קציצות אפונה טבעוניות

  |   By  |  0 Comments

את הבצל והצ’ילי לקצוץ ולטגן בשמן זית עד לשקיפות
לסנן את האפונה ולחתוך את העגבניות לרבעים. לסחוט את הלימון למיץ ולקלף שום
להפריד עלי נענע (נזדקק ל-2 חופנים)
במעבד מזון לטחון: אפונה, עגבניות, מיץ מלימון אחד, שום, נענע, 4 כפות שמן זית.
אחרי שהפך לעיסה אחידה – להוסיף את הבצל והצ’ילי ולערבב (לא לטחון).
לתבל במלח, לטעום ולתקן תיבול.
לשמן נייר אפיה, ליצור קציצות ולסדר, לשמן מעליהן.
אופים כ 20 דקות בחום בינוני עד להתייצבות קלה. להיזהר לא לייבש!

קציצות כרישה אוטולונגי טבעוניות

  |   By  |  0 Comments

את הכרישה קוצצים ומטגנים בשמן זית עד לריכוך

בינתיים קוצצים דק מאוד: פטרוזיליה, צ’ילי, 3 ענפי בצל ירוק, אגוזי מלך

מערבבים בקערה- קמח, עשבי תיבול קצוצים, אגוזים, תבלינים, כרישה, סודה לשתיה וביצה

משמנים נייר אפיה ויוצרים קציצות
משמנים קצת מעל ואופים בחום בינוני כחצי שעה עד להשחמה והתייצבות

קציצות כרישה אוטולונגי

  |   By  |  0 Comments

את הכרישה קוצצים ומטגנים בשמן זית עד לריכוך

בינתיים קוצצים דק מאוד: פטרוזיליה, צ’ילי, 3 ענפי בצל ירוק, אגוזי מלך

מערבבים בקערה- קמח, עשבי תיבול קצוצים, אגוזים, תבלינים, כרישה וביצה

משמנים נייר אפיה ויוצרים קציצות.
משמנים קצת מעל ואופים בחום בינוני כחצי שעה עד להשחמה והתייצבות

קציצות מנגולד

  |   By  |  0 Comments

קוצצים דק בצל ואת גזע המנגולד, את עלי המנגולד קוצצים לעובי בינוני.

מחממים מחבת ויוצקים בה שמן זית. מאדים בה במשך מספר דקות את הבצל והגזע ואחר כך מוסיפים בהדרגה את העלים.

כשהנפח מצטמצם מורידים מהאש ומקררים.

בקערה מערבבים טוב קמח עדשים עם כמות שווה של מים ומתבלים. מצרפים את הירק המאודה ומערבבים טוב לאיחוד.

משמנים נייר אפיה, צרים קציצות ומשמנים אותן מלמעלה.

אופים בחום בינוני לכחצי שעה.

קציצות טופו מזוגגות ברוטב חמוץ מתוק

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון טוחנים:

  1. קוואקר לקמח ומוציאים לקערה
  2. גזר חתוך לחתיכות גדולות עם טופו עד לקבלת עיסה אחידה יחסית

מצרפים גם את התערובת הזו לקערה, יחד עם קמח חומוס ותבלינים ומערבבים.

מעצבים קציצות עגולות בגודל כדור פינג פונג ומניחים על גבי תבנית מצופה בנייר אפיה משומן. משטחים קלות ומושחים בשמן זית מלמעלה

אופים בחום בינוני עד להתגבשות והשחמה קלה מאוד

את שיני השום כותשים, וכ-6 ס”מ ג’ינג’ר מגררים.
למחבת עמוקה/ סיר קטן (רצוי לא טפלון) יוצקים שמן זית ומכניסים את השום והג’ינג’ר, מדליקים אש בינונית ונותנים להם להוציא ריח.
מוסיפים את ריבת המשמש ומערבבים טוב טוב עד לבעבוע קל. מוסיפים 1.5 כוסות מים והחומץ + מלח ומביאים לרתיחה.

מכניסים את הקציצות האפויות לרוטב המבעבע ואחרי כמה דקות הופכים.
במידה ונדרש ניתן להוסיף עוד ככוס מים, 
הקציצות אמורות לספוג את מירב הנוזלים.

קציצות עדשים מתובלות

  |   By  |  0 Comments

את העדשים מבשלים בשפע מים עד לריכוך מלא ומסננים
את הקישואים מגררים על הפומפיה העבה ואת הכרישות פורסים דק. את הצ’ילי קוצצים ואת השום כותשים.
מחממים שמן במחבת, מאדים את הכרישות וכשהן הופכות שקופות מצרפים את הצ’ילי, הקישואים והתבלינים. מחכים לאידוי הנוזלים והשחמה קלה

מעבירים לקערה יחד עם השום הכתוש והעדשים המסוננות.
טוחנים בבלנדר מוט עד ליצירת עיסה. מוסיפים בהדרגה קמח חומוס עד לייצוב קל של העיסה

לשמן נייר אפיה, ליצור קציצות ולסדר, לשמן מעליהן. אופים כ 30 דקות בחום בינוני עד להתייצבות קלה

קציצות כרוב ושקדים

  |   By  |  0 Comments

קולפים וקוצצים בצל וכרוב דק. מגררים גזר בפומפיה
מאדים בכף שמן כרוב בצל וגזר עד ריכוך.
כשהירקות רכים, מורידים מהאש ומצננים מוסיפים קמח שקדים ותבלינים ומערבבים

טוחנים הכל עם בלנדר מוט
מחממים תנור ל-200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותו
יוצרים לביבות שטוחות ומשמנים קצת מעל. אופים בחום בינוני כ -30 דקות

המבורגר עדשים שחורות

  |   By  |  0 Comments

את העדשים מבשלים בשפע מים עד לריכוך ומסננים. אמורות לצאת כ-3 כוסות מבושלות
את הבצלים קוצצים דק ומטגנים עם קצת שמן עד להשחמה, בהתחלה במחבת מכוסה ואחרי כמה דקות במחבת פתוחה
את הפטרוזיליה חותכים גס ומעבירים למעבד המזון.
טוחנים ביחד את כל החומרים ביחד, מלבד שמן הזית, לעיסה אחידה
מחממים תנור לחום בינוני, מסדרים נייר אפיה על תבנית ומשמנים אותה
בידיים רטובות צרים קציצות ומסדרים על גבי התבנית, משמנים קצת מלמעלה ומשטחים
אופים כ-20 -30 ד’ עד להתייצבות קלה (החלק העליון הופך לפריך), מוציאים ומצננים כמה דקות

לזניה מנגולד חלבית

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום. מפרידים עלי בזיליקום וקוצצים
את המנגולד מנקים וקוצצים. מאדים במחבת עם שמן זית עד להתרככות .

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ועלי בזיליקום ומביאים לביעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות

 מכינים תערובת גבינות: מערבבים יוגורט/ שמנת ו¾ מכמות הגבינה

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, מנגולד,רוטב, לזניה, תערובת גבינות, לזניה, רוטב+ יתרת הגבינה
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ- 40 ד’ עד שהלזניה רכה

 

לזניה כרישה חלבית

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום. מפרידים עלי בזיליקום וקוצצים
את הכרישה מנקים ופורסים לעיגולים בעובי של כסנטימטר, מאדים במחבת עם שמן זית עד להתרככות .

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ועלי בזיליקום ומביאים לביעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות

 מכינים תערובת גבינות: מערבבים יוגורט/ שמנת ו¾ מכמות הגבינה

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, כרישה מאודה, רוטב, לזניה, תערובת גבינות, לזניה, רוטב + יתרת הגבינה
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ- 40 ד’ עד שהלזניה רכה

לזניה מנגולד טבעונית

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום.
את המנגולד מנקים וקוצצים. מאדים במחבת עם שמן זית עד להתרככות .

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ומביאים לביעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות

מכינים קרם קשיו: כוס וחצי קשיו, כוס מים ועלי בזיליקום. מוסיפים מים עד למרקם של יוגורט.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, מנגולד,רוטב, לזניה, קרם קשיו, לזניה, רוטב
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ- 40 ד’ עד שהלזניה רכה.

לזניה כרישה טבעונית

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום.
את הכרישה מנקים ופורסים לעיגולים בעובי של כסנטימטר, מאדים במחבת עם שמן זית עד להתרככות .

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ומביאים לביעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות

מכינים קרם קשיו: כוס וחצי קשיו, כוס מים ועלי בזיליקום. מוסיפים מים עד למרקם של יוגורט.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, כרישה מאודה, רוטב, לזניה, קרם קשיו, לזניה, רוטב
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ- 40 ד’ עד שהלזניה רכה.

פשטידת כרישה וירוקים

  |   By  |  0 Comments

שוטפים כרישה ומנגולד

קוצצים כרישה (חלק לבן) לעיגולים

קוצצים מנגולד- גזע לרצועות דקות, ירוק לרצועות בינוניות.

במחבת מאדים גזע מנגולד וכרישה עם קצת שמן זית. כשמתרכך מוסיפים את המנגולד הקצוץ

אחרי שמתכווץ מעבירים לקערה ומוסיפים – 1/2 כוס קמח, תבלינים וביצים. אם נדרש מוסיפים עוד קצת קמח (עד רבע כוס)

מעבירים לתבנית פיירקס משומנת/ עם נייר אפיה ואופים כ- 40 ד’ עד להתייצבות והשחמה קלה.

פשטידת פטריות וגבינות

  |   By  |  0 Comments

לפרוס את הכרישה דק ולאדות במחבת עם מעט שמן זית.
לפרוס את הפטריות לפרוסות בינוניות ולצרף למחבת עם הכרישה, להקפיץ קלות עד לריכוך.

את הגבינה מגררים.
מערבבים רבע כוס שמן זית עם 1/3 כוס מים ומוסיפים –  ביצים,גבינה, מלח, פלפל, קמח.
מערבבים טוב, 
מוסיפים את תערובת הירקות ומעבירים לתבנית משומנת/ מצופה בנייר אפיה.
אופים 30-40 דקות בחום בינוני או עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה קלות.

פשטידת קישואים וגבינות

  |   By  |  0 Comments

לפרוס את הכרישה דק ולאדות במחבת עם מעט שמן זית.
לפרוס את הקישואים לעיגולים דקים ולצרף למחבת עם הכרישה, להקפיץ קלות עד לריכוך.

את הגבינה מגררים.
מערבבים רבע כוס שמן זית עם 1/3 כוס מים ומוסיפים –  ביצים,גבינה, מלח, פלפל, תימין, קמח.
מערבבים טוב, 
מוסיפים את תערובת הירקות ומעבירים לתבנית משומנת/ מצופה בנייר אפיה.
אופים 30-40 דקות בחום בינוני או עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה קלות.

פשטידת ברוקולי וגבינות

  |   By  |  0 Comments

את הברוקולי והכרובית מפרקים לפרחים גדולים וחולטים או מאדים בסיר (כולל הגזע) עד לריכוך חלקי

לפרוס את הכרישה דק ולאדות במחבת עם מעט שמן זית.

חותכים את הכרובית והברוקלי לקוביות קטנות/בינוניות,שמים בקערה גדולה ומוסיפים את הכרישה המאודה.

את הגבינה מגררים.
מערבבים רבע כוס שמן זית עם 1/3 כוס מים ומוסיפים –  ביצים,גבינה, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, קמח.
מערבבים טוב, 
מאחדים תערובות ומעבירים לתבנית משומנת/ מצופה בנייר אפיה.
אופים 30-40 דקות בחום בינוני או עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה קלות.

פשטידת כרישה ובזיליקום

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני

את הכרישות והבצלים פורסים לעיגולים/ חצאי עיגולים.

מחממים 4 כפות שמן זית ו-4 כפות מים במחבת רחבה ומאדים בה אותם עד לריכוך והשחמה קלה.

בקערה מערבבים קמח עדשים עם כוס מים עד ליצירת בלילה אחידה.
את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים. מצרפים לבלילה יחד עם 
הבצלים והכרישות.

מוסיפים סודה לשתיה וחומץ תפוחים ומערבבים היטב.

מעבירים לתבנית מצופה עם נייר אפיה ואופים כ- 45 ד’ עד להתייצבות והשחמה קלה.

**חובה** לקרר כשעתיים במקרר לפני ההגשה

 

פשטידת בצל ופלפל קלוי

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה. את הפלפלים חוצים וקולים בתנור ע”ג נייר אפיה עד להשחמה קלה.

את הבצלים פורסים לעיגולים/ חצאי עיגולים.

מחממים 4 כפות שמן זית ו-4 כפות מים במחבת רחבה ומאדים בה את הבצלים עד לריכוך והשחמה קלה.
את הפלפלים מצננים וקולפים, קוצצים לפרוסות/ ריבועים גסים

בקערה מערבבים קמח עדשים עם כוס מים עד ליצירת בלילה אחידה
מוסיפים תיבול ואת הבצלים והפלפל הקלוי

מוסיפים סודה לשתיה וחומץ תפוחים ומערבבים היטב.

מעבירים לתבנית מצופה עם נייר אפיה ואופים כ- 45 ד’ עד להתייצבות והשחמה קלה.

**חובה** לקרר כשעתיים במקרר לפני ההגשה

קיש בצל ובזיליקום טבעוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק:

מערבבים: קמח שקדים, קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים חצי כוס מים בהדרגה ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפיה. אופים כ- 10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות

 

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק

את הבצלים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס

מסדרים את הבצלים + חלק מעלי הבזיליקום על גבי הבצק  האפוי ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים + בזיליקום למעלה

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה

קיש 3 בצלים טבעוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק:

מערבבים: קמח שקדים, קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים חצי כוס מים בהדרגה ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפיה. אופים כ- 10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק

את הבצל הירוק – פורסים לעיגולים דקים 2-3 גבעולים.
את שאר הבצלים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. 

מסדרים את כל הבצלים על גבי הבצק האפוי ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים למעלה

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה

קיש דלורית ובצל ירוק טבעוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק:
מערבבים: קמח שקדים, קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים חצי כוס מים בהדרגה ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפיה. אופים כ- 10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק

את הדלורית קולפים וחותכים לקוביות. 3 גבעולי בצל ירוק קוצצים דק
במחבת מקפיצים את הדלורית עם שמן זית ואורגנו עד לריכוך חלקי. מוסיפים את הבצל הירוק וממליחים קלות.

מסדרים את תערובת הירקות על גבי הבצק האפוי ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי, ומסדרים את שאר הירקות למעלה

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה

קיש דלורית ובצל ירוק צמחוני

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק: הבצק יספיק ל-2 קישים. מכינים קיש אחד ואת החצי השני משטחים ושומרים בפריזר לפעם הבאה. לעדכן לקוחות מראש
רצוי שהחומרים יהיו קרים.
במעבד מזון מעבדים בפולסים 3.5 כוסות קמח עם קוביות חמאה קרה עד למרקם של קוסקוס
מוסיפים מלח, חומץ, תיבול וחצי כוס מים קרים *בהדרגה*
מעבדים שוב בפולסים עד שנהיה קצת דביק. 
עוצרים ואוספים לכדור בידיים. משטחים לפיתה ומעבירים למקרר בתוך ניילון נצמד או שקית, עטוף היטב.
מרדדים אחרי קירור ומעבירים לתבנית

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת  כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח קצת פלפל.

את הדלורית קולפים וחותכים לקוביות. 3 גבעולי בצל ירוק קוצצים דק
במחבת מקפיצים את הדלורית עם שמן זית ואורגנו עד לריכוך חלקי. מוסיפים את הבצל הירוק וממליחים קלות.

מסדרים את תערובת הירקות על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי, ומסדרים את שאר הירקות למעלה

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה

קיש בצל ובזיליקום צמחוני

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק: הבצק יספיק ל-2 קישים. מכינים קיש אחד ואת החצי השני משטחים ושומרים בפריזר לפעם הבאה. לעדכן לקוחות מראש
רצוי שהחומרים יהיו קרים.
במעבד מזון מעבדים בפולסים 3.5 כוסות קמח עם קוביות חמאה קרה עד למרקם של קוסקוס
מוסיפים מלח, חומץ, תיבול וחצי כוס מים קרים *בהדרגה*
מעבדים שוב בפולסים עד שנהיה קצת דביק. 
עוצרים ואוספים לכדור בידיים. משטחים לפיתה ומעבירים למקרר בתוך ניילון נצמד או שקית, עטוף היטב.
מרדדים אחרי קירור ומעבירים לתבנית

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת  כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח קצת פלפל.

את הבצלים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס

מסדרים את הבצלים + חלק מעלי הבזיליקום על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים + בזיליקום למעלה

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה

קיש 3 בצלים צמחוני

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק: הבצק יספיק ל-2 קישים. מכינים קיש אחד ואת החצי השני משטחים ושומרים בפריזר לפעם הבאה. לעדכן לקוחות מראש
רצוי שהחומרים יהיו קרים.
במעבד מזון מעבדים בפולסים 3.5 כוסות קמח עם קוביות חמאה קרה עד למרקם של קוסקוס
מוסיפים מלח, חומץ, תיבול וחצי כוס מים קרים *בהדרגה*
מעבדים שוב בפולסים עד שנהיה קצת דביק. 
עוצרים ואוספים לכדור בידיים. משטחים לפיתה ומעבירים למקרר בתוך ניילון נצמד או שקית, עטוף היטב.
מרדדים אחרי קירור ומעבירים לתבנית

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת  כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח קצת פלפל.

את הבצל הירוק – פורסים לעיגולים דקים 2-3 גבעולים.
את שאר הבצלים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. 

מסדרים את כל הבצלים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים למעלה

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה

קיש דלורית ובצל ירוק טבעוני

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק: הבצק יספיק ל-2 קישים. מכינים קיש אחד ואת החצי השני משטחים ושומרים בפריזר לפעם הבאה. לעדכן לקוחות מראש
רצוי שהחומרים יהיו קרים.
במעבד מזון מעבדים בפולסים קמח עם 1/2 כוס שמן זית עד למרקם של פתיתים. אם נדרש אפשר להוסיף עוד כרבע כוס שמן זית.
מוסיפים מלח, חומץ, תיבול וחצי כוס מים קרים *בהדרגה*
מעבדים שוב בפולסים עד שנהיה קצת דביק. 
עוצרים ואוספים לכדור בידיים. משטחים לפיתה ומעבירים למקרר בתוך ניילון נצמד או שקית, עטוף היטב.
מרדדים אחרי קירור ומעבירים לתבנית

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק

את הדלורית קולפים וחותכים לקוביות. 3 גבעולי בצל ירוק קוצצים דק
במחבת מקפיצים את הדלורית עם שמן זית ואורגנו עד לריכוך חלקי. מוסיפים את הבצל הירוק וממליחים קלות.

מסדרים את תערובת הירקות על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי, ומסדרים את שאר הירקות למעלה

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה

קיש בצל ובזיליקום טבעוני

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק: הבצק יספיק ל-2 קישים. מכינים קיש אחד ואת החצי השני משטחים ושומרים בפריזר לפעם הבאה. לעדכן לקוחות מראש
רצוי שהחומרים יהיו קרים.
במעבד מזון מעבדים בפולסים קמח עם 1/2 כוס שמן זית עד למרקם של פתיתים. אם נדרש אפשר להוסיף עוד כרבע כוס שמן זית.
מוסיפים מלח, חומץ, תיבול וחצי כוס מים קרים *בהדרגה*
מעבדים שוב בפולסים עד שנהיה קצת דביק. 
עוצרים ואוספים לכדור בידיים. משטחים לפיתה ומעבירים למקרר בתוך ניילון נצמד או שקית, עטוף היטב.
מרדדים אחרי קירור ומעבירים לתבנית

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק

את הבצלים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס

מסדרים את הבצלים + חלק מעלי הבזיליקום על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים + בזיליקום למעלה

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה

קיש 3 בצלים טבעוני

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק: הבצק יספיק ל-2 קישים. מכינים קיש אחד ואת החצי השני משטחים ושומרים בפריזר לפעם הבאה. לעדכן לקוחות מראש
רצוי שהחומרים יהיו קרים.
במעבד מזון מעבדים בפולסים קמח עם 1/2 כוס שמן זית עד למרקם של פתיתים. אם נדרש אפשר להוסיף עוד כרבע כוס שמן זית.
מוסיפים מלח, חומץ, תיבול וחצי כוס מים קרים *בהדרגה*
מעבדים שוב בפולסים עד שנהיה קצת דביק. 
עוצרים ואוספים לכדור בידיים. משטחים לפיתה ומעבירים למקרר בתוך ניילון נצמד או שקית, עטוף היטב.
מרדדים אחרי קירור ומעבירים לתבנית

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק

את הבצל הירוק – פורסים לעיגולים דקים 2-3 גבעולים.
את שאר הבצלים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. 

מסדרים את כל הבצלים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים למעלה

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה

מאפה פילו במילוי פטריות מוקפצות

  |   By  |  0 Comments

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו
בכל ערימה- מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול)
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כחצי שעה -40 ד’ עד להשחמה

הוראות מילוי: 

לקצוץ דק בצל ושום. לפרוס לקוביות/ פרוסות דקות את הפטריות

לחמם במחבת שמן זית *יחד* עם הבצל והשום. כשמתחמם להוסיף את הפטריות ולהקפיץ קלות, עד שהן מאבדות נפח ואת רוב הנוזלים שלהן.
לתבל במלח פלפל

פשטידת כרישה יוונית

  |   By  |  0 Comments

את הכרישות מנקים, שוטפים ופורסים לעיגולים דקים

מחממים שמן במחבת רחבה ומאדים בה על אש גבוהה את הכרישה עד להתרככות ושקיפות. מתבלים בחצי כפית מלח וחצי כפית פלפל.
אם נדרשים נוזלים מוסיפים קצת מים למחבת

מכינים את הקרם: מבלנדרים – קשיו, 3/4 כוס מים, שן שום, כף מיץ לימון וחצי כפית מלח – עד לקבלת מרקם של יוגורט

מערבבים את הכרישה המאודה עם הקרם

משמנים תבנית עגולה 26″

פורסים עליה 2 עלי פילו ומשמנים. פורסים עליה עוד 2 עלים ומשמנים, פורסים עוד 2 עלים.

יוצקים את המילוי פנימה ומיישרים אותו

מכסים עם 2 עלי פילו ומשמנים, מכסים עם עוד 2 עלים ומשמנים.

מהדקים בעדינות את העלים בקצות התבנית

מרימים את הקצוות הפרושים ומהדקים בתנועה סיבובית ליצירת סגירה ואיטום. משמנים גם אותם

מפזרים שומשום שחור / לבן

אופים בחום בינוני כ- 50 ד’ עד להשחמה

דאל עדשים מתובל

  |   By  |  0 Comments

בסיר שמים את העדשים עם מים עד לכיסוי + כוס ומביאים לרתיחה
מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד להתרככות. אם יש קצף מכפים ומוציאים אותו

במקביל קוצצים בצל ושום ומטגנים במחבת נפרדת בצד עד להשחמה קלה.

מוסיפים את התבלינים ונותנים להם להעלות ריח. מוסיפים עגבניות קצוצות ונותנים להן להתרכך. מוסיפים קצת מים אם נדרש
כשהעדשים רכות מוסיפים את תערובת התבלינים והירקות מהמחבת ומערבבים טוב.

אם נדרש מוסיפים מים לקבלת המרקם הרצוי (תבשילי, לא דליל מדי אבל לא מוצק, כי העדשים סופחות מים ומתגבשות בקירור)
מוסיפים מלח וטועמים. מבשלים ביחד כרבע שעה לספיחת טעמים
בסיום הבישול מוציאים (או משתדלים להוציא) את הקינמון, הל, ציפורן, דפנה

פסטה ברוטב כרובית צרובה ופטרוזיליה

  |   By  |  0 Comments

את הכרובית מפרקים לפרחים קטנים ומשרים קלות במי מלח

את שיני השום קולפים וכותשים

את הפטרוזיליה קוצצים דק

בסיר גדול מרתיחים מים לפסטה וכשהם רותחים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל דנטה. מסננים ומניחים בצד

בינתיים מחממים מחבת כבדה ויוצקים שמן זית בנדיבות

מסננים את פרחי הכרובית ומוסיפים למחבת. מכסים במכסה משאירים על אש גבוהה ומטלטלים את המחבת מדי כמה דקות

אחרי כ-10 דקות בודקים אם הפרחים קצת התרככו ומוסיפים קורט מלח וקורט פלפל.

מוסיפים כשליש כוס מים למחבת וממשיכים לערבב בעדינות עד שכל המים נספגים

בשלב הזה רוב המים אמורים להיספג והפרחים כבר יחסית רכים ואפילו שחומים.

מוסיפים את השום הכתוש למחבת ואת הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים נותנים להכל להיספג 2-3 דקות

ואז מוסיפים גם את הפסטה וקצת מיץ לימון ומקפיצים ביחד במחבת 2-3 דקות

פסטה ברוטב קשיו ופטריות

  |   By  |  0 Comments

בבלנדר טוחנים קשיו עם מים, שום ותיבול עד לקבלת מרקם חלק ודלילות של יוגורט
את הפטריות קוצצים ומקפיצים במחבת יחד עם שמן זית.

כשהן משחימות קלות מוסיפים אליהן את הקשיו ומבשלים יחדיו כמה דקות. טועמים ומתקנים תיבול

מבשלים פסטה בשפע מים ומסננים. מאחדים את הרוטב עם הפסטה ומבשלים יחדיו, טועמים ומתקנים תיבול.

מרק פרסי של עשבים ובורגול

  |   By  |  0 Comments

קולפים וקוצצים דק- בצל, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, שום

קוצצים דק- ענפי סלרי, כוסברה, נענע ופטרוזיליה (את שלושתם אפשר לקצוץ יחדיו), עגבניות

קוצצים לקוביות את העגבניות

מוזגים לסיר גדול שמן ומטגנים באש קטנה בצל, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה וגבעולי סלרי למשך 15-20 דקות, עד התרככות הירקות. מוסיפים עגבניות וממשיכים בטיגון עוד 5 דקות. מוסיפים את כל עשבי התיבול ומטגנים 3 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים מים רותחים ואת כל התבלינים ומבשלים מכוסה על בעבוע עדין 30 דקות. חוצים את הלימונים הפרסיים ומסירים את הגרעינים. מוסיפים את חצאי הלימון לסיר ומבשלים עשר דקות. במחבת קטנה מטגנים שום עם שמן זית למשך דקה או עד שעולה ריח נעים (להיזהר שלא יישרף). מוסיפים את תכולת המחבת לסיר יחד עם מיץ הלימון והבורגול, מערבבים דקה תוך רתיחה, מכסים ומכבים את האש. לאחר עשר דקות טועמים ומתקנים תיבול ואם צריך מוסיפים עוד מים רותחים.

סירות גמבה ממולאות בפטריות וגבינת עיזים

  |   By  |  0 Comments

חותכות את הפטריות והבצלים לקוביות.
מחממות שמן זית במחבת, מטגנות את הבצלים עד שהם שקופים.
מוסיפות את הפטריות עד שמתכוצות, מגירות נוזלים ומעלות ריח. מתבלים בקורט מלח וקצת תימין יבש ומורידים מהאש

חוצות את הפלפלים לשניים לאורכם כך שיווצרו סירות שטוחות ומנקות מגרעינים
מסדרות על גבי תבנית תנור מצופה בנייר אפיה, בצורה צפופה יחסית. מחממים תנור לחום גבוה
מערבבים את הגבינה עם הפיטריות והבצלים לתערובת אחידה יחסית.
בתוך כל פלפל שמות  3-4 כפות מהתערובת ומניחות על גבי תבנית מצופה בנייר אפיה
אופות כחצי שעה -40 ד’ בחום בינוני עד להתרככות הפלפל והינמסות הגבינה

סירות בטטה במילוי ראגו פטריות

  |   By  |  0 Comments

חוצים את הבטטות לאורכן, מושחים בשמן זית ושולחים לאפיה בתנור בחום גבוה לכחצי שעה, עד להתרככות קלה

בינתיים- פורסים בצל לחצאי טבעות, ופטריות חותכים לקוביות. את השום כותשים ואת הכוסברה קוצצים דק.
מקפיצים במחבת בצל בשמן זית עד להתרככות קלה, מוסיפים שום כתוש ופטריות עד שמעלה ריח ומשנה קצת צבע.
מורידים מהאש ומוסיפים תיבול וכוסברה קצוצה דק

כשהבטטות מוכנות חופרים בהן “סירות” בינוניות בלי לפגוע בקליפה (להשאיר גבול נדיב של תוכן)
מצרפים את בשר הבטטה לתערובת המילוי. מועכים ומערבבים טוב וממלאים חזרה את הסירות

שולחים לאפיה נוספת של 10 ד’ בגריל

ניתן להגיש עם יוגורט או טחינה מעל

ארטישוקים ממולאים ברוטב לימוני

  |   By  |  0 Comments

את הארטישוקים מפשירים לילה לפני במקרר או משרים במים רותחים ומסננים
את העדשים מבשלים בשפע מים עד לריכוך ומסננים
את הבצל קוצצים דק ומטגנים עם קצת שמן זית עד להשחמה

טוחנים במעבד: אגוזים, עדשים, פטרוזיליה, תבלינים, אגוזי מלך, בצל מטוגן – עד לקבלת מחית אחידה יחסית
ממלאים ככף מילוי בתוך כל ארטישוק, מהדקים ומניחים בצד

את השום קולפים ופורסים לאורך לפרוסות בינוניות, את הלימון סוחטים
בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים שום עד שמעלה ריח, מסדרים את הארטישוקים הממולאים צפוף ושופכים עליהם את הלימון + כוס מים+ קצת מלח.
מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה כחצי שעה, עד שרוב הנוזלים נספגים והמילוי משנה מרקם (מתאדה)
אם יש צורך ניתן להוסיף עוד קצת נוזלים

פולאו אורז חגיגי

  |   By  |  0 Comments

קוצצים בצל דק, את הגמבה חותכים לקוביות קטנות, את תרמילי ההל שוברים

יוצקים שמן לסיר ומחממים אותו, מוסיפים בצל ומטגנים על אש נמוכה עד להשחמה.
מוסיפים עוד כף שמן + תבלינים. מחכים דקה ומערבבים ואז מוסיפים את האורז + מלח ומערבבים טוב כ-2 דקות.
מוסיפים חלב קוקוס + 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 10 דקות ללבן/ 20 דקות לממלא
מוסיפים את הצימוקים והגמבה, ומבשלים לעוד 8 דקות ללבן / 15 דקות למלא.
מוסיפים מים במידת הצורך (כחצי כוס)

מכבים ומשאירים מכוסה ל-5 דקות

את האגוזים קוצצים דק וקולים לכמה דקות על מחבת יבשה. מוסיפים לאורז בסיום הבישול.

גראטן תפו”א וכרישה בחלב קוקוס

  |   By  |  0 Comments

קולפים תפו”א, שוטפים כרישה

פורסים תפו”א לעיגולים על הסכין הכי דקה במעבד מזון

קוצצים כרישה לפרוסות ומאדים במחבת עם קצת שמן זית

מסדרים בתבנית משומנת קלות: 2-3 שכבות של תפו”א, שכבת כרישות ואת יתרת תפו”א

מערבבים בכלי: חלב קוקוס ותבלינים. יוצקים בתבנית

מכסים בנייר כסף ואופים בחום בינוני כחצי שעה.
כשהכל רך ממשיכים לאפות עוד 10 ד’ בתבנית פתוחה עד לקבלת קראנצ’ למעלה

קראמבל עגבניות

  |   By  |  0 Comments

מכינים קראמבל:
חותכים חמאה לקוביות, מעבדים חמאה קרה וקמח במעבד מזון בפולסים עד לקבלת פירורים.
מעבירים לקערה

מעבדים במעבד מזון את השקדים / קשיו לפירורים ומצרפים לקערה

קוצצים את הבצל והשום
את העגבניות פורסים ל 4-5 פרוסות עבות.
במחבת מאדים עם שמן זית את עשבי התיבול לכמה דקות. אחרי שמעלה ריח מצרפים בצל ונותנים לו להפוך לשקוף ואז את העגבניות
כשהעגבניות קצת מתרככות (אבל לא מאבדות צורה) מעבירים את תוכן המחבת לתבנית, מפזרים קצת מלח מעל ומעל כל זה מפזרים את הקראמבל
אופים בחום בינוני כ-40 דקות או עד שמשחים.