אזני המן במילוי תפוחי עץ וקינמון

  |   By  |  0 Comments

מערבבים קמח, אבקת אפיה, מלח, סוכר, גרידת לימון. מוסיפים את הנוזלים- תמצית וניל, חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד.

קולפים ומגררים את התפוחים, מאדים קלות בחמאה/ שמן במחבת. מוסיפים קורט קינמון וחופן חמוציות.

מרדדים דק את הבצק, קורצים עיגולי בצק עם כוס. שמים חצי כפית מילוי בתוך כל אוזן וסוגרים.

אופים בחום בינוני כ 10 דקות

אזני המן במילוי שוקולד

  |   By  |  0 Comments

מערבבים קמח, אבקת אפיה, מלח, סוכר, גרידת לימון. מוסיפים את הנוזלים- תמצית וניל, חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד.

מרדדים דק וקורצים עיגולי בצק עם כוס. שמים קוביה שוקולד אחת בתוך כל אוזן וסוגרים.

אופים בחום בינוני כ 10 דקות.

טארט שוקולד ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

את חומרי הקלתית – כוס וחצי קמח שקדים/שקדים טחונים, גרידת לימון, כפית תמצית וניל טבעי,

חצי כוס קמח טפיוקה/ קורנפלור/ תפוחי אדמה, 2 כפות שמן זית, קצת מלח יוצקים לקערה.

מוסיפים מים בהדרגה ומעבדים ידנית עד ליצירת כדור יציב יחסית.

מצפים תבנית 26″ בנייר אפיה ומשטחים לתוכה את הבצק.

אופים בחום בינוני כ- 10 ד’ עד להזהבה של הבצק.

למלית:

מרתיחים את הנוזל, מורידים מהגז, מכניסים את השוקולד ומערבבים טוב עד שהכל נמס, מקררים קלות לדרגת פושר.

יוצקים על הקלתית. מוסיפים ככפית מלח גס (מפזרים טוב על המלית ממש גרגר גרגר)

עוד תוספות מלמעלה: גרידת לימון מ-2 לימונים/ פקאנים קצוצים דק (כ-100 ג’)/

גרידת תפוז מתפוז שלם/ נענע קצוצה דק (2 חופנים)/ לוז גרוס כ- 100 ג’,/ שקדים פרוסים כ 100 ג

חטיפי אנרגיה קפואים

  |   By  |  0 Comments

מעבירים לקערה את הקוואקר ו2/3 כוס חמוציות.

את שאר החומרים (2 כוסות טחינה מלאה,  2/3 כוס סילאן ללא תוספת סוכר, 2-3 כפיות שמן קוקוס, קמצוץ מלח, כף תמצית וניל איכותית)

שופכים לסיר קטן ומערבבים נמרצות על גבי אש קטנה. כשהתערובת מתאחדת שופכים לקערה.

מערבבים טוב עד לאיחוד של כל החומרים.

מצרפים תבנית או קופסא בנייר אפיה ומשטחים בה את התערובת לגובה של 2 ס”מ לכל הפחות.

מיישרים ומעבירים למקפיא.

מקפיאים כשעה, מוציאים וחותכים לקוביות/  פסים.

שומרים במקפיא או במקרר.

טראפלס שוקולד על בסיס חלב קוקוס

  |   By  |  0 Comments

מרתיחים חלב קוקוס

מוסיפים מלח ושוקולד מריר מערבבים וממיסים

מעבירים לכלי שטוח מצופה בנייר אפיה ומקררים במקפיא למשך חצי שעה לפחות!!!

מחלצים מהכלי וחותכים לריבועים (אמורים לצאת כ-20 מכובדים).

טובלים בקקאו, יוצרים עיגולים ומגלגלים שנית בקקאו. שומרים בקירור

ריבועי פאדג’ שוקולד – פקאן ללא גלוטן וללא סוכר

  |   By  |  0 Comments

את התמרים משרים במים רותחים בערך רבע שעה ומגלענים.

את הפקאנים טוחנים/ קוצצים גס.

שמים את כל החומרים מלבד הפקאן הקצוץ בבלנדר

וטוחנים עד ליצירת מסה אחידה. (אם השמן מוצק יש לחמם אותו למרקם נוזלי).

מפזרים חצי מכמות הפקאן בתבנית, על גבי נייר אפיה.

מעליהם משטחים את מסת השוקולד ומעליה מהדקים את החצי השני של הפקאן.

מכסים בניילון נצמד ומקפיאים לפחות לשעה. מוציאים וחותכים לריבועים.

מגישים קריר/ בטמפרטורת החדר.

ריבועי מייפל אגוזים

  |   By  |  0 Comments

טוחנים במעבד מזון את האגוזים והתמרים בפולסים,

מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לטחון עד ליצירת עיסה אחידה.

שימו לב ששמן הקוקוס נמצא במצב נוזלי לפני הערבוב

משטחים בתוך תבנית  / קופסא מרופדת בנייר אפיה.

מקפיאים לפחות לחצי שעה.

מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים טעימים!

חשוב לשים לב להוסיף את החומרים בהדרגה

כדורי תמרים וחמאת בוטנים (כ- 30 כדורים)

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון טוחנים- קוואקר תמרים, אגוזים, חמאת בוטנים, לתערובת אחידה יחסית.

מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי
(ניתן להכין ידנית במידה וכל הרכיבים טחונים מראש והתמרים מגיעים בואקום)

יוצרים כדורים ומניחים בקרור לחצי שעה לפחות

עוגיות שוקוצ’יפס כוסמין

  |   By  |  0 Comments

מערבבים את היבשים – 2 וחצי כוסות קמח כוסמין , 1/2 כפית מלח, 2 כפיות אבקת אפיה, כפית סודה לשתיה, 

חצי כוס (100 גרם) שוקולד צ’יפס, חצי כוס (100 גרם) אגוזי מלך, 2/3 כוס סוכר קנים לחוד

ואת הרטובים – 2/3 כוס שמן זית, 3 כפיות תמצית וניל איכותית, ½ כוס מים לחוד

מאחדים תערובות בזריזות

מסדרים עוגיות בעזרת כפית על גבי נייר אפיה

אופים בחום בינוני 10-12 דקות

עוגיות שוקולד -בננה עסיסיות (אפשר גם ללא גלוטן) ללא סוכר

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני נמוך (כ- 170 מעלות)

מערבבים את הסילאן והבננה נמרצות עד לאיחוד.

את השוקולד ממיסים יחד עם השמן במיקרו / מעל סיר בן-מרי

מאחדים את התערובות ומוסיפים את שאר החומרים, מסדרים את העוגיות על גבי נייר אפיה ואופים כ-6-7 דקות.

מוציאים ומצננים, אחרי שהעוגיות מתייצבות אפשר להסתער!

עוגיות תבלינים פריכות

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני.

בקערה מערבבים נמרצות עד לאיחוד: שמן, ½ כוס מים רותחים וסוכר.

שימו לב ששמן הקוקוס נמצא במצב נוזלי לפני הערבוב

מוסיפים: קמח, אבקת אפיה ותבלינים ומערבבים לבצק רך.

את התערובת משטחים על גבי נייר אפיה, מניחים מעליה נייר אפיה נוסף ומרדדים לעלה דק של בערך 1/4 ס”מ.

חותכים את הבצק לריבועים ואופים כ 10 ד’ בחום בינוני, מוציאים ומקררים.

מאכסנים בקופסא אטומה.

עוגיות טחינה

  |   By  |  0 Comments

לחמם תנור לחום בינוני

לערבב בקערה: קמח, אבקת אפיה, סוכר, טחינה גולמית, חמאה / שמן קוקוס.

שימו לב ששמן הקוקוס נמצא במצב נוזלי לפני הערבוב

לשים / מערבבים עד ליצירת בצק אחיד. מקררים קצת ויוצרים עיגולים.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, ואופים בין 7 – 15 ד’ (תלוי בגודל העוגיה ובעוצמת התנור שלכם)

העוגיה מוכנה כשמופיעים עליה סדקים קטנים. להיזהר שהיא לא תשחים!

חשוב לתת לה להתקרר לפני שנוגסים, אחרת היא תתפורר..

עוגיות קוואקר צ’יפס – צמחוני

  |   By  |  0 Comments

מחממים את התנור לחום בינוני.

בקערה אחת מערבבים נמרצות 2 ביצים עם 1/3 כוס סוכר קנים/ חום דביק בערך דקה.

בקערה שניה מערבבים את שאר החומרים-2/3 כוס שמן קוקוס, 2 כפיות גרידת לימון, 3 כוסות קוואקר,

3 כפות שומשום, 2 כפות קמח כוסמין או מלא (עם קמח מלא יוצאות יותר מוצקות),

1/2 כפית מלח, 2 כפיות קינמון, 2 כפיות אבקת אפיה, 1/3 כוס סילאן ללא תוספת סוכר

חופן שוקולד צ’יפס מריר/ חמוציות/ צימוקים / אגוזים קצוצים

שימו לב ששמן הקוקוס נמצא במצב נוזלי לפני הערבוב

מאחדים  ומסדרים על גבי נייר אפיה בעזרת כפית. (התערובת יוצאת נוזלית)

מכניסים לתנור חם ואופים 8 דקות

בראוניס טף שקדים

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני.

מערבבים את היבשים (חצי  כוס קקאו איכותי, כוס וחצי קמח טף כהה, 

כוס קמח שקדים, 2 כפיות סודה לשתיה, קמצוץ מלח) לחוד

ואת הרטובים (כוס וחצי חלב קוקוס מקרטון, ⅔ כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר,

 ⅔  כוס שמן זית, 2 כפיות וניל איכותי, 2 כפיות חומץ) לחוד.

מאחדים תערובות ויוצקים בזריזות לתבניות מצופות בנייר אפיה.

אופים כרבע שעה עד שיש קרום על גבי העוגה ומעבירים מיד למקפיא, למינימום שעתיים

העוגה יוצאת יותר יציבה כשאופים אותה ב- 2 תבניות, אז אל תנסו לאפות בתבנית גדולה אחת.

קראמבל תפוחים ללא סוכר

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני.

את התפוחים קולפים, מגלענים וחותכים

לקוביות קטנות. מערבבים עם כפית קינמון ומיץ לימון ומשטחים בתבנית בינונית

את שאר החומרים (2/3 כוס קמח מלא, 2/3 כוס קוואקר, 2/3 כוס פקאן טחון, 8 כפות סילאן, 6 כפות שמן קוקוס, 2 כפיות קינמון)

שימו לב ששמן הקוקוס במצב נוזלי לפני העירבוב

מערבבים עד ליצירת בצק רטוב ומשטחים בעזרת הידיים על גבי תערובת התפוחים.

אופים כחצי שעה עד להשחמת הבצק והתרככות התפוחים

עוגת שוקולד אזוקי

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני.

מבשלים שעועית לריכוך מלא ומשתמשים ב-2 כוסות שעועית מבושלת

מכניסים את כל המרכיבים, מלבד השוקולד המריר, למעבד מזון ומרסקים לעיסה נוזלית וחלקה.

מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ומפזרים מעל את השוקולד המריר. משקיעים אותו מעט בבלילה

אופים כ 45 דקות  עד שהעוגה יציבה

מאפה פילו תפוחים / אגסים

  |   By  |  0 Comments

קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות. מחממים 2 כפות שמן קוקוס במחבת ומוסיפים אליהן את התפוחים.

כשהתפוחים מתרככים קצת מוסיפים צימוקים ופקאנים, בוזקים קינמון ומוסיפים סילאן.

מבשלים עוד דקה ומורידים מהאש. כדאי לטעום ולתקן תיבול.

לוקחים 2 עלי פילו ומשמנים אותם בשמן קוקוס.

שימו לב ששמן הקוקוס במצב נוזלי, ניתן להמיס במיקרו או בעזרת מים חמים

לוקחים עוד 2 עלים, שמים על גבי העלים הקודמים וחוזרים על הפעולה.

משטחים את תערובת התפוחים בחצי התחתון של העלים ומשאירים “קצוות” למטה ובצדדים.

מקפלים את הקצוות פנימה ומגלגלים לרולדה. משמנים את החלק החיצוני של העלים ומפזרים קוקוס וקינמון (אופציה).

אופים ב-180 מעלות לכ30 ד’ (עד שנהיה חום ופריך).

עוגת תפוחים עוקצנית

  |   By  |  0 Comments

מחממים את התנור לחום בינוני

בקערה אחת מערבבים קמח עם פלפל וקינמון.

בקערה נפרדת מערבבים נמרצות שמן, 2/3 כוס סילאן וכוס מים רותחים עד ליצירת בלילה אחידה יחסית.

שימו לב ששמן הקוקוס במצב נוזלי לפני הערבוב

מוסיפים את הסודה לשתיה ונותנים לתערובת לבעבע קלות.

מוסיפים: ג’ינג’ר קלוף וקצוץ, תערובת קמח, תפוח מגורר ו2/3 כוס רסק תפוחים, מערבבים קלות עד להיטמעות כל החומרים.

משמנים או מרפדים בנייר אפיה תבנית אינגליש קייק. יוצקים לתוכה את התערובת, אופים כ- 40 ד’.

מחכים לצינון מלא לפני שפורסים את העוגה

מאפינס טף-שקדים- תפוחים

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני, ומסדרים מנג’טים בתוך תבנית המאפינס

קולפים ומגררים את התפוחים, מכינים חלב שקדים (מבלנדרים 2 כפות שקדיה עם כוס מים)

מערבבים יבשים ורטובים לחוד, מאחדים תערובות בעדינות ומעבירים לתבנית.

שימו לב ששמן הקוקוס במצב נוזלי לפני הערבוב

אופים כ-20 ד’ עד להתייצבות קלה.

אפשר לאכסן בטמפרטורת החדר ואפשר גם להקפיא

מאפינס בננה שוקו צ’יפס

  |   By  |  0 Comments

אם משתמשים בחלב שקדים קנוי- נא להתייעץ איתי לגבי הפחתת מתיקות

מועכים בננות, מכינים חלב שקדים ( 12 כפיות שקדיה + 2 כוסות מים מבלונדרים יחדיו)

מערבבים יבשים לחוד ורטובים לחוד. מאחדים תערובות

שימו לב ששמן הקוקוס במצב נוזלי לפני הערבוב

מעבירים למנג’טים

אופים כרבע שעה – 20 ד’ בחום בינוני עד להתייצבות קלה

עוגת שוקולד מטריפה ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני

מערבבים יבשים, מוסיפים רטובים ומערבבים עד לאיחוד

שימו לב ששמן הקוקוס במצב נוזלי לפני הערבוב

מצפים 2 תבניות בנייר אפיה ושופכים לתוכן את הבלילה

אופים כ-20 דקות בחום בינוני עד להתייצבות

מוציאים ומצננים

מכינים את הציפוי – מרתיחים בסיר קטן את חלב הקוקוס, כשרותח מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד.

מערבבים נמרצות עד להמסה ואיחוד (לא לערבב יותר מדי אחרת השוקולד נהיה גושי)

שופכים על גבי העוגה הפושרת, זו כמות גדולה וזה בסדר!

מעבירים למקרר לפחות לשעתיים עד להתייצבות הציפוי

הכי טעים לאכול בטמפרטורת החדר

ארטיק מנגו נענע

  |   By  |  0 Comments

טוחנים את הפירות לעיסה חלקה, מוסיפים קצת מים במידת הצורך (המרקם צריך להיות כמו פרילי)
יוצקים לתבניות ומקפיאים

ארטיק שוקולד

  |   By  |  0 Comments

מחממים את חלב הקוקוס במיקרו (בפולסים של 30 שניות כל פעם עד שמתחמם טוב) או בסיר קטן על גבי הגז.
לתוך החלב החם מכניסים את השוקולד ומערבבים על ליצירת בלילה חלקה
יוצקים לתבניות ומקפיאים

ארטיק פירות קיץ

  |   By  |  0 Comments

מגלענים את הפירות, טוחנים הכל טוב טוב למרקם חלק.

מוסיפים קצת מים במידת הצורך (המרקם צריך להיות כמו פרילי)

יוצקים לתבניות ומקפיאים

מקפא חלבה

  |   By  |  0 Comments

מגלענים תמרים ואם הם קשים משרים אותם לכמה דקות במים רותחים.
טוחנים את כל חומרי הגלם בבלנדר למרקם אחיד
מעבירים לתבניות מאפינס קטנות ככל האפשר מסיליקון

ומקפיאים ל4-5 שעות (לא להכין מנות גדולות זה מקפא עשיר מאוד)