סלט טאבולה פריקי

  |   By  |  0 Comments

לשטוף היטב את הפריקי, לסנן ולהניח בצד לחצי שעה לריכוך הגרגרים.

מעבירים פריקי לסיר עם מים (להתחיל בכמות זהה של פריקי ומים ובהמשך, אם יש צורך, להוסיף עוד מים), מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנטנה עד לספיגת המים וריכוך הגרגרים. גם בתום תהליך הבישול נותר בגרגרים מרקם מעט לעיס ולא רך לגמרי. לשטוף את הפריקי בסוף הבישול.

  1. קוצצים היטב את כל צרורות הירק ומערבבים עם שאר המרכיבים בעוד גרעיני הפריקי חמימים, בכדי שיקלטו היטב את הטעמים. מתבלים במיץ משני לימונים וגרידת לימון, שמן זית, מלח, פלפל

סלט בורגול עם בטטות צלויות (אפשר להחליף בדלועים כתומים), פקאנים וחמוציות

  |   By  |  0 Comments

קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות בינוניות (קחו בחשבון שהן מצטמקות בתנור)

מערבבים עם קצת שמן זית וסילאן, משטחים ע"ג נייר אפיה ואופים בחום גבוה עד להתרככות קלה (!) והשחמה חלקית. שלא יהפכו לפירה…

את הבורגול מבשלים במים עד למרקם נגיס ומסננים טוב

מערבבים בעדינות בקערה: בטטות, בורגול, חמוציות, פקאנים קצוצים גס.

מתבלים בלימון, שמן זית, מלח, פלפל ועוד סילאן אם נדרש

סלט טאבולה משודרג

  |   By  |  0 Comments

את הבורגול משרים במים חמים עד לריכוך ומסננים

במידה ומשתמשים בדוחן- יש להשרות כחצי שעה לפני הבישול, ואז לבשל בהרבה מים עד לריכוך ולסנן

את הירק קוצצים דק מאוד (אפשר במעבד מזון בפולסים)

את השום כותשים, ואת הלימון סוחטים. את הבצל, הסלרי והעגבניות קוצצים גם כן דק לקוביות.
מערבבים הכל, מתבלים בשמן זית מלח ופלפל

סלט דוחן וקישואים לימוני

  |   By  |  0 Comments

את הדוחן מסננים ממי ההשריה, מעבירים לסיר ומכסים בשפע מים. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 10 דקות למרקם נגיס. מסננים ומניחים בצד
בינתיים חותכים את הבצלים והקישואים לקוביות בינוניות. משמנים היטב ומערבבים. משטחים על גבי תבנית וצולים בתנור בחום גבוה כחצי שעה
כשהירקות צלויים היטב מעבירים לקערה ומצרפים אליה את הדוחן
קוצצים דק פטרוזיליה ומוסיפים גם אותה.

מערבבים טוב, טועמים ומוסיפים כף/ שתיים שמן זית אם נדרש. מקררים לפני ההגשה.מתבלים בקורט פלפל, ½ כפית מלח ומיץ לימון לפי הטעם.