סלט גזר ופקאן

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון עם סכין פומפיה מגרדים את הגזר.

קוצצים את הפקאנים ואת העירית ומערבבים עם הגזר.

בצנצנת מערבבים עד לאיחוד את חומרי הרוטב: שמן זית, לימון, חרדל, דבש, שיני שום כתושות, מלח ופלפל

שופכים על הסלט ומערבבים טוב.

סלט חצילים ועגבניות פיקנטי

  |   By  |  0 Comments

לחתוך את החצילים לקוביות, לערבב עם שמן זית ולצלות בתנור עד להשחמה קלה

לחתוך את הפלפלים והעגבניות לקוביות בינוניות. לקצוץ את הבצלים, הצ'ילי והשום דק.

בסיר בינוני לטגן על אש בינונית את הבצל, שום וצ'ילי (אופציונאלי). כשמתחיל לעלות ריח מוסיפים עגבניות ופלפלים יחד עם תבלינים מבשלים עד להתרככות והפיכה למרקם של רוטב, ואז מוסיפים את החצילים הקלויים ובערך 2 כוסות מים.

מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-20 ד'. מתקנים תיבול ושומרים בקירור

סלט תפוחי אדמה עם עשבי תיבול ושקדים

  |   By  |  0 Comments

לקלף ולחצות תפו"א

לבשל במים עם מלח עד להתרככות חלקית (שלא יגיעו למצב של פירה)

לקצוץ עשבי תיבול ועגבניות

את התפוחי אדמה לקרר ולחתוך לקוביות בגודל ביס.

לערבב את כל המרכיבים ולתבל ב: מלח, פלפל, שמן זית, בלסמי ושום כתוש.

סלט סלק עם עשבי תיבול ובצל סגול מקורמל (אפשר גם עם גבינה בולגרית/ פטה)

  |   By  |  0 Comments

בישול סלק בקליפתו עד שרך

קיצוץ פטרוזיליה ונענע דק

חיתוך בצל סגול לפרוסות דקות ואידוי במחבת עם שמן זית עד להשחמה קלה

קילוף הסלק וחיתוכו לקוביות קטנות

ערבוב: סלק, עשבי תיבול. בצל (קוביות גבינה אם מוסיפים) תיבול במלח, פלפל שמן זית, חומץ. אם מתבלים בלימון אפשר לצרף גם קליפת לימון קצוצה.

סלט כרובית צלויה עם בצל ירוק, גרעיני חמניה קלויים ובלסמי מצומצם

  |   By  |  0 Comments

מפרקים כרובית לפרחים, משמנים בקצת שמן זית וצולים בגריל עד להשחמה קלה.

קולים את גרעיני החמניה קלות על מחבת וקוצצים את הבצל הירוק

ומערבבים את כל הרכיבים מלבד הבלסמי

את הבלסמי מחממים בסיר קטן או מחבת על אש בינונית עד להצטמצמות קלה, מוסיפים לקערה ומערבבים.

סלט ברוקולי עם שקדים פרוסים, עגבניות שרי, שום ולימון

  |   By  |  0 Comments

מפרקים את הברוקולי לפרחים ומאדים / חולטים עד להתרככות חלקית (שלא יהפוך עיסתי, מרקם נעיץ)

מקררים כמה דקות

בינתיים את עגבניות השרי חותכים לרבעים / חצאים

את השקדים קולים על מחבת יבשה לזמן קצר

מערבבים את כל הרכיבים ומתבלים ב: שמן זית, לימון, מלח, פלפל, שום כתוש.

סלט קישואים לימוני

  |   By  |  0 Comments

חותכים את הקישואים לרבעים לאורכם ואז חוצים כל רבע לרוחב.

מערבבים בקערה עם קצת שמן זית ופורסים ע"ג תבנית עם נייר אפיה

צולים בחום גבוה כ- 20 ד' עד להשחמה חלקית והתרככות

בינתיים קוצצים: בצל סגול, שום, עלי נענע ומעבירים לקופסא גדולה

מוסיפים את הקישואים הצלויים

מתבלים במיץ לימון (להתחיל בחצי כמות ולטעום) מלח, פלפל וקצת שמן זית.

מערבבים טוב ומעבירים למקרר

מטבוחה של אורית

  |   By  |  0 Comments

לחצות את הירקות ולשים את העגבניות עם הפלפלים והבצל בתבנית ולצקת מעל שמן זית.

להכניס לתנור על 180 מעלות למשך 40 דקות עד שעה

לאחר צלייה בתנור: לפלפלים ולעגבניות מורידים את הקליפה בזהירות (מה שיורד בקלות) וקוצצים יחד עם הבצל.

בסיר מחממים היטב שמן, מוסיפים פפריקה מתוקה ומוסיפים את הירקות.

מביאים לרתיחה ומנמיכים, מבשלים עד שהרוטב מצטמצם ונוצרת מטבוחה.

מתקנים טעמים.

** את הפלפל החריף מוסיפים לתנור, את שום כותשים לתוך המטבוחה המתבשלת בסיר

סלט סלרי וירוקים

  |   By  |  0 Comments

קוצצים את כל הירוקים דק.
קולים את זרעי החמניה על גבי מחבת יבשה,

מערבבים הכל ביחד, מתבלים בלימון, תבלינים ושמן זית. טועמים ומתקנים תיבול

סלט כרוב סגול

  |   By  |  0 Comments

לקצוץ לפי ההוראות (אם יש סכין גירור וחיתוך- להשתמש במעבד המזון):

כרוב סגול חתוך דק

6 גזרים מקולפים ומגורדים

צרור סלרי- הגבעולים חתוכים דק

2 צרורות פטרוזיליה / צרור גדול- קצוץ דק

לשקשק ביחד את הרוטב ולתבל

סלט סלק וקולורבי

  |   By  |  0 Comments

קולפים וחותכים לקוביות קטנות את הסלקים והקולורבי.

במחבת רחבה / סוטאז' מחממים יחדיו 2-3 כפות שמן זית ו-2 כפות מים ומתחילים לאדות-לטגן את הקוביות. מכסים ומערבבים מדי פעם, על אש בינונית.

בינתיים קוצצים דק את עלי הסלק/ מנגולד. כשהקוביות מראות סימני התרככות מוסיפים אליהן גם את העלים הקצוצים. ממשיכים לבשל עם מכסה, וכשהעלים מתחילים לאבד נפח פותחים את המכסה ומאפשרים לכל המרכיבים להתקרמל יחדיו. במידת הצורך ניתן להוסיף כמה שלוקים של שמן ו/או מים.

כותשים את השום, קולפים וקוצצים את התפוח לקוביות קטנות, קוצצים דק את הבצל הסגול. מערבבים אותם בקערה יחד עם שמן זית, בלסמי, לימון, מלח ופלפל ומשהים לכמה דקות.

מאחדים את שתי התערובות ומערבבים היטב לאיחוד טעמים. טועמים ומתקנים תיבול.

סלט טאבולה מכרובית

  |   By  |  0 Comments

גורסים דק דק את הכרובית במעבד מזון (למרקם של קוסקוס). את עשבי התיבול קוצצים דק (ידנית או במעבד) ואת העגבניות קוצצים לריבועים קטנים. מערבבים יחדיו את כל המרכיבים ומצננים.

סלט סלק-נענע-לוז

  |   By  |  0 Comments

מבשלים סלקים על קליפתם כשעה. מקלפי מתחת למים זורמים ומשאירים לצינון בצד
קולפים ופורסים בצל לחצאי טבעות. קוצצים דק לוז ונענע. סוחטים מיץ מ-2 לימונים
את הסלק חותכים לקוביות קטנות בגודל ביס
אם מוספים גבינה- חותכים אותה לאותו גודל

מערבבים הכל יחדיו, מתבלים וטועמים. אם יש צורך מוסיפים לימון ותבלינים
לסיום מזלפים שמן זית. מצננים לפני ההגשה

סלט סלק ועדשים שחורות

  |   By  |  0 Comments

בישול סלק בקליפתו עד שרך

בישול עדשים שחורות עד שמתרככות

קיצוץ פטרוזיליה דק

קילוף הסלק וחיתוכו לקוביות קטנות

ערבוב: סלק, עדשים, פטרוזיליה. תיבול במלח, פלפל שמן זית, חומץ. אם מתבלים בלימון אפשר לצרף גם קליפת לימון קצוצה.

סלט חומוס וחצילים

  |   By  |  0 Comments

את החומוס מבשלים כשעה עד לריכוך מלא. את החצילים חותכים לקוביות, מערבבים עם שמן זית וצולים בתנור עד להשחמה.
קוצצים את הבצל לחצאי טבעות, ומערבבים בקערה עם החומוס המסונן והחצילים. מתבלים בבהרט, מלח, לימון לפי הטעם ושפע שמן זית. טועמים ומתקנים תיבול