קורס בישול ביתי בריא טבעוני צמחוני

מבשלים/ חיים כהן ואלי לנדאו

אני אפילו לא זוכרת מתי קניתי את הספר הזה.
אני כן זוכרת שהוא אחד מספרי הבישול הראשונים שלי, אי שם בשנות ה-2000
לא יודעת למה קניתי דוקא אותו, הכריכה קצת מצחיקה, לא עם צילום אוכל מפתה כמו בימינו.
אולי זה ה- 400+ מתכונים ששכנעו אותי כשהייתי סטודנטית בלי המון כסף,
או חיים כהן שהנחה את שום פלפל ושמן זית המיתולוגית. בכל מקרה- זכיתי!
אל תצפו כאן לספר מתכונים עכשווי. הספר הזה יותר דומה לספר עיון מבחינתי.
התמונות בו מאוד מינימליסטיות, ורובן של חומרי גלם ולא של התוצר הסופי.
אבל הספר הזה עשה לי סוויץ’ בראש, כי הוא מחולק, שימו לב, לפי ירקות.
זה לא ספר צמחוני, ויש בו מלא מתכונים סופר בשריים, אבל הוא שם את הדגש על מה שחשוב באמת – ירקות.
כל פרק פותח בהקדמה, מפרט קצת על הירק, תכונותיו, מקורותיו, שימושיו השונים ועוד.
בכל פרק יש כמה וכמה מתכונים כדי שכמעט כולנו נוכל להתחבר ולהתנסות,
בסוף הספר יש פרק שלם על טכניקות, מושגים ועוד.
בישלתי ממנו עוד לפני הצמחונות.
“צמחנתי” ממנו מתכונים כשהורדתי בשר מהתפריט.
ועד היום אני שואבת ממנו השראה.
מבחינתי, לא ברור בעצם למה לא כל ספרי המתכונים בנויים ככה.
זה מהלך גאוני שמאפשר באמת ובתמים – ללמוד!
לא רק לעשות קופי פייסט למתכון (שמצליח יותר או פחות),
אלא להטמיע ידע ולהתייחס לטעמים שהירקות השונים מביאים אלינו.
להתייחס לטכניקות הבישול ולהכניס את זה לאוטומט שלנו, להכיר ירקות חדשים שלא העזתי לגעת בהם קודם.
וכשעברתי לצמחונות- לעורר שאלות בנוגע למה יכול להחליף מה כי לא בא לי לוותר על המנה הזו,
ולגלות דרך זה איך הטעמים המרכזיים נשארים גם כשמחליטים לוותר על חלק מחומרי הגלם של העולם המערבי…
עד היום כשיש לי ירק שאני תוהה לגביו “מה לעזאזל” דבר ראשון אבקר את הספר הזה, כי עם כל הכבוד לגוגל…
אני חושבת שהספר הזה הוא שגרם לי באמת ובתמים להתאהב בבישול.

והנה כמה מהפייבוריטס שלי
סלט אפונים נענע
סלט חם של חצילים ועדשים
פרמיג’אנה
דלעת ברוזמרין
תבשיל פטריות בעגבניות

מה עוד? הספר מדבר בלשון רבים – של חיים כהן ואלי לנדאו.
הוא מביא למתכונים ולמטבח גם את החברות ביניהם ואת התחושה הכה כיפית של בישול בחברותא.
אין ספק שלבשל ביחד זה דבר שאין כמותו מבחינתי עד היום (לא סתם אני מנחה סדנאות בישול, הא?)
והייתי שמחה לזמן יותר ממנו לחיי.