קראמבל פטריות

  |   By  |  0 Comments

מכינים קראמבל:
חותכים חמאה לקוביות, מעבדים חמאה קרה וקמח במעבד מזון בפולסים עד לקבלת פירורים.
מעבירים לקערה

מעבדים במעבד מזון את השקדים / קשיו לפירורים ומצרפים לקערה

קוצצים את הכרישה והפטריות. מקפיצים במחבת עם שמן זית, אגוז מוסקט, מלח ופלפל. 
מעבירים את תוכן המחבת לתבנית ומעל מפזרים את הקראמבל.
אופים בחום בינוני כ-40 דקות או עד שמשחים.

לזניה מנגולד חלבית

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום. מפרידים עלי בזיליקום וקוצצים
את המנגולד מנקים וקוצצים. מאדים במחבת עם שמן זית עד להתרככות .

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ועלי בזיליקום ומביאים לביעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות

 מכינים תערובת גבינות: מערבבים יוגורט/ שמנת ו¾ מכמות הגבינה

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, מנגולד,רוטב, לזניה, תערובת גבינות, לזניה, רוטב+ יתרת הגבינה
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ- 40 ד' עד שהלזניה רכה

 

לזניה כרישה חלבית

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום. מפרידים עלי בזיליקום וקוצצים
את הכרישה מנקים ופורסים לעיגולים בעובי של כסנטימטר, מאדים במחבת עם שמן זית עד להתרככות .

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ועלי בזיליקום ומביאים לביעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות

 מכינים תערובת גבינות: מערבבים יוגורט/ שמנת ו¾ מכמות הגבינה

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, כרישה מאודה, רוטב, לזניה, תערובת גבינות, לזניה, רוטב + יתרת הגבינה
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ- 40 ד' עד שהלזניה רכה

לזניה בטטות חלבית

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום. מפרידים עלי בזיליקום וקוצצים
את הבטטות קולפים ופורסים לעיגולים בעובי של כסנטימטר, משמנים ומסדרים בתבנית מצופה בנייר אפיה.
צולים בחום גבוה עד להשחמה (כחצי שעה)

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ועלי בזיליקום ומביאים לביעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות

מכינים תערובת גבינות: מערבבים יוגורט/ שמנת ו¾ מכמות הגבינה

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, בטטה צלויה, רוטב, לזניה, תערובת גבינות, בטטה (אם נשאר), לזניה, רוטב+ יתרת הגבינה
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ- 40 ד' עד שהלזניה רכה

 

לזניה חצילים חלבית

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום. מפרידים עלי בזיליקום וקוצצים
את החצילים פורסים לעיגולים בעובי של כסנטימטר, משמנים ומסדרים בתבנית מצופה בנייר אפיה.
צולים בחום גבוה עד להשחמה (כחצי שעה)

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ועלי בזיליקום ומביאים לביעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות

מכינים תערובת גבינות: מערבבים יוגורט/ שמנת ו¾ מכמות הגבינה

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, חציל קלוי, רוטב, לזניה, תערובת גבינות, חציל (אם נשאר) לזניה, רוטב + יתרת הגבינה
מכסים בנייר כסף ואופים בחום בינוני כ- 40 ד' עד שהלזניה רכה

קראמבל תפוחים ללא סוכר

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני.

את התפוחים קולפים, מגלענים וחותכים

לקוביות קטנות. מערבבים עם כפית קינמון ומיץ לימון ומשטחים בתבנית בינונית

את שאר החומרים (2/3 כוס קמח מלא, 2/3 כוס קוואקר, 2/3 כוס פקאן טחון, 8 כפות סילאן, 6 כפות שמן קוקוס, 2 כפיות קינמון)

שימו לב ששמן הקוקוס במצב נוזלי לפני העירבוב

מערבבים עד ליצירת בצק רטוב ומשטחים בעזרת הידיים על גבי תערובת התפוחים.

אופים כחצי שעה עד להשחמת הבצק והתרככות התפוחים

לזניה מנגולד טבעונית

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום.
את המנגולד מנקים וקוצצים. מאדים במחבת עם שמן זית עד להתרככות .

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ומביאים לביעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות

מכינים קרם קשיו: כוס וחצי קשיו, כוס מים ועלי בזיליקום. מוסיפים מים עד למרקם של יוגורט.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, מנגולד,רוטב, לזניה, קרם קשיו, לזניה, רוטב
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ- 40 ד' עד שהלזניה רכה.

לזניה כרישה טבעונית

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום.
את הכרישה מנקים ופורסים לעיגולים בעובי של כסנטימטר, מאדים במחבת עם שמן זית עד להתרככות .

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ומביאים לביעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות

מכינים קרם קשיו: כוס וחצי קשיו, כוס מים ועלי בזיליקום. מוסיפים מים עד למרקם של יוגורט.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, כרישה מאודה, רוטב, לזניה, קרם קשיו, לזניה, רוטב
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ- 40 ד' עד שהלזניה רכה.

לזניה בטטות טבעונית

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום.
את הבטטות קולפים ופורסים לעיגולים בעובי של כסנטימטר, משמנים ומסדרים בתבנית מצופה בנייר אפיה.
צולים בחום גבוה עד להשחמה (כחצי שעה)

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ומביאים לביעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות

מכינים קרם קשיו: כוס וחצי קשיו, כוס מים ועלי בזיליקום. מוסיפים מים עד למרקם של יוגורט.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, בטטה צלויה, רוטב, לזניה, קרם קשיו, בטטה (אם נשאר), לזניה, רוטב
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ- 40 ד' עד שהלזניה רכה.

לזניה חצילים טבעונית

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום.
את החצילים פורסים לעיגולים בעובי של כסנטימטר, משמנים ומסדרים בתבנית מצופה בנייר אפיה.
צולים בחום גבוה עד להשחמה (כחצי שעה)

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ומביאים לביעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות

מכינים קרם קשיו: כוס וחצי קשיו, כוס מים ועלי בזיליקום. מוסיפים מים עד למרקם של יוגורט.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, חציל קלוי, רוטב, לזניה, קרם קשיו, חציל (אם נשאר), לזניה, רוטב
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ- 40 ד' עד שהלזניה רכה.

לזנית ילדים חלבית

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום. מפרידים וקוצצים עלי בזיליקום. מגררים גבינה

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים בזיליקום קצוץ ועגבניות קצוצות ומביאים לביעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול

מכינים תערובת גבינות: מערבבים יוגורט/ שמנת ו¾ מכמות הגבינה

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, רוטב, לזניה, תערובת גבינות, לזניה, תערובת גבינות, לזניה, רוטב + יתרת הגבינה
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ- 40 ד' עד שהלזניה רכה.

לזנית ילדים טבעונית

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום. 

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ומביאים לביעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות

מכינים קרם קשיו: כוס וחצי קשיו, כוס מים ועלי בזיליקום. מוסיפים מים עד למרקם של יוגורט.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, רוטב, לזניה, קרם קשיו, לזניה, קרם קשיו, לזניה, רוטב
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ- 40 ד' עד שהלזניה רכה.

פשטידת כרישה וירוקים

  |   By  |  0 Comments

שוטפים כרישה ומנגולד

קוצצים כרישה (חלק לבן) לעיגולים

קוצצים מנגולד- גזע לרצועות דקות, ירוק לרצועות בינוניות.

במחבת מאדים גזע מנגולד וכרישה עם קצת שמן זית. כשמתרכך מוסיפים את המנגולד הקצוץ

אחרי שמתכווץ מעבירים לקערה ומוסיפים – 1/2 כוס קמח, תבלינים וביצים. אם נדרש מוסיפים עוד קצת קמח (עד רבע כוס)

מעבירים לתבנית פיירקס משומנת/ עם נייר אפיה ואופים כ- 40 ד' עד להתייצבות והשחמה קלה.

פשטידת בטטה בזיליקום

  |   By  |  0 Comments

קולפים וחותכים בטטות לקוביות קטנות / עיגולים.
מערבבים עם שמן זית וצולים ע"ג נייר אפיה בחום גבוה.
את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים דק.
מערבבים: יוגורט, קמח, ביצים, תיבול, בזיליקום.
כשהבטטות קצת שחומות מצרפים אותן לבלילה.
משטחים בתבנית פיירקס משומנת/ על גבי נייר אפיה

אופים בחום בינוני כ-40 ד. מקררים לפני אכילה.

פשטידת פטריות וגבינות

  |   By  |  0 Comments

לפרוס את הכרישה דק ולאדות במחבת עם מעט שמן זית.
לפרוס את הפטריות לפרוסות בינוניות ולצרף למחבת עם הכרישה, להקפיץ קלות עד לריכוך.

את הגבינה מגררים.
מערבבים רבע כוס שמן זית עם 1/3 כוס מים ומוסיפים –  ביצים,גבינה, מלח, פלפל, קמח.
מערבבים טוב, 
מוסיפים את תערובת הירקות ומעבירים לתבנית משומנת/ מצופה בנייר אפיה.
אופים 30-40 דקות בחום בינוני או עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה קלות.

פשטידת קישואים וגבינות

  |   By  |  0 Comments

לפרוס את הכרישה דק ולאדות במחבת עם מעט שמן זית.
לפרוס את הקישואים לעיגולים דקים ולצרף למחבת עם הכרישה, להקפיץ קלות עד לריכוך.

את הגבינה מגררים.
מערבבים רבע כוס שמן זית עם 1/3 כוס מים ומוסיפים –  ביצים,גבינה, מלח, פלפל, תימין, קמח.
מערבבים טוב, 
מוסיפים את תערובת הירקות ומעבירים לתבנית משומנת/ מצופה בנייר אפיה.
אופים 30-40 דקות בחום בינוני או עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה קלות.

פשטידת ברוקולי וגבינות

  |   By  |  0 Comments

את הברוקולי והכרובית מפרקים לפרחים גדולים וחולטים או מאדים בסיר (כולל הגזע) עד לריכוך חלקי

לפרוס את הכרישה דק ולאדות במחבת עם מעט שמן זית.

חותכים את הכרובית והברוקלי לקוביות קטנות/בינוניות,שמים בקערה גדולה ומוסיפים את הכרישה המאודה.

את הגבינה מגררים.
מערבבים רבע כוס שמן זית עם 1/3 כוס מים ומוסיפים –  ביצים,גבינה, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, קמח.
מערבבים טוב, 
מאחדים תערובות ומעבירים לתבנית משומנת/ מצופה בנייר אפיה.
אופים 30-40 דקות בחום בינוני או עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה קלות.

פשטידת כרישה ובזיליקום

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני

את הכרישות והבצלים פורסים לעיגולים/ חצאי עיגולים.

מחממים 4 כפות שמן זית ו-4 כפות מים במחבת רחבה ומאדים בה אותם עד לריכוך והשחמה קלה.

בקערה מערבבים קמח עדשים עם כוס מים עד ליצירת בלילה אחידה.
את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים. מצרפים לבלילה יחד עם 
הבצלים והכרישות.

מוסיפים סודה לשתיה וחומץ תפוחים ומערבבים היטב.

מעבירים לתבנית מצופה עם נייר אפיה ואופים כ- 45 ד' עד להתייצבות והשחמה קלה.

**חובה** לקרר כשעתיים במקרר לפני ההגשה

 

פשטידת בצל ופלפל קלוי

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה. את הפלפלים חוצים וקולים בתנור ע"ג נייר אפיה עד להשחמה קלה.

את הבצלים פורסים לעיגולים/ חצאי עיגולים.

מחממים 4 כפות שמן זית ו-4 כפות מים במחבת רחבה ומאדים בה את הבצלים עד לריכוך והשחמה קלה.
את הפלפלים מצננים וקולפים, קוצצים לפרוסות/ ריבועים גסים

בקערה מערבבים קמח עדשים עם כוס מים עד ליצירת בלילה אחידה
מוסיפים תיבול ואת הבצלים והפלפל הקלוי

מוסיפים סודה לשתיה וחומץ תפוחים ומערבבים היטב.

מעבירים לתבנית מצופה עם נייר אפיה ואופים כ- 45 ד' עד להתייצבות והשחמה קלה.

**חובה** לקרר כשעתיים במקרר לפני ההגשה

עיגולי בטטה בנגיעות קארי ומייפל

  |   By  |  0 Comments

חותכים את הבטטות לפרוסות עגולות עבות בלי לקלף.

מערבבים עם התבלינים ומשטחים על גבי תבנית מצופה בנייר אפיה
מכניסים לתנור מחומם לחום גבוה, אופים כחצי שעה עד להשחמה קלה
מטפטפים מעל קצת לימון או מושחים קלות בחומץ פשוט

קוביות סלקים בחלב קוקוס

  |   By  |  0 Comments

שוטפים את הסלקים ומורידים קצוות

קולפים וחותכים לקוביות בינוניות

במידה והלקוחה רוצה גם ארטישוק ירושלמי קולפים וחותכים גם אותם

את הבצלים קולפים וחותכים לחצאי עיגולים, את השומים קולפים וחוצים לשניים

משמנים את תחתית התבנית, מסדרים על גביה את הבצלים ואת השומים, ועליהם את הסלקים.

מפזרים מעל מלח ופלפל ויוצקים את חלב הקוקוס. במידת הצורך מוסיפים חצי כוס- כוס נוזל (מים / שמן זית)
מכסים בנייר כסף ואופים כחצי שעה בחום בינוני. כשהסלקים מתרככים ממשיכים לצלות 10 דקות נוספות ללא כיסוי.

מאפה עגבניות וחצילים בבשמל קשיו

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה

פורסים את החצילים לעיגולים או פרוסות, מסדרים ע"ג נייר אפיה ומושחים בשמן זית.

אופים עד להשחמה

בבלנדר טוחנים 2 כוסות קשיו עם כוס מים למרקם חלק. מוסיפים מים במידת הצורך

פורסים עגבניות לפרוסות עבות

בתבנית עמוקה מסדרים: חצילים קלויים, עגבניות, מלח-פלפל-תבלין, חצילים, עגבניות, מלח-פלפל-תבלין, בשמל קשיו.

אופים בחום בינוני עד להתייצבות הבשמל.

גראטן תפו"א וכרישה בחלב קוקוס

  |   By  |  0 Comments

קולפים תפו"א, שוטפים כרישה

פורסים תפו"א לעיגולים על הסכין הכי דקה במעבד מזון

קוצצים כרישה לפרוסות ומאדים במחבת עם קצת שמן זית

מסדרים בתבנית משומנת קלות: 2-3 שכבות של תפו"א, שכבת כרישות ואת יתרת תפו"א

מערבבים בכלי: חלב קוקוס ותבלינים. יוצקים בתבנית

מכסים בנייר כסף ואופים בחום בינוני כחצי שעה.
כשהכל רך ממשיכים לאפות עוד 10 ד' בתבנית פתוחה עד לקבלת קראנצ' למעלה

סינייה עדשים וכרובית

  |   By  |  0 Comments

את העדשים מבשלים בשפע מים לריכוך מלא ומסננים.
מכינים טחינה דלילה (כמו ריוויון)
את הכרובית מפרקים לפרחים, משמנים וצולים בתנור עד להשחמה קלה
טוחנים בבלנדר: 2 עגבניות חתוכות, בצל סגול, פטרוזיליה למחית חלקה.
מתבלים במלח, פלפל, בהרט, כמון ופפריקה לקבלת תערובת מתובלת ומערבבים עם העדשים המסוננות.

משטחים את העדשים בתבנית פיירקס גדולה.
פורסים 3 עגבניות לעיגולים ומסדרים על גבי העדשים. עליהם מניחים את הכרוביות ומעל להכל יוצקים טחינה.
מפזרים צנוברים ואופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות

קראמבל עגבניות

  |   By  |  0 Comments

מכינים קראמבל:
חותכים חמאה לקוביות, מעבדים חמאה קרה וקמח במעבד מזון בפולסים עד לקבלת פירורים.
מעבירים לקערה

מעבדים במעבד מזון את השקדים / קשיו לפירורים ומצרפים לקערה

קוצצים את הבצל והשום
את העגבניות פורסים ל 4-5 פרוסות עבות.
במחבת מאדים עם שמן זית את עשבי התיבול לכמה דקות. אחרי שמעלה ריח מצרפים בצל ונותנים לו להפוך לשקוף ואז את העגבניות
כשהעגבניות קצת מתרככות (אבל לא מאבדות צורה) מעבירים את תוכן המחבת לתבנית, מפזרים קצת מלח מעל ומעל כל זה מפזרים את הקראמבל
אופים בחום בינוני כ-40 דקות או עד שמשחים.

מלאנזנה (מאפה חצילים ועגבניות עם מוצרלה)

  |   By  |  0 Comments

את החצילים פורסים לעיגולים בעובי של סנטימטר וחצי, מסדרים על גבי נייר אפיה ומושחים בשמן זית

אופים בחום גבוה עד להשחמה והתרככות של החצילים

במקביל: קוצצים בצל וכותשים שום. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים אותם על אש קטנה
כשהבצל שקוף ועולה ריח מוסיפים את התבלינים ואת העגבניות (במידה ואלו עגבניות ולא שימורים יש לטחון או לגרר לפני ההוספה)

מביאים לרתיחה ואז מוסיפים כ-3 כוסות מים.

שוב מביאים לרתיחה ואז מבשלים על אש קטנה כרבע שעה. טועמים ומתקנים תיבול

את המוצרלה מפוררים או מגררים

ואז מסדרים : שכבה דקה מאוד של רוטב – חצילים- מוצרלה – רוטב- חצילים – מוצרלה – רוטב

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד שהגבינה נמסה