ממרח “גבינה” טופו ואגוזים

  |   By  |  0 Comments

מכניסים הכל לבלנדר / בלנדר מוט ומעבדים למרקם חלק וסמיכות של קרם פרש

עובד יופי על תקן יוגורט וגבינה. מעולה למילוי של מאפה פילו או פשטידה

ממרח עגבניות מיובשות

  |   By  |  0 Comments

מניחים את כל הרכיבים במעבד מזון / בלנדר מוט, את הרכיבים את הנוזליים למטה ואת הדביקים יותר למעלה.

מעבדים בפולסים עד לקבלת מחית וממשיכים לעבד ברצף, עד לקבלת ממרח חלק.

טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מעבירים לצנצנת ושומרים בקירור.

ממרח פלפלים קלויים

  |   By  |  0 Comments

חוצים את הפלפלים לשניים, מנקים מגרעינים.

מניחים עם הפתח למטה על גבי נייר אפיה וצולים בתנור על חום גבוה עד להשחמה

אם יש קליפות שחורות מורידים אותן.
טוחנים בבלנדר עם שמן זית, תבלינים, שום ואגוזים עד לקבלת מרקם חלק ומשחתי, אך לא כבד מדי.

במידת הצורך מוסיפים עוד שמן זית

חומוס עדשים כתומות

  |   By  |  0 Comments

מבשלים עדשים אדומות בהמון מים עד לריכוך ומסננים.
טוחנים עם שאר חומרי הגלם מלבד השמן ומוסיפים מים בהדרגה.
עוצרים וטועמים, מתקנים תיבול, מוסיפים קצת שמן זית בסיום. שומרים בקירור

קרם חצילים

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני
על גבי תבנית מצופה בנייר אפיה מניחים את החציל ואת ראש השום השלם.

אופים כ-40 ד’ עד לריכוך מלא של החציל (בודקים בעזרת מזלג)
מוציאים את התבנית, חותכים את החציל ומצננים.
לתוך בלנדר מעבירים את בשר החציל, סוחטים את תוכן שיני השום, מוסיפים לימון, מלח ופלפל וטוחנים.

מוסיפים שמן זית בהדרגה וטוחנים עד לקבלת קרם בהיר ואחיד.
מעבירים לצנצנת, רצוי מעוקרת

“גבינת” סויה שום שמיר של אורלי

  |   By  |  0 Comments

לשפוך את החלב סויה לסיר בינוני ולחמם על אש בינונית. מדיי פעם לערבב למניעת הווצרות קרום. אין להביא לרתיחה!

לפני רתיחה להוסיף 5 כפות חומץ וחצי כוס מים רותחים ולערבב.

לכבות את האש ולהמתין כמה דקות עד אשר נוצרות גבשושיות (דמויות עננים) ורואים שהמים מתחילים לשקוע והגבשושיות צפות ונפרדות מהנוזלים.

לערבב פעם נוספת ולהניח בצד עד התקררות.

לשפוך לתוך חיתול טטרא שמונח על מסננת ולשמור בצד כחצי כוס מהנוזלים שניקזנו.

לסחוט היטב את החיתול בזמן שהגבינה בתוך החיתול.
לשפוך את הגבינה למעבד מזון (במידה ומשתמשים בבלנדר מוט לשפוך לקערה).

להוסיף:

שן שום גדולה, מעט שמיר טרי, כחצי כפית מלח, שתיים- שלוש כפות מיץ לימון ,כפית שטוחה של אבקת שמרי בירה (לא חובה אך מומלץ לחיזוק הטעם ה”גבינתי”)

לטחון היטב עד מרקם משחתי. במידת הצורך אפשרי ולהוסיף בהדרגה מעט מהמים ששמרנו בצד עד שמגיעים למרקם הרצוי. (הגבינה מתמצקת בקרור).

לטעום ולשפר טעמים (לעיתים יש צורך להוסיף עוד שום, לימון או מלח).

 

נשמר במקרר לכ 10 ימים לפחות.

כופתאות דלעת ברוטב קארי

  |   By  |  0 Comments

את הדלעת קולפים וחותכים לקוביות, מסדרים על גבי נייר אפיה בתבנית, משמנים ואופים בחום בינוני בערך 15-20 ד’, עד שנמעך עם מזלג
בקערה מערבבים 2 שיני שום כתושות עם קמח חומוס, 1/2 כפית מלח, זרעי כוברה, צ’ילי (לא חובה), וגרידת לימון מלימון שלם
את הדלעת מצננים, מועכים ומוסיפים לתערובת. מערבבים עד ליצירת עיסה אחידה
מכינים רוטב:
קוצצים בצל, טוחנים/ מגררים את העגבניות ו-2 שיני שום, קוצצים דק כוסברה טריה
מטגנים בסיר: בצל עד לשקיפות, מוסיפים ¼ כפית צ’ילי (לא חובה), כף כורכום, כף כמון, כף מלח
מערבבים טוב ומוסיפים את העגבניות והשום. מביאים לרתיחה ומוסיפים 2 כוסות חלב קוקוס ו-2 כוסות מים.
מביאים שוב לרתיחה, ואז מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומבשלים כרבע שעה על אש קטנה. טועמים ומתקנים טעמים.
תוך כדי שהקארי ברתיחה עדינה יוצרים כופתאות בגודל כדור פינג פונג מהתערובת ומסדרים בעדינות בתוך הסיר – משאירים רווחים קטנים בין הכופתאות ודואגים שהן לא יונחו אחת על השניה. מבשלים כרבע שעה בסיר פתוח ועל אש קטנה.

קשיונז

  |   By  |  0 Comments

משרים את הקשיו במים רותחים לחצי שעה
מבלנדרים את כל החומרים עם חצי כוס מים  עד לקבלת מרקם חלק ו”מיונזי”
ניתן להוסיף עוד קצת שמן ו/או מים במקרה הצורך

פסטו אפונה

  |   By  |  0 Comments

מפשירים במים רותחים שקית אפונה קפואה ומסננים
טוחנים יחדיו: עלי בזיליקום, צרור פטרוזיליה קצוץ גס, שום, תבלינים, אגוזים ושמן זית.מוסיפים חצי מכמות האפונה וטוחנים גם אותה.
עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי. במידת הצורך מוסיפים עוד שמן זית. מערבבים פנימה גם את יתרת האפונה.
טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים קצת מיץ לימון להקללת התערובת

ממרח פלפלים קלויים

  |   By  |  0 Comments

חוצים את הפלפלים לשניים, מנקים מגרעינים. מניחים עם הפתח למטה על גבי נייר אפיה וצולים בתנור על חום גבוה עד להשחמה

אם יש קליפות שחורות מורידים אותן.
טוחנים בבלנדר עם שמן זית, תבלינים, שום ואגוזים עד לקבלת מרקם חלק ומשחתי, אך לא כבד מדי. במידת הצורך מוסיפים עוד שמן זית

פסטו

  |   By  |  0 Comments

טוחנים יחדיו: עלי בזיליקום, צרור פטרוזיליה קצוץ גס, שום, תבלינים, אגוזים ושמן זית.
עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי. במידת הצורך מוסיפים עוד שמן זית.
טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים קצת מיץ לימון להקללת התערובת וגם לשימור

חומוס עדשים כתומות

  |   By  |  0 Comments

מבשלים עדשים אדומות בהמון מים עד לריכוך ומסננים.
טוחנים עם שאר חומרי הגלם מלבד השמן ומוסיפים מים בהדרגה.
עוצרים וטועמים, מתקנים תיבול, מוסיפים קצת שמן זית בסיום. שומרים בקירור

ממרח עגבניות מיובשות

  |   By  |  0 Comments

מניחים את כל הרכיבים במעבד מזון / בלנדר מוט, את הרכיבים את הנוזליים למטה ואת הדביקים יותר למעלה. מעבדים בפולסים עד לקבלת מחית וממשיכים לעבד ברצף, עד לקבלת ממרח חלק. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מעבירים לצנצנת ושומרים בקירור.

טחינה ירוקה

  |   By  |  0 Comments

צרור פטרוזיליה- מורידים לו את הקצה התחתון של הגבעול וחותכים ל-2 -3 קבוצות. מכניסים למעבד יחד עם שום וטוחנים בפולסים. מוסיפים חצי ממיץ הלימון וטוחנים למשחה יחסית חלקה.
מוסיפים את הטחינה + חצי כוס מים  ומתחילים לעבד בפולסים. ממשיכים בעיבוד רציף עד לקבלת ממרח אחיד. מוסיפים עוד מים ומעבדים עד לקבלת המרקם הרצוי. מתבלים במלח, פלפל ועוד לימון לפי הטעם.

יוגורט קשיו – להכנה בשת”פ עם הלקוח

  |   By  |  0 Comments

טוחנים הכל  יחד עם ליטר מים (4.5 כוסות) בבלנדר טוב עד לנוזל חלק, מעבירים לקערת נירוסטה או זכוכית נקיה

מכסים בניילון נצמד ומשאירים פתח קטן לנשימה, מניחים את הקערה לתסיסה על השיש

מערבבים לפחות פעמיים ביום בכף נקיה, תוך 24-72 שעות (תלוי במזג האויר) הנוזל מתמצק ותוסס (יהיה אפשר לראות בועות) וזה סימן שהיוגורט תסס ומוכן.
מעבירים לצנצנות

ממרח כוסברה צ’ילי

  |   By  |  0 Comments

שוטפים את הכוסברה ומייבשים, מורידים לה את 2 ס”מ מלמטה (גבעולים) וחותכים ל-3 חלקים את הצרור.

את הצ’ילי חותכים ומנקים מגרעינים (זהירות על הידיים!) ואת השום קולפים

לתוך מעבד מזון מעבירים את כל חומרי הגלם מלבד שמן הזית ומתחילים לטחון, את השמן מוסיפים בהדרגה לפי המרקם הרצוי.

מעבירים לצנצנות מעוקרות.

קרם חצילים

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני
על גבי תבנית מצופה בנייר אפיה מניחים את החצילים ואת ראשי השום השלמים. אופים כ-40 ד’ עד לריכוך מלא של החציל (בודקים בעזרת מזלג)
מוציאים את התבנית, חותכים את החציל ומצננים.
לתוך בלנדר מעבירים את בשר החציל, סוחטים את תוכן שיני השום, מוסיפים לימון, מלח ופלפל וטוחנים. מוסיפים שמן זית בהדרגה וטוחנים עד לקבלת קרם בהיר ואחיד.
מעבירים לצנצנת, רצוי מעוקרת

טארט שוקולד ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

את חומרי הקלתית – כוס וחצי קמח שקדים/שקדים טחונים, גרידת לימון, כפית תמצית וניל טבעי,

חצי כוס קמח טפיוקה/ קורנפלור/ תפוחי אדמה, 2 כפות שמן זית, קצת מלח יוצקים לקערה.

מוסיפים מים בהדרגה ומעבדים ידנית עד ליצירת כדור יציב יחסית.

מצפים תבנית 26″ בנייר אפיה ומשטחים לתוכה את הבצק.

אופים בחום בינוני כ- 10 ד’ עד להזהבה של הבצק.

למלית:

מרתיחים את הנוזל, מורידים מהגז, מכניסים את השוקולד ומערבבים טוב עד שהכל נמס, מקררים קלות לדרגת פושר.

יוצקים על הקלתית. מוסיפים ככפית מלח גס (מפזרים טוב על המלית ממש גרגר גרגר)

עוד תוספות מלמעלה: גרידת לימון מ-2 לימונים/ פקאנים קצוצים דק (כ-100 ג’)/

גרידת תפוז מתפוז שלם/ נענע קצוצה דק (2 חופנים)/ לוז גרוס כ- 100 ג’,/ שקדים פרוסים כ 100 ג

קנלוני במילוי קשיו-פסטו אפוי ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

קוצצים בצל ושום. את עלי הבזיליקום מפרידים.
בסיר קטן: מחממים שמן זית, 2 בצלים קצוצים ו2-3 שיני שום עד שיוצא ריח. 
מוסיפים עגבניות, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש קטנה כ- 5 דקות ואז מוסיפים בין כוס ל-2 מים ומביאים שוב לרתיחה. מתקנים תיבול

בבלנדר טוחנים 2 כוסות קשיו עם עלי בזיליקום וכוס מים למרקם חלק. מוסיפים מים במידת הצורך
מזלפים / ממלאים בכפית את הקרם לתוך הקנלוני ומסדרים בשורה בתוך תבנית אינגליש

מכסים ברוטב עגבניות (אפשר לטחון או להשאיר כמו שהוא) ומכסים את התבנית בנייר כסף
אופים כ-40 ד-שעה בחום בינוני עד להתרככות

לזניה מנגולד חלבית

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום. מפרידים עלי בזיליקום וקוצצים
את המנגולד מנקים וקוצצים. מאדים במחבת עם שמן זית עד להתרככות .

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ועלי בזיליקום ומביאים לביעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות

 מכינים תערובת גבינות: מערבבים יוגורט/ שמנת ו¾ מכמות הגבינה

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, מנגולד,רוטב, לזניה, תערובת גבינות, לזניה, רוטב+ יתרת הגבינה
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ- 40 ד’ עד שהלזניה רכה

 

מאפינס טף-שקדים- תפוחים

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני, ומסדרים מנג’טים בתוך תבנית המאפינס

קולפים ומגררים את התפוחים, מכינים חלב שקדים (מבלנדרים 2 כפות שקדיה עם כוס מים)

מערבבים יבשים ורטובים לחוד, מאחדים תערובות בעדינות ומעבירים לתבנית.

שימו לב ששמן הקוקוס במצב נוזלי לפני הערבוב

אופים כ-20 ד’ עד להתייצבות קלה.

אפשר לאכסן בטמפרטורת החדר ואפשר גם להקפיא

מאפינס בננה שוקו צ’יפס

  |   By  |  0 Comments

אם משתמשים בחלב שקדים קנוי- נא להתייעץ איתי לגבי הפחתת מתיקות

מועכים בננות, מכינים חלב שקדים ( 12 כפיות שקדיה + 2 כוסות מים מבלונדרים יחדיו)

מערבבים יבשים לחוד ורטובים לחוד. מאחדים תערובות

שימו לב ששמן הקוקוס במצב נוזלי לפני הערבוב

מעבירים למנג’טים

אופים כרבע שעה – 20 ד’ בחום בינוני עד להתייצבות קלה

ארטיק מנגו נענע

  |   By  |  0 Comments

טוחנים את הפירות לעיסה חלקה, מוסיפים קצת מים במידת הצורך (המרקם צריך להיות כמו פרילי)
יוצקים לתבניות ומקפיאים

לזניה מנגולד טבעונית

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום.
את המנגולד מנקים וקוצצים. מאדים במחבת עם שמן זית עד להתרככות .

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ומביאים לביעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות

מכינים קרם קשיו: כוס וחצי קשיו, כוס מים ועלי בזיליקום. מוסיפים מים עד למרקם של יוגורט.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, מנגולד,רוטב, לזניה, קרם קשיו, לזניה, רוטב
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ- 40 ד’ עד שהלזניה רכה.

לזניה כרישה טבעונית

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום.
את הכרישה מנקים ופורסים לעיגולים בעובי של כסנטימטר, מאדים במחבת עם שמן זית עד להתרככות .

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ומביאים לביעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות

מכינים קרם קשיו: כוס וחצי קשיו, כוס מים ועלי בזיליקום. מוסיפים מים עד למרקם של יוגורט.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, כרישה מאודה, רוטב, לזניה, קרם קשיו, לזניה, רוטב
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ- 40 ד’ עד שהלזניה רכה.

לזניה בטטות טבעונית

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום.
את הבטטות קולפים ופורסים לעיגולים בעובי של כסנטימטר, משמנים ומסדרים בתבנית מצופה בנייר אפיה.
צולים בחום גבוה עד להשחמה (כחצי שעה)

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ומביאים לביעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות

מכינים קרם קשיו: כוס וחצי קשיו, כוס מים ועלי בזיליקום. מוסיפים מים עד למרקם של יוגורט.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, בטטה צלויה, רוטב, לזניה, קרם קשיו, בטטה (אם נשאר), לזניה, רוטב
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ- 40 ד’ עד שהלזניה רכה.

לזניה חצילים טבעונית

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום.
את החצילים פורסים לעיגולים בעובי של כסנטימטר, משמנים ומסדרים בתבנית מצופה בנייר אפיה.
צולים בחום גבוה עד להשחמה (כחצי שעה)

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ומביאים לביעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות

מכינים קרם קשיו: כוס וחצי קשיו, כוס מים ועלי בזיליקום. מוסיפים מים עד למרקם של יוגורט.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, חציל קלוי, רוטב, לזניה, קרם קשיו, חציל (אם נשאר), לזניה, רוטב
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ- 40 ד’ עד שהלזניה רכה.

לזנית ילדים טבעונית

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום. 

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ומביאים לביעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות

מכינים קרם קשיו: כוס וחצי קשיו, כוס מים ועלי בזיליקום. מוסיפים מים עד למרקם של יוגורט.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, רוטב, לזניה, קרם קשיו, לזניה, קרם קשיו, לזניה, רוטב
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ- 40 ד’ עד שהלזניה רכה.

קיש בצל ובזיליקום טבעוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק:

מערבבים: קמח שקדים, קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים חצי כוס מים בהדרגה ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפיה. אופים כ- 10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות

 

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק

את הבצלים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס

מסדרים את הבצלים + חלק מעלי הבזיליקום על גבי הבצק  האפוי ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים + בזיליקום למעלה

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה

קיש 3 בצלים טבעוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק:

מערבבים: קמח שקדים, קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים חצי כוס מים בהדרגה ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפיה. אופים כ- 10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק

את הבצל הירוק – פורסים לעיגולים דקים 2-3 גבעולים.
את שאר הבצלים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. 

מסדרים את כל הבצלים על גבי הבצק האפוי ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים למעלה

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה

קיש פלפל קלוי טבעוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק:

מערבבים: קמח שקדים, קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים חצי כוס מים בהדרגה ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפיה. אופים כ- 10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק

את הפלפלים חוצים לשניים וקולים בתנור עד להשחמה. מוציאים, קולפים וחותכים לרצועות ארוכות

מסדרים ירקות צלויים על גבי הבצק האפוי ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה

קיש קישוא ותימין טבעוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק:

מערבבים: קמח שקדים, קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים חצי כוס מים בהדרגה ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפיה. אופים כ- 10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק

את הקישואים חותכים לעיגולים, מערבבים עם שמן וצולים בתנור. את עלי התימין מפרידים מהגבעול

מסדרים ירקות צלויים ועשבי תיבול על גבי הבצק האפוי ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות+תיבול למעלה

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה

קיש בטטה ובזיליקום טבעוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק:

מערבבים: קמח שקדים, קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים חצי כוס מים בהדרגה ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפיה. אופים כ- 10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק

את הבטטות קולפים וחותכים לעיגולים או ריבועים. מערבבים עם שמן זית וקולים בתנור. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס

מסדרים ירקות צלויים ועשבי תיבול על גבי הבצק האפוי ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות+תיבול למעלה

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה

קיש כרובית טבעוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק:

מערבבים: קמח שקדים, קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים חצי כוס מים בהדרגה ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפיה. אופים כ- 10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק

את הכרובית מפרקים לפרחים קטנים, מערבבים עם שמן זית וצולים בתנור עד להשחמה קלה

מסדרים את הכרובית על גבי הבצק האפוי ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי, מפזרים אגוז מוסקט ומסדרים את שאר הכרובית למעלה

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה

קיש דלורית ובצל ירוק טבעוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק:
מערבבים: קמח שקדים, קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים חצי כוס מים בהדרגה ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפיה. אופים כ- 10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק

את הדלורית קולפים וחותכים לקוביות. 3 גבעולי בצל ירוק קוצצים דק
במחבת מקפיצים את הדלורית עם שמן זית ואורגנו עד לריכוך חלקי. מוסיפים את הבצל הירוק וממליחים קלות.

מסדרים את תערובת הירקות על גבי הבצק האפוי ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי, ומסדרים את שאר הירקות למעלה

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה

ארטיק פירות קיץ

  |   By  |  0 Comments

מגלענים את הפירות, טוחנים הכל טוב טוב למרקם חלק.

מוסיפים קצת מים במידת הצורך (המרקם צריך להיות כמו פרילי)

יוצקים לתבניות ומקפיאים

מקפא חלבה

  |   By  |  0 Comments

מגלענים תמרים ואם הם קשים משרים אותם לכמה דקות במים רותחים.
טוחנים את כל חומרי הגלם בבלנדר למרקם אחיד
מעבירים לתבניות מאפינס קטנות ככל האפשר מסיליקון

ומקפיאים ל4-5 שעות (לא להכין מנות גדולות זה מקפא עשיר מאוד)

קיש 3 בצלים צמחוני

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק: הבצק יספיק ל-2 קישים. מכינים קיש אחד ואת החצי השני משטחים ושומרים בפריזר לפעם הבאה. לעדכן לקוחות מראש
רצוי שהחומרים יהיו קרים.
במעבד מזון מעבדים בפולסים 3.5 כוסות קמח עם קוביות חמאה קרה עד למרקם של קוסקוס
מוסיפים מלח, חומץ, תיבול וחצי כוס מים קרים *בהדרגה*
מעבדים שוב בפולסים עד שנהיה קצת דביק. 
עוצרים ואוספים לכדור בידיים. משטחים לפיתה ומעבירים למקרר בתוך ניילון נצמד או שקית, עטוף היטב.
מרדדים אחרי קירור ומעבירים לתבנית

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת  כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח קצת פלפל.

את הבצל הירוק – פורסים לעיגולים דקים 2-3 גבעולים.
את שאר הבצלים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. 

מסדרים את כל הבצלים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים למעלה

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה

קיש דלורית ובצל ירוק טבעוני

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק: הבצק יספיק ל-2 קישים. מכינים קיש אחד ואת החצי השני משטחים ושומרים בפריזר לפעם הבאה. לעדכן לקוחות מראש
רצוי שהחומרים יהיו קרים.
במעבד מזון מעבדים בפולסים קמח עם 1/2 כוס שמן זית עד למרקם של פתיתים. אם נדרש אפשר להוסיף עוד כרבע כוס שמן זית.
מוסיפים מלח, חומץ, תיבול וחצי כוס מים קרים *בהדרגה*
מעבדים שוב בפולסים עד שנהיה קצת דביק. 
עוצרים ואוספים לכדור בידיים. משטחים לפיתה ומעבירים למקרר בתוך ניילון נצמד או שקית, עטוף היטב.
מרדדים אחרי קירור ומעבירים לתבנית

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק

את הדלורית קולפים וחותכים לקוביות. 3 גבעולי בצל ירוק קוצצים דק
במחבת מקפיצים את הדלורית עם שמן זית ואורגנו עד לריכוך חלקי. מוסיפים את הבצל הירוק וממליחים קלות.

מסדרים את תערובת הירקות על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי, ומסדרים את שאר הירקות למעלה

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה

קיש כרובית טבעוני

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק: הבצק יספיק ל-2 קישים. מכינים קיש אחד ואת החצי השני משטחים ושומרים בפריזר לפעם הבאה. לעדכן לקוחות מראש
רצוי שהחומרים יהיו קרים.
במעבד מזון מעבדים בפולסים קמח עם 1/2 כוס שמן זית עד למרקם של פתיתים. אם נדרש אפשר להוסיף עוד כרבע כוס שמן זית.
מוסיפים מלח, חומץ, תיבול וחצי כוס מים קרים *בהדרגה*
מעבדים שוב בפולסים עד שנהיה קצת דביק. 
עוצרים ואוספים לכדור בידיים. משטחים לפיתה ומעבירים למקרר בתוך ניילון נצמד או שקית, עטוף היטב.
מרדדים אחרי קירור ומעבירים לתבנית

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק

את הכרובית מפרקים לפרחים קטנים, מערבבים עם שמן זית וצולים בתנור עד להשחמה קלה

מסדרים את הכרובית על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי, מפזרים אגוז מוסקט ומסדרים את שאר הכרובית למעלה

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה

קיש בצל ובזיליקום טבעוני

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק: הבצק יספיק ל-2 קישים. מכינים קיש אחד ואת החצי השני משטחים ושומרים בפריזר לפעם הבאה. לעדכן לקוחות מראש
רצוי שהחומרים יהיו קרים.
במעבד מזון מעבדים בפולסים קמח עם 1/2 כוס שמן זית עד למרקם של פתיתים. אם נדרש אפשר להוסיף עוד כרבע כוס שמן זית.
מוסיפים מלח, חומץ, תיבול וחצי כוס מים קרים *בהדרגה*
מעבדים שוב בפולסים עד שנהיה קצת דביק. 
עוצרים ואוספים לכדור בידיים. משטחים לפיתה ומעבירים למקרר בתוך ניילון נצמד או שקית, עטוף היטב.
מרדדים אחרי קירור ומעבירים לתבנית

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק

את הבצלים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס

מסדרים את הבצלים + חלק מעלי הבזיליקום על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים + בזיליקום למעלה

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה

קיש 3 בצלים טבעוני

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק: הבצק יספיק ל-2 קישים. מכינים קיש אחד ואת החצי השני משטחים ושומרים בפריזר לפעם הבאה. לעדכן לקוחות מראש
רצוי שהחומרים יהיו קרים.
במעבד מזון מעבדים בפולסים קמח עם 1/2 כוס שמן זית עד למרקם של פתיתים. אם נדרש אפשר להוסיף עוד כרבע כוס שמן זית.
מוסיפים מלח, חומץ, תיבול וחצי כוס מים קרים *בהדרגה*
מעבדים שוב בפולסים עד שנהיה קצת דביק. 
עוצרים ואוספים לכדור בידיים. משטחים לפיתה ומעבירים למקרר בתוך ניילון נצמד או שקית, עטוף היטב.
מרדדים אחרי קירור ומעבירים לתבנית

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק

את הבצל הירוק – פורסים לעיגולים דקים 2-3 גבעולים.
את שאר הבצלים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. 

מסדרים את כל הבצלים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים למעלה

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה

קיש פלפל קלוי טבעוני

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק: הבצק יספיק ל-2 קישים. מכינים קיש אחד ואת החצי השני משטחים ושומרים בפריזר לפעם הבאה. לעדכן לקוחות מראש
רצוי שהחומרים יהיו קרים.
במעבד מזון מעבדים בפולסים קמח עם 1/2 כוס שמן זית עד למרקם של פתיתים. אם נדרש אפשר להוסיף עוד כרבע כוס שמן זית.
מוסיפים מלח, חומץ, תיבול וחצי כוס מים קרים *בהדרגה*
מעבדים שוב בפולסים עד שנהיה קצת דביק. 
עוצרים ואוספים לכדור בידיים. משטחים לפיתה ומעבירים למקרר בתוך ניילון נצמד או שקית, עטוף היטב.
מרדדים אחרי קירור ומעבירים לתבנית

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק

את הפלפלים חוצים לשניים וקולים בתנור עד להשחמה. מוציאים, קולפים וחותכים לרצועות ארוכות

מסדרים ירקות צלויים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה

קיש קישוא ותימין טבעוני

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק: הבצק יספיק ל-2 קישים. מכינים קיש אחד ואת החצי השני משטחים ושומרים בפריזר לפעם הבאה. לעדכן לקוחות מראש
רצוי שהחומרים יהיו קרים.
במעבד מזון מעבדים בפולסים קמח עם 1/2 כוס שמן זית עד למרקם של פתיתים. אם נדרש אפשר להוסיף עוד כרבע כוס שמן זית.
מוסיפים מלח, חומץ, תיבול וחצי כוס מים קרים *בהדרגה*
מעבדים שוב בפולסים עד שנהיה קצת דביק. 
עוצרים ואוספים לכדור בידיים. משטחים לפיתה ומעבירים למקרר בתוך ניילון נצמד או שקית, עטוף היטב.
מרדדים אחרי קירור ומעבירים לתבנית

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק

את הקישואים חותכים לעיגולים, מערבבים עם שמן וצולים בתנור. את עלי התימין מפרידים מהגבעול

מסדרים ירקות צלויים ועשבי תיבול על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות+תיבול למעלה

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה

קיש בטטה ובזיליקום טבעוני

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק: הבצק יספיק ל-2 קישים. מכינים קיש אחד ואת החצי השני משטחים ושומרים בפריזר לפעם הבאה. לעדכן לקוחות מראש
רצוי שהחומרים יהיו קרים.
במעבד מזון מעבדים בפולסים קמח עם 1/2 כוס שמן זית עד למרקם של פתיתים. אם נדרש אפשר להוסיף עוד כרבע כוס שמן זית.
מוסיפים מלח, חומץ, תיבול וחצי כוס מים קרים *בהדרגה*
מעבדים שוב בפולסים עד שנהיה קצת דביק. 
עוצרים ואוספים לכדור בידיים. משטחים לפיתה ומעבירים למקרר בתוך ניילון נצמד או שקית, עטוף היטב.
מרדדים אחרי קירור ומעבירים לתבנית

מילוי
בבלנדר טוחנים: שקדים, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח. עד לקבלת קרם חלק

את הבטטות קולפים וחותכים לעיגולים או ריבועים. מערבבים עם שמן זית וקולים בתנור. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס

מסדרים ירקות צלויים ועשבי תיבול על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות+תיבול למעלה

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה

מאפה פילו במילוי שמנת קשיו ומנגולד

  |   By  |  0 Comments

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו
בכל ערימה- מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול)
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כחצי שעה -40 ד’ עד להשחמה

הוראות מילוי:

קוצצים את הבצלים, במחבת מאדים אותם עם מעט שמן זית

קוצצים את המנגולד, מוסיפים למחבת קודם את הגזע הלבן (לקצוץ אותו דק) ובהמשך את העלים הירוקים

בבלנדר טוחנים כוס קשיו עם חצי כוס מים למרקם חלק. מוסיפים מים במידת הצורך (עד חצי כוס נוספת)

מאפה פילו במילוי שמנת קשיו ובצלים צלויים

  |   By  |  0 Comments

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו
בכל ערימה- מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול)
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כחצי שעה -40 ד’ עד להשחמה

הוראות מילוי:

מחממים תנור לחום גבוה. פורסים את הבצלים לפרוסות עבות ומערבבים בקערה עם כף-שתיים שמן זית

צולים בתנור עד להשחמה חלקית

בבלנדר טוחנים כוס קשיו עם עלי בזיליקום וחצי כוס מים למרקם חלק. מוסיפים מים במידת הצורך (עוד כחצי כוס)