פשטידת כרישה וירוקים

  |   By  |  0 Comments

שוטפים כרישה ומנגולד

קוצצים כרישה (חלק לבן) לעיגולים

קוצצים מנגולד- גזע לרצועות דקות, ירוק לרצועות בינוניות.

במחבת מאדים גזע מנגולד וכרישה עם קצת שמן זית. כשמתרכך מוסיפים את המנגולד הקצוץ

אחרי שמתכווץ מעבירים לקערה ומוסיפים – 1/2 כוס קמח, תבלינים וביצים. אם נדרש מוסיפים עוד קצת קמח (עד רבע כוס)

מעבירים לתבנית פיירקס משומנת/ עם נייר אפיה ואופים כ- 40 ד' עד להתייצבות והשחמה קלה.

פשטידת בטטה בזיליקום

  |   By  |  0 Comments

קולפים וחותכים בטטות לקוביות קטנות / עיגולים.
מערבבים עם שמן זית וצולים ע"ג נייר אפיה בחום גבוה.
את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים דק.
מערבבים: יוגורט, קמח, ביצים, תיבול, בזיליקום.
כשהבטטות קצת שחומות מצרפים אותן לבלילה.
משטחים בתבנית פיירקס משומנת/ על גבי נייר אפיה

אופים בחום בינוני כ-40 ד. מקררים לפני אכילה.

פשטידת פטריות וגבינות

  |   By  |  0 Comments

לפרוס את הכרישה דק ולאדות במחבת עם מעט שמן זית.
לפרוס את הפטריות לפרוסות בינוניות ולצרף למחבת עם הכרישה, להקפיץ קלות עד לריכוך.

את הגבינה מגררים.
מערבבים רבע כוס שמן זית עם 1/3 כוס מים ומוסיפים –  ביצים,גבינה, מלח, פלפל, קמח.
מערבבים טוב, 
מוסיפים את תערובת הירקות ומעבירים לתבנית משומנת/ מצופה בנייר אפיה.
אופים 30-40 דקות בחום בינוני או עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה קלות.

פשטידת קישואים וגבינות

  |   By  |  0 Comments

לפרוס את הכרישה דק ולאדות במחבת עם מעט שמן זית.
לפרוס את הקישואים לעיגולים דקים ולצרף למחבת עם הכרישה, להקפיץ קלות עד לריכוך.

את הגבינה מגררים.
מערבבים רבע כוס שמן זית עם 1/3 כוס מים ומוסיפים –  ביצים,גבינה, מלח, פלפל, תימין, קמח.
מערבבים טוב, 
מוסיפים את תערובת הירקות ומעבירים לתבנית משומנת/ מצופה בנייר אפיה.
אופים 30-40 דקות בחום בינוני או עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה קלות.

פשטידת ברוקולי וגבינות

  |   By  |  0 Comments

את הברוקולי והכרובית מפרקים לפרחים גדולים וחולטים או מאדים בסיר (כולל הגזע) עד לריכוך חלקי

לפרוס את הכרישה דק ולאדות במחבת עם מעט שמן זית.

חותכים את הכרובית והברוקלי לקוביות קטנות/בינוניות,שמים בקערה גדולה ומוסיפים את הכרישה המאודה.

את הגבינה מגררים.
מערבבים רבע כוס שמן זית עם 1/3 כוס מים ומוסיפים –  ביצים,גבינה, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, קמח.
מערבבים טוב, 
מאחדים תערובות ומעבירים לתבנית משומנת/ מצופה בנייר אפיה.
אופים 30-40 דקות בחום בינוני או עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה קלות.

פשטידת כרישה ובזיליקום

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני

את הכרישות והבצלים פורסים לעיגולים/ חצאי עיגולים.

מחממים 4 כפות שמן זית ו-4 כפות מים במחבת רחבה ומאדים בה אותם עד לריכוך והשחמה קלה.

בקערה מערבבים קמח עדשים עם כוס מים עד ליצירת בלילה אחידה.
את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים. מצרפים לבלילה יחד עם 
הבצלים והכרישות.

מוסיפים סודה לשתיה וחומץ תפוחים ומערבבים היטב.

מעבירים לתבנית מצופה עם נייר אפיה ואופים כ- 45 ד' עד להתייצבות והשחמה קלה.

**חובה** לקרר כשעתיים במקרר לפני ההגשה

 

פשטידת בצל ופלפל קלוי

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה. את הפלפלים חוצים וקולים בתנור ע"ג נייר אפיה עד להשחמה קלה.

את הבצלים פורסים לעיגולים/ חצאי עיגולים.

מחממים 4 כפות שמן זית ו-4 כפות מים במחבת רחבה ומאדים בה את הבצלים עד לריכוך והשחמה קלה.
את הפלפלים מצננים וקולפים, קוצצים לפרוסות/ ריבועים גסים

בקערה מערבבים קמח עדשים עם כוס מים עד ליצירת בלילה אחידה
מוסיפים תיבול ואת הבצלים והפלפל הקלוי

מוסיפים סודה לשתיה וחומץ תפוחים ומערבבים היטב.

מעבירים לתבנית מצופה עם נייר אפיה ואופים כ- 45 ד' עד להתייצבות והשחמה קלה.

**חובה** לקרר כשעתיים במקרר לפני ההגשה