קציצות טופו ברוטב צ’ילי לימון

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון טוחנים קוואקר לקמח + פטרוזיליה, 5 שיני שום, כמון, פפריקה.
מוציאים לקערה וטוחנים את הטופו עם רוטב סויה וטחינה.
מצרפים גם אותו לקערה ויוצרים עיסה אחידה מכל המרכיבים.
לרוטב-
קוצצים בצלים ו-6 שיני שום גס ומטגנים בשמן זית עד להזהבה קלה.
מוסיפים חצי כפית- כפית צ’ילי פלייקס ומערבבים טוב.
מוסיפים כוס וחצי מיץ לימון, מלח ומים ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש קטנה בביעבוע עדין כ-20 דקות. טועמים ומתקנים תיבול
יוצרים קציצות שטוחות מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת.
מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

קציצות טופו ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון טוחנים קוואקר לקמח + פטרוזיליה, שום, כמון, פפריקה.
מוציאים לקערה וטוחנים את הטופו עם רוטב סויה וטחינה.
מצרפים גם אותו לקערה ויוצרים עיסה אחידה מכל המרכיבים.
לרוטב- כותשים 3 שיני שום. חותכים עגבניות לקוביות קטנות.
בסיר רחב ונמוך מטגנים בשמן זית עגבניות, כפית מלח וקורט פלפל. מוסיפים שום כתוש.
על אש גבוהה מביאים לבעבוע ואז מוספים 2-3 כוסות מים.
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה.טועמים ומתקנים תיבול.
יוצרים קציצות שטוחות מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת.
מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

קציצות חומוס לימוניות ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

טחינת הקציצות במעבד: חומוס מסונן, פטרוזיליה קצוצה גס, 2 שיני שום, מיץ וגרידת לימון (החלק הצהוב בלבד), כפית מלח וקורט פלפל
לרוטב- כותשים 3 שיני שום. חותכים עגבניות לקוביות קטנות.
בסיר רחב ונמוך מטגנים בשמן זית עגבניות, כפית מלח וקורט פלפל. מוסיפים שום כתוש.
על אש גבוהה מביאים לבעבוע ואז מוספים 2-3 כוסות מים.
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה.טועמים ומתקנים תיבול.
יוצרים כדורים מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת. (לא לצופף! אם אין מקום פשוט לא מבשלים את כל הבלילה!)
מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

דגשים:
להכניס לרוטב מבעבע וחם, לא לגעת בדקות הראשונות, אם רוצים אפשר קצת לטלטל את המחבת.

קציצות עדשים שחורות וקוסקוס ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון טוחנים: עדשים מסוננות, קישוא חתוך גס, 2 גבעולי סלרי חתוכים לרבעים ו-3 שיני שום קלופות לעיסה אחידה יחסית.
מכינים קוסקוס מלא מהיר הכנה: מכסים במים רותחים ומשרים ל-10 דקות. מפוררים טוב בעזרת מזלג.
מצרפים ⅓ כוס מהקוסקוס המוכן לתערובת הקציצות ומתבלים בכפית מלח וקורט פלפל.
לרוטב- כותשים 3 שיני שום. חותכים עגבניות לקוביות קטנות.
בסיר רחב ונמוך מטגנים בשמן זית עגבניות, כפית מלח וקורט פלפל. מוסיפים שום כתוש.
על אש גבוהה מביאים לבעבוע ואז מוספים 2-3 כוסות מים.
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה.טועמים ומתקנים תיבול.
יוצרים כדורים מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת. (לא לצופף! אם אין מקום פשוט לא מבשלים את כל הבלילה!) מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

דגשים:
להכניס לרוטב מבעבע וחם, לא לגעת בדקות הראשונות, אם רוצים אפשר קצת לטלטל את המחבת.

חריימה טופו ברוטב פיקנטי

  |   By  |  0 Comments

מכניסים למעבד: שן שום חצויה, רבעי בצל, צרור כוסברה חתוך גס וטוחנים בפולסים לפירורים דקים
מוציאים לקערה וטוחנים את הטופו דק
מצרפים לקערה, מוסיפים קמח חומוס, 2 כפיות כמון, כפית פפריקה, כפית מלח, מערבבים טוב ויוצרים קציצות
משמנים ואופים על גבי נייר אפיה בחום בינוני כרבע שעה עד להתקשות קלה.

מכינים את הרוטב: קוצצים דק 10 שיני שום, וצ’ילי (חצי או שלם) את העגבניות והפלפל חותכים לקוביות
מטגנים בסיר את השום והצ’ילי עד שעולה ריח. מוסיפים כף כמון, 2 כפות פפריקה, חצי כף מלח + עגבניות ופלפל עד להתרככות קלה,
מוסיפים כחצי ליטר מים, מיץ מלימון אחד ורסק ומביאים לרתיחה. נותנים לרוטב להתבשל על אש קטנה כ-20 דקות.
מוסיפים אליו את הקציצות האפויות ומבשלים כ- 10 דקות ביחד

כופתאות דלעת ברוטב קארי

  |   By  |  0 Comments

את הדלעת קולפים וחותכים לקוביות, מסדרים על גבי נייר אפיה בתבנית, משמנים ואופים בחום בינוני בערך 15-20 ד’, עד שנמעך עם מזלג
בקערה מערבבים 2 שיני שום כתושות עם קמח חומוס, 1/2 כפית מלח, זרעי כוברה, צ’ילי (לא חובה), וגרידת לימון מלימון שלם
את הדלעת מצננים, מועכים ומוסיפים לתערובת. מערבבים עד ליצירת עיסה אחידה
מכינים רוטב:
קוצצים בצל, טוחנים/ מגררים את העגבניות ו-2 שיני שום, קוצצים דק כוסברה טריה
מטגנים בסיר: בצל עד לשקיפות, מוסיפים ¼ כפית צ’ילי (לא חובה), כף כורכום, כף כמון, כף מלח
מערבבים טוב ומוסיפים את העגבניות והשום. מביאים לרתיחה ומוסיפים 2 כוסות חלב קוקוס ו-2 כוסות מים.
מביאים שוב לרתיחה, ואז מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומבשלים כרבע שעה על אש קטנה. טועמים ומתקנים טעמים.
תוך כדי שהקארי ברתיחה עדינה יוצרים כופתאות בגודל כדור פינג פונג מהתערובת ומסדרים בעדינות בתוך הסיר – משאירים רווחים קטנים בין הכופתאות ודואגים שהן לא יונחו אחת על השניה. מבשלים כרבע שעה בסיר פתוח ועל אש קטנה.

סלט סלק וקולורבי

  |   By  |  0 Comments

קולפים וחותכים לקוביות קטנות את הסלקים והקולורבי.

במחבת רחבה / סוטאז’ מחממים יחדיו 2-3 כפות שמן זית ו-2 כפות מים ומתחילים לאדות-לטגן את הקוביות. מכסים ומערבבים מדי פעם, על אש בינונית.

בינתיים קוצצים דק את עלי הסלק/ מנגולד. כשהקוביות מראות סימני התרככות מוסיפים אליהן גם את העלים הקצוצים. ממשיכים לבשל עם מכסה, וכשהעלים מתחילים לאבד נפח פותחים את המכסה ומאפשרים לכל המרכיבים להתקרמל יחדיו. במידת הצורך ניתן להוסיף כמה שלוקים של שמן ו/או מים.

כותשים את השום, קולפים וקוצצים את התפוח לקוביות קטנות, קוצצים דק את הבצל הסגול. מערבבים אותם בקערה יחד עם שמן זית, בלסמי, לימון, מלח ופלפל ומשהים לכמה דקות.

מאחדים את שתי התערובות ומערבבים היטב לאיחוד טעמים. טועמים ומתקנים תיבול.

חציל בארטה (תבשיל פיקנטי של חצילים ועגבניות)

  |   By  |  0 Comments

את החצילים קולים בשלמותם בתנור עד לריכוך והגרת נוזלים. להוציא מהתנור, לחתוך באמצע ולצנן.

את העגבניות, השום, הג’ינג’ר והבצל קוצצים דק.
במחבת מחממים שמן זית ומוסיפים בצל קצוץ. מערבבים טוב ומוסיפים שום, צ’ילי וג’ינג’ר.

כשמעלה ריח מוסיפים את זרעי הכוסברה והכמון יחד עם העגבניות. מבשלים על אש קטנה-בינונית עד לריכוך.
בינתיים קוצצים את בשר החציל, כשהעגבניות מתרככות מוסיפים אותו לסיר ומערבבים.

כשהתערובת מתאחדת מוסיפים גאראם מסאלה, מלח ופלפל ומדללים בכוס מים. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כ-20 ד.

אם יש צורך מדללים בהמשך בעוד מים, התבשיל צריך להיות במרקם של רוטב סמיך.  טועמים ומתקנים תיבול

תבשיל כוסמת, כתומים, פטריות וערמונים

  |   By  |  0 Comments

 קולפים את הבטטה והגזר וחותכים לאצבעות דקות וקצרות יחסית. שמים בתנור/טוסטר עם שמן זית עד להתרככות קלה.

שוטפים את הכוסמת היטב ומשרים בקערה עם מים ל- 10 דקות. בסיר מטגנים מעט את הכוסמת, מוסיפים כ-3 כוסות מים, כפית מלח, כפית כורכום, כפית כמון.

מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עד למרקם נגיס. במידת הצורך מסננים את המים העודפים.

קוצצים שום, פורסים בצל לרבעי עיגול, פטריות לפרוסות, ערמונים לחצי/שליש. קוצצים כוסברה.

בווק/סוטאז’ מטגנים בצל עם כפית צ’ילי גרוס ומעט כורכום עד להזהבה. מוסיפים שום קצוץ. מוסיפים פטריות פרוסות.

מוסיפים ערמונים. מוסיפים בטטה, גזר וכוסברה קצוצה. בסוף מוסיפים את הכוסמת ומתבלים במלח, כורכום וכמון.

מג’דרה בורגול

  |   By  |  0 Comments

את הבצל קוצצים לקוביות בינוניות קטנות ומטגנים עם 4-5 כפות שמן על אש בינונית עד להשחמה קלה

בסיר שמים את העדשים השחורות ומכסים במים + כוס. מכסים ומביאים לרתיחה.

אחרי שרותח מבשלים בסיר פתוח כ- 20 ד’ עד שהעדשים נגיסות אך לא רכות לחלוטין ואז מוסיפים לסיר את הבורגול.

המים צריכים לכסות את כל התכולה + 3-4 סנטימטר מעל. מבשלים עוד 10 ד’, בודקים אם מוכן.

מתבלים במלח פלפל, מוסיפים את הבצל, מערבבים ומכסים ל-10 ד’.

עדיף להשתמש בסיר רחב ונמוך.
לחכות עד שהעדשים יתרככו חלקית לפני שמוסיפים בורגול, כדי שלא יצא עיסתי

פסטה עם רוטב עגבניות ועדשים

  |   By  |  0 Comments

לקצוץ  ולטגן בשמן זית בצל, גזר, שורש סלרי ושום,
להוסיף עגבניות קצוצות בינוני ולהביא לבעבוע.
להוסיף תבלינים, עדשים וכ4 כוסות מים ולהביא לרתיחה.
להמשיך לבשל על אש קטנה ולהוסיף מים אם נדרש,
לטחון למרקם אחיד, לטעום ולתקן תיבול אם צריך

מבשלים פסטה בשפע מים ומסננים. מאחדים את הרוטב עם הפסטה ומבשלים יחדיו, טועמים ומתקנים תיבול

פסטה עם רוטב חמצמץ של ארטישוק, שעועית ירוקה, שום ולימון

  |   By  |  0 Comments

קוצצים דק את השום, מגררים את קליפת הלימון וסוחטים את המיץ. את הארטישוק מפשירים אם נדרש וחותכים לפסים.

מחממים שמן זית ומוסיפים אליו את הארטישוק. כשהארטישוק מתחיל להיצרב מוסיפים גם את השעועית הירוקה.

מפזרים מעל את השום הקצוץ וגרידת הלימון, מלח, פלפל ומערבבים מדי כמה דקות. שאר הזמן “מקפיצים” באש גבוהה.

כשהשעועית מתרככת מוסיפים את מיץ הלימון ומכבים את האש.
מבשלים פסטה בשפע מים ומסננים. מאחדים את הרוטב עם הפסטה ומבשלים יחדיו, טועמים ומתקנים תיבול.

** חשוב להקפיד על בישול פסטה לדרגת אל דנטה. עדיפות לפסטה ארוכה מסוג כלשהו **

שעועית ירוקה בסויה

  |   By  |  0 Comments

מחממים בסיר /מחבת רחבה שמן זית, ולתוכו מוסיפים את השעועית הקפואה.
מקפיצים כמה דקות תוך כדי ערבוב עד להפשרה שלה . מוסיפים רוטב סויה (6-7 כפות) וממשיכים לבחוש עד לספיגה של רוב.
מוסיפים את השומשום/ שקדים בשלב זה, מקפיצים עוד כמה דקות (להיזהר לא לשרוף) ולסיום מתבלים בשמן שומשום (1-2 כפות) ולימון.
רצוי להכין ב- 2 נגלות.

רטטוי ישראלי בהשראת אורנה ואלה

  |   By  |  0 Comments

קוצצים את הבצלים והשום גס ומעבירים לסיר מצופה שמן זית בנדיבות (אם שמים צ’ילי מויספים אותו עכשיו)

חותכים את שאר הירקות לקוביות, בערך באותו גודל (מלבד השעועית שמשמאירים כמו שהיא)

כשהשום מעלה ריח מוסיפים לפי הסדר: שעועית – פלפלים- דלורית- קישוא- חציל במרווחי זמן של 2-3 דקות בין ירק לירק ותוך כדי ערבוב קל. מכסים את הסיר בין לבין
מוסיפים את תפו”א והעגבניות, מלח, סילאן ופלפל. מערבבים טוב ואחרי בישול קצר מוסיפים גם את רסק העגבניות.
מוסיפים מים עד ל ¾ הגובה של הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה ובסיר מכוסה. אח”כ מסירים את המכסה ומאפשרים לרוטב להצטמצם (עוד בערך חצי שעה).

במקביל – קולים את הגרעינים על מחבת יבשה ושמים בקופסא לפיזור על המנה בהגשה. ניתן גם לקלות עם חמאה/ שמן קוקוס

פריקי ברוטב פלפל קלוי

  |   By  |  0 Comments

מבשלים את הפריקי כמו פסטה- מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 8 דקות עד להתרככות (אל דנטה.) מסננים ומניחים בצד
בינתיים – חוצים את הפלפלים, מנקים מגרעינים וקולים בתנור על חום גבוה עד להשחמה קלה והתרככות. כשמוכן, קולפים (מה שאפשר בקלות) וקוצצים לקוביות

את הבצל קוצצים לקוביות, את העגבניות כנ”ל, את השום קוצצים או כותשים, את הצ’ילי קוצצים דק (זהירות על הידיים!) את הפטרוזיליה קוצצים גם
מחממים שמן זית בסיר ומאדים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את העגבניות וממשיכים לבשל כמה דקות, מוסיפים שום, צ’ילי, פפריקה וממשיכים לערבב כמה דקות, מוסיפים את הפלפל הקלוי וחצי מכמות הפטרוזיליה, מים ומלח.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה עד לצימצום הרוטב (תוך כדי ערבוב)
מכבים את האש ומעבירים את הפריקי ויתרת הפטרוזיליה לרוטב ומערבבים. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך

ארטישוקים ממולאים ברוטב לימוני

  |   By  |  0 Comments

את הארטישוקים מפשירים לילה לפני במקרר או משרים במים רותחים ומסננים
את העדשים מבשלים בשפע מים עד לריכוך ומסננים
את הבצל קוצצים דק ומטגנים עם קצת שמן זית עד להשחמה

טוחנים במעבד: אגוזים, עדשים, פטרוזיליה, תבלינים, אגוזי מלך, בצל מטוגן – עד לקבלת מחית אחידה יחסית
ממלאים ככף מילוי בתוך כל ארטישוק, מהדקים ומניחים בצד

את השום קולפים ופורסים לאורך לפרוסות בינוניות, את הלימון סוחטים
בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים שום עד שמעלה ריח, מסדרים את הארטישוקים הממולאים צפוף ושופכים עליהם את הלימון + כוס מים+ קצת מלח.
מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה כחצי שעה, עד שרוב הנוזלים נספגים והמילוי משנה מרקם (מתאדה)
אם יש צורך ניתן להוסיף עוד קצת נוזלים

פלפלים ממולאים כל טוב

  |   By  |  0 Comments

את האורז משרים במים רותחים לכחצי שעה (במידה ומשתמשים בדוחן משרים אותו במי ברז לכשעה)

טוחנים בפולסים/ קוצצים ידנית: עשבי תיבול, שום, אגוזים לתערובת קצוצה אך לא משחתית
מסננים את הדגן ומערבבים את התערובת איתו / דגן+עדשים ומתבלים בכפית מלח, כפית פפריקה וקורט פלפל.
מורידים לפלפלים את הכובע ומנקים מבפנים. דואגים שהכובע יהיה יחסית עבה כדי שישאר שלם, מומלץ להוציא את הגבעול ולהשאיר חור בכובע

מכינים רוטב: לטגן קוביות עגבניות ולבשל עד בעבוע עדין. להנמיך אש ולבשל עד ליצירת תערובת אחידה יחסית. להוסיף פפריקה, מלח, פלפל וסילאן לפי הטעם. להוסיף כליטר מים ולהביא לרתיחה. הרוטב צריך לצאת יחסית דליל אך לא מימי.

בכל פלפל שמים 2 כפות מהרוטב + מילוי עד 3/4 גובהו. “סוגרים” עם עוד 2 כפות רוטב.
מסדרים בתוך הסיר את הפלפלים כמה שיותר צמודים אחד לשני ומכסים אותם בכובע, הרוטב צריך להגיע עד לחצי הגובה של הפלפלים

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה כשעה עד לריכוך הפלפלים.
אם יש צורך מוסיפים עוד מהרוטב לתוך הפלפל