"גבינת" סויה שום שמיר של אורלי

  |   By  |  0 Comments

לשפוך את החלב סויה לסיר בינוני ולחמם על אש בינונית. מדיי פעם לערבב למניעת הווצרות קרום. אין להביא לרתיחה!

לפני רתיחה להוסיף 5 כפות חומץ וחצי כוס מים רותחים ולערבב.

לכבות את האש ולהמתין כמה דקות עד אשר נוצרות גבשושיות (דמויות עננים) ורואים שהמים מתחילים לשקוע והגבשושיות צפות ונפרדות מהנוזלים.

לערבב פעם נוספת ולהניח בצד עד התקררות.

לשפוך לתוך חיתול טטרא שמונח על מסננת ולשמור בצד כחצי כוס מהנוזלים שניקזנו.

לסחוט היטב את החיתול בזמן שהגבינה בתוך החיתול.
לשפוך את הגבינה למעבד מזון (במידה ומשתמשים בבלנדר מוט לשפוך לקערה).

להוסיף:

שן שום גדולה, מעט שמיר טרי, כחצי כפית מלח, שתיים- שלוש כפות מיץ לימון ,כפית שטוחה של אבקת שמרי בירה (לא חובה אך מומלץ לחיזוק הטעם ה"גבינתי")

לטחון היטב עד מרקם משחתי. במידת הצורך אפשרי ולהוסיף בהדרגה מעט מהמים ששמרנו בצד עד שמגיעים למרקם הרצוי. (הגבינה מתמצקת בקרור).

לטעום ולשפר טעמים (לעיתים יש צורך להוסיף עוד שום, לימון או מלח).

 

נשמר במקרר לכ 10 ימים לפחות.

קציצות חציל ועדשים שחורות

  |   By  |  0 Comments

לבשל את העדשים בסיר קטן עם שפע מים עד לריכוך מלא

לפרוס את החציל לקוביות גדולות, לערבב עם שמן זית ולצלות בתנור עד לריכוך והשחמה

לטחון את כל הרכיבים יחד במעבד מזון לעיסה אחידה. לא צריך להיות חלק לחלוטין, רק עד ש"נדבק"

אם יש צורך לתקן תיבול ולקרר קצת

ליצור קציצות ולהניח ע"ג נייר אפיה משומן, לשמן גם מלמעלה 

לאפות בחום בינוני, כחצי שעה

קציצות סלק ועשבי תיבול

  |   By  |  0 Comments

את הסלקים מניחים בסיר עם שפע מים ומביאים לרתיחה. אחרי הרתיחה מבשלים עוד 5 דקות על אש נמוכה, מכבים ומשאירים בסיר מכוסה בערך רבע שעה.
בינתיים- קוצצים דק מאוד את העשבים, סוחטים מיץ מהלימון, מערבבים עם הקוואקר ושאר החומרים.
את הסלק קולפים ומגררים על הפומפיה הגסה ומערבבים עם שאר החומרים.

משמנים נייר אפיה, צרים קציצות ומשמנים אותן מלמעלה. אופים כ-25 דקות בחום בינוני עד להתייצבות

קציצות קינואה וקישואים בטעם עדין

  |   By  |  0 Comments

מבשלים את הקינואה בסיר קטן בשפע מים, כרבע שעה מזמן רתיחה ועד שהיא מוכנה. מסננים ומקררים
מגררים את הקישוא ומערבבים עם הקינואה המבושלת והמסוננת.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב
צרים בעדינות קציצות
אופים על גבי נייר אפיה משומן (ומשמנים גם למעלה) בחום בינוני כחצי שעה / עד להשחמה.

קציצות אורז/ קינואה ועדשים אדומות

  |   By  |  0 Comments

לקלוף שיני שום, לקלוף ולחתוך את הבצל לרבעים, להפריד את עלי הבזיליקום

לבשל את האורז בסיר קטן לדרגת אל-דנטה

לטחון את שאר הרכיבים במעבד מזון

לערבב את הבלילה עם האורז

ליצור קציצות ולהניח על גבי נייר אפיה משומן

לאפות כ- 25 ד' בחום בינוני

קציצות עדשים מתובלות

  |   By  |  0 Comments

את העדשים מבשלים בשפע מים עד לריכוך מלא ומסננים
את הקישואים מגררים על הפומפיה העבה ואת הכרישות פורסים דק. את הצ'ילי קוצצים ואת השום כותשים.
מחממים שמן במחבת, מאדים את הכרישות וכשהן הופכות שקופות מצרפים את הצ'ילי, הקישואים והתבלינים. מחכים לאידוי הנוזלים והשחמה קלה

מעבירים לקערה יחד עם השום הכתוש והעדשים המסוננות.
טוחנים בבלנדר מוט עד ליצירת עיסה. מוסיפים בהדרגה קמח חומוס עד לייצוב קל של העיסה

לשמן נייר אפיה, ליצור קציצות ולסדר, לשמן מעליהן. אופים כ 30 דקות בחום בינוני עד להתייצבות קלה

המבורגר עדשים שחורות

  |   By  |  0 Comments

את העדשים מבשלים בשפע מים עד לריכוך ומסננים. אמורות לצאת כ-3 כוסות מבושלות
את הבצלים קוצצים דק ומטגנים עם קצת שמן עד להשחמה, בהתחלה במחבת מכוסה ואחרי כמה דקות במחבת פתוחה
את הפטרוזיליה חותכים גס ומעבירים למעבד המזון.
טוחנים ביחד את כל החומרים ביחד, מלבד שמן הזית, לעיסה אחידה
מחממים תנור לחום בינוני, מסדרים נייר אפיה על תבנית ומשמנים אותה
בידיים רטובות צרים קציצות ומסדרים על גבי התבנית, משמנים קצת מלמעלה ומשטחים
אופים כ-20 -30 ד' עד להתייצבות קלה (החלק העליון הופך לפריך), מוציאים ומצננים כמה דקות

קנלוני במילוי קשיו-פסטו אפוי ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

קוצצים בצל ושום. את עלי הבזיליקום מפרידים.
בסיר קטן: מחממים שמן זית, 2 בצלים קצוצים ו2-3 שיני שום עד שיוצא ריח. 
מוסיפים עגבניות, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש קטנה כ- 5 דקות ואז מוסיפים בין כוס ל-2 מים ומביאים שוב לרתיחה. מתקנים תיבול

בבלנדר טוחנים 2 כוסות קשיו עם עלי בזיליקום וכוס מים למרקם חלק. מוסיפים מים במידת הצורך
מזלפים / ממלאים בכפית את הקרם לתוך הקנלוני ומסדרים בשורה בתוך תבנית אינגליש

מכסים ברוטב עגבניות (אפשר לטחון או להשאיר כמו שהוא) ומכסים את התבנית בנייר כסף
אופים כ-40 ד-שעה בחום בינוני עד להתרככות

עוגת שוקולד מטריפה ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני

מערבבים יבשים, מוסיפים רטובים ומערבבים עד לאיחוד

שימו לב ששמן הקוקוס במצב נוזלי לפני הערבוב

מצפים 2 תבניות בנייר אפיה ושופכים לתוכן את הבלילה

אופים כ-20 דקות בחום בינוני עד להתייצבות

מוציאים ומצננים

מכינים את הציפוי – מרתיחים בסיר קטן את חלב הקוקוס, כשרותח מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד.

מערבבים נמרצות עד להמסה ואיחוד (לא לערבב יותר מדי אחרת השוקולד נהיה גושי)

שופכים על גבי העוגה הפושרת, זו כמות גדולה וזה בסדר!

מעבירים למקרר לפחות לשעתיים עד להתייצבות הציפוי

הכי טעים לאכול בטמפרטורת החדר

חגיגת פטריות בצלים וגזרים בניחוח אסייתי עם אטריות אורז

  |   By  |  0 Comments

את הבצלים פורסים לחצאי עיגול, את הבצלים הירוקים קוצצים דק, את הפטריות פורסים בינוני לפרוסות יפות,

את הגזרים קוצצים לרצועות ארוכות דקות / קולפים עם קולפן.
מטגנים בשמן זית- בצלים יבשים טיגון מהיר עד לשקיפות ואז פטריות ובצלים ירוקים. מוסיפים כף שמן שומשום ומקפיצים.
מוסיפים גזרים, פלפל ורוטב סויה.
במקביל מכינים אטריות אורז לפי ההוראות, מסננים ומוסיפים למחבת.

מערבבים יחדיו כמה דקות ושמים מיץ מרבע לימון. טועמים ומתקנים תיבול

פריקי ברוטב פלפל קלוי

  |   By  |  0 Comments

מבשלים את הפריקי כמו פסטה- מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 8 דקות עד להתרככות (אל דנטה.) מסננים ומניחים בצד
בינתיים – חוצים את הפלפלים, מנקים מגרעינים וקולים בתנור על חום גבוה עד להשחמה קלה והתרככות. כשמוכן, קולפים (מה שאפשר בקלות) וקוצצים לקוביות

את הבצל קוצצים לקוביות, את העגבניות כנ"ל, את השום קוצצים או כותשים, את הצ'ילי קוצצים דק (זהירות על הידיים!) את הפטרוזיליה קוצצים גם
מחממים שמן זית בסיר ומאדים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את העגבניות וממשיכים לבשל כמה דקות, מוסיפים שום, צ'ילי, פפריקה וממשיכים לערבב כמה דקות, מוסיפים את הפלפל הקלוי וחצי מכמות הפטרוזיליה, מים ומלח.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה עד לצימצום הרוטב (תוך כדי ערבוב)
מכבים את האש ומעבירים את הפריקי ויתרת הפטרוזיליה לרוטב ומערבבים. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך

ארטישוקים ממולאים ברוטב לימוני

  |   By  |  0 Comments

את הארטישוקים מפשירים לילה לפני במקרר או משרים במים רותחים ומסננים
את העדשים מבשלים בשפע מים עד לריכוך ומסננים
את הבצל קוצצים דק ומטגנים עם קצת שמן זית עד להשחמה

טוחנים במעבד: אגוזים, עדשים, פטרוזיליה, תבלינים, אגוזי מלך, בצל מטוגן – עד לקבלת מחית אחידה יחסית
ממלאים ככף מילוי בתוך כל ארטישוק, מהדקים ומניחים בצד

את השום קולפים ופורסים לאורך לפרוסות בינוניות, את הלימון סוחטים
בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים שום עד שמעלה ריח, מסדרים את הארטישוקים הממולאים צפוף ושופכים עליהם את הלימון + כוס מים+ קצת מלח.
מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה כחצי שעה, עד שרוב הנוזלים נספגים והמילוי משנה מרקם (מתאדה)
אם יש צורך ניתן להוסיף עוד קצת נוזלים

סינייה עדשים וכרובית

  |   By  |  0 Comments

את העדשים מבשלים בשפע מים לריכוך מלא ומסננים.
מכינים טחינה דלילה (כמו ריוויון)
את הכרובית מפרקים לפרחים, משמנים וצולים בתנור עד להשחמה קלה
טוחנים בבלנדר: 2 עגבניות חתוכות, בצל סגול, פטרוזיליה למחית חלקה.
מתבלים במלח, פלפל, בהרט, כמון ופפריקה לקבלת תערובת מתובלת ומערבבים עם העדשים המסוננות.

משטחים את העדשים בתבנית פיירקס גדולה.
פורסים 3 עגבניות לעיגולים ומסדרים על גבי העדשים. עליהם מניחים את הכרוביות ומעל להכל יוצקים טחינה.
מפזרים צנוברים ואופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות