סירות גמבה ממולאות בפטריות וגבינת עיזים

  |   By  |  0 Comments

חותכות את הפטריות והבצלים לקוביות.
מחממות שמן זית במחבת, מטגנות את הבצלים עד שהם שקופים.
מוסיפות את הפטריות עד שמתכוצות, מגירות נוזלים ומעלות ריח. מתבלים בקורט מלח וקצת תימין יבש ומורידים מהאש

חוצות את הפלפלים לשניים לאורכם כך שיווצרו סירות שטוחות ומנקות מגרעינים
מסדרות על גבי תבנית תנור מצופה בנייר אפיה, בצורה צפופה יחסית. מחממים תנור לחום גבוה
מערבבים את הגבינה עם הפיטריות והבצלים לתערובת אחידה יחסית.
בתוך כל פלפל שמות  3-4 כפות מהתערובת ומניחות על גבי תבנית מצופה בנייר אפיה
אופות כחצי שעה -40 ד' בחום בינוני עד להתרככות הפלפל והינמסות הגבינה

סירות גמבה ממולאות בגבינה ופסטו

  |   By  |  0 Comments

חוצות את הפלפלים לשניים לאורכם כך שייוצרו סירות שטוחות ומנקות מגרעינים

מסדרות על גבי תבנית תנור מצופה בנייר אפיה, בצורה צפופה יחסית. מחממות תנור לחום גבוה

בתוך כל פלפל שמות כף פסטו, ולמעלה מכסות בגבינת שקדים / פטה

אופות כרבע שעה בחום בינוני עד להינמסות הגבינה. ניתן לאכול קר או חם

סירות חצילים ממולאות

  |   By  |  0 Comments

חוצים כל חציל לאורכו, מברישים בשמן זית ומסדרים בתבנית תנור על גבי נייר אפיה. אופין בחום גבוה עד להשחמה והתרככות. מוציאים ומצננים.

את העגבניות והירק קוצצים דק.
את הבורגול משרים במים רותחים עד להתרככות (במידה ומשתמשים בקינואה מבשלים אל-דנטה ומסננים)
מערבבים את הבורגול והירקות, מתבלים בלימון, שום כתוש / צ'ילי קצוץ, מלח, פלפל

מוציאים מהחציל את החלק המרכזי בעדינות (להשאיר שוליים עבים ולא לפגוע בקליפה) ומוסיפים אותו לתערובת. מתבלים וטועמים. מתקנים תיבול אם צריך

מכניסים את הסלט בורגול לתוך ה"חורים" בחצילים בעדינות, בלי לדחוס, עם גבעה קטנטונת מעל.
הצעת הגשה: עם יוגורט מעל

סירות בטטה במילוי ראגו פטריות

  |   By  |  0 Comments

חוצים את הבטטות לאורכן, מושחים בשמן זית ושולחים לאפיה בתנור בחום גבוה לכחצי שעה, עד להתרככות קלה

בינתיים- פורסים בצל לחצאי טבעות, ופטריות חותכים לקוביות. את השום כותשים ואת הכוסברה קוצצים דק.
מקפיצים במחבת בצל בשמן זית עד להתרככות קלה, מוסיפים שום כתוש ופטריות עד שמעלה ריח ומשנה קצת צבע.
מורידים מהאש ומוסיפים תיבול וכוסברה קצוצה דק

כשהבטטות מוכנות חופרים בהן "סירות" בינוניות בלי לפגוע בקליפה (להשאיר גבול נדיב של תוכן)
מצרפים את בשר הבטטה לתערובת המילוי. מועכים ומערבבים טוב וממלאים חזרה את הסירות

שולחים לאפיה נוספת של 10 ד' בגריל

ניתן להגיש עם יוגורט או טחינה מעל

ארטישוקים ממולאים ברוטב לימוני

  |   By  |  0 Comments

את הארטישוקים מפשירים לילה לפני במקרר או משרים במים רותחים ומסננים
את העדשים מבשלים בשפע מים עד לריכוך ומסננים
את הבצל קוצצים דק ומטגנים עם קצת שמן זית עד להשחמה

טוחנים במעבד: אגוזים, עדשים, פטרוזיליה, תבלינים, אגוזי מלך, בצל מטוגן – עד לקבלת מחית אחידה יחסית
ממלאים ככף מילוי בתוך כל ארטישוק, מהדקים ומניחים בצד

את השום קולפים ופורסים לאורך לפרוסות בינוניות, את הלימון סוחטים
בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים שום עד שמעלה ריח, מסדרים את הארטישוקים הממולאים צפוף ושופכים עליהם את הלימון + כוס מים+ קצת מלח.
מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה כחצי שעה, עד שרוב הנוזלים נספגים והמילוי משנה מרקם (מתאדה)
אם יש צורך ניתן להוסיף עוד קצת נוזלים

פלפלים ממולאים כל טוב

  |   By  |  0 Comments

את האורז משרים במים רותחים לכחצי שעה (במידה ומשתמשים בדוחן משרים אותו במי ברז לכשעה)

טוחנים בפולסים/ קוצצים ידנית: עשבי תיבול, שום, אגוזים לתערובת קצוצה אך לא משחתית
מסננים את הדגן ומערבבים את התערובת איתו / דגן+עדשים ומתבלים בכפית מלח, כפית פפריקה וקורט פלפל.
מורידים לפלפלים את הכובע ומנקים מבפנים. דואגים שהכובע יהיה יחסית עבה כדי שישאר שלם, מומלץ להוציא את הגבעול ולהשאיר חור בכובע

מכינים רוטב: לטגן קוביות עגבניות ולבשל עד בעבוע עדין. להנמיך אש ולבשל עד ליצירת תערובת אחידה יחסית. להוסיף פפריקה, מלח, פלפל וסילאן לפי הטעם. להוסיף כליטר מים ולהביא לרתיחה. הרוטב צריך לצאת יחסית דליל אך לא מימי.

בכל פלפל שמים 2 כפות מהרוטב + מילוי עד 3/4 גובהו. "סוגרים" עם עוד 2 כפות רוטב.
מסדרים בתוך הסיר את הפלפלים כמה שיותר צמודים אחד לשני ומכסים אותם בכובע, הרוטב צריך להגיע עד לחצי הגובה של הפלפלים

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה כשעה עד לריכוך הפלפלים.
אם יש צורך מוסיפים עוד מהרוטב לתוך הפלפל