קציצות טופו ברוטב צ’ילי לימון

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון טוחנים קוואקר לקמח + פטרוזיליה, 5 שיני שום, כמון, פפריקה.
מוציאים לקערה וטוחנים את הטופו עם רוטב סויה וטחינה.
מצרפים גם אותו לקערה ויוצרים עיסה אחידה מכל המרכיבים.
לרוטב-
קוצצים בצלים ו-6 שיני שום גס ומטגנים בשמן זית עד להזהבה קלה.
מוסיפים חצי כפית- כפית צ’ילי פלייקס ומערבבים טוב.
מוסיפים כוס וחצי מיץ לימון, מלח ומים ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש קטנה בביעבוע עדין כ-20 דקות. טועמים ומתקנים תיבול
יוצרים קציצות שטוחות מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת.
מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

קציצות חומוס לימוניות ברוטב עגבני-לא של סיגל

  |   By  |  0 Comments

טחינת הקציצות במעבד: חומוס מסונן, פטרוזיליה קצוצה גס, 2 שיני שום, מיץ וגרידת לימון (החלק הצהוב בלבד), כפית מלח, קורט פלפל
לרוטב-

קולפים וחותכים: גזר לעיגולים, דלעת לריבועים, שום גס, בצל קצוץ גס.

מטגנים בשמן זית שום ובצל עד לשקיפות, מוסיפים גזר, דלעת ותימין עד שעולה ריח טוב.
מוסיפים מים עד לכיסוי מבשלים כמה דקות עד להתרככות הגזר.

מוסיפים 3 כפות מיץ לימון, סלק קטן חתוך, קצת מלח, מבלנדרים הכל יחד, טועמים ומתקנים תיבול

יוצרים קציצות  קטנות מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת.
מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

דגשים:
להכניס לרוטב מבעבע וחם, לא לגעת בדקות הראשונות, אם רוצים אפשר קצת לטלטל את המחבת.

קציצות טופו ברוטב עגבני-לא של סיגל

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון טוחנים קוואקר לקמח + פטרוזיליה, שום, כמון, פפריקה.
מוציאים לקערה וטוחנים את הטופו עם רוטב סויה וטחינה.
מצרפים גם אותו לקערה ויוצרים עיסה אחידה מכל המרכיבים.

לרוטב-

קולפים וחותכים: גזר לעיגולים, דלעת לריבועים, שום גס, בצל קצוץ גס.

מטגנים בשמן זית שום ובצל עד לשקיפות, מוסיפים גזר, דלעת ותימין עד שעולה ריח טוב.
מוסיפים מים עד לכיסוי מבשלים כמה דקות עד להתרככות הגזר.

מוסיפים 3 כפות מיץ לימון, סלק קטן חתוך, קצת מלח, מבלנדרים הכל יחד, טועמים ומתקנים תיבול

יוצרים קציצות שטוחות מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת.
מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

קציצות טופו ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון טוחנים קוואקר לקמח + פטרוזיליה, שום, כמון, פפריקה.
מוציאים לקערה וטוחנים את הטופו עם רוטב סויה וטחינה.
מצרפים גם אותו לקערה ויוצרים עיסה אחידה מכל המרכיבים.
לרוטב- כותשים 3 שיני שום. חותכים עגבניות לקוביות קטנות.
בסיר רחב ונמוך מטגנים בשמן זית עגבניות, כפית מלח וקורט פלפל. מוסיפים שום כתוש.
על אש גבוהה מביאים לבעבוע ואז מוספים 2-3 כוסות מים.
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה.טועמים ומתקנים תיבול.
יוצרים קציצות שטוחות מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת.
מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

קציצות חומוס לימוניות ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

טחינת הקציצות במעבד: חומוס מסונן, פטרוזיליה קצוצה גס, 2 שיני שום, מיץ וגרידת לימון (החלק הצהוב בלבד), כפית מלח וקורט פלפל
לרוטב- כותשים 3 שיני שום. חותכים עגבניות לקוביות קטנות.
בסיר רחב ונמוך מטגנים בשמן זית עגבניות, כפית מלח וקורט פלפל. מוסיפים שום כתוש.
על אש גבוהה מביאים לבעבוע ואז מוספים 2-3 כוסות מים.
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה.טועמים ומתקנים תיבול.
יוצרים כדורים מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת. (לא לצופף! אם אין מקום פשוט לא מבשלים את כל הבלילה!)
מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

דגשים:
להכניס לרוטב מבעבע וחם, לא לגעת בדקות הראשונות, אם רוצים אפשר קצת לטלטל את המחבת.

קציצות עדשים שחורות וקוסקוס ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון טוחנים: עדשים מסוננות, קישוא חתוך גס, 2 גבעולי סלרי חתוכים לרבעים ו-3 שיני שום קלופות לעיסה אחידה יחסית.
מכינים קוסקוס מלא מהיר הכנה: מכסים במים רותחים ומשרים ל-10 דקות. מפוררים טוב בעזרת מזלג.
מצרפים ⅓ כוס מהקוסקוס המוכן לתערובת הקציצות ומתבלים בכפית מלח וקורט פלפל.
לרוטב- כותשים 3 שיני שום. חותכים עגבניות לקוביות קטנות.
בסיר רחב ונמוך מטגנים בשמן זית עגבניות, כפית מלח וקורט פלפל. מוסיפים שום כתוש.
על אש גבוהה מביאים לבעבוע ואז מוספים 2-3 כוסות מים.
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה.טועמים ומתקנים תיבול.
יוצרים כדורים מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת. (לא לצופף! אם אין מקום פשוט לא מבשלים את כל הבלילה!) מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

דגשים:
להכניס לרוטב מבעבע וחם, לא לגעת בדקות הראשונות, אם רוצים אפשר קצת לטלטל את המחבת.

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

את השעועית מבשלים בסיר מלא מים עד לריכוך מלא. מסננים ומקררים.
קולפים 3 שיני שום, חותכים עגבניה אחת גדולה וגזרים לרבעים וחותכים גס פטרוזיליה
טוחנים הכל + 3 כפות שמן זית במעבד מזון לעיסה ואז מוסיפים למעבד כפית פלפל, רבע כפית פלפל, 2 כפיות אורגנו , את השעועית המסוננת והקוואקר.
טוחנים שוב לעיסה בצקית.
יוצרים קציצות ואופים על גבי נייר אפיה משומן כעשרים דקות בחום בינוני

כותשים שן שום.
בסיר קטן מטגנים עגבניות משימורים בשמן זית ומוסיפים שום כתוש, כפית מלח וקורט פלפל.
כשהעגבניות מתרככות מוסיפים קצת מים ומביאים לרתיחה
** יש להשאיר את הרוטב בנפרד מהקציצות ולהסביר ללקוח/ה לחבר ביניהם לפני ההגשה **

חריימה טופו ברוטב פיקנטי

  |   By  |  0 Comments

מכניסים למעבד: שן שום חצויה, רבעי בצל, צרור כוסברה חתוך גס וטוחנים בפולסים לפירורים דקים
מוציאים לקערה וטוחנים את הטופו דק
מצרפים לקערה, מוסיפים קמח חומוס, 2 כפיות כמון, כפית פפריקה, כפית מלח, מערבבים טוב ויוצרים קציצות
משמנים ואופים על גבי נייר אפיה בחום בינוני כרבע שעה עד להתקשות קלה.

מכינים את הרוטב: קוצצים דק 10 שיני שום, וצ’ילי (חצי או שלם) את העגבניות והפלפל חותכים לקוביות
מטגנים בסיר את השום והצ’ילי עד שעולה ריח. מוסיפים כף כמון, 2 כפות פפריקה, חצי כף מלח + עגבניות ופלפל עד להתרככות קלה,
מוסיפים כחצי ליטר מים, מיץ מלימון אחד ורסק ומביאים לרתיחה. נותנים לרוטב להתבשל על אש קטנה כ-20 דקות.
מוסיפים אליו את הקציצות האפויות ומבשלים כ- 10 דקות ביחד

כופתאות דלעת ברוטב קארי

  |   By  |  0 Comments

את הדלעת קולפים וחותכים לקוביות, מסדרים על גבי נייר אפיה בתבנית, משמנים ואופים בחום בינוני בערך 15-20 ד’, עד שנמעך עם מזלג
בקערה מערבבים 2 שיני שום כתושות עם קמח חומוס, 1/2 כפית מלח, זרעי כוברה, צ’ילי (לא חובה), וגרידת לימון מלימון שלם
את הדלעת מצננים, מועכים ומוסיפים לתערובת. מערבבים עד ליצירת עיסה אחידה
מכינים רוטב:
קוצצים בצל, טוחנים/ מגררים את העגבניות ו-2 שיני שום, קוצצים דק כוסברה טריה
מטגנים בסיר: בצל עד לשקיפות, מוסיפים ¼ כפית צ’ילי (לא חובה), כף כורכום, כף כמון, כף מלח
מערבבים טוב ומוסיפים את העגבניות והשום. מביאים לרתיחה ומוסיפים 2 כוסות חלב קוקוס ו-2 כוסות מים.
מביאים שוב לרתיחה, ואז מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומבשלים כרבע שעה על אש קטנה. טועמים ומתקנים טעמים.
תוך כדי שהקארי ברתיחה עדינה יוצרים כופתאות בגודל כדור פינג פונג מהתערובת ומסדרים בעדינות בתוך הסיר – משאירים רווחים קטנים בין הכופתאות ודואגים שהן לא יונחו אחת על השניה. מבשלים כרבע שעה בסיר פתוח ועל אש קטנה.