טארט שוקולד ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

את חומרי הקלתית – כוס וחצי קמח שקדים/שקדים טחונים, גרידת לימון, כפית תמצית וניל טבעי,

חצי כוס קמח טפיוקה/ קורנפלור/ תפוחי אדמה, 2 כפות שמן זית, קצת מלח יוצקים לקערה.

מוסיפים מים בהדרגה ומעבדים ידנית עד ליצירת כדור יציב יחסית.

מצפים תבנית 26″ בנייר אפיה ומשטחים לתוכה את הבצק.

אופים בחום בינוני כ- 10 ד’ עד להזהבה של הבצק.

למלית:

מרתיחים את הנוזל, מורידים מהגז, מכניסים את השוקולד ומערבבים טוב עד שהכל נמס, מקררים קלות לדרגת פושר.

יוצקים על הקלתית. מוסיפים ככפית מלח גס (מפזרים טוב על המלית ממש גרגר גרגר)

עוד תוספות מלמעלה: גרידת לימון מ-2 לימונים/ פקאנים קצוצים דק (כ-100 ג’)/

גרידת תפוז מתפוז שלם/ נענע קצוצה דק (2 חופנים)/ לוז גרוס כ- 100 ג’,/ שקדים פרוסים כ 100 ג

בראוניס טף שקדים

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני.

מערבבים את היבשים (חצי  כוס קקאו איכותי, כוס וחצי קמח טף כהה, 

כוס קמח שקדים, 2 כפיות סודה לשתיה, קמצוץ מלח) לחוד

ואת הרטובים (כוס וחצי חלב קוקוס מקרטון, ⅔ כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר,

 ⅔  כוס שמן זית, 2 כפיות וניל איכותי, 2 כפיות חומץ) לחוד.

מאחדים תערובות ויוצקים בזריזות לתבניות מצופות בנייר אפיה.

אופים כרבע שעה עד שיש קרום על גבי העוגה ומעבירים מיד למקפיא, למינימום שעתיים

העוגה יוצאת יותר יציבה כשאופים אותה ב- 2 תבניות, אז אל תנסו לאפות בתבנית גדולה אחת.

קראמבל תפוחים ללא סוכר

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני.

את התפוחים קולפים, מגלענים וחותכים

לקוביות קטנות. מערבבים עם כפית קינמון ומיץ לימון ומשטחים בתבנית בינונית

את שאר החומרים (2/3 כוס קמח מלא, 2/3 כוס קוואקר, 2/3 כוס פקאן טחון, 8 כפות סילאן, 6 כפות שמן קוקוס, 2 כפיות קינמון)

שימו לב ששמן הקוקוס במצב נוזלי לפני העירבוב

מערבבים עד ליצירת בצק רטוב ומשטחים בעזרת הידיים על גבי תערובת התפוחים.

אופים כחצי שעה עד להשחמת הבצק והתרככות התפוחים

עוגת שוקולד אזוקי

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני.

מבשלים שעועית לריכוך מלא ומשתמשים ב-2 כוסות שעועית מבושלת

מכניסים את כל המרכיבים, מלבד השוקולד המריר, למעבד מזון ומרסקים לעיסה נוזלית וחלקה.

מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ומפזרים מעל את השוקולד המריר. משקיעים אותו מעט בבלילה

אופים כ 45 דקות  עד שהעוגה יציבה

מאפה פילו תפוחים / אגסים

  |   By  |  0 Comments

קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות. מחממים 2 כפות שמן קוקוס במחבת ומוסיפים אליהן את התפוחים.

כשהתפוחים מתרככים קצת מוסיפים צימוקים ופקאנים, בוזקים קינמון ומוסיפים סילאן.

מבשלים עוד דקה ומורידים מהאש. כדאי לטעום ולתקן תיבול.

לוקחים 2 עלי פילו ומשמנים אותם בשמן קוקוס.

שימו לב ששמן הקוקוס במצב נוזלי, ניתן להמיס במיקרו או בעזרת מים חמים

לוקחים עוד 2 עלים, שמים על גבי העלים הקודמים וחוזרים על הפעולה.

משטחים את תערובת התפוחים בחצי התחתון של העלים ומשאירים “קצוות” למטה ובצדדים.

מקפלים את הקצוות פנימה ומגלגלים לרולדה. משמנים את החלק החיצוני של העלים ומפזרים קוקוס וקינמון (אופציה).

אופים ב-180 מעלות לכ30 ד’ (עד שנהיה חום ופריך).

עוגת תפוחים עוקצנית

  |   By  |  0 Comments

מחממים את התנור לחום בינוני

בקערה אחת מערבבים קמח עם פלפל וקינמון.

בקערה נפרדת מערבבים נמרצות שמן, 2/3 כוס סילאן וכוס מים רותחים עד ליצירת בלילה אחידה יחסית.

שימו לב ששמן הקוקוס במצב נוזלי לפני הערבוב

מוסיפים את הסודה לשתיה ונותנים לתערובת לבעבע קלות.

מוסיפים: ג’ינג’ר קלוף וקצוץ, תערובת קמח, תפוח מגורר ו2/3 כוס רסק תפוחים, מערבבים קלות עד להיטמעות כל החומרים.

משמנים או מרפדים בנייר אפיה תבנית אינגליש קייק. יוצקים לתוכה את התערובת, אופים כ- 40 ד’.

מחכים לצינון מלא לפני שפורסים את העוגה

מאפינס טף-שקדים- תפוחים

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני, ומסדרים מנג’טים בתוך תבנית המאפינס

קולפים ומגררים את התפוחים, מכינים חלב שקדים (מבלנדרים 2 כפות שקדיה עם כוס מים)

מערבבים יבשים ורטובים לחוד, מאחדים תערובות בעדינות ומעבירים לתבנית.

שימו לב ששמן הקוקוס במצב נוזלי לפני הערבוב

אופים כ-20 ד’ עד להתייצבות קלה.

אפשר לאכסן בטמפרטורת החדר ואפשר גם להקפיא

מאפינס בננה שוקו צ’יפס

  |   By  |  0 Comments

אם משתמשים בחלב שקדים קנוי- נא להתייעץ איתי לגבי הפחתת מתיקות

מועכים בננות, מכינים חלב שקדים ( 12 כפיות שקדיה + 2 כוסות מים מבלונדרים יחדיו)

מערבבים יבשים לחוד ורטובים לחוד. מאחדים תערובות

שימו לב ששמן הקוקוס במצב נוזלי לפני הערבוב

מעבירים למנג’טים

אופים כרבע שעה – 20 ד’ בחום בינוני עד להתייצבות קלה

עוגת שוקולד מטריפה ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני

מערבבים יבשים, מוסיפים רטובים ומערבבים עד לאיחוד

שימו לב ששמן הקוקוס במצב נוזלי לפני הערבוב

מצפים 2 תבניות בנייר אפיה ושופכים לתוכן את הבלילה

אופים כ-20 דקות בחום בינוני עד להתייצבות

מוציאים ומצננים

מכינים את הציפוי – מרתיחים בסיר קטן את חלב הקוקוס, כשרותח מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד.

מערבבים נמרצות עד להמסה ואיחוד (לא לערבב יותר מדי אחרת השוקולד נהיה גושי)

שופכים על גבי העוגה הפושרת, זו כמות גדולה וזה בסדר!

מעבירים למקרר לפחות לשעתיים עד להתייצבות הציפוי

הכי טעים לאכול בטמפרטורת החדר