לזניה כרישה טבעונית

  |   By  |  0 Comments

מאפים - קורס בישול בריא

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום.
את הכרישה מנקים ופורסים לעיגולים בעובי של כסנטימטר, מאדים במחבת עם שמן זית עד להתרככות.

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ומביאים לבעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול.
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות.

מכינים קרם קשיו: כוס וחצי קשיו, כוס מים ועלי בזיליקום. מוסיפים מים עד למרקם של יוגורט.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, כרישה, רוטב, לזניה, קרם קשיו, לזניה, רוטב.
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ-40 ד’ עד שהלזניה רכה.

לזניה בטטות טבעונית

  |   By  |  0 Comments

מאפים - קורס בישול בריא

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום.
את הבטטות קולפים ופורסים לעיגולים בעובי של כסנטימטר, משמנים ומסדרים בתבנית מצופה בנייר אפייה.
צולים בחום גבוה עד להשחמה (כחצי שעה).

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ומביאים לבעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול.
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות.

מכינים קרם קשיו: כוס וחצי קשיו, כוס מים ועלי בזיליקום. מוסיפים מים עד למרקם של יוגורט.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, בטטה, רוטב, לזניה, קרם קשיו, לזניה, רוטב.
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ-40 ד’ עד שהלזניה רכה.

לזניה חצילים טבעונית

  |   By  |  0 Comments

מאפים - קורס בישול בריא

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום.
את החצילים פורסים לעיגולים בעובי של כסנטימטר, משמנים ומסדרים בתבנית מצופה בנייר אפייה.
צולים בחום גבוה עד להשחמה (כחצי שעה).

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ומביאים לבעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול.
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות.

מכינים קרם קשיו: כוס וחצי קשיו, כוס מים ועלי בזיליקום. מוסיפים מים עד למרקם של יוגורט.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, חצילים, רוטב, לזניה, קרם קשיו, לזניה, רוטב.
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ-40 ד’ עד שהלזניה רכה.

לזנית ילדים טבעונית

  |   By  |  0 Comments

מאפים - קורס בישול בריא

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום. 

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ומביאים לבעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות.

מכינים קרם קשיו: כוס וחצי קשיו, כוס מים ועלי בזיליקום. מוסיפים מים עד למרקם של יוגורט.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, רוטב, לזניה, קרם קשיו, לזניה, קרם קשיו, לזניה, רוטב
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ- 40 ד’ עד שהלזניה רכה.

קיש בצל ובזיליקום טבעוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.

 

את הבצלים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות.
מתכון לבצק:

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים חצי כוס מים בהדרגה ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות

.

מילוי
בבלנדר טוחנים: 3/4 כוס שקדים קלופים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח עד לקבלת קרם חלק.

 את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.

מסדרים את הבצלים המאודים (משאירים קצת בצד) + חלק מעלי הבזיליקום על גבי הבצק האפוי ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים + בזיליקום למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש 3 בצלים טבעוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.

 פורסים בצל + בצל סגול לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות.

 

מתכון לבצק:
מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים חצי כוס מים בהדרגה ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות

מילוי
בבלנדר טוחנים: 3/4 כוס שקדים קלופים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח עד לקבלת קרם חלק.

3-2 גבעולים של בצל ירוק פורסים לעיגולים דקים ומוסיפים לקרם.

מוסיפים לתערובת תימין יבש.

מסדרים את רוב הבצלים המאודים (שומרים קצת בצד) על גבי הבצק האפוי.
יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש פלפל קלוי טבעוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

ניתן להחליף/ לשלב עם פלפל צהוב.
ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.

את הפלפלים חוצים לשניים וקולים בתנור עד להשחמה.

מתכון לבצק:

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים חצי כוס מים בהדרגה ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

מילוי
בבלנדר טוחנים: 3/4 כוס שקדים קלופים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק.

מסירים מהפלפלים הקלויים את הקליפה וחותכים לרצועות ארוכות.

מסדרים רצועות פלפלים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הפלפלים.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש קישוא ותימין טבעוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.

 

את הקישואים חותכים לעיגולים, מערבבים עם שמן וצולים בתנור.

מתכון לבצק:

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים חצי כוס מים בהדרגה ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

מילוי
בבלנדר טוחנים: 3/4 כוס שקדים קלופים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק.

את עלי התימין מפרידים מהגבעול ומוסיפים לקרם.

מסדרים ירקות צלויים על גבי הבצק האפוי ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש בטטה ובזיליקום טבעוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.

 

את הבטטות קולפים וחותכים לעיגולים או ריבועים. מערבבים עם שמן זית וקולים בתנור.

מתכון לבצק:

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים חצי כוס מים בהדרגה ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

מילוי
בבלנדר טוחנים: 3/4 כוס שקדים קלופים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק.

 את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס ומוסיפים לקרם.

מסדרים ירקות צלויים ועשבי תיבול על גבי הבצק האפוי ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות + תיבול למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש כרובית טבעוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.

 

את הכרובית מפרקים לפרחים קטנים, מערבבים עם שמן זית וצולים בתנור עד להשחמה קלה.

מתכון לבצק:
מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים חצי כוס מים בהדרגה ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

מילוי
בבלנדר טוחנים: 3/4 כוס שקדים מולבנים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק.

מסדרים את הכרובית על גבי הבצק האפוי ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי, מפזרים אגוז מוסקט ומסדרים את שאר הכרובית למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש דלורית ובצל ירוק טבעוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.
דלורית קטנה.

 

את הדלורית קולפים וחותכים לקוביות. שלושה גבעולי בצל ירוק קוצצים דק.
במחבת מקפיצים את הדלורית עם שמן זית ואורגנו עד לריכוך חלקי. מוסיפים את הבצל הירוק וממליחים קלות.

מתכון לבצק:

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים חצי כוס מים בהדרגה ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפיה. אופים כ- 10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

מילוי
בבלנדר טוחנים: 3/4 כוס שקדים קלופים, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק.

מסדרים את תערובת הירקות על גבי הבצק האפוי ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי, ומסדרים את שאר הירקות למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

ארטיק פירות קיץ

  |   By  |  0 Comments

מגלענים את הפירות, טוחנים הכול טוב טוב למרקם חלק.

מוסיפים קצת מים במידת הצורך (המרקם צריך להיות כמו פרילי).

יוצקים לתבניות ומקפיאים.

מקפא חלבה

  |   By  |  0 Comments

מגלענים תמרים ואם הם קשים משרים אותם לכמה דקות במים רותחים.
טוחנים את כל חומרי הגלם בבלנדר למרקם אחיד.
מעבירים לתבניות מאפינס קטנות ככל האפשר מסיליקון.

ומקפיאים ל-5-4 שעות (לא להכין מנות גדולות זה מקפא עשיר מאוד).

קיש 3 בצלים צמחוני

  |   By  |  0 Comments

את הבצלים + בצלים סגולים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. 

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי:
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

 פורסים 3-2 גבעולים של בצל ירוק לעיגולים דקים.

מסדרים את הבצלים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש דלורית ובצל ירוק טבעוני

  |   By  |  0 Comments

ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.
דלורית קטנה.

מתכון לבצק:

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים מולבנים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח עד לקבלת קרם חלק.

את הדלורית קולפים וחותכים לקוביות. 3 גבעולי בצל ירוק קוצצים דק.
במחבת מקפיצים את הדלורית עם שמן זית ואורגנו עד לריכוך חלקי. מוסיפים את הבצל הירוק וממליחים קלות.

מסדרים את תערובת הירקות על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי, ומסדרים את שאר הירקות למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש בצל ובזיליקום טבעוני

  |   By  |  0 Comments

ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.

מתכון לבצק:

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים מולבנים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק

את הבצלים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.

מסדרים את הבצלים + חלק מעלי הבזיליקום על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים + בזיליקום למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

 

 

קיש 3 בצלים טבעוני

  |   By  |  0 Comments

ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.

מתכון לבצק:

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים מולבנים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח עד לקבלת קרם חלק.

את הבצל הירוק – פורסים לעיגולים דקים 3-2 גבעולים.
את שאר הבצלים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. 

מסדרים את הבצלים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש פלפל קלוי טבעוני

  |   By  |  0 Comments

ניתן להחליף/ לשלב עם פלפל צהוב.
ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.

מתכון לבצק:

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים מולבנים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח עד לקבלת קרם חלק.

את הפלפלים חוצים לשניים וקולים בתנור עד להשחמה. מוציאים, קולפים וחותכים לרצועות ארוכות.

מסדרים ירקות צלויים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש קישוא ותימין טבעוני

  |   By  |  0 Comments

ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.

מתכון לבצק:

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים מולבנים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח עד לקבלת קרם חלק.

את הקישואים חותכים לעיגולים, מערבבים עם שמן וצולים בתנור. את עלי התימין מפרידים מהגבעול.

מסדרים ירקות צלויים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש בטטה ובזיליקום טבעוני

  |   By  |  0 Comments

ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.

מתכון לבצק:

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי:
בבלנדר טוחנים: שקדים מולבנים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח עד לקבלת קרם חלק.

את הבטטות קולפים וחותכים לעיגולים או ריבועים. מערבבים עם שמן זית וקולים בתנור. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.

מסדרים ירקות צלויים ועשבי תיבול על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות + תיבול למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

מאפה פילו במילוי שמנת קשיו ומנגולד

  |   By  |  0 Comments

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול),
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כ-40-30 ד’ עד להשחמה.

הוראות מילוי:

קוצצים את הבצלים, במחבת מאדים אותם עם מעט שמן זית.

קוצצים את המנגולד, מוסיפים למחבת, קודם את הגזע הלבן (לקצוץ אותו דק) ובהמשך את העלים הירוקים.

בבלנדר טוחנים כוס קשיו עם חצי כוס מים למרקם חלק. מוסיפים מים במידת הצורך (עד חצי כוס נוספת).

מאפה פילו במילוי שמנת קשיו ובצלים צלויים

  |   By  |  0 Comments

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול).
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כחצי שעה -40 ד’ עד להשחמה.

הוראות מילוי:

מחממים תנור לחום גבוה. פורסים את הבצלים לפרוסות עבות ומערבבים בקערה עם כף-שתיים שמן זית.

צולים בתנור עד להשחמה חלקית.

בבלנדר טוחנים כוס קשיו עם עלי בזיליקום וחצי כוס מים למרקם חלק. מוסיפים מים במידת הצורך (עוד כחצי כוס).

מאפה פילו במילוי עגבניות צלויות ופסטו

  |   By  |  0 Comments

יש להזכיר ללקוחות להפשיר מרק את הפילו לילה במקרר

הערות ללקוח: אפשר להשתמש בצנובר במקום אגוזי מלך לפסטו

הוראות מילוי: 

מחממים תנור לחום בינוני. חוצים עגבניות שרי ומסדרים אותן על גבי תבנית מצופה בנייר אפייה. אופים בחום בינוני עד להתכווצות והשחמה קלה.
שוטפים את העלים. מפרידים את עלי הבזיליקום ואת הפטרוזיליה חותכים גס.
בבלנדר/ מעבד מזון: טוחנים את העלים + שום + חצי כוס שמן זית. בהדרגה מתחילים להוסיף גם אגוזי מלך.
מוסיפים עוד שמן זית במידת הצורך ומתבלים במלח, פלפל.

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול).
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כחצי שעה -40 ד’ עד להשחמה.

פשטידת כרישה יוונית

  |   By  |  0 Comments

את הכרישות מנקים, שוטפים ופורסים לעיגולים דקים.

מחממים שמן במחבת רחבה ומאדים בה על אש גבוהה את הכרישה עד להתרככות ושקיפות. מתבלים בחצי כפית מלח וחצי כפית פלפל.
אם נדרשים נוזלים מוסיפים קצת מים למחבת.

מכינים את הקרם: מבלנדרים: קשיו, 3/4 כוס מים, שן שום, כף מיץ לימון וחצי כפית מלח – עד לקבלת מרקם של יוגורט.

מערבבים את הכרישה המאודה עם הקרם.

משמנים תבנית עגולה 26″.

פורסים עליה 2 עלי פילו ומשמנים. פורסים עליה עוד 2 עלים ומשמנים, פורסים עוד 2 עלים.

יוצקים את המילוי פנימה ומיישרים אותו.

מכסים עם 2 עלי פילו ומשמנים, מכסים עם עוד 2 עלים ומשמנים.

מהדקים בעדינות את העלים בקצות התבנית.

מרימים את הקצוות הפרושים ומהדקים בתנועה סיבובית ליצירת סגירה ואיטום. משמנים גם אותם.

מפזרים שומשום שחור/ לבן

אופים בחום בינוני כ- 50 ד’ עד להשחמה.

מרק גספאצ’ו

  |   By  |  0 Comments

את הגמבות קולים כמו שהן בתנור על חום גבוה. כשמוכן מצננים וקולפים.

לתוך בלנדר/ מעבד מזון מכניסים: עגבניות חתוכות לרבעים, פלפל קלוי וקלוף, שום, בצל חתוך לרבעים, פלפל חריף מנוקה מגרעיניו, גמבות קלויות, קצת מלח פלפל, ו2-3 כפות שמן זית וחומץ. ** אם כלי הקיבול קטן, נשים רק חלק מהכמות ונטחן בנגלות **

מתחילים לעבד במהירות נמוכה (אם במעבד מזון, אז בפולסים) ולאט לאט מגבירים. מעבדים עד לקבלת נוזל חלק ככל האפשר *ותוך כדי העיבוד מוסיפים עוד 3-4 כפות שמן זית בהדרגה עד שהמרקם הופך מגרגירי לחלק*. מדללים במים (כליטר ומעלה) לקבלת הסמיכות הרצויה (יש לקחת בחשבון שלאחר קירור המרק קצת מתמצק), מעבדים שנית לקבל נוזל חלק ככל האפשר ומתקנים תיבול.

פסטה ברוטב קשיו ופטריות

  |   By  |  0 Comments

ניתן להחליף את הקשיו בשקדים מולבנים או לערבב 

מבשלים פסטה בשפע מים ומסננים.

לרוטב: בבלנדר טוחנים 1.25 כוס קשיו עם 1 כוס מים, 1 שן שום ומלח פלפל, עד לקבלת מרקם חלק ודלילות של יוגורט.
את הפטריות קוצצים ומקפיצים במחבת יחד עם שמן זית.

כשהן משחימות קלות, מוסיפים אליהן את שמנת הקשיו + 1 כוס מים (רצוי ממי הבישול של הפסטה) ומבשלים יחדיו כמה דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

לפני האיחוד שומרים בצד חצי מכמות הפסטה וחצי מכמות הרוטב בנפרד.

מאחדים את החצי השני של הרוטב והפסטה ומבשלים יחדיו, טועמים ומתקנים תיבול.

*את מה ששמרנו בצד מאחסנים בקופסאות נפרדות ומשאירים במקרר ללקוחות לערבב עצמאית לאחר יום-יומיים, כדי לשמור על טריות הפסטה והרוטב.

מאפה עגבניות וחצילים בבשמל קשיו

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה.

פורסים את החצילים לעיגולים או פרוסות, מסדרים ע”ג נייר אפיה ומושחים בשמן זית.

אופים עד להשחמה קלה.

בבלנדר טוחנים 2 כוסות קשיו + מיץ מחצי לימון + 2 כוסות מים + כפית טימין + כפית גדושה מלח + קורט פלפל שחור למרקם חלק של יוגורט נוזלי. 

פורסים עגבניות לפרוסות עבות של 1 ס״מ.

בתבנית עמוקה מסדרים: חצילים קלויים, עגבניות, מעט מלח-פלפל-טימין, חצילים, עגבניות, מעט מלח-פלפל-טימין, ובסוף לשפוך בצורה אחידה על הכל את קרם הקשיו.

אופים בחום בינוני עד להתייצבות הבשמל – כרבע שעה.

סינייה עדשים וכרובית

  |   By  |  0 Comments

את הכרובית לפרק לפרחים, לשמן ולצלות בתנור עד להשחמה קלה.

לבשל את העדשים בשפע מים לריכוך מלא ולסנן.

לטחון בבלנדר: עגבניות מרוסקות, בצל סגול ופטרוזיליה למחית חלקה, אם נדרש ניתן להוסיף קצת מים.

לתבל את התערובת במלח, פלפל, בהרט, כמון ופפריקה ולערבב ביחד עם העדשים המסוננות.

להכין טחינה דלילה מטחינה, מים ולימון לפי הטעם.

​לשטח את העדשים בתבנית פיירקס גדולה.

לפרוס 3 עגבניות לעיגולים ולסדר על גבי העדשים.

למעלה להניח את הכרוביות הצלויות ומעל להכול לצקת טחינה. לפזר צנוברים.

לאפות כ-40 דקות בחום בינוני עד להתייצבות.