לקלוף ולקצוץ שורש סלרי\פטרוזיליה, שום ובצל ולטגן אותם עם 4-3 כפות שמן זית בסיר בינוני או מחבת גדולה על אש נמוכה.
בינתיים לקצוץ עגבניות (בשלות!) לקוביות וכשמתחיל להיות ריח של שום, להוסיף אותן, לתבל במלח ופלפל ולהגביר את האש.
לכסות ולערבב מדי כמה דקות.
לתת לכל הירקות להפוך לרוטב אחיד יחסית וסמיך ואז להוסיף את העדשים הכתומות.
להוסיף 2 כוסות מים ולהביא לרתיחה.
לבשל על אש קטנה כ-25 דקות עד שהעדשים מתרככות ו"נמסות" לתוך הרוטב.
לתבל בבלסמי, לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.
אפשר גם לטחון למרקם חלק בעזרת בלנדר יד.
ניתן להשתמש כרוטב לפסטה מקמח מלא או כל דגן מלא אחר.
רוצה לדעת איך לבנות מנות כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח