מרק כרובית

  |   By  |  0 Comments

חותכים גס בצל, גזר ובטטה. את הכרובית מפרקים לפרחים. 

מטגנים בצל בשמן זית. מוסיפים שום וגזר מערבבים 3-4 דק'. מוסיפים בטטה וכרובית, מערבבים. מוסיפים תבלינים ומים לכיסוי פלוס עוד כוס. מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות. בבלנדר/ בלנדר מוט שמים את השקדים עם כוס ממי המרק שבושל וטוחנים יחד. שופכים חזרה לסיר להקרמה וטוחנים הכל במוט.

טועמים, מתקנים תיבול.

מרק ארטישוק

  |   By  |  0 Comments

קוצצות בצל, קולפות תפו"א, מפשירות ארטישוק קפוא במים רותחים
את הארטישוק והתפוא חותכות לקוביות
מטגנות בשמן זית בצל עד לשקיפות, מוסיפות תפו"א, ארטישוק ותבלינים. נותנות להתבשל בסיר סגור משהו כמו 5 דקות תוך כדי ערבוב
מוסיפות מים ומביאות לרתיחה. מבשלות עד ריכוך. מוסיפות יין, טוחנות וטועמות.
מתבלות במיץ לימון לפי הטעם

מאפינס כרובית

  |   By  |  0 Comments

את הכרובית מפרקים לפרחים, חולטים בסיר גדול עם מים ומסננים. קוצצים דק.
מערבבים: קמח, אבקת אפיה, מלח, אורגנו
מערבבים: ביצים, כוס וחצי מים, שקדיה לתערובת אחידה.
מאחדים תערובות ומוסיפים את הכרוביות.

מוזגים למנג'טים ואופים כ-20 ד' בחום בינוני עד להשחמה והתייצבות

מאפינס בטטה

  |   By  |  0 Comments

את הבטטות קולפים וחותכים לקוביות. משמנים ואופים בחום בינוני (על גבי תבנית מצופה בנייר אפיה) עד להשחמה וריכוך
מערבבים: קמח, אבקת אפיה, מלח, בזיליקום
מערבבים: ביצים, כוס וחצי מים, שקדיה לתערובת אחידה.
מאחדים תערובות ומוסיפים את הבטטות.

מוזגים למנג'טים ואופים כ-20 ד' בחום בינוני עד להשחמה והתייצבות

מאפינס תירס

  |   By  |  0 Comments

את התירס מפשירים במים רותחים ל-10 דקות ולסנן
מערבבים: קמח, אבקת אפיה, מלח
מערבבים: ביצים, כוס וחצי מים, שקדיה לתערובת אחידה.
מאחדים תערובות ומוסיפים את התירס.

מוזגים למנג'טים ואופים כ-20 ד' בחום בינוני עד להשחמה והתייצבות

מאפינס ברוקולי

  |   By  |  0 Comments

את הברוקולי מפרקים לפרחים, מאדים בסיר גדול עד להתרככות. מסננים וקוצצים דק
מערבבים: קמח, אבקת אפיה, מלח, אגוז מוסקט
מערבבים: ביצים, כוס וחצי מים, שקדיה לתערובת אחידה.
מאחדים תערובות ומוסיפים את הברוקולי. 

מוזגים למנג'טים ואופים כ-20 ד' בחום בינוני עד להשחמה והתייצבות

כרוביות מצופות בטחינה ושומשום

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה

מפרקים כרובית לפרחים

חולטים את הפרחים במים – מביאים לרתיחה ואז מוציאים

בקערה מערבבים: 2-3 כפות שמן, 2-3 כפות טחינה, מלח, פלפל ובערך שליש כוס שומשום.

משטחים על גבי נייר אפיה בתוך תבנית ומפזרים מעל עוד שומשום לקבלת ציפוי פריך

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד לפריכות

ענני כרובית שחומים

  |   By  |  0 Comments

חולטים כרובית שלמה בסיר מים – מביאים לרתיחה, מניחים להתבשל על אש קטנה כ-5 דקות ומכבים.

מחממים תנור לחום גבוה

מעבירים את הכרובית לתבנית עם נייר אפיה, מזלפים מעל קצת שמן זית ומפזרים קצת מלח

אופים כשעה בחום גבוה

דאל עדשים מתובל

  |   By  |  0 Comments

בסיר שמים את העדשים עם מים עד לכיסוי + כוס ומביאים לרתיחה
מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד להתרככות. אם יש קצף מכפים ומוציאים אותו

במקביל קוצצים בצל ושום ומטגנים במחבת נפרדת בצד עד להשחמה קלה.

מוסיפים את התבלינים ונותנים להם להעלות ריח. מוסיפים עגבניות קצוצות ונותנים להן להתרכך. מוסיפים קצת מים אם נדרש
כשהעדשים רכות מוסיפים את תערובת התבלינים והירקות מהמחבת ומערבבים טוב.

אם נדרש מוסיפים מים לקבלת המרקם הרצוי (תבשילי, לא דליל מדי אבל לא מוצק, כי העדשים סופחות מים ומתגבשות בקירור)
מוסיפים מלח וטועמים. מבשלים ביחד כרבע שעה לספיחת טעמים
בסיום הבישול מוציאים (או משתדלים להוציא) את הקינמון, הל, ציפורן, דפנה

חצילים עם אפונה ועגבניות (הודי פיקנטי)

  |   By  |  0 Comments

קולים את החצילים בשלמותם בתנור, בחום גבוה, עד להתרככות והשחמה קלה

קוצצים דק: בצל, פלפל חריף, שום.

מטגנים בסיר גדול: בצל עד לשקיפות, מוסיפים שום ופלפל וציפורן, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה כ-3 דקות

חותכים את העגבניות לקוביות ומוסיפים לתבשיל. מבשלים שוב כ-3 דקות יחדיו.

את החצילים הקלויים קולפים וחותכים גס. מוסיפים לתבשיל את החצילים, האפונה, מיץ הלימון, הסילאן, המלח ו-3 כוסות מים.

מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עוד כרבע שעה. טועמים ומתקנים טעמים. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים

קארי כתום עם טופו

  |   By  |  0 Comments

קולפים וחותכים לקוביות בינוניות את הבטטה והגזר. פורסים את הטופו לקוביות.

חותכים לקוביות בלי לקלוף את הדלורית

את הבצל פורסים גס.

בסיר מחממים ביחד שמן זית וכפית ממרח קארי, במידה ורוצים להתאים לילדים: מחליפים את הקארי בפפריקה / רסק עגבניות ללא סוכר.

מערבבים טוב עד להמסה של הממרח בשמן. מצרפים את קוביות הטופו ומערבבים על אש בינונית טוב עד לציפוי של כל הקוביות.

מצרפים את הירקות ומערבבים כנ"ל. כשהכל מצופה מוסיפים, מלח, חלב קוקוס וכוס מים.

מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש בינונית עד לריכוך (כ-40 ד')

** אם מבשלים בלי הטופו אפשר לרסק לתבשיל אחיד בבלנדר מוט

מטאר פניר (תבשיל הודי של אפונה)

  |   By  |  0 Comments

קוצצים בצל, שום וצ'ילי. חותכים טופו לקוביות בינוניות.

בסיר מאדים עם שמן- בצל, שום, צ'ילי ואחרי מספר דקות מוסיפים את התבלינים היבשים

מערבבים טוב טוב ומוסיפים את הטופו. ממשיכים לערבב טוב עד שהטופו מצופה כמו שצריך, ואז מוסיפים את האפונה והרסק.

ממשיכים כמו קודם. כשהכל מצופה מוסיפים סויה, חלב קוקוס ומים רותחים

מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש בינונית כ-20 ד'.

טועמים ומתקנים תיבול

תבשיל ירוקים בקארי ולימון

  |   By  |  0 Comments

קוצצים בצלים ושום – גס
פורסים קישואים לחצי ואז לאורכם, לרצעוות בינוניות, ואת המנגולד קוצצים גס. את הקולורבי קולפים ופורסים לפרוסות בגודל זהה לקישואים
בתוך סיר מחממים שמן זית וממסים בתוכו את הקארי. מוסיפים בצל ושום ומערבבים היטב 2-3 דקות
מוסיפים: קולורבי ושעועית ומערבבים 2-3 דקות
מוסיפים קישואים ומערבבים. כשהכל מתרכך קלות מוסיפים מנגולד ומכסים ל-2-3 דקות.
מתבלים במלח ומיץ לימון(1-2). טועמים ומתקנים תיבול
אם מוסיפים חלב קוקוס, אז מוסיפים לפני התיבול ונותנים לתבשיל לבעבע 10 דקות

מיקס ווג' מסאלה

  |   By  |  0 Comments

את כל רכיבי המסאלה (סנטימטר ג'ינג'ר, 2 שיני שום גדולות, ¼ כפית צ'ילי פלייקס, חופן כוסברה, מיץ מחצי לימון, כפית פפריקה)

טוחנים ביחד עם קצת שמן או מגררים וקוצצים דק ומערבבים יחד לתערובת אחידה יחסית

את הירקות חותכים: בצל קולפים ולחצאי טבעות, קולורבי קולפים ולריבועים בינוניים, קישואים למקלות ארוכים ועבים,

את הגמבות לריבועים בינוניים, את הפטריות פורסים לאורכן גס, את העגבניות טוחנים או מגררים.

בסיר גדול מחממים שמן זית ומוסיפים אליו את הבצל עד שהוא הופך לזהוב.
מוסיפים תבלינים שלמים (קינמון, דפנה, זרעי כמון) ומערבבים עד שעולה ריח
מוסיפים את המסאלה ומערבבים היטב כדקה. מוסיפים עגבניות מרוסקות ואת יתרת התבלינים. מבשלים ביחד על אש קטנה כ-10 ד'.
מוסיפים קולורבי, מערבבים טוב ומוסיפים ככוס מים. מבשלים על אש בינונית עם מכסה לכ-20 ד'

מוסיפים: פטריות, גמבה, קישואים ומוסיפים מים עד ל3/4 גובה הירקות. מביאים לרתיחה ומבשלים לעוד 10 ד'

מוסיפים את השעועית הירוקה, מערבבים ומבשלים לעוד 2 דקות.

טועמים ומתקנים תיבול

מג'דרה אורז

  |   By  |  0 Comments

את הבצל קוצצים לקוביות בינוניות קטנות ומטגנים עם 4-5 כפות שמן על אש בינונית עד להשחמה קלה.

בסיר שמים את העדשים השחורות, מכסים במים + כוס ומביאים לרתיחה.

מבשלים כעשרים דקות עד שמוכן. אם יש צורך מוסיפים מים ומבשלים עוד 5 דקות. מסננים.

בסיר נפרד מכינים כוס ושליש אורז וכשהוא מוכן מצרפים אליו את העדשים.

מתבלים במלח פלפל, מוסיפים את הבצל, מערבבים ומכסים ל-10 ד'.

תבשיל קישואים ועגבניות מתובל

  |   By  |  0 Comments

לתבשיל – את הבצל והשום קוצצים דק.

את הקישואים פורסים לחצאי טבעות
ואת העגבניות לקוביות גסות.
בשמן זית, בסיר בינוני, מטגנים שום ובצל על אש בינונית.

מתבלים בתבלינים בנדיבות ובוחשים טוב. מצרפים את הקישואים וממשיכים לערבב היטב על אש גבוהה כ-5 דקות.

מוסיפים את העגבניות ומכסים. נותנים להכל להיהפך ל"רוטב" (לוקח כ10-15 ד')

ואז מוסיפים מים (בערך 2-3 כוסות, להגיע למרקם של מרק סמיך יחסית) ומביאים לרתיחה.

מבשלים על אש קטנה כחצי שעה. מתקנים תיבול.
לקוסקוס- בקערה מערבבים שקית קוסקוס עם כורכום, פפריקה ומלח.

מכסים במים רותחים עד הסוף+ חצי סנטימטר, מערבבים טוב ומכסים. כעבור 10 ד', פותחים ומערבבים את הקוסקוס עם מזלג לאיוורור

פסטה ברוטב כרובית צרובה ופטרוזיליה

  |   By  |  0 Comments

את הכרובית מפרקים לפרחים קטנים ומשרים קלות במי מלח

את שיני השום קולפים וכותשים

את הפטרוזיליה קוצצים דק

בסיר גדול מרתיחים מים לפסטה וכשהם רותחים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל דנטה. מסננים ומניחים בצד

בינתיים מחממים מחבת כבדה ויוצקים שמן זית בנדיבות

מסננים את פרחי הכרובית ומוסיפים למחבת. מכסים במכסה משאירים על אש גבוהה ומטלטלים את המחבת מדי כמה דקות

אחרי כ-10 דקות בודקים אם הפרחים קצת התרככו ומוסיפים קורט מלח וקורט פלפל.

מוסיפים כשליש כוס מים למחבת וממשיכים לערבב בעדינות עד שכל המים נספגים

בשלב הזה רוב המים אמורים להיספג והפרחים כבר יחסית רכים ואפילו שחומים.

מוסיפים את השום הכתוש למחבת ואת הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים נותנים להכל להיספג 2-3 דקות

ואז מוסיפים גם את הפסטה וקצת מיץ לימון ומקפיצים ביחד במחבת 2-3 דקות

מרק מנגולד ועדשים

  |   By  |  0 Comments

קוצצים דק את הבצל והשום. מעבירים לסיר עם שמן זית ומאדים כ-5 דקות על אש בינונית.

קוצצים את המנגולד ואת העגבניות, מוסיפים אותן לסיר ומאדים עוד 10 דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את שאר המרכיבים (מלבד המלח) ומכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה.

בסיום הבישול מוסיפים מלח, טועמים ומתקנים תיבול.

מרק מאש ועדשים

  |   By  |  0 Comments

מטגנים את הבצל ושורש סלרי, חותכים לקוביות מוסיפים גזר, שום ופלפל אדום ומוסיפים לבצל.

אחרי שתי דקות מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, תבלינים ועגבניות חתוכות.

מכסים את הירקות במים ועוד כוס ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את המאש, העדשים והקינואה ומביאים שוב לרתיחה.

מבשלים 20 דקות נוספות בסיר מכוסה, מתקנים תיבול (אם יש צורך מוסיפים מים) וממשיכים לבשל כ 40 דקות או עד הסמכה וריכוך

מרק מתובל של שורשים ועדשים צבעוניות

  |   By  |  0 Comments

קולפים וקוצצים – בצלים, סלרי, שום, גזר, תפו"א

חותכים קטן בלי לקלף – דלורית ועגבניות

בסיר מטגנים על אש נמוכה בצל, שום וסלרי בשמן זית. כשמתחיל לעלות ריח מוסיפים את שאר הירקות + תבלינים (מלבד המלח!) ומערבבים טוב. מגבירים את האש וממשיכים לערבב כ-5 דקות. מוסיפים את שני סוגי העדשים ומערבבים עוד כ- 2 דקות.
מוסיפים מים עד לכיסוי + 2-3 כוסות. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד להתרככות

מוסיפים מלח ומתקנים תיבול. אם צריך מדללים בעוד קצת מים (המרקם אמור לצאת יחסית סמיך, כמו נזיד)

מרק ירקות לקוסקוס

  |   By  |  0 Comments

קוצצים ומטגנים בשמן זית בסיר גדול על אש קטנה: בצל, שורש סלרי,שיני שום.

קולפים וחותכים לחתיכות גדולות (ריבועים או "מקלות") – גזר, תפו"א, דלעת.

מוסיפים לסיר ומערבבים טוב

חוזרים על אותה הפעולה עם קישואים (אין צורך לקלף)

מוסיפים: את החומוס המושרה, כף פפריקה, כפית כורכום, חצי כפית פלפל. מערבבים טוב ונותנים 5 דק' בסיר מכוסה על אש בינונית. מערבבים מדי פעם.

מכסים במים + חצי ליטר ומביאים לרתיחה.

מבשלים כשעה על אש קטנה, עד להתרככות הירקות והחומוס.

בסוף מוסיפים מלח ומתקנים תיבול

לקוסקוס: מרוקנים את השקית לקערה עמוקה וגדולה, מוסיפים שלוק שמן זית, חצי כפית פפריקה וקצת מלח, מערבבים. מכסים במים רותחים + סנטימטר ומכסים את הקערה. כעבור 10 ד' פותחים, מערבבים ומפוררים עם מזלג

מרק כתום בניחוח קינמון

  |   By  |  0 Comments

לקלוף ולקצוץ בצל ושום.

בסיר גדול  לטגן אותם עם מלח, פלפל וקינמון למספר דקות

בינתיים לקלוף ולחתוך לקוביות בינוניות: גזר, בטטה, דלעת / דלורית (לא צריך לקלף דלורית)

להוסיף לסיר ולהמשיך לטגן קלות

להוסיף מים עד לכיסוי

להביא לרתיחה, לבשל על אש קטנה עד להתרככות

ניתן לטחון או להשאיר כמו שהוא. לשים לב שהמרקם לא דליל מדי או סמיך מדי, להוסיף מים במקרה הצורך

מרק מינסטרונה

  |   By  |  0 Comments

חיתוך בצל, שורש סלרי ושום דק

חיתוך הירקות האחרים לקוביות בינוניות ועשבי התיבול- קיצוץ דק

טיגון ובישול : בצל, שום, שורש סלרי

הוספה: שאר הירקות ועשבי תיבול קצוצים.

הוספת השעועית עם רסק העגבניות וכיסוי במים. להביא לרתיחה

בישול על אש קטנה של כשעה.

כיבוי האש והוספת הפסטה, המלח, ותיקון טעמים

קציצות ברוקולי נענע

  |   By  |  0 Comments

את הברוקולי לחתוך לחלקים קטנים
לבשל בסיר עם שפע מים עד להתרככות, לסנן טוב מהמים ולהעביר לקערה. למעוך גס

את עלי הנענע להפריד מהגבעול ולקצוץ דק
להוסיף לקערה יחד עם : קמח עדשים, קמח שקדים, מלח, פלפל, גרידת לימון. לבדוק יציבות וטעם.
במידת הצורך להוסיף עוד כמה כפות מהקמחים ועוד קצת תיבול. התערובת צריכה להיות קצת בצקית.
לשמן נייר אפיה, ליצור קציצות ולהניח עליו.
לשמן קצת מעל. לאפות בחום בינוני (170) כרבע שעה עד להתייצבות.

מרק כתום עם חלב קוקוס

  |   By  |  0 Comments

לקלוף ולקצוץ בצל ושום.

בסיר גדול  לטגן אותם עם מלח, פלפל, כורכום וקארי למספר דקות

בינתיים לקלוף ולחתוך לקוביות בינוניות: גזר, בטטה, דלעת / דלורית (לא צריך לקלף דלורית)

להוסיף לסיר ולהמשיך לטגן קלות

להוסיף מים עד לכיסוי ואז פחית חלב קוקוס

להביא לרתיחה, לבשל על אש קטנה עד להתרככות

לטחון בבלנדר מוט / בלנדר. לשים לב שהמרקם לא דליל מדי או סמיך מדי, להוסיף מים במקרה הצורך

את הבצל הירוק קוצצים דק ומפזרים על גבי המרק

מרק עגבניות עם קוביות בטטה ועשבי תיבול

  |   By  |  0 Comments

לקצוץ בצלים ושום ולטגן בשמן זית

לקצוץ את העגבניות ולהוסיף לסיר.

לקצוץ פטרוזיליה ועלי בזיליקום דק דק ולהוסיף כשהעגבניות מתרככות יחד עם תבלינים

לבשל על אש קטנה כרבע שעה

לקלוף ולחתוך בטטות לקוביות בינוניות

להוסיף אותן לסיר ולכסות הכל במים.

להביא לרתיחה ולבשל כחצי שעה עד להתרככות

מרק פטריות וחלב קוקוס עשיר

  |   By  |  0 Comments

קולפים וקוצצים שורש סלרי, בצל ושום.
מטגנים על אש קטנה עם שמן זית

קוצצים לגדלים שונים את הפטריות : גס, בינוני, דק ואת התפו"א קולפים וחותכים לקוביות
מוסיפים אותם לסיר ומערבבים. מוסיפים את התבלינים ומערבבים שנית.

מוסיפים לסיר את המים וחלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה עד לריכוך.
במידה ורוצים – בשלב הזה טוחנים שיבולת שועל לקמח ומוסיפים למרק להסמכה (צריך לערבב טוב)

או – בשלב הוספת הפטריות מוסיפים גריסי פנינה
מגרדים קליפת לימון לתוך המרק + מיץ מלימון שלם, טועמים ומתקנים תיבול

מרק עגבניות, תרד וקוסקוס

  |   By  |  0 Comments

לקצוץ בצל, שום ועגבניות,

לטגן יחד עם תבלינים: קודם כל בצל שום, ואח"כ גם עגבניות.

להוסיף מים ולהביא לרתיחה, לבשל על אש קטנה.

אחרי 10 ד להוסיף קוסקוס ולבשל עד שמוכן.

להוריד מהאש ולהוסיף תרד קצוץ

מרק חמוד לימוני

  |   By  |  0 Comments

לקלוף ולקצוץ סלרי, שום ובצלים

לשים בתוך סיר עם שמן זית ולחמם על אש קטנה

לקלוף תפו"א, לחתוך לקוביות קישואים ותפו"א

להוסיף לסיר, לתבל ולערבב טוב.

לכסות את הסיר למשך כ- 5 דקות.

לכסות במים+ מיץ לימון ולהביא לרתיחה. לבשל על אש קטנה עד לריכוך.

מרק אפונה

  |   By  |  0 Comments

קוצצים שום, סלרי ובצל ומאדים בשמן זית בסיר גדול

קולפים וקוצצים לקוביות קטנות תפו"א וגזר ומצרפים לסיר. מערבבים טוב.

מסננים את האפונה ומוסיפים אותה לסיר. מערבבים טוב

במידה ומוסיפים פטרוזיליה וכוסברה קוצצים אותם ומוסיפים לסיר.

מכסים במים + 2 כוסות ומביאים לרתיחה

מבשלים כשעה על אש קטנה

טוחנים ומתבלים במלח פלפל. חשוב! במידת הצורך (ולרוב יש צורך) מוסיפים קצת מים (אנחנו רוצות מרקם לא סמיך מדי, מכיוון שהוא לרוב מתגבש אחרי לילה במקרר)

פולאו אורז חגיגי

  |   By  |  0 Comments

קוצצים בצל דק, את הגמבה חותכים לקוביות קטנות, את תרמילי ההל שוברים

יוצקים שמן לסיר ומחממים אותו, מוסיפים בצל ומטגנים על אש נמוכה עד להשחמה.
מוסיפים עוד כף שמן + תבלינים. מחכים דקה ומערבבים ואז מוסיפים את האורז + מלח ומערבבים טוב כ-2 דקות.
מוסיפים חלב קוקוס + 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 10 דקות ללבן/ 20 דקות לממלא
מוסיפים את הצימוקים והגמבה, ומבשלים לעוד 8 דקות ללבן / 15 דקות למלא.
מוסיפים מים במידת הצורך (כחצי כוס)

מכבים ומשאירים מכוסה ל-5 דקות

את האגוזים קוצצים דק וקולים לכמה דקות על מחבת יבשה. מוסיפים לאורז בסיום הבישול.

מחבת אביבית ברוטב לימוני

  |   By  |  0 Comments

את התחתיות מפשירים ופורסים לאורך

את הבצל קוצצים לחצאי טבעות ואת השום פורסים לפרוסות דקות

את הפטריות פורסים לאורך, את העגבניות חוצים, ואת הכוסברה קוצצים דק

מחממים שמן זית על אש בינונית ומאדים בו את הבצל הקצוץ עד לשקיפות, מוסיפים שום ומקפיצים עד שעולה ריח

מוסיפים את הארטישוקים ואם צריך נוזלים- גם כמה כפות מים, מכסים ומאפשרים להם להתרכך קצת

אחרי כמה דקות מוסיפים גם את הפטריות וממשיכים לבשל על אש גבוהה עד לצריבה קלה.

מוסיפים את העגבניות, האפונה, כוסברה, מלח ופלפל לפי הטעם ומנמיכים את האש. מכסים שוב ומבשלים לעוד 4 דקות

מכבים את האש וסוחטים מעל לימון. טועמים ומתקנים תיבול

מרק חרירה

  |   By  |  0 Comments

קולפים וקוצצים בצל ושורש – מטגנים קלות בשמן זית.
קוצצים טוב סלרי ופטרוזיליה ומוסיפים לסיר. מבשלים כמה דקות תוך כדי ערבוב
קוצצים עגבניות לגודל בינוני ומוסיפים אותן יחד עם הקטניות המסוננות והתבלינים (מלבד המלח)
מוסיפים מים עד לכיסוי + 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה

מבשלים על אש קטנה  עד להתרככות ומוסיפים לימון לפי הטעם ומלח. מתקנים תיבול..

 

מרק שעועית

  |   By  |  0 Comments

קולפים וקוצצים בצל ושורש וגם שום. את עלי הסלרי שומרים בצד. מטגנים בקצת שמן זית כמה דקות על אש בינונית תוך כדי ערבוב

קוצצים עגבניות ומוסיפים לסיר יחד עם פלפל, פפריקה וכורכום. מבשלים על אש גבוהה ומערבבים עד להתפרקות של העגבניות וצמצום נוזלים. מוסיפים שעועית מסוננת ומקלות סלרי חתוכים גס ומערבבים טוב.
מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעה עד להתרככות השעועית. ממליחים ומתקנים תיבול

 

 

 

מרק סלק חמצמץ

  |   By  |  0 Comments

את הבצלים, השומים והסלרי- קולפים וקוצצים גס. מטגנים בשמן.

מוסיפים לשמן גם זרעי כוסברה, עלי דפנה ולימון פרסי.
את הסלקים והגזרים קולפים וחותכים לקוביות בינוניות. מוסיפים לסיר ומערבבים טוב.

קוצצים גס את גבעולי הסלרי ומוסיפים לסיר יחד עם 2 כפות רסק עגבניות, קורט פלפל שחור וכף סילאן . מערבבים טוב עד לפיזור אחיד. מכסים במים + 2 כוסורקת ומביאים לרתיחה.
מבשלים עד להתרככות ואז אפשר להשאיר כך ולתבל במלח
או – להוציא את הלימון ועלי הדפנה ולטחון למרקם קרמי.

 

מרק גזר מתקתק

  |   By  |  0 Comments

קולפים וקוצצים בצל וראש סלרי ומטגנים בשמן זית

מוסיפיפ: 2 ככפיות זרעי כוסברה, כף מלח, 2 כפיות קארי.

קולפים את הגזרים וחותכים גס ומוסיפים לסיר יחד עם חופן מקלות סלרי קצוצים
מערבבים טוב ונותנים להכל להתבשל ביחד כ- 5 דקות תו"כ ערבוב
מוסיפים מים עד לכיסוי ועוד קצת, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד התרככות
מבלנדרים למרקם חלק . טועמים ומתקנים תיבול

מרק ברוקולי ובזיליקום

  |   By  |  0 Comments

קוצצים דק בצל ושום
שוטפים וקוצצים את עלי הבזיליקום

מפשירים את הברוקולי וחותכים לפרחים בינוניים

מטגנים בשמן זית- בצל ושום עד שעולה ריח, מוסיפים את פרחי הברוקולי, קורט פלפל שחור, כף מלח ואת עלי הבזיליקום

מבשלים על אש בינונית, עם מכסה סגור כ- 10 ד', ומערבבים מדי פעם

מוסיפים מים וגרידת לימון ומביאים לרתיחה

מבשלים כחצי שעה על אש קטנה, עד לריכוך ואז טוחנים בבלנדר מוט

אם רוצים זה הזמן להוסיף חלב קוקוס / שקדים

מרק פטריות ושעועית ארומתי

  |   By  |  0 Comments

את הבצלים קוצצים לחצאי טבעות, ואת השום קוצצים לפרוסות דקות.

מחממים שמן זית ומאדים בו את הבצל, השום וענפי הרוזמרין למספר דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם על אש בינונית.

את הבטטות והקולורבי קולפים וחותכים לקוביות בינוניות. את הפטריות חותכים לרבעים / חצאים בהתאם לגודלן, את העגבניות קוצצים דק.

מצרפים את כל הירקות לסיר ומתבלים בפלפל, מערבבים טוב, מגבירים קצת את האש 

ומכסים. מערבבים מדי פעם עד שהנוזלים מתחילים לצאת.

מוסיפים את השעועית, מים עד לכיסוי + 2 כוסות ואת היין.

מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה, עד שהשעועית רכה.

ממליחים, טועמים ומתקנים תיבול. מועכים בעזרת כף חלק מהבטטות לקבלת מרקם עשיר

מרק חומוס וכרישה של ג'יימי אוליבר

  |   By  |  0 Comments

מסננים את את החומוס, קולפים את תפו"א וחותכים גס, מעבירים הכל לסיר עם שפע מים ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעה עד שהחומוסים רכים. מסננים הכל.
מנקים את הכרישה וקוצצים לעיגולים דקים. את השו ם קולפים ופורסים דק.
מחממים סיר, שמים בו חמאה וקצת שמן זית. מוסיפים כרישה ושום עם קצת מלח. מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה עד שהכרישה מתרככת. אם יש צורך מוסיפים כמה כפות מים כדי שלא יתייבש.
מוסיפים את החומוסים ותפו"א וקורט פלפל. מערבבים ומבשלים 2 דקות ביחד. מוסיפים 9 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש שוב ומבשלים כרבע שעה.
עם מועך תפו"א מרסקים חלק מהמרק