בסיר רחב לחמם שמן זית.
את העגבניות לקצוץ ואת השום לכתוש. לצרף את שניהם לסיר.
לבשל על אש בינונית עד לבעבוע של התערובת, תוך כדי בחישה מדי כמה דקות ואז להוסיף את התבלינים והסילאן.
לערבב עוד 2 דקות ולהוסיף 2 כוסות מים.
כשהרוטב מגיע לרתיחה להנמיך את האש ולבשל עוד כ-20 דקות.
לטעום ולתקן תיבול, להוסיף מיץ מלימון לפי הטעם.
לחתוך לפלפלים את הכובע.
לטחון במעבד מזון: אגוזי מלך, שום, עשבי תיבול ותבלינים.
לערבב בקערה את התערובת הטחונה יחד עם עדשים, אורז וצנוברים.
בכל פלפל לשים 2 כפות מהרוטב ולמלא בתערובת המילוי עד ל-3/4 מגובהו.
לכסות בעוד 2 כפות רוטב ולסגור.
לסדר צמוד בתוך הרוטב את הפלפלים הממולאים, לכסות את הסיר ולהביא לרתיחה.
להמשיך לבשל על אש קטנה כשעה.
רוצה לדעת איך לבנות מנות כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח