קרקר בטטה ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

מכניסים את הבטטה (כמו שהיא) לתנור על גבי נייר אפיה בתוך תבנית. אופים בחום בינוני כשעה עד להתרככות
חותכים ומצננים.
מעבירים את תוך הבטטה לקערה ומועכים טוב
מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים. מוסיפים חצי מכמות הקמחים ומערבבים. עכשיו מתחילים להוסיף בהדרגה כל פעם קצת מיתרת הקמח עד לקבלת בצק נוח לעבודה = כזה שאפשר לרדד עם מערוך מקומח
את הבצק מחלקים ל-2
מעבירים חצי מכמות הבצק לנייר אפיה, מניחים עליו עוד נייר אפיה ומרדדים דק- חצי ס"מ ומטה. מפזרים את התוספת הרצויה ומהדקים אותה בעדינות. חותכים לצורה הרצויה.
חוזרים על התהליך עם החצי השני של הבצק
מעבירים את נייר האפיה בעדינות לתבנית, אופים בחום בינוני בין 10 -20 ד' (תלוי בחוזק התנור ובעובי הקרקר)

אזני המן במילוי תפוחי עץ וקינמון

  |   By  |  0 Comments

מערבבים קמח, אבקת אפיה, מלח, סוכר, גרידת לימון. מוסיפים את הנוזלים- תמצית וניל, חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד.

קולפים ומגררים את התפוחים, מאדים קלות בחמאה/ שמן במחבת. מוסיפים קורט קינמון וחופן חמוציות.

מרדדים דק את הבצק, קורצים עיגולי בצק עם כוס. שמים חצי כפית מילוי בתוך כל אוזן וסוגרים.

אופים בחום בינוני כ 10 דקות

אזני המן במילוי שוקולד

  |   By  |  0 Comments

מערבבים קמח, אבקת אפיה, מלח, סוכר, גרידת לימון. מוסיפים את הנוזלים- תמצית וניל, חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד.

מרדדים דק וקורצים עיגולי בצק עם כוס. שמים קוביה שוקולד אחת בתוך כל אוזן וסוגרים.

אופים בחום בינוני כ 10 דקות.

חטיפי אנרגיה קפואים

  |   By  |  0 Comments

מעבירים לקערה את הקוואקר ו2/3 כוס חמוציות.

את שאר החומרים (2 כוסות טחינה מלאה,  2/3 כוס סילאן ללא תוספת סוכר, 2-3 כפיות שמן קוקוס, קמצוץ מלח, כף תמצית וניל איכותית)

שופכים לסיר קטן ומערבבים נמרצות על גבי אש קטנה. כשהתערובת מתאחדת שופכים לקערה.

מערבבים טוב עד לאיחוד של כל החומרים.

מצרפים תבנית או קופסא בנייר אפיה ומשטחים בה את התערובת לגובה של 2 ס"מ לכל הפחות.

מיישרים ומעבירים למקפיא.

מקפיאים כשעה, מוציאים וחותכים לקוביות/  פסים.

שומרים במקפיא או במקרר.

טראפלס שוקולד על בסיס חלב קוקוס

  |   By  |  0 Comments

מרתיחים חלב קוקוס

מוסיפים מלח ושוקולד מריר מערבבים וממיסים

מעבירים לכלי שטוח מצופה בנייר אפיה ומקררים במקפיא למשך חצי שעה לפחות!!!

מחלצים מהכלי וחותכים לריבועים (אמורים לצאת כ-20 מכובדים).

טובלים בקקאו, יוצרים עיגולים ומגלגלים שנית בקקאו. שומרים בקירור

ריבועי פאדג' שוקולד – פקאן ללא גלוטן וללא סוכר

  |   By  |  0 Comments

את התמרים משרים במים רותחים בערך רבע שעה ומגלענים.

את הפקאנים טוחנים/ קוצצים גס.

שמים את כל החומרים מלבד הפקאן הקצוץ בבלנדר

וטוחנים עד ליצירת מסה אחידה. (אם השמן מוצק יש לחמם אותו למרקם נוזלי).

מפזרים חצי מכמות הפקאן בתבנית, על גבי נייר אפיה.

מעליהם משטחים את מסת השוקולד ומעליה מהדקים את החצי השני של הפקאן.

מכסים בניילון נצמד ומקפיאים לפחות לשעה. מוציאים וחותכים לריבועים.

מגישים קריר/ בטמפרטורת החדר.

ריבועי מייפל אגוזים

  |   By  |  0 Comments

טוחנים במעבד מזון את האגוזים והתמרים בפולסים,

מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לטחון עד ליצירת עיסה אחידה.

שימו לב ששמן הקוקוס נמצא במצב נוזלי לפני הערבוב

משטחים בתוך תבנית  / קופסא מרופדת בנייר אפיה.

מקפיאים לפחות לחצי שעה.

מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים טעימים!

חשוב לשים לב להוסיף את החומרים בהדרגה

כדורי תמרים וחמאת בוטנים (כ- 30 כדורים)

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון טוחנים- קוואקר תמרים, אגוזים, חמאת בוטנים, לתערובת אחידה יחסית.

מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי
(ניתן להכין ידנית במידה וכל הרכיבים טחונים מראש והתמרים מגיעים בואקום)

יוצרים כדורים ומניחים בקרור לחצי שעה לפחות

עוגיות שוקוצ'יפס כוסמין

  |   By  |  0 Comments

מערבבים את היבשים – 2 וחצי כוסות קמח כוסמין , 1/2 כפית מלח, 2 כפיות אבקת אפיה, כפית סודה לשתיה, 

חצי כוס (100 גרם) שוקולד צ'יפס, חצי כוס (100 גרם) אגוזי מלך, 2/3 כוס סוכר קנים לחוד

ואת הרטובים – 2/3 כוס שמן זית, 3 כפיות תמצית וניל איכותית, ½ כוס מים לחוד

מאחדים תערובות בזריזות

מסדרים עוגיות בעזרת כפית על גבי נייר אפיה

אופים בחום בינוני 10-12 דקות

עוגיות שוקולד -בננה עסיסיות (אפשר גם ללא גלוטן) ללא סוכר

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני נמוך (כ- 170 מעלות)

מערבבים את הסילאן והבננה נמרצות עד לאיחוד.

את השוקולד ממיסים יחד עם השמן במיקרו / מעל סיר בן-מרי

מאחדים את התערובות ומוסיפים את שאר החומרים, מסדרים את העוגיות על גבי נייר אפיה ואופים כ-6-7 דקות.

מוציאים ומצננים, אחרי שהעוגיות מתייצבות אפשר להסתער!

עוגיות תבלינים פריכות

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני.

בקערה מערבבים נמרצות עד לאיחוד: שמן, ½ כוס מים רותחים וסוכר.

שימו לב ששמן הקוקוס נמצא במצב נוזלי לפני הערבוב

מוסיפים: קמח, אבקת אפיה ותבלינים ומערבבים לבצק רך.

את התערובת משטחים על גבי נייר אפיה, מניחים מעליה נייר אפיה נוסף ומרדדים לעלה דק של בערך 1/4 ס"מ.

חותכים את הבצק לריבועים ואופים כ 10 ד' בחום בינוני, מוציאים ומקררים.

מאכסנים בקופסא אטומה.

עוגיות טחינה

  |   By  |  0 Comments

לחמם תנור לחום בינוני

לערבב בקערה: קמח, אבקת אפיה, סוכר, טחינה גולמית, חמאה / שמן קוקוס.

שימו לב ששמן הקוקוס נמצא במצב נוזלי לפני הערבוב

לשים / מערבבים עד ליצירת בצק אחיד. מקררים קצת ויוצרים עיגולים.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, ואופים בין 7 – 15 ד' (תלוי בגודל העוגיה ובעוצמת התנור שלכם)

העוגיה מוכנה כשמופיעים עליה סדקים קטנים. להיזהר שהיא לא תשחים!

חשוב לתת לה להתקרר לפני שנוגסים, אחרת היא תתפורר..

עוגיות קוואקר צ'יפס – צמחוני

  |   By  |  0 Comments

מחממים את התנור לחום בינוני.

בקערה אחת מערבבים נמרצות 2 ביצים עם 1/3 כוס סוכר קנים/ חום דביק בערך דקה.

בקערה שניה מערבבים את שאר החומרים-2/3 כוס שמן קוקוס, 2 כפיות גרידת לימון, 3 כוסות קוואקר,

3 כפות שומשום, 2 כפות קמח כוסמין או מלא (עם קמח מלא יוצאות יותר מוצקות),

1/2 כפית מלח, 2 כפיות קינמון, 2 כפיות אבקת אפיה, 1/3 כוס סילאן ללא תוספת סוכר

חופן שוקולד צ'יפס מריר/ חמוציות/ צימוקים / אגוזים קצוצים

שימו לב ששמן הקוקוס נמצא במצב נוזלי לפני הערבוב

מאחדים  ומסדרים על גבי נייר אפיה בעזרת כפית. (התערובת יוצאת נוזלית)

מכניסים לתנור חם ואופים 8 דקות