סמבוסק במילוי לבנה שקדים

  |   By  |  0 Comments

בצק:
מערבבים קמח, אבקת אפיה וקורט מלח. מוסיפים את הנוזלים- חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומחלקים לשני חלקים.
מרדדים דק כל חלק, וקורצים בעזרת כלי עגול (10-12 ס"מ קוטר) עיגולי בצק. אמורים לצאת 12-14 בסה"כ.
מילוי:
טוחנים ביחד: שקדים, לימון, 2 כפיות מלח, 4 שיני שום, 8 כפות שמן זית. מוסיפים לאט ובהדרגה כוס מים עד לקבלת המרקם הרצוי. הטחינה נמשכת הרבה זמן ולפעמים צריך לעזור עם לקקן.
*חשוב לטעום את המילוי לפני האפיה ולוודא שהוא מספיק מתובל, זה מתעמעם באפיה.

בכל עיגול בצק שמים כ-2 כפיות מילוי ומקפלים. מהדקים טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים כרבע שעה בחום בינוני

סמבוסק במילוי גבינות

  |   By  |  0 Comments

בצק:
מערבבים קמח, אבקת אפיה וקורט מלח. מוסיפים את הנוזלים- חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומחלקים לשני חלקים.
מרדדים דק כל חלק, וקורצים בעזרת כלי עגול (10-12 ס"מ קוטר) עיגולי בצק. אמורים לצאת 12-14 בסה"כ.
מילוי:
לערבב את הגבינה עם מעט תימין.
*חשוב לטעום את המילוי לפני האפיה ולוודא שהוא מספיק מתובל, זה מתעמעם באפיה.

בכל עיגול בצק שמים כ-2 כפיות מילוי ומקפלים. מהדקים טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים כרבע שעה בחום בינוני.

סמבוסק במילוי ארטישוק

  |   By  |  0 Comments

בצק:
מערבבים קמח, אבקת אפיה וקורט מלח. מוסיפים את הנוזלים- חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומחלקים לשני חלקים.
מרדדים דק כל חלק, וקורצים בעזרת כלי עגול (10-12 ס"מ קוטר) עיגולי בצק. אמורים לצאת 12-14 בסה"כ.
מילוי:
להפשיר את הארטישוק (כ-5 תחתיות) במים רותחים לרבע שעה.  לסנן
לחתוך לרצועות / קוביות ולטחון בבלנדר / בלנדר מוט חזק + כלי ארוך לטחינה יחד עם גרידה מחצי לימון, קורט מלח וכרבע כוס שמן זית.
*חשוב לטעום את המילוי לפני האפיה ולוודא שהוא מספיק מתובל, זה מתעמעם באפיה.

בכל עיגול בצק שמים כ-2 כפיות מילוי ומקפלים. מהדקים טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים כרבע שעה בחום בינוני

*** אם נשאר מילוי אפשר להשאיר כממרח (לטחון עם מעט אגוזי מלך ו/או שמן זית).

סמבוסק במילוי אפונה

  |   By  |  0 Comments

בצק:
מערבבים קמח, אבקת אפיה וקורט מלח. מוסיפים את הנוזלים- חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומחלקים לשני חלקים.
מרדדים דק כל חלק, וקורצים בעזרת כלי עגול (10-12 ס"מ קוטר) עיגולי בצק. אמורים לצאת 12-14 בסה"כ.
מילוי:
להפשיר את האפונה במים רותחים כ 10 דקות ולסנן.
למעוך או לטחון יחד עם התבלינים- 2 כפיות אורגנו, 3/4 כפית מלח (לפי המרקם המועדף)
לתבל בקצת שמן זית ולימון
*חשוב לטעום את המילוי לפני האפיה ולוודא שהוא מספיק מתובל, זה מתעמעם באפיה.

בכל עיגול בצק שמים כ-2 כפיות מילוי ומקפלים. מהדקים טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים כרבע שעה בחום בינוני

*** אם נשאר מילוי אפשר להשאיר כממרח (לטחון עם מעט אגוזי מלך ו/או שמן זית).

קראמבל פטריות

  |   By  |  0 Comments

מכינים קראמבל:
חותכים חמאה לקוביות, מעבדים חמאה קרה וקמח במעבד מזון בפולסים עד לקבלת פירורים.
מעבירים לקערה

מעבדים במעבד מזון את השקדים / קשיו לפירורים ומצרפים לקערה

קוצצים את הכרישה והפטריות. מקפיצים במחבת עם שמן זית, אגוז מוסקט, מלח ופלפל. 
מעבירים את תוכן המחבת לתבנית ומעל מפזרים את הקראמבל.
אופים בחום בינוני כ-40 דקות או עד שמשחים.

קציצות טופו ברוטב צ'ילי לימון

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון טוחנים קוואקר לקמח + פטרוזיליה, 5 שיני שום, כמון, פפריקה.
מוציאים לקערה וטוחנים את הטופו עם רוטב סויה וטחינה.
מצרפים גם אותו לקערה ויוצרים עיסה אחידה מכל המרכיבים.
לרוטב-
קוצצים בצלים ו-6 שיני שום גס ומטגנים בשמן זית עד להזהבה קלה.
מוסיפים חצי כפית- כפית צ'ילי פלייקס ומערבבים טוב.
מוסיפים כוס וחצי מיץ לימון, מלח ומים ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש קטנה בביעבוע עדין כ-20 דקות. טועמים ומתקנים תיבול
יוצרים קציצות שטוחות מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת.
מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

קציצות חומוס לימוניות ברוטב עגבני-לא של סיגל

  |   By  |  0 Comments

טחינת הקציצות במעבד: חומוס מסונן, פטרוזיליה קצוצה גס, 2 שיני שום, מיץ וגרידת לימון (החלק הצהוב בלבד), כפית מלח, קורט פלפל
לרוטב-

קולפים וחותכים: גזר לעיגולים, דלעת לריבועים, שום גס, בצל קצוץ גס.

מטגנים בשמן זית שום ובצל עד לשקיפות, מוסיפים גזר, דלעת ותימין עד שעולה ריח טוב.
מוסיפים מים עד לכיסוי מבשלים כמה דקות עד להתרככות הגזר.

מוסיפים 3 כפות מיץ לימון, סלק קטן חתוך, קצת מלח, מבלנדרים הכל יחד, טועמים ומתקנים תיבול

יוצרים קציצות  קטנות מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת.
מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

דגשים:
להכניס לרוטב מבעבע וחם, לא לגעת בדקות הראשונות, אם רוצים אפשר קצת לטלטל את המחבת.

קציצות טופו ברוטב עגבני-לא של סיגל

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון טוחנים קוואקר לקמח + פטרוזיליה, שום, כמון, פפריקה.
מוציאים לקערה וטוחנים את הטופו עם רוטב סויה וטחינה.
מצרפים גם אותו לקערה ויוצרים עיסה אחידה מכל המרכיבים.

לרוטב-

קולפים וחותכים: גזר לעיגולים, דלעת לריבועים, שום גס, בצל קצוץ גס.

מטגנים בשמן זית שום ובצל עד לשקיפות, מוסיפים גזר, דלעת ותימין עד שעולה ריח טוב.
מוסיפים מים עד לכיסוי מבשלים כמה דקות עד להתרככות הגזר.

מוסיפים 3 כפות מיץ לימון, סלק קטן חתוך, קצת מלח, מבלנדרים הכל יחד, טועמים ומתקנים תיבול

יוצרים קציצות שטוחות מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת.
מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

קציצות טופו ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון טוחנים קוואקר לקמח + פטרוזיליה, שום, כמון, פפריקה.
מוציאים לקערה וטוחנים את הטופו עם רוטב סויה וטחינה.
מצרפים גם אותו לקערה ויוצרים עיסה אחידה מכל המרכיבים.
לרוטב- כותשים 3 שיני שום. חותכים עגבניות לקוביות קטנות.
בסיר רחב ונמוך מטגנים בשמן זית עגבניות, כפית מלח וקורט פלפל. מוסיפים שום כתוש.
על אש גבוהה מביאים לבעבוע ואז מוספים 2-3 כוסות מים.
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה.טועמים ומתקנים תיבול.
יוצרים קציצות שטוחות מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת.
מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

קציצות חומוס לימוניות ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

טחינת הקציצות במעבד: חומוס מסונן, פטרוזיליה קצוצה גס, 2 שיני שום, מיץ וגרידת לימון (החלק הצהוב בלבד), כפית מלח וקורט פלפל
לרוטב- כותשים 3 שיני שום. חותכים עגבניות לקוביות קטנות.
בסיר רחב ונמוך מטגנים בשמן זית עגבניות, כפית מלח וקורט פלפל. מוסיפים שום כתוש.
על אש גבוהה מביאים לבעבוע ואז מוספים 2-3 כוסות מים.
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה.טועמים ומתקנים תיבול.
יוצרים כדורים מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת. (לא לצופף! אם אין מקום פשוט לא מבשלים את כל הבלילה!)
מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

דגשים:
להכניס לרוטב מבעבע וחם, לא לגעת בדקות הראשונות, אם רוצים אפשר קצת לטלטל את המחבת.

קציצות עדשים שחורות וקוסקוס ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון טוחנים: עדשים מסוננות, קישוא חתוך גס, 2 גבעולי סלרי חתוכים לרבעים ו-3 שיני שום קלופות לעיסה אחידה יחסית.
מכינים קוסקוס מלא מהיר הכנה: מכסים במים רותחים ומשרים ל-10 דקות. מפוררים טוב בעזרת מזלג.
מצרפים ⅓ כוס מהקוסקוס המוכן לתערובת הקציצות ומתבלים בכפית מלח וקורט פלפל.
לרוטב- כותשים 3 שיני שום. חותכים עגבניות לקוביות קטנות.
בסיר רחב ונמוך מטגנים בשמן זית עגבניות, כפית מלח וקורט פלפל. מוסיפים שום כתוש.
על אש גבוהה מביאים לבעבוע ואז מוספים 2-3 כוסות מים.
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה.טועמים ומתקנים תיבול.
יוצרים כדורים מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת. (לא לצופף! אם אין מקום פשוט לא מבשלים את כל הבלילה!) מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

דגשים:
להכניס לרוטב מבעבע וחם, לא לגעת בדקות הראשונות, אם רוצים אפשר קצת לטלטל את המחבת.

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

את השעועית מבשלים בסיר מלא מים עד לריכוך מלא. מסננים ומקררים.
קולפים 3 שיני שום, חותכים עגבניה אחת גדולה וגזרים לרבעים וחותכים גס פטרוזיליה
טוחנים הכל + 3 כפות שמן זית במעבד מזון לעיסה ואז מוסיפים למעבד כפית פלפל, רבע כפית פלפל, 2 כפיות אורגנו , את השעועית המסוננת והקוואקר.
טוחנים שוב לעיסה בצקית.
יוצרים קציצות ואופים על גבי נייר אפיה משומן כעשרים דקות בחום בינוני

כותשים שן שום.
בסיר קטן מטגנים עגבניות משימורים בשמן זית ומוסיפים שום כתוש, כפית מלח וקורט פלפל.
כשהעגבניות מתרככות מוסיפים קצת מים ומביאים לרתיחה
** יש להשאיר את הרוטב בנפרד מהקציצות ולהסביר ללקוח/ה לחבר ביניהם לפני ההגשה **

חריימה טופו ברוטב פיקנטי

  |   By  |  0 Comments

מכניסים למעבד: שן שום חצויה, רבעי בצל, צרור כוסברה חתוך גס וטוחנים בפולסים לפירורים דקים
מוציאים לקערה וטוחנים את הטופו דק
מצרפים לקערה, מוסיפים קמח חומוס, 2 כפיות כמון, כפית פפריקה, כפית מלח, מערבבים טוב ויוצרים קציצות
משמנים ואופים על גבי נייר אפיה בחום בינוני כרבע שעה עד להתקשות קלה.

מכינים את הרוטב: קוצצים דק 10 שיני שום, וצ'ילי (חצי או שלם) את העגבניות והפלפל חותכים לקוביות
מטגנים בסיר את השום והצ'ילי עד שעולה ריח. מוסיפים כף כמון, 2 כפות פפריקה, חצי כף מלח + עגבניות ופלפל עד להתרככות קלה,
מוסיפים כחצי ליטר מים, מיץ מלימון אחד ורסק ומביאים לרתיחה. נותנים לרוטב להתבשל על אש קטנה כ-20 דקות.
מוסיפים אליו את הקציצות האפויות ומבשלים כ- 10 דקות ביחד

כופתאות דלעת ברוטב קארי

  |   By  |  0 Comments

את הדלעת קולפים וחותכים לקוביות, מסדרים על גבי נייר אפיה בתבנית, משמנים ואופים בחום בינוני בערך 15-20 ד', עד שנמעך עם מזלג
בקערה מערבבים 2 שיני שום כתושות עם קמח חומוס, 1/2 כפית מלח, זרעי כוברה, צ'ילי (לא חובה), וגרידת לימון מלימון שלם
את הדלעת מצננים, מועכים ומוסיפים לתערובת. מערבבים עד ליצירת עיסה אחידה
מכינים רוטב:
קוצצים בצל, טוחנים/ מגררים את העגבניות ו-2 שיני שום, קוצצים דק כוסברה טריה
מטגנים בסיר: בצל עד לשקיפות, מוסיפים ¼ כפית צ'ילי (לא חובה), כף כורכום, כף כמון, כף מלח
מערבבים טוב ומוסיפים את העגבניות והשום. מביאים לרתיחה ומוסיפים 2 כוסות חלב קוקוס ו-2 כוסות מים.
מביאים שוב לרתיחה, ואז מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומבשלים כרבע שעה על אש קטנה. טועמים ומתקנים טעמים.
תוך כדי שהקארי ברתיחה עדינה יוצרים כופתאות בגודל כדור פינג פונג מהתערובת ומסדרים בעדינות בתוך הסיר – משאירים רווחים קטנים בין הכופתאות ודואגים שהן לא יונחו אחת על השניה. מבשלים כרבע שעה בסיר פתוח ועל אש קטנה.

קציצות אפונה טבעוניות

  |   By  |  0 Comments

את הבצל והצ'ילי לקצוץ ולטגן בשמן זית עד לשקיפות
לסנן את האפונה ולחתוך את העגבניות לרבעים. לסחוט את הלימון למיץ ולקלף שום
להפריד עלי נענע (נזדקק ל-2 חופנים)
במעבד מזון לטחון: אפונה, עגבניות, מיץ מלימון אחד, שום, נענע, 4 כפות שמן זית.
אחרי שהפך לעיסה אחידה – להוסיף את הבצל והצ'ילי ולערבב (לא לטחון).
לתבל במלח, לטעום ולתקן תיבול.
לשמן נייר אפיה, ליצור קציצות ולסדר, לשמן מעליהן.
אופים כ 20 דקות בחום בינוני עד להתייצבות קלה. להיזהר לא לייבש!

קציצות כרובית בניחוח הודי

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון טוחנים קוואקר לאבקה ומוציאים לקערה
מפרידים כרובית לפרחים, קולפים שום וחותכים בצל לרבעים
במעבד מזון טוחנים כרובית, בצל ושום למרקם של קוסקוס
מערבבים בקערה את הירקות עם הקוואקר, קמח החומוס והתבלינים ליצירת עיסה אחידה.
יוצרים קציצות, מניחים על גבי נייר אפיה משומן + משמנים מלמעלה
אופים כ-25 דקות עד להתייצבות והשחמה קלה

קציצות כרובית ועשבי תיבול טבעוניות

  |   By  |  0 Comments

בסיר בינוני עם הרבה מים חולטים כרובית עד לריכוך מלא, מסננים ומצננים.
קוצצים פטרוזיליה ובצל דק. כותשים/ קוצצים דק שום.
בקערה גדולה מועכים ומערבבים: כרובית, חופן עלי אורגנו, פטרוזיליה, בצל ,שום, תבלינים, סודה לשתיה וחומץ
כשנוצרת עיסה אחידה צרים קציצות ומחממים תנור לחום בינוני.
מניחים את הקציצות ע"ג נייר אפיה משומן, משמנים קלות גם מלמעלה ואופים כ- 30 ד'

קציצות כרובית ועשבי תיבול

  |   By  |  0 Comments

בסיר בינוני עם הרבה מים חולטים כרובית עד לריכוך מלא, מסננים ומצננים.
קוצצים פטרוזיליה ובצל דק. כותשים/ קוצצים דק שום.
בקערה גדולה מועכים ומערבבים: כרובית, חופן עלי אורגנו, פטרוזיליה, בצל ,שום, תבלינים וביצה
כשנוצרת עיסה אחידה צרים קציצות ומחממים תנור לחום בינוני.
מניחים את הקציצות ע"ג נייר אפיה משומן, משמנים קלות גם מלמעלה ואופים כ- 30 ד'

קציצות כרישה אוטולונגי טבעוניות

  |   By  |  0 Comments

את הכרישה קוצצים ומטגנים בשמן זית עד לריכוך

בינתיים קוצצים דק מאוד: פטרוזיליה, צ'ילי, 3 ענפי בצל ירוק, אגוזי מלך

מערבבים בקערה- קמח, עשבי תיבול קצוצים, אגוזים, תבלינים, כרישה, חומץ וסודה לשתיה

משמנים נייר אפיה ויוצרים קציצות
משמנים קצת מעל ואופים בחום בינוני כחצי שעה עד להשחמה והתייצבות

קציצות כרישה אוטולונגי

  |   By  |  0 Comments

את הכרישה קוצצים ומטגנים בשמן זית עד לריכוך

בינתיים קוצצים דק מאוד: פטרוזיליה, צ'ילי, 3 ענפי בצל ירוק, אגוזי מלך

מערבבים בקערה- קמח, עשבי תיבול קצוצים, אגוזים, תבלינים, כרישה וביצה

משמנים נייר אפיה ויוצרים קציצות.
משמנים קצת מעל ואופים בחום בינוני כחצי שעה עד להשחמה והתייצבות

קציצות בטטה

  |   By  |  0 Comments

אופים בטטות על קליפתן כשעה על חום בינוני עד להתרככות וקירמול. מוציאים וחותכים לאורך.

קוצצים דק 4 גבעולי בצל ירוק.

מעבירים לקערה ומוסיפים את בשר הבטטות (ללא הקליפה), פלפל וסויה. מועכים ומערבבים טוב

מוסיפים כוס ושליש קמח שקדים ומערבבים.

במידה ורוצים להוסיף צ'ילי- קוצצים דק ומוסיפים לתערובת.

מתקנים תיבול אם נדרש

משמנים נייר אפיה, יוצרים קציצות, משמנים מלמעלה ואופים בחום בינוני כחצי שעה

קציצות אפונה ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

את האפונה הקפואה משרים במים רותחים כ- 10 ד' , מסננים ואז טוחנים לעיסה בבלנדר מוט.
קוצצים בצל ו- 2 חופני נענע דק, מערבבים עם האפונה ושאר הרכיבים: 1/3 כוס קמח שקדים, 1/3 כוס קמח עדשים, ביצים, מלח, פלפל
אם מוסיפים פטה- לפורר פנימה ולערבב (ולהשמיט את המלח)

לשמן נייר אפיה, ליצור קציצות ולסדר, לשמן מעליהן.
אופים כ 25 דקות בחום בינוני עד להתייצבות קלה

קציצות אפונה

  |   By  |  0 Comments

את האפונה הקפואה משרים במים רותחים כ- 10 ד' , מסננים ואז טוחנים לעיסה בבלנדר מוט.
קוצצים בצל ו-2 חופני נענע דק, מערבבים עם האפונה ושאר הרכיבים: 2/3 קוואקר עדין, ביצים, מלח, פלפל
אם מוסיפים פטה- לפורר פנימה ולערבב (ולהשמיט את המלח)

לשמן נייר אפיה, ליצור קציצות ולסדר, לשמן מעליהן.
אופים כ 25 דקות בחום בינוני עד להתייצבות קלה

קציצות סלק גזר

  |   By  |  0 Comments

קולפים את הירקות וחותכים לחתיכות גדולות.

מכניסים הכל מלבד הטחינה למעבד מזון ומתחילים לעבד בפולסים. בהמשך עוברים לעיבוד רציף.

כשנהיית עיסה אחידה בודקים אם היא "נתפסת".
במידה ולא מוסיפים כף/ שתיים של טחינה ומעבדים שנית.
בודקים תיבול ומתקנים.

משמנים נייר אפיה, יוצרים קציצות, משמנים מלמעלה ואופים בחום בינוני כחצי שעה.

קציצות חציל ועדשים שחורות

  |   By  |  0 Comments

לבשל את העדשים בסיר קטן עם שפע מים עד לריכוך מלא

לפרוס את החציל לקוביות גדולות, לערבב עם שמן זית ולצלות בתנור עד לריכוך והשחמה

לטחון את כל הרכיבים יחד במעבד מזון לעיסה אחידה. לא צריך להיות חלק לחלוטין, רק עד ש"נדבק"

אם יש צורך לתקן תיבול ולקרר קצת

ליצור קציצות ולהניח ע"ג נייר אפיה משומן, לשמן גם מלמעלה 

לאפות בחום בינוני, כחצי שעה

קציצות דלורית וקוואקר

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני
את הדלוריות פורסים לחצי לרוחבן ומנקים מגרעינים.
אופים בתנור על גבן עד להתרככות.
(אם עושים כרובית- מאדים על גבי מסננת אידוי עד להתרככות חלקית)

במעבד מזון טוחנים קוואקר,שום ואגוזי מלך לפירורים
מוציאים לקערה ומוסיפים את בשר הדלורית הרך.
מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול

ניתן להכין עם או ללא ביצה (עם הביצה יוצא יותר אוורירי, אבל זה נדבק בכל מקרה)
משמנים נייר אפיה, יוצרים קציצות, משמנים מלמעלה ואופים בחום בינוני כחצי שעה.

קציצות כרישה וירוקים

  |   By  |  0 Comments

שוטפים כרישה ומנגולד .

קוצצים כרישה (חלק לבן) לעיגולים, קוצצים מנגולד- גזע לרצועות דקות, ירוק לרצועות בינוניות.

במחבת מאדים גזע מנגולד וכרישה עם קצת שמן זית. כשמתרכך מוסיפים את המנגולד הקצוץ
אחרי שמתכווץ מעבירים לקערה ומוסיפים – 1/2 כוס קמח, תבלינים וביצים. אם נדרש מוסיפים עוד קצת קמח (עד 1/4 כוס)

משמנים נייר אפיה, יוצרים קציצות, משמנים מלמעלה ואופים בחום בינוני כחצי שעה.

פלאפל עדשים / מאש

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני.
את העשבים חותכים גס ואת הקישוא פורסים לרבעים.
במעבד מזון טוחנים את העדשים עם שאר המרכיבים + 2 כפות שמן זית עד לקבלת תערובת רכה ויציבה.
טועמים ומתקנים תיבול (הטעמים צריכים להיות חזקים)

משמנים נייר אפיה בשמן זית ומסדרים עליו את הקציצות. משמנים אותן גם קצת מלמעלה.
אופים כ- 10-15 ד' ונזהרים לא לייבש אותן.

שניצל תירס

  |   By  |  0 Comments

לחמם תנור לחום בינוני

את התירס מפשירים כ- 10 ד' במים רותחים ומסננים

¾ מכמות התירס טוחנים בבלנדר מוט למחית ואז מערבבים עם הקמח והתבלינים.
בסוף מוסיפים את שאר הגרגירים השלמים לתערובת

משמנים נייר אפיה, משטחים לקציצות דקות (תדמיינו שניצל טבעול).
אם מצפים בפירורי לחם- זה הזמן

משמנים קצת מלמעלה ואופים בערך 10 דקות- 15 שעה עד להתייצבות והשחמה קלה

שניצלוני טופו

  |   By  |  0 Comments

חותכים את הטופו לרצועות בעובי אצבע.
מכינים בקופסא שטוחה ורחבה רוטב מחומרי המשרה: רוטב סויה, סילאן, 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות שמן זית, 2 שיני שום כתוש-  ומשקשקים טוב.
מניחים במשרה את הטופו (רצוי לפחות חצי שעה לספיגת הטעמים) . כדאי לדקור מעט את הטופו.
אם רוצים לזרז תהליכים, ניתן לחמם במחבת את הטופו עם חומרי המשרה למספר דקות.

הכנת הציפוי:  מערבבים קמח חומוס וכוס מים טוב עד לקבלת בלילה חלקה. בצלחת נפרדת מניחים פירורי לחם ואורגנו ומערבבים.

מכינים בצד תבנית עם נייר אפיה ומשמנים אותו בשמן זית
לוקחים את אצבעות הטופו וטובלים בבלילת חומוס, מנערים ומעבירים לקערת פירורי הלחם, מצפים טוב ומניחים על גבי התבנית.
מטפטפים קצת שמן זית גם מעל.

אופים בחום בינוני למשך 10-15 דקות

קציצות מנגולד

  |   By  |  0 Comments

קוצצים דק בצל ואת גזע המנגולד, את עלי המנגולד קוצצים לעובי בינוני.

מחממים מחבת ויוצקים בה שמן זית. מאדים בה במשך מספר דקות את הבצל והגזע ואחר כך מוסיפים בהדרגה את העלים.

כשהנפח מצטמצם מורידים מהאש ומקררים.

בקערה מערבבים טוב קמח עדשים עם כמות שווה של מים ומתבלים. מצרפים את הירק המאודה ומערבבים טוב לאיחוד.

משמנים נייר אפיה, צרים קציצות ומשמנים אותן מלמעלה.

אופים בחום בינוני לכחצי שעה.

קציצות טופו מזוגגות ברוטב חמוץ מתוק

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון טוחנים:

  1. קוואקר לקמח ומוציאים לקערה
  2. גזר חתוך לחתיכות גדולות עם טופו עד לקבלת עיסה אחידה יחסית

מצרפים גם את התערובת הזו לקערה, יחד עם קמח חומוס ותבלינים ומערבבים.

מעצבים קציצות עגולות בגודל כדור פינג פונג ומניחים על גבי תבנית מצופה בנייר אפיה משומן. משטחים קלות ומושחים בשמן זית מלמעלה

אופים בחום בינוני עד להתגבשות והשחמה קלה מאוד

את שיני השום כותשים, וכ-6 ס"מ ג'ינג'ר מגררים.
למחבת עמוקה/ סיר קטן (רצוי לא טפלון) יוצקים שמן זית ומכניסים את השום והג'ינג'ר, מדליקים אש בינונית ונותנים להם להוציא ריח.
מוסיפים את ריבת המשמש ומערבבים טוב טוב עד לבעבוע קל. מוסיפים 1.5 כוסות מים והחומץ + מלח ומביאים לרתיחה.

מכניסים את הקציצות האפויות לרוטב המבעבע ואחרי כמה דקות הופכים.
במידה ונדרש ניתן להוסיף עוד ככוס מים, 
הקציצות אמורות לספוג את מירב הנוזלים.

קציצות סלק ועשבי תיבול

  |   By  |  0 Comments

את הסלקים מניחים בסיר עם שפע מים ומביאים לרתיחה. אחרי הרתיחה מבשלים עוד 5 דקות על אש נמוכה, מכבים ומשאירים בסיר מכוסה בערך רבע שעה.
בינתיים- קוצצים דק מאוד את העשבים, סוחטים מיץ מהלימון, מערבבים עם הקוואקר ושאר החומרים.
את הסלק קולפים ומגררים על הפומפיה הגסה ומערבבים עם שאר החומרים.

משמנים נייר אפיה, צרים קציצות ומשמנים אותן מלמעלה. אופים כ-25 דקות בחום בינוני עד להתייצבות

קציצות קינואה וקישואים בטעם עדין

  |   By  |  0 Comments

מבשלים את הקינואה בסיר קטן בשפע מים, כרבע שעה מזמן רתיחה ועד שהיא מוכנה. מסננים ומקררים
מגררים את הקישוא ומערבבים עם הקינואה המבושלת והמסוננת.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב
צרים בעדינות קציצות
אופים על גבי נייר אפיה משומן (ומשמנים גם למעלה) בחום בינוני כחצי שעה / עד להשחמה.

קציצות אורז/ קינואה ועדשים אדומות

  |   By  |  0 Comments

לקלוף שיני שום, לקלוף ולחתוך את הבצל לרבעים, להפריד את עלי הבזיליקום

לבשל את האורז בסיר קטן לדרגת אל-דנטה

לטחון את שאר הרכיבים במעבד מזון

לערבב את הבלילה עם האורז

ליצור קציצות ולהניח על גבי נייר אפיה משומן

לאפות כ- 25 ד' בחום בינוני

קציצות עדשים מתובלות

  |   By  |  0 Comments

את העדשים מבשלים בשפע מים עד לריכוך מלא ומסננים
את הקישואים מגררים על הפומפיה העבה ואת הכרישות פורסים דק. את הצ'ילי קוצצים ואת השום כותשים.
מחממים שמן במחבת, מאדים את הכרישות וכשהן הופכות שקופות מצרפים את הצ'ילי, הקישואים והתבלינים. מחכים לאידוי הנוזלים והשחמה קלה

מעבירים לקערה יחד עם השום הכתוש והעדשים המסוננות.
טוחנים בבלנדר מוט עד ליצירת עיסה. מוסיפים בהדרגה קמח חומוס עד לייצוב קל של העיסה

לשמן נייר אפיה, ליצור קציצות ולסדר, לשמן מעליהן. אופים כ 30 דקות בחום בינוני עד להתייצבות קלה

קציצות כרוב ושקדים

  |   By  |  0 Comments

קולפים וקוצצים בצל וכרוב דק. מגררים גזר בפומפיה
מאדים בכף שמן כרוב בצל וגזר עד ריכוך.
כשהירקות רכים, מורידים מהאש ומצננים מוסיפים קמח שקדים ותבלינים ומערבבים

טוחנים הכל עם בלנדר מוט
מחממים תנור ל-200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותו
יוצרים לביבות שטוחות ומשמנים קצת מעל. אופים בחום בינוני כ -30 דקות

לביבות תירס וגמבה צמחוניות

  |   By  |  0 Comments

מפשירים את התירס במים רותחים/ חמים כ- 10 ד' ומסננים.
קוצצים את עשבי התיבול, חותכים לקוביות קטנות את הגמבה. מגררים את הגבינה
מערבבים את הביצים עם גבינה מגוררת,  תירס, תבלינים, גמבה ועשבים
מוסיפים את הקמח וא. האפיה ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה
משמנים נייר אפיה, יוצקים לביבות עליו ואופים בחום בינוני כרבע שעה

לביבות תירס וגמבה טבעוניות

  |   By  |  0 Comments

מפשירים את התירס במים רותחים/ חמים כ- 10 ד' ומסננים.
קוצצים את עשבי התיבול (נזדקק לכ-2 חופנים). חותכים לקוביות קטנות את הגמבה

מערבבים כוס מים עם קמח חומוס עד לקבלת בלילה חלקה
מוסיפים תירס, תבלינים, גמבה ועשבים ומערבבים שוב

מוסיפים את הקמח וא. האפיה ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה
משמנים נייר אפיה, יוצקים לביבות עליו ואופים בחום בינוני כרבע שעה

המבורגר עדשים שחורות

  |   By  |  0 Comments

את העדשים מבשלים בשפע מים עד לריכוך ומסננים. אמורות לצאת כ-3 כוסות מבושלות
את הבצלים קוצצים דק ומטגנים עם קצת שמן עד להשחמה, בהתחלה במחבת מכוסה ואחרי כמה דקות במחבת פתוחה
את הפטרוזיליה חותכים גס ומעבירים למעבד המזון.
טוחנים ביחד את כל החומרים ביחד, מלבד שמן הזית, לעיסה אחידה
מחממים תנור לחום בינוני, מסדרים נייר אפיה על תבנית ומשמנים אותה
בידיים רטובות צרים קציצות ומסדרים על גבי התבנית, משמנים קצת מלמעלה ומשטחים
אופים כ-20 -30 ד' עד להתייצבות קלה (החלק העליון הופך לפריך), מוציאים ומצננים כמה דקות

קנלוני במילוי קשיו-פסטו אפוי ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

קוצצים בצל ושום. את עלי הבזיליקום מפרידים.
בסיר קטן: מחממים שמן זית, 2 בצלים קצוצים ו2-3 שיני שום עד שיוצא ריח. 
מוסיפים עגבניות, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש קטנה כ- 5 דקות ואז מוסיפים בין כוס ל-2 מים ומביאים שוב לרתיחה. מתקנים תיבול

בבלנדר טוחנים 2 כוסות קשיו עם עלי בזיליקום וכוס מים למרקם חלק. מוסיפים מים במידת הצורך
מזלפים / ממלאים בכפית את הקרם לתוך הקנלוני ומסדרים בשורה בתוך תבנית אינגליש

מכסים ברוטב עגבניות (אפשר לטחון או להשאיר כמו שהוא) ומכסים את התבנית בנייר כסף
אופים כ-40 ד-שעה בחום בינוני עד להתרככות

לזניה מנגולד חלבית

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום. מפרידים עלי בזיליקום וקוצצים
את המנגולד מנקים וקוצצים. מאדים במחבת עם שמן זית עד להתרככות .

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ועלי בזיליקום ומביאים לביעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות

 מכינים תערובת גבינות: מערבבים יוגורט/ שמנת ו¾ מכמות הגבינה

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, מנגולד,רוטב, לזניה, תערובת גבינות, לזניה, רוטב+ יתרת הגבינה
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ- 40 ד' עד שהלזניה רכה

 

לזניה כרישה חלבית

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום. מפרידים עלי בזיליקום וקוצצים
את הכרישה מנקים ופורסים לעיגולים בעובי של כסנטימטר, מאדים במחבת עם שמן זית עד להתרככות .

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ועלי בזיליקום ומביאים לביעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות

 מכינים תערובת גבינות: מערבבים יוגורט/ שמנת ו¾ מכמות הגבינה

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, כרישה מאודה, רוטב, לזניה, תערובת גבינות, לזניה, רוטב + יתרת הגבינה
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ- 40 ד' עד שהלזניה רכה

לזניה בטטות חלבית

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום. מפרידים עלי בזיליקום וקוצצים
את הבטטות קולפים ופורסים לעיגולים בעובי של כסנטימטר, משמנים ומסדרים בתבנית מצופה בנייר אפיה.
צולים בחום גבוה עד להשחמה (כחצי שעה)

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ועלי בזיליקום ומביאים לביעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות

מכינים תערובת גבינות: מערבבים יוגורט/ שמנת ו¾ מכמות הגבינה

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, בטטה צלויה, רוטב, לזניה, תערובת גבינות, בטטה (אם נשאר), לזניה, רוטב+ יתרת הגבינה
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ- 40 ד' עד שהלזניה רכה

 

לזניה חצילים חלבית

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום. מפרידים עלי בזיליקום וקוצצים
את החצילים פורסים לעיגולים בעובי של כסנטימטר, משמנים ומסדרים בתבנית מצופה בנייר אפיה.
צולים בחום גבוה עד להשחמה (כחצי שעה)

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ועלי בזיליקום ומביאים לביעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות

מכינים תערובת גבינות: מערבבים יוגורט/ שמנת ו¾ מכמות הגבינה

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, חציל קלוי, רוטב, לזניה, תערובת גבינות, חציל (אם נשאר) לזניה, רוטב + יתרת הגבינה
מכסים בנייר כסף ואופים בחום בינוני כ- 40 ד' עד שהלזניה רכה

מאפינס כרובית

  |   By  |  0 Comments

את הכרובית מפרקים לפרחים, חולטים בסיר גדול עם מים ומסננים. קוצצים דק.
מערבבים: קמח, אבקת אפיה, מלח, אורגנו
מערבבים: ביצים, כוס וחצי מים, שקדיה לתערובת אחידה.
מאחדים תערובות ומוסיפים את הכרוביות.

מוזגים למנג'טים ואופים כ-20 ד' בחום בינוני עד להשחמה והתייצבות

מאפינס בטטה

  |   By  |  0 Comments

את הבטטות קולפים וחותכים לקוביות. משמנים ואופים בחום בינוני (על גבי תבנית מצופה בנייר אפיה) עד להשחמה וריכוך
מערבבים: קמח, אבקת אפיה, מלח, בזיליקום
מערבבים: ביצים, כוס וחצי מים, שקדיה לתערובת אחידה.
מאחדים תערובות ומוסיפים את הבטטות.

מוזגים למנג'טים ואופים כ-20 ד' בחום בינוני עד להשחמה והתייצבות

מאפינס תירס

  |   By  |  0 Comments

את התירס מפשירים במים רותחים ל-10 דקות ולסנן
מערבבים: קמח, אבקת אפיה, מלח
מערבבים: ביצים, כוס וחצי מים, שקדיה לתערובת אחידה.
מאחדים תערובות ומוסיפים את התירס.

מוזגים למנג'טים ואופים כ-20 ד' בחום בינוני עד להשחמה והתייצבות

מאפינס ברוקולי

  |   By  |  0 Comments

את הברוקולי מפרקים לפרחים, מאדים בסיר גדול עד להתרככות. מסננים וקוצצים דק
מערבבים: קמח, אבקת אפיה, מלח, אגוז מוסקט
מערבבים: ביצים, כוס וחצי מים, שקדיה לתערובת אחידה.
מאחדים תערובות ומוסיפים את הברוקולי. 

מוזגים למנג'טים ואופים כ-20 ד' בחום בינוני עד להשחמה והתייצבות

לזניה מנגולד טבעונית

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום.
את המנגולד מנקים וקוצצים. מאדים במחבת עם שמן זית עד להתרככות .

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ומביאים לביעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות

מכינים קרם קשיו: כוס וחצי קשיו, כוס מים ועלי בזיליקום. מוסיפים מים עד למרקם של יוגורט.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, מנגולד,רוטב, לזניה, קרם קשיו, לזניה, רוטב
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ- 40 ד' עד שהלזניה רכה.