מג'דרה בורגול

  |   By  |  0 Comments

את הבצל קוצצים לקוביות בינוניות קטנות ומטגנים עם 4-5 כפות שמן על אש בינונית עד להשחמה קלה

בסיר שמים את העדשים השחורות ומכסים במים + כוס. מכסים ומביאים לרתיחה.

אחרי שרותח מבשלים בסיר פתוח כ- 20 ד' עד שהעדשים נגיסות אך לא רכות לחלוטין ואז מוסיפים לסיר את הבורגול.

המים צריכים לכסות את כל התכולה + 3-4 סנטימטר מעל. מבשלים עוד 10 ד', בודקים אם מוכן.

מתבלים במלח פלפל, מוסיפים את הבצל, מערבבים ומכסים ל-10 ד'.

עדיף להשתמש בסיר רחב ונמוך.
לחכות עד שהעדשים יתרככו חלקית לפני שמוסיפים בורגול, כדי שלא יצא עיסתי

מג'דרה אורז

  |   By  |  0 Comments

את הבצל קוצצים לקוביות בינוניות קטנות ומטגנים עם 4-5 כפות שמן על אש בינונית עד להשחמה קלה.

בסיר שמים את העדשים השחורות, מכסים במים + כוס ומביאים לרתיחה.

מבשלים כעשרים דקות עד שמוכן. אם יש צורך מוסיפים מים ומבשלים עוד 5 דקות. מסננים.

בסיר נפרד מכינים כוס ושליש אורז וכשהוא מוכן מצרפים אליו את העדשים.

מתבלים במלח פלפל, מוסיפים את הבצל, מערבבים ומכסים ל-10 ד'.

רטטוי ישראלי בהשראת אורנה ואלה

  |   By  |  0 Comments

קוצצים את הבצלים והשום גס ומעבירים לסיר מצופה שמן זית בנדיבות (אם שמים צ'ילי מויספים אותו עכשיו)

חותכים את שאר הירקות לקוביות, בערך באותו גודל (מלבד השעועית שמשמאירים כמו שהיא)

כשהשום מעלה ריח מוסיפים לפי הסדר: שעועית – פלפלים- דלורית- קישוא- חציל במרווחי זמן של 2-3 דקות בין ירק לירק ותוך כדי ערבוב קל. מכסים את הסיר בין לבין
מוסיפים את תפו"א והעגבניות, מלח, סילאן ופלפל. מערבבים טוב ואחרי בישול קצר מוסיפים גם את רסק העגבניות.
מוסיפים מים עד ל ¾ הגובה של הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה ובסיר מכוסה. אח"כ מסירים את המכסה ומאפשרים לרוטב להצטמצם (עוד בערך חצי שעה).

במקביל – קולים את הגרעינים על מחבת יבשה ושמים בקופסא לפיזור על המנה בהגשה. ניתן גם לקלות עם חמאה/ שמן קוקוס

מחבת אביבית ברוטב לימוני

  |   By  |  0 Comments

את התחתיות מפשירים ופורסים לאורך

את הבצל קוצצים לחצאי טבעות ואת השום פורסים לפרוסות דקות

את הפטריות פורסים לאורך, את העגבניות חוצים, ואת הכוסברה קוצצים דק

מחממים שמן זית על אש בינונית ומאדים בו את הבצל הקצוץ עד לשקיפות, מוסיפים שום ומקפיצים עד שעולה ריח

מוסיפים את הארטישוקים ואם צריך נוזלים- גם כמה כפות מים, מכסים ומאפשרים להם להתרכך קצת

אחרי כמה דקות מוסיפים גם את הפטריות וממשיכים לבשל על אש גבוהה עד לצריבה קלה.

מוסיפים את העגבניות, האפונה, כוסברה, מלח ופלפל לפי הטעם ומנמיכים את האש. מכסים שוב ומבשלים לעוד 4 דקות

מכבים את האש וסוחטים מעל לימון. טועמים ומתקנים תיבול