ממרח "גבינה" טופו ואגוזים

  |   By  |  0 Comments

את הבצל פורסים לחצאי עיגולים, מערבבים עם שמן זית וצולים בתנור עד להשחמה / מקפיצים במחבת עם שמן זית עד להשחמה
מכניסים הכל לבלנדר / בלנדר מוט ומעבדים למרקם חלק וסמיכות של קרם פרש
עובד יופי על תקן יוגורט וגבינה. מעולה למילוי של מאפה פילו או פשטידה

ממרח עגבניות מיובשות

  |   By  |  0 Comments

מניחים את כל הרכיבים במעבד מזון / בלנדר מוט, את הרכיבים את הנוזליים למטה ואת הדביקים יותר למעלה.

מעבדים בפולסים עד לקבלת מחית וממשיכים לעבד ברצף, עד לקבלת ממרח חלק.

טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מעבירים לצנצנת ושומרים בקירור.

ממרח פלפלים קלויים

  |   By  |  0 Comments

חוצים את הפלפלים לשניים, מנקים מגרעינים.

מניחים עם הפתח למטה על גבי נייר אפיה וצולים בתנור על חום גבוה עד להשחמה

אם יש קליפות שחורות מורידים אותן.
טוחנים בבלנדר עם שמן זית, תבלינים, שום ואגוזים עד לקבלת מרקם חלק ומשחתי, אך לא כבד מדי.

במידת הצורך מוסיפים עוד שמן זית

פסטוזיליה

  |   By  |  0 Comments

את הפטרוזיליה שוטפים ומייבשים. מורידים 2 ס"מ מהגבעול התחתון וחותכים כל צרור ל-3 חלקים. קולפים את שיני השום.
מעבירים למעבד את כל חומרי הגלם מלבד שמן הזית ומתחילים לטחון
מוסיפים שמן בהדרגה לפי המרקם הרצוי.
מעבירים לצנצנות מעוקרות

קרם חצילים

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני
על גבי תבנית מצופה בנייר אפיה מניחים את החציל ואת ראש השום השלם.

אופים כ-40 ד' עד לריכוך מלא של החציל (בודקים בעזרת מזלג)
מוציאים את התבנית, חותכים את החציל ומצננים.
לתוך בלנדר מעבירים את בשר החציל, סוחטים את תוכן שיני השום, מוסיפים לימון, מלח ופלפל וטוחנים.

מוסיפים שמן זית בהדרגה וטוחנים עד לקבלת קרם בהיר ואחיד.
מעבירים לצנצנת, רצוי מעוקרת

חומוס עדשים כתומות

  |   By  |  0 Comments

מבשלים עדשים אדומות בהמון מים עד לריכוך ומסננים.
טוחנים עם שאר חומרי הגלם מלבד השמן ומוסיפים מים בהדרגה.
עוצרים וטועמים, מתקנים תיבול, מוסיפים קצת שמן זית בסיום. שומרים בקירור

כרוביות מצופות בטחינה ושומשום

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה

מפרקים כרובית לפרחים

חולטים את הפרחים במים – מביאים לרתיחה ואז מוציאים

בקערה מערבבים: 2-3 כפות שמן, 2-3 כפות טחינה, מלח, פלפל ובערך שליש כוס שומשום.

משטחים על גבי נייר אפיה בתוך תבנית ומפזרים מעל עוד שומשום לקבלת ציפוי פריך

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד לפריכות

ענני כרובית שחומים

  |   By  |  0 Comments

חולטים כרובית שלמה בסיר מים – מביאים לרתיחה, מניחים להתבשל על אש קטנה כ-5 דקות ומכבים.

מחממים תנור לחום גבוה

מעבירים את הכרובית לתבנית עם נייר אפיה, מזלפים מעל קצת שמן זית ומפזרים קצת מלח

אופים כשעה בחום גבוה

ירקות צלויים בחמישה צבעים

  |   By  |  0 Comments

כרוביות מפרקים לפרחים, קישואים ובטטות חותכים לקוביות,

גמבות חותכים לפרוסות ארוכות, עגבניות חוצים לאורך
את הכרובית והבטטה מניחים בקערה אחת
את השאר בקערה אחרת
מערבבים את הירקות עם התיבול (אפשר להציע 2 תיבולים שונים)

ומשטחים בתנור על גבי נייר אפיה (את העגבניות מניחים על גבן)
אופים בחום גבוה עד להשחמה קלה

חצילים וקישואים בתימין

  |   By  |  0 Comments

חותכים את הקישואים לעיגולים בעובי 2 ס"מ, ואת החצילים לרבעי עיגולים באותו עובי.

מערבבים עם שמן זית ותבלינים

משטחים ע"ג תבנית ונייר אפיה וצולים בחום גבוה כמחצית השעה

מוציאים ומברישים בקצת חומץ תפוחים

רצועות בטטה בנגיעות חרדל ושמן זית

  |   By  |  0 Comments

קולפים ופורסים בטטות לרצועות בעובי של כסנטימטר, מניחים בקערה.

מערבבים: ⅓ כוס שמן + 2 כפות חרדל גרגירים + תבלינים.

יוצקים לקערה ומערבבים, משטחים על גבי נייר אפיה
אופים בחום גבוה כחצי שעה – עד להשחמה והתרככות

קוביות חצילים חמצמצות בסגנון ים תיכוני

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה

פורסים את החצילים לקוביות

מערבבים בקערה עם שמן זית

מסדרים ע"ג נייר אפיה בשכבה אחידה וצולים בתנור עד להשחמה

מעבירים לקופסא שיכולה להיסגר טוב ומוסיפים- כחצי כוס חומץ תפוחים, מלח, פלפל, ו2-3 כפות שמן זית. אפשר להוסיף גם שום כתוש.

סוגרים ומטלטלים בעדינות את הקופסא. שומרים בקירור

סלקים וגזרים עם מרווה ושום

  |   By  |  0 Comments

לקלוף ולחתוך את הגזרים והסלקים למקלות בינוניים

להפריד ראש שום לשיניים ללא קילוף

לערבב הכל בקערה עם מרווה, מלח, פלפל ושמן זית

לאפות ע"ג נייר אפיה בחום בינוני לכשעה עד שמתרכך קלות

סלקים וגזרים מקורמלים בתנור

  |   By  |  0 Comments

לקלוף ולחתוך את הגזרים והסלקים למקלות בינוניים

להפריד ראש שום לשיניים ללא קילוף

לערבב הכל בקערה עם תיבול

לאפות ע"ג נייר אפיה בחום בינוני לכשעה עד שמתרכך קלות

דלועים בתיבול איטלקי

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה.

חותכים את הירקות: קישואים ל"משולשים" ודלורית לצ'יפסים עבים.

בקערה מערבבים עם 4 כפות שמן זית ושפע תבלינים עד שהכל מצופה.

משטחים על גבי נייר אפיה בתוך תבנית ואופים עד להשחמה וריכוך.

עיגולי בטטה בנגיעות קארי ומייפל

  |   By  |  0 Comments

חותכים את הבטטות לפרוסות עגולות עבות בלי לקלף.

מערבבים עם התבלינים ומשטחים על גבי תבנית מצופה בנייר אפיה
מכניסים לתנור מחומם לחום גבוה, אופים כחצי שעה עד להשחמה קלה
מטפטפים מעל קצת לימון או מושחים קלות בחומץ פשוט

קוביות סלקים בחלב קוקוס

  |   By  |  0 Comments

שוטפים את הסלקים ומורידים קצוות

קולפים וחותכים לקוביות בינוניות

במידה והלקוחה רוצה גם ארטישוק ירושלמי קולפים וחותכים גם אותם

את הבצלים קולפים וחותכים לחצאי עיגולים, את השומים קולפים וחוצים לשניים

משמנים את תחתית התבנית, מסדרים על גביה את הבצלים ואת השומים, ועליהם את הסלקים.

מפזרים מעל מלח ופלפל ויוצקים את חלב הקוקוס. במידת הצורך מוסיפים חצי כוס- כוס נוזל (מים / שמן זית)
מכסים בנייר כסף ואופים כחצי שעה בחום בינוני. כשהסלקים מתרככים ממשיכים לצלות 10 דקות נוספות ללא כיסוי.

שומרים צלויים עם סומק

  |   By  |  0 Comments

פורסים כל שומר לאורכו – לחתיכות בעובי של 1.5-2 ס"מ. מסדרים על גבי נייר אפיה
מערבבים בקערה את שמן הזית והתבלינים ומשמנים את השומרים בנדיבות.
צולים את השומרים כ-40 דקות בחום בינוני עד להתרככות והשחמה