פאי תפוחים ללא סוכר

  |   By  |  0 Comments

מערבבים קמח, אבקת אפיה, מלח, סוכר, גרידת לימון. מוסיפים את הנוזלים- תמצית וניל, חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד.

מילוי
קולפים ומגררים את התפוחים, מאדים קלות בחמאה/ שמן במחבת. מוסיפים קורט קינמון ואת החמוציות.

קרם
3/4 כוס שקדים, 2 תמרים, וניל, ככוס מים
לטחון עם מים בבלנדר טוב עד לקבלת מרקם של יוגורט נוזלי

משטחים בצק בתבנית 26", מעל משטחים מילוי תפוחים, מעליו קרם שקדים
אופים בחום בינוני כ- 20 דקות

מאפינס תפוחים פלאו ללא סוכר

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור על 170 מעלות.

קולפים את התפוחים, מגררים דק תפוח וחצי.

במחבת קטנה על אש נמוכה מבשלים את התפוח המגורד בשמן קוקוס עד  שמתרכך ומתכהה.

חותכים את חצי התפוח שנותר לקוביות קטנות.

בקערה מערבבים לאיחוד קמח שקדים, אבקת אפיה ומלח, מוסיפים את הביצים ומערבבים לאיחוד, מוסיפים את הרסק וקוביות התפוח ומערבבים.

בתבנית שקעים משמנים עטרות נייר, יוצקים בלילה ⅔ גובה. (10 מאפינס).

אופים 16 דקות, מעבירים לגריל ל5 דקות נוספות להשחמה.

מוצאים תבנית ומקררים כ 5 דקות בתבנית, לאחר מכן צינון על רשת.

סמבוסק במילוי לבנה שקדים

  |   By  |  0 Comments

בצק:
מערבבים קמח, אבקת אפיה וקורט מלח. מוסיפים את הנוזלים- חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומחלקים לשני חלקים.
מרדדים דק כל חלק, וקורצים בעזרת כלי עגול (10-12 ס"מ קוטר) עיגולי בצק. אמורים לצאת 12-14 בסה"כ.
מילוי:
טוחנים ביחד: שקדים, לימון, 2 כפיות מלח, 4 שיני שום, 8 כפות שמן זית. מוסיפים לאט ובהדרגה כוס מים עד לקבלת המרקם הרצוי. הטחינה נמשכת הרבה זמן ולפעמים צריך לעזור עם לקקן.
*חשוב לטעום את המילוי לפני האפיה ולוודא שהוא מספיק מתובל, זה מתעמעם באפיה.

בכל עיגול בצק שמים כ-2 כפיות מילוי ומקפלים. מהדקים טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים כרבע שעה בחום בינוני

סמבוסק במילוי גבינות

  |   By  |  0 Comments

בצק:
מערבבים קמח, אבקת אפיה וקורט מלח. מוסיפים את הנוזלים- חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומחלקים לשני חלקים.
מרדדים דק כל חלק, וקורצים בעזרת כלי עגול (10-12 ס"מ קוטר) עיגולי בצק. אמורים לצאת 12-14 בסה"כ.
מילוי:
לערבב את הגבינה עם מעט תימין.
*חשוב לטעום את המילוי לפני האפיה ולוודא שהוא מספיק מתובל, זה מתעמעם באפיה.

בכל עיגול בצק שמים כ-2 כפיות מילוי ומקפלים. מהדקים טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים כרבע שעה בחום בינוני.

סמבוסק במילוי ארטישוק

  |   By  |  0 Comments

בצק:
מערבבים קמח, אבקת אפיה וקורט מלח. מוסיפים את הנוזלים- חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומחלקים לשני חלקים.
מרדדים דק כל חלק, וקורצים בעזרת כלי עגול (10-12 ס"מ קוטר) עיגולי בצק. אמורים לצאת 12-14 בסה"כ.
מילוי:
להפשיר את הארטישוק (כ-5 תחתיות) במים רותחים לרבע שעה.  לסנן
לחתוך לרצועות / קוביות ולטחון בבלנדר / בלנדר מוט חזק + כלי ארוך לטחינה יחד עם גרידה מחצי לימון, קורט מלח וכרבע כוס שמן זית.
*חשוב לטעום את המילוי לפני האפיה ולוודא שהוא מספיק מתובל, זה מתעמעם באפיה.

בכל עיגול בצק שמים כ-2 כפיות מילוי ומקפלים. מהדקים טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים כרבע שעה בחום בינוני

*** אם נשאר מילוי אפשר להשאיר כממרח (לטחון עם מעט אגוזי מלך ו/או שמן זית).

סמבוסק במילוי אפונה

  |   By  |  0 Comments

בצק:
מערבבים קמח, אבקת אפיה וקורט מלח. מוסיפים את הנוזלים- חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומחלקים לשני חלקים.
מרדדים דק כל חלק, וקורצים בעזרת כלי עגול (10-12 ס"מ קוטר) עיגולי בצק. אמורים לצאת 12-14 בסה"כ.
מילוי:
להפשיר את האפונה במים רותחים כ 10 דקות ולסנן.
למעוך או לטחון יחד עם התבלינים- 2 כפיות אורגנו, 3/4 כפית מלח (לפי המרקם המועדף)
לתבל בקצת שמן זית ולימון
*חשוב לטעום את המילוי לפני האפיה ולוודא שהוא מספיק מתובל, זה מתעמעם באפיה.

בכל עיגול בצק שמים כ-2 כפיות מילוי ומקפלים. מהדקים טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים כרבע שעה בחום בינוני

*** אם נשאר מילוי אפשר להשאיר כממרח (לטחון עם מעט אגוזי מלך ו/או שמן זית).

אזני המן במילוי תפוחי עץ וקינמון

  |   By  |  0 Comments

מערבבים קמח, אבקת אפיה, מלח, סוכר, גרידת לימון. מוסיפים את הנוזלים- תמצית וניל, חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד.

קולפים ומגררים את התפוחים, מאדים קלות בחמאה/ שמן במחבת. מוסיפים קורט קינמון וחופן חמוציות.

מרדדים דק את הבצק, קורצים עיגולי בצק עם כוס. שמים חצי כפית מילוי בתוך כל אוזן וסוגרים.

אופים בחום בינוני כ 10 דקות

אזני המן במילוי שוקולד

  |   By  |  0 Comments

מערבבים קמח, אבקת אפיה, מלח, סוכר, גרידת לימון. מוסיפים את הנוזלים- תמצית וניל, חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד.

מרדדים דק וקורצים עיגולי בצק עם כוס. שמים קוביה שוקולד אחת בתוך כל אוזן וסוגרים.

אופים בחום בינוני כ 10 דקות.

קיש כרובית טבעוני

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק: מערבבים קמח, אבקת אפיה, מלח מוסיפים את הנוזלים חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק

את הכרובית מפרקים לפרחים קטנים, מערבבים עם שמן זית וצולים בתנור עד להשחמה קלה

מסדרים את הכרובית על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי, מפזרים אגוז מוסקט ומסדרים את שאר הכרובית למעלה

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה

קציצות טאבולה

  |   By  |  0 Comments

את הבורגול מבשלים בשפע מים עד לריכוך
את עשבי התיבול קוצצים דק, את השום כותשים, את העגבניות והבצל קוצצים לקוביות קטנות. מעבירים הכל לקערה
מגררים מהלימון את קליפתו וסוחטים את המיץ (4-5 כפות מיץ וכף גרידה)
מסננים את הבורגול טוב ומצרפים לקערה, מוסיפים את הגרידה והמיץ, והתבלינים. מערבבים טוב.
בקערה נפרדת מערבבים קמח חומוס ואבקת אפיה עם 5-6 כפות מים ליצירת בלילה דמוית ביצה ומוסיפים לתערובת
(אם מכינים גרסה צמחונית פשוט מוסיפים ביצים)

מניחים נייר אפיה על תבנית ומשמנים אותו. יוצרים קציצות ומניחים. משמנים קלות גם מעליהן
אופים בחום בינוני כ-25 דקות. מקררים לפני שמפרידים מהתבנית.