קארי כתום עם טופו

  |   By  |  0 Comments

קולפים וחותכים לקוביות בינוניות את הבטטה והגזר. פורסים את הטופו לקוביות.

חותכים לקוביות בלי לקלוף את הדלורית

את הבצל פורסים גס.

בסיר מחממים ביחד שמן זית וכפית ממרח קארי, במידה ורוצים להתאים לילדים: מחליפים את הקארי בפפריקה / רסק עגבניות ללא סוכר.

מערבבים טוב עד להמסה של הממרח בשמן. מצרפים את קוביות הטופו ומערבבים על אש בינונית טוב עד לציפוי של כל הקוביות.

מצרפים את הירקות ומערבבים כנ"ל. כשהכל מצופה מוסיפים, מלח, חלב קוקוס וכוס מים.

מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש בינונית עד לריכוך (כ-40 ד')

** אם מבשלים בלי הטופו אפשר לרסק לתבשיל אחיד בבלנדר מוט

תבשיל בורגול/ אורז ונענע ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

בסיר מחממים שמן זית ומוסיפים אליו עגבניות קצוצות ושום יחד עם תבלינים.
כשהתערובת מבעבעת ו"רוטבית" מוסיפים בורגול ונענע מיובשת, מערבבים טוב טוב ומוסיפים 2 כוסות מים.

מביאים לרתיחה וממשיכים לערבב מדי פעם עד שהבורגול מוכן
**הבישול לוקח כרבע שעה ובמהלכו ניתן להוסיף מים במידת הצורך. התבשיל אמור לצאת רטוב אבל לא שוחה ברוטב **

במידה ומבשלים אורז:
מוסיפים לרוטב אורז מלא ו-4 כוסות מים.
אחרי 20 דקות בודקים ובמידת הצורך מוסיפים עוד כוס מים. הבישול לוקח כ-40 דקות

תבשיל בורגול ועדשים אדומות ברוטב

  |   By  |  0 Comments

קוצצים דק בצל ועגבניות. מגררים את הגזר בפומפיה או מעבד מזון על הסכין הדקה.

בסיר מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל והגזר. כשהם מתחילים לשנות צבע מוסיפים גם את העגבניות ומבשלים בסיר מכוסה עד להתרככות.

בשלב הזה מוסיפים את התבלינים, העדשים וכוס מים ונותנים לתבשיל לבעבע על אש קטנה  ל-10 ד'.

מוסיפים עוד כוס מים ואת הבורגול, מערבבים טוב טוב ומביאים לרתיחה.
מבשלים בסיר פתוח על אש קטנה לכ-10 ד' עד להתרככות של הבורגול (המרקם לא אמור להיות רך לחלוטין אלא כמו של פסטה אל-דנטה, וזה בסדר אם נשאר קצת נוזל בסיר).

במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים

פתיתים ברוטב

  |   By  |  0 Comments

קוצצים דק את הקישוא/ גזר ומטגנים על אש גבוהה בקצת שמן זית.

קוצצים גם את העגבניות והשום ומוסיפים לסיר יחד עם תבלינים. כשהרוטב מבעבע מנמיכים את האש ומבשלים עד שמתרכך.

מוסיפים 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה וטוחנים לרוטב חלק.

מוסיפים את הפתיתים לתוך הרוטב, מערבבים טוב טוב ומבשלים עד להתרככות (כרבע שעה) אם יש צורך מוסיפים עוד קצת מים

שעועית ירוקה בסויה

  |   By  |  0 Comments

מחממים בסיר /מחבת רחבה שמן זית, ולתוכו מוסיפים את השעועית הקפואה.
מקפיצים כמה דקות תוך כדי ערבוב עד להפשרה שלה . מוסיפים רוטב סויה (6-7 כפות) וממשיכים לבחוש עד לספיגה של רוב.
*אם מוסיפים שומשום/ שקדים אז זה השלב להוסיף אותם.
מקפיצים עוד כמה דקות (להיזהר לא לשרוף) ולסיום מתבלים בשמן שומשום (1-2 כפות) ולימון.

רצוי להכין ב- 2 נגלות.

אפונה ברוטב אדום

  |   By  |  0 Comments

אם יש בלנדר: טוחנים ביחד את הבצל, השום (ושורש סלרי במידה ובחרנו לשלב גם אותו) לעיסה, מוסיפים שמן אם יש צורך. שמים בצד. אם משתמשים בעגבניות טריות- טוחנים גם אותן בבלנדר לעיסה ומוסיפים מים אם יש צורך.
אם אין– קוצצים דק מאוד מאוד את השום, הבצל והסלרי (אם משתמשים), כנ"ל את העגבניות (אם משתמשים בטריות)
מחממים שמן במחבת ומטגנים את השום-בצל סלרי. מחכים כמה דקות ומוסיפים את התבלינים, מערבבים טוב טוב ומצרפים את העגבניות.

מביאים לרתיחה. אם העגבניות לא מרוסקות מחכים עד ש"יינמסו" והכל יהפוך לרוטב.
כשהכל רוטב אחיד מצרפים את הרסק (אם יש) וקצת מים מערבבים טוב טוב ושופכים את האפונה/ שעועית הקפואה.

שוב מביאים לרתיחה ואז מבשלים כשעה על אש קטנה בסיר מכוסה.
מתקנים תיבול אם צריך
האפונה צריכה להיות ממש ספוגה ורכה