טופו לקוביות בינוניות.

בסיר מאדים עם שמן- בצל, שום, צ’ילי ואחרי מספר דקות מוסיפים את התבלינים היבשים

מערבבים טוב טוב ומוסיפים את הטופו. ממשיכים לערבב טוב עד שהטופו מצופה כמו שצריך, ואז מוסיפים את האפונה והרסק.

ממשיכים כמו קודם. כשהכל מצופה מוסיפים סויה, חלב קוקוס ומים רותחים

מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש בינונית כ-20 ד’.

טועמים ומתקנים תיבול

צ’אנה מסאלה – חומוסים מתובלים בעגבניות

  |   By  |  0 Comments

לבשל חומוס כשעה עד להתרככות מלאה.
לקצוץ בצל ועגבניות. לקצוץ פטרוזיליה
לכתוש ג’ינג’ר ושום
לטגן: ציפורן, הל, קינמון, זרעי כמון, זרעי חרדל, קארי – על אש בינונית. להיזהר לא לשרוף!
להוסיף בצל קצוץ ומלח., להוסיף שום וג’ינג’ר.
אחרי שהבצל משחים קלות מוסיפים עגבניות, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.
מוסיפים מים, חומוס מבושל, פטרוזיליה. מערבבים טוב ומביאים לרתיחה.
מבשלים רבע שעה, מוציאים כוס מהתבשיל ומועכים למחית. מחזירים לסיר.
מתקנים תיבול וממשיכים לבשל עוד חצי שעה – שעה על אש קטנה בסיר מכוסה

מרק כתום עם חלב קוקוס

  |   By  |  0 Comments

לקלוף ולקצוץ בצל ושום.

בסיר גדול  לטגן אותם עם מלח, פלפל, כורכום וקארי למספר דקות

בינתיים לקלוף ולחתוך לקוביות בינוניות: גזר, בטטה, דלעת / דלורית (לא צריך לקלף דלורית)

להוסיף לסיר ולהמשיך לטגן קלות

להוסיף מים עד לכיסוי ואז פחית חלב קוקוס

להביא לרתיחה, לבשל על אש קטנה עד להתרככות

לטחון בבלנדר מוט / בלנדר. לשים לב שהמרקם לא דליל מדי או סמיך מדי, להוסיף מים במקרה הצורך

את הבצל הירוק קוצצים דק ומפזרים על גבי המרק

מרק גזר מתקתק

  |   By  |  0 Comments

קולפים וקוצצים בצל וראש סלרי ומטגנים בשמן זית

מוסיפיפ: 2 ככפיות זרעי כוסברה, כף מלח, 2 כפיות קארי.

קולפים את הגזרים וחותכים גס ומוסיפים לסיר יחד עם חופן מקלות סלרי קצוצים
מערבבים טוב ונותנים להכל להתבשל ביחד כ- 5 דקות תו”כ ערבוב
מוסיפים מים עד לכיסוי ועוד קצת, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד התרככות
מבלנדרים למרקם חלק . טועמים ומתקנים תיבול